sobota 19. prosince 2015

Kosmetické střípky VI.: Přírodní péče z drogerie podruhé

Dnes pro vás mám opět shrnující článek s pár postřehy k mnoha levnějším přírodním produktům, převážně od Alverde, protože to je taková moje výchozí stanice při shánění přírodních produktů běžné denní potřeby. Všechny níže uvedené Alverde výrobky seženete za +- sto korun.




Alverde sprchové peelingy mám celkem ráda, nejde o drsné "pořádné" peelingy, které využijete, když potřebujete opravdu důkladně obrousit odumřelou kůži, ale spíš o jemné peelingy na denní použití a jemné obrušování, které by měly zabránit tvorbě silnější vrstvy odumřelých buněk jejich průběžným odstraňováním. Tuhle verzi s květy magnólie a rozdrcenými skořápkami bambuckých ořechů jsem si koupila v rakouském DMku, u nás - pokud vím - v prodeji ještě není. Což je škoda, má příjemnou květinovou vůni. Hlavními brusnými částicemi jsou drobná průhledná zrníčka něčeho (sůl ve složení nevidím), ne ty skořápky, těch tam ani moc nenajdete.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Pokud hledáte jemný každodenní peeling.







Tohle už je naše verze s citronem a rozmarýnem. Vůně je skvěle osvěžující, moc se mi líbí. Nevýhodou je, že se rychle spotřebovává. Ale tak těch 70 korun, co stojí, není tak moc. U nás je k dostání ještě kokosová verze, o které jsem psala v minulém díle kosmetických střípků.
Doporučení: SPÍŠE ANO.






A u peelingů ještě chvíli zůstanu. Tenhle je na obličej, nahradil můj předchozí peeling od Natury Sibericy. Obsahuje meruňkový olej a výtažek z měsíčku lékařského, brusnými částicemi jsou dle popisu kuličky křemičitého gelu (ty budou asi i v těch sprchových peelinzích). Doufám, že jsou biologicky odbouratelné, protože peeling je opravdu fajn, hezky meruňkově voní, drsný je tak akorát (já jej používám obden).
Doporučení: ANO.






Konečně jsem se propracovala svými zásobami mazadel k téhle valentýnské limitce. Po růžích bohužel nevoní vůbec, spíš po nějakých cukrově květinových bonbónech. Jinak je ale toto máslo celkem fajn, taková alverďácká klasika, hutnější než ta malá limitková máslíčka, co se prodávají po třech. Konzistence je termixová, dobře se roztírá, ale chvíli trvá, než se máslo vsákne, takže bílým nohám se nevyhnete a do oblečení nemůžete hupsnout okamžitě.
Doporučení: SPÍŠE ANO.







Tohle byla pro změnu letní limitka, takže asi nemá moc cenu vám ji ukazovat. Tělové mléko ve spreji ale bylo super, strašně lehoučké, ale zároveň docela výživné, s jemnou osvěžující vůní, žádná typická Alverde slaďárna, takže se skvěle hodilo do těch čtyřicítkových veder. Doufám, že příští léto bude v prodeji znovu.
Doporučení: ANO! Tedy na horká léta.






No a tenhle mycí krém teď používám na obličej na střídačku s peelingem. Odličuji se sice micelárkou, nikdy by mě ale nenapadlo si po ní obličej ještě důkladně neumýt. Jde o čistící krém na nečistou pleť obsahující loess, což je spraš, předpokládám, že by měla mít podobné účinky jako jíl. Krém nevypadá moc vábně, voní po blátě a na vzduchu gelovatí, na běžné denní čištění je ale fajn, akorát pleť docela vysuší, takže ji pak musíte pořádně namazat. Stížnosti na něj nemám, příště ale asi zkusím alverďáckou ovocnou čistící pěnu.
Doporučení: SPÍŠE ANO.








Alverde jízdu uzavírá cestovní balení šampónu a kondicionéru s mandlovým a arganovým olejem. Dost blogerek je na netu chválí, tak jsem si je koupila na pracovní cestu. Jako úplně jsme si nesedli. Nestihly mi udělat na hlavě žádnou paseku, ale šampón mi přijde lehce vysušující a kondicionér zase až moc vyživující. Dohromady se to tak nějak vyváží, ale dlouhodobě bych je asi radši nepoužívala.
Doporučení: SPÍŠE NE. Nějak mě neokouzlily.






A teď něco málo k jiným značkám. Pokračuji v testování šampónů od Urtekramu. Po růžovém a rozmarýnovém tu mám tenhle s aloe vera. Svými účinky je tak nějak mezi těmi dvěma předchozími. Jsem s ním spokojená méně než s růžovým (ten hezky vyživoval a vlasy my vydržely nemastné dva dny), ale více než s rozmarýnovým (ten více odmašťoval, čímž mi ale způsoboval výraznou mastnotu vlasů kolem uší už na druhý den ráno, protože se to pokožka snažila dohnat). Aloe vera verze není extra vyživující, ale druhý den s ní nemám vlasy tak mastné jako s rozmarýnem. Hezky pění a vlasy s ní nevržou. Musím už ale konečně vyzkoušet ty chválenější verze - cukrovou a jílovou. Zakoupeno za 245,- Kč v místním bio obchůdku.
Doporučení: SPÍŠE ANO.






Weleda sprchový krém je o něco dražší, ve slevě jsem ho sehnala za necelé dvě stovky, ale lákal mě k vyzkoušení už déle. Voní moc pěkně, jako limetkový krém na cheesecake. Jde opravdu spíše o krém, takže moc nepění, ale zároveň ani moc nevysušuje, takže mi to nevadí. Je fajn, ale za srdce mě nechytl. Znovu už si jej asi nepořídím.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Pokud hledáte kvalitní složení a nevadí vám vyšší cena.





Tenhle krém na ruce od Yves Rocher jsem si koupila během Dnů Marianne na doporučení od Zdenule. Na rozdíl od řady jiných YR produktů je čistě přírodní a má certifikát Ecocert. Se slevou mě stál výrazně pod sto korun. Má obsahovat med a organické müsli, já z něj ale cítím jemný marcipán. Je středně hydratující, na rukou příjemný, nezanechává žádný nepříjemný lepkavý povlak. Zkrátka fajn krém třeba do práce. Na přesušené ruce by ale asi nestačil.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Pokud nehledáte vysokou úroveň hydratace a nevadí vám marcipán.




A na závěr pár nepřírodních produktů:


Tohle sérum jsem si koupila v nějakém kosmetickém zaslepení asi před rokem a fakt se nemůžu přimět je používat. No zkrátka chtěla jsem si v pokojíčku vystavit tu cool vypadající lahvičku s "dračí krví" (jsem fanoušek Hry o trůny...) a nějak jsem při tom nekoukala na složení. Dračí krev je pryskyřice tropických dračích stromů, která má mít všechny možné zázračné účinky. Ve složení je poměrně vepředu, ale obklopená všemi možnými silikony, PEGy, EDTA... no zkrátka mi není příjemné mazat si to na obličej, navíc je sérum fakt divně cítit. Takže mi jen stojí na poličce a to jsem za něj zaplatila asi pětikilo... fakt škoda, protože vypadá cool, účinky dračí krve můžou být super, balení a dávkování je praktické... ach jo. :(
Doporučení: NE. Ale vlastně jsem ho ani pořádně pro svůj odpor neotestovala. Takže těm, kdo nevyhledávají přírodní složení, může skvěle vyhovovat.









Už mám opět novou micelárku. Tentokrát testuju novou Mixu pro smíšenou a mastnou pleť. Oceňuji, že se zbavili toho pitomého pumpičkového dávkování. Micelárka hezky svěže voní a dokonce pění, což tedy ani jedno u micelárek nevyhledávám, ale zaujalo mě to. Odličuje fakt pěkně, všechno hezky rozpustí, neštípe v očích (ale já je nemám citlivé a neštípe mě skoro nic). Nelíbí se mi ovšem moc složení, myslím, že jsou v drogeriích stejně funkční nepřírodní micelárky s lepším složením. Příště musím otestovat třeba novou Baleu nebo Niveu.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Funguje na jedničku, akorát to složení by mohlo být lepší.





Taky si kupujete tyhle malé Baleácké limitky jenom kvůli obalům? Fakt ten krém na nic nepotřebuju, ale na běžné drogérkové mazadlo má celkem v pohodě složení. Rozhodně je lepší než klasické Balea krémy na ruce, ty jsou strašně řídké a ruce mi dokonce vysušují. Takže pokud chcete na ruce něco opravdu levného, tak Balea krémy nebrat, limitovaná Balea máslíčka klidně ano (za těch ani ne 40 korun je to fakt pakatel). Tohle je malinové, pak mám ještě DM výroční oranžové a fialové... je teď na prodej nějaké vánoční? Aby mi neuniklo. 
Doporučení: SPÍŠE ANO.







Když už byla během Dnů Marianne v Douglasu akce na Batiste šampóny, tak jsem si tři taky pořídila. Nyní je seženete za něco málo přes stovku i v DM. Já začala používat květinovou verzi, cítím z ní ale kromě sladkých květin i kokos. Funguje fakt dobře, vlasy hezky zmatní a jde snadno vytřepat, párkrát mě z něj ale svědila hlava.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Pokud nemáte citlivou pokožku hlavy, v tom případě bacha, mohl by vás dráždit.

Vyzkoušely jste některý z uvedených produktů? Co na něj říkáte?

P. S.: Dejte mi vědět v komentářích, co byste si chtěli u mě na blogu z možností v coming soon okénku vpravo nahoře pod mým profilem přečíst nejdřív. Tedy pokud Vás něco z toho zaujalo. :)

6 komentářů:

  1. Ještě jsem žádný z těchto produktů nezkoušela, ale nejspíš si pro nějaký doběhnu :)

    www.letmemakeawish.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Urtekramí cukr i jíl můžu vřele doporučit. Mě víc sednul bahenní, dělá skvělý objem, voní po mátě (cukr po levanduli a tu já moc nevyhledávám) a hlavně mi stačí mýt jednou za 4 dny. Cukrový krapet víc vyživuje a prý je spíš na sušší vlasovou pokožku.Oba šampony jsem recenzovala, kdyby tě zajímalo víc.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si bohužel ani nedokážu představit, že bych si mohla mýt vlasy jen jednou za 4 dny. Nikdy se mi to nepodařilo natáhnout ani na tři. Teda když jsem doma a nikam nejdu, tak to samozřejmě flákám a umyju si vlasy klidně i za čtyři dny, ale to už se na ně fakt nedá dívat. Díky, recenzi určitě omrknu. :)

      Vymazat
  3. Pár produktov z tvojho výberu som už vyskúšala, ale musím povedať, že nič nebolo také, že by som to chcela používať dlhodobo. Ty si ma akurát nalákala na šampón a kondicionér Alverde, ktorý ma aj napriek tvojmu neodporučeniu láka :)
    Krásne sviatky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobré. :D No třeba ti sedne líp. Taky bych si asi ty věci od Alverde nekupovala pořád dokola, baví mě zkoušet nové věci, ale svou práci odvedou.
      Děkuji a přeji také hezké svátky. :)

      Vymazat