sobota 5. září 2015

Indie: Lesky na rty od Shiro Cosmetics - volume II.

Nový měsíc a nový indie článek. Koukám, že tu už docela dlouho žádný nebyl. No nebojte se, mám toho doma v záloze ještě spoustu. :) Teda samozřejmě pokud vás tyhle články baví, jinak máte smůlu a bojte se. :P

Za posledních pár měsíců se mi opět nahromadilo několik lesků na rty od Shira, tak jsem udělala menší swatchparádu. Všechny lesky na rty se dají stále koupit - když ne přímo, můžete si je nechat namíchat za příplatek. Jsou na rtech velmi příjemné, o rty pečují a přehnaně nelepí. Ty z klasické nabídky stojí 8 dolarů, lesk na přání stojí od 9 do 13 dolarů podle toho, jak si ho navolíte (intenzita krytí, příchuť, odstín...). 

Tak jdeme na to. Hlavně se nelekněte hned prvního obrázku. :D



Nic Cage Dyeing Eggs on a Sunny Green Spring Morning
limitovaná barva měsíce, dostupná jedině přes custom color matching

Screenshoty ze stránky produktu.

Povšimněte si prosím poslední ingredience... regrets... :D


Neptejte se mě, proč mají u Shira úchylku na Nicolase Cage, to vám nepovím. Ale mají (důkazy třeba tady a zde). Pochybuju, že on sám o tom ví, nevím, jestli by se mu to líbilo (u nás by je asi dávno zažaloval). Tuhle barvu navrhla nějaká ze zákaznic jako barvu měsíce dubna 2015. 

"Bledá studená růžová s perleťovým leskem a jemnými modrými třpytkami. Na půl cesty mezi lehkým a středním krytím, vrstvitelná. S příchutí sladkých jahodových marshmallow."

Oficiální popis barvu skvěle vystihuje. Nemusím světlé lesky a už vůbec nemusím světlé průhledné lesky, ale tenhle byl tak divný, že mi ho bylo líto nemít. Lesk na rty s příchutí jahodových maršmeláků? Nemusíte mě pobízet dvakrát! Vážně tak voní. Nebo spíš jako jahodová zmrzlina? Samostatně se mi na mých bledých rtech moc nelíbí, na přirozeně pigmentovaných rtech ale musí vypadat opravdu hezky. Já ho ráda nosím přes jiné rtěnky.


Nic Cage barvící velikonoční vajíčka za slunečného zeleného jarního jitra přes Chanel Coco Rouge Mademoiselle. Svatokrádež?



Mandrake
lesk na rty na přání vytvořený ze stejnojmenného očního stínu od Detrivore Cosmetics

Screenshoty ze stránky produktu.



Dostávám se k leskům na rty na přání. Jak tenhle koncept funguje, se můžete v podrobnostech dočíst tady. Je to tak trochu loterie, protože nikdy nevíte, jestli to danému očnímu stínu/tvářence bude ve formě lesku slušet, navíc odstín se přeměnou může výrazně změnit. Můžete tak ale získat opravdu originální barvy, které jinde nesežene.

Na tuhle barvu mě nalákala majitelka obchodu Caitlin, když na Facebook hodila fotky tohoto lesku. Prý vypadá strašně skvěle a každá ho potřebuje. 

"Delikátní jemná růžová se zlatým leskem."

Já si ho nechala namíchat v silném krytí a to jsem neměla dělat, protože jeho pigmenty si ve větším množství s leskovou bází nerozumí. Můžete vidět, jak strašně pruhuje, zalézá do vrásek a dělá takový mléčný efekt, slibovaný zlatý lesk prakticky nevidím (ač je v tubičce vidět). Z tohoto lesku jsem tedy spíše zklamaná, čekala jsem něco trošku jiného.

Mimochodem nechala jsem si jej namíchat bez příchuti, abych ušetřila. Do základu mají Shiro lesky takovou zvláštní až skoro oříškovou vůni. Není mi nepříjemná.


Po obtisknutí oné nadbytečné mléčné vrstvy do kapesníčku ale nevypadá zas tak špatně, spíš jako takový výživný lehce tónující balzám:



Ziggy
lesk na rty na přání vytvořený ze stejnojmenného očního stínu - bývalé barvy měsíce, nyní dostupné v sekci High Scores

Screenshoty ze stránky produktu.




Ziggy byla lednová barva měsíce, inspirovaná Davidem Bowiem a Pantone barvou tohoto roku. Syndrom limitované edice se u mě opět projevil a musela jsem si Ziggy koupit jako oční stín i jako lesk na rty. Peněženka zaplakala. No ale nakonec tahle barva limitovaná není - protože se umístila mezi třemi nejprodávanějšími barvami měsíce uplynulého roku (za období červenec 2014 až červen 2015), byla zařazena do stálé nabídky do sekce High Scores. Takže je stále dostupná, pokud se vám líbí. :)

"Zářivá, lehce metalická marsalová (vínová) červeň s modrými třpytkami."


Základní pigment je opravdu vínově červený, není ale nijak přehnaně tmavý. I když jsem si - jak jinak - pořídila verzi s plným krytím, rovnoměrně a plně na jeden tah nekryje, musíte vrstvit. Případné nerovnosti ale prakticky nejsou vidět, protože tenhle lesk se leskne jako blesk - lehce metalickým narůžověle stříbrným leskem (stín vypadá rozhodně víc růžově). Modré třpytky v lesku prakticky nejsou vidět. Na někoho tenhle odstín bude asi příliš devadesátkový, mně se ale moc líbí. Je to pěkná středně výrazná barva, nositelná i přes den. Na spodní řadě swatchů na rtech níže jej můžete vidět i ve slabší vrstvě.



Is MAYonnaise an Instrument?
lesk na rty na přání vytvořený ze stejnojmenného očního stínu - limitované barvy měsíce, nyní dostupný jen přes custom color matching

Screenshoty ze stránky produktu.




Barva měsíce května 2015, inspirovaná zřejmě nějakou postavičkou ze Spongeboba (kterého jsem nikdy nesledovala a nesleduju). Hned, jak jsem ji uviděla, mi bylo jasné, že tuhle barvu využiju jedině jako lesk na rty.

"Zářivá, trochu průsvitná třpytivá korálová se zeleným leskem a fialovými a zelenými třpytkami."

V leskové formě jde spíš o oranžově červenou se zlatozeleným třpytem. Perfektní letní barvička! Další lesk, který mi vyšel a ze kterého mám radost. :)



Krampusnacht
lesk na rty na přání vytvořený ze stejnojmenného očního stínu od Detrivore Cosmetics

Screenshoty ze stránky produktu.



Jakmile jsem poprvé uviděla tenhle stín na stránkách Shira, věděla jsem, že jej musím vyzkoušet jako lesk. Vypadá totiž skvěle. Je součástí čertovské minikolekce spřátelené značky Detrivore Cosmetics, kterou Shiro distribuuje. Věděly jste, že tak jako se u nás rozmáhá Halloween, v Americe se rozmáhá Mikuláš? Teda spíš čertovské pochody, čert alias Krampus je tam prý moc populární. A Krampusnacht vlastně značí mikulášskou noc. :)

"Sytá metalická cesmínová červená."


Z výsledného odstínu jsem nadšená, je to taková o sto procent výraznější Ziggy, rudý základ s výrazným metalickým růžovým leskem. Kryje rovnoměrně skoro na jeden tah.

U téhle barvy jsem si to nemohla odpustit a nechala jsem si do ní přimíchat i vůni. A jakou jinou do mikulášského/vánočního lesku než skořicovou? Asi to ale nebyl nejlepší nápad. Už dřív u nějakého Shiro produktu se skořicovou vůní bylo napsáno varování, že obsahuje skořicový olej, který trochu pálí na rtech (i na zdravých a nepopraskaných). Ten výrobek mi tehdy nic takového nedělal, takže jsem si řekla, že přehánějí a že to je varování pro citlivky. No... tak tenhle lesk na rty začne po chvíli na rtech prlit a pálit, jako by vám do nich bodali jehličky, jako byste olizovaly baterii nebo tak něco. Není to úplně příjemné, takové vyděržaj pajaněr pro začínající masochisty. Lehce dráždivý olej prý rty zvětší, no nevšimla jsem si toho a si bych se bez toho obešla. Naštěstí ten nepříjemný pocit po chvíli zase odezní, každopádně objednání téhle příchutě si dobře rozmyslete.



The Blood of My Enemies
bývalá barva měsíce, nyní dostupná v sekci High Scores

Screenshot ze stránky produktu.




První lesk na rty, co kdy u Shira vyhrál hlasování o barvu měsíce. Hádám, že všichni chtěli mít rtěnku, u které na dotaz "co to máš na rtech?" můžete odpovědět "krev svých nepřátel". Zní to cool.

"Ó můj bože, to je ale úžasná barva, co to máš na rtech?"
"Sytá, plně krycí rezavě červená s delikátní příchutí karamelu a muškátového oříšku."

Tenhle lesk je bez debaty úžasný. Sytější, hutnější a krvavější než Rudá svatba, název opravdu vystihuje. Krááásně sladce voní, mně vůně připomíná takové ty pletence s pekanovými oříšky a javorovým sirupem, co prodávají v obchodech (jestli jste je nikdy nejedly, doporučuji!). Nevýhodou je, že trochu krvácí, teda rozpíjí se do vrásek, což mi ale pomáhá z velké části eliminovat moje oblíbená průhledná konturka od MUFE. Na fotce níže můžete vidět horní řadu bez konturky, spodní s konturkou.


Pokud by na vás lesk byl moc intenzivní, takhle vypadá po otlačení do ubrousku:




A na závěr jeden bonusový lesk, který na úvodním obrázku není, aneb Nicolasem Cagem jsem začala a taky jím skončím. :)

Cage Free Turkey
super limitovaný lesk na rty z nové sekce The Sandbox, nyní dostupný jen přes custom color matching

Screenshoty ze stránky produktu.





Caitlin s Lauren si založily na stránkách obchodu novou sekci The Sandbox, tedy pískoviště, kde si můžou hrát, tzn. vyrábět a dávat do prodeje cokoliv je napadne a nehodí se nikam jinam. Už se zde objevily stíny podle neúspěšných návrhů na barvy měsíce, několik megatřpytivých odstínů, stíny inspirované filmy, co se holkám líbily, ale podle kterých se jim nechtělo dělat velkou kolekci... a taky barvy smíchané ze zbytků již neprodávaných barev měsíce. Jedním z takových produktů je i tento lesk na rty, který vznikl smícháním zbytků očního stínu Turkey Coma (z loňského Díkůvzdání) a toho světlounce růžového lesku, který je v tomhle článku na prvním místě. Šlo o extra limitovaný release, protože na prodej bylo asi jen 10 kusů, já naštěstí zrovna plánovala novou objednávku, tak jsem tam tenhle lesk prostě přihodila. 

"Třpytivá středně krycí překvapivě pěkná mauve barvička s jemným modrým třpytem a růžovým leskem. S ovocnou brusinkovou příchutí."

Předně musím říct, že Shiro nedávno přišli o dodavatele tubiček s aplikátory na jejich lesky, takže je museli začít dávat do mačkacích tubiček. A to je pěkně naprd, protože z téhle tuby lesk přímo na rty nenanesete ani náhodou. Takže se musím frfňat se štětečkem... :/ Doufám, že si brzo najdou nového dodavatele, protože mě to od koupě dalších lesků dost odrazuje.

Tahle středně krycí barva je ale moc pěkná, taková fialovo-hnědo-šedá s tím slibovaným modro-růžovým třpytem a ovocnou vůní (jako má Red Wedding lesk). I když brácha mi sdělil, že s ní vypadám divně. No to je mi jedno. :) Líbí se mi, že nic podobného ve své sbírce nemám.


________________________________________________________________________

A to je pro dnešek vše, přátelé! Na závěr dávám menší rekapitulaci, protože se mi zdá, že to leskům sluší mnohem víc z profilu. :)

Mé nahé rty
Nic Cage Dyeing Eggs on a Sunny Green Spring Morning
Mandrake
Ziggy
Is MAYonnaise an Instrument?
Krampusnacht
The Blood of my Enemies
Cage Free Turkey

Co na ně říkáte? Zaujal Vás některý? Nosíte lesky na rty?

7 komentářů:

  1. Ten Nicolas Cage je perfektní :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Farebne ma z tychto leskov nezaujal ani jeden, ale paci sa mi ten koncept, ze si mozes dat namiesat lesk podla svojich poziadaviek.
    Velmi by som vsak chcela vidiet celu tvoju lipstick a lipgloss collection.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm... to není špatný námět na článek, díky! :) Asi zkusím něco takového vymyslet, jakmile zrecenzuju to, co mám čerstvě nakoupeno. :)

      Vymazat
  3. Já lesky moc ráda nemám, vlastně je prakticky nenosím. Navíc na rtech nemám moc ráda cokoli se třpytkami nebo shimerem..
    Ale nalákala jsi mě na Red Wedding, který mám ve vzorku a je boží. Myslím, že potřebuju plné balení. :-)
    A podle mě naopak ten první Nic Cage hodně sluší. Ten druhý se mi taky hodně líbí. Přesně pro takové divné barvy mám slabost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já lesky taky vůbec nenosila, dokud jsem nezkusila tyhle. :)
      Děkuji! :) No vida, já myslela, že s nimi vypadám divně.
      Klidně do Red Wedding jdi, do měsíce by prý měli přejít opět na klasické tubičky s aplikátory.

      Vymazat