pondělí 24. srpna 2015

Recenze: Barevné krémy na rty Alverde

Nestává se často, že mě v drogerii něco zaujme svou odlišností od jiných drogerijních produktů. Těmto krémům na rty od Alverde se to ale podařilo. Nejedná se o žádnou novinku, dosud jsem je spíš přehlížela. Mou pozornost přitáhla až akční cedulka hlásající sníženou cenu cca 65 korun za kus a nezvyklý fialový odstín jednoho z nich. A musím říct, že jsou vážně odlišné od jiných produktů na rty, které v drogerii sežene, což myslím pozitivně i negativně.




Co je na lip creamu zvláštního? No zejména jeho konzistence a jí ovlivněný finiš. Nevím, jak bych konzistenci popsala, je hustší než běžný lesk či tekutá rtěnka, přitom není zcela neprůhledný. Je to taková... kašička? pasta? matný krém? Každopádně je i díky obsahu jojobového oleje a bambuckého másla na rtech moc příjemný a vyživuje je. Výsledný finiš na rtech je polomatný. Chci říct, že je někdy více, někdy méně lesklý, podle naneseného množství produktu. Skoro bych ho označila jako matně lesklý, i když je to vlastně protimluv. :)

Vůně je taková neutrálně ovocně sladká, celkem příjemná. :) Nevýhodou je, že - a to je opět zvláštní - nezalézá do vrásek. Ano, myslím to vážně jako negativum. Některé lesky mají po čase tendenci usazovat se ve vráskách, tyto krémy mají opačný problém - z vrásek utečou a sedí jen mimo ně. :D (Myslím, že to je trochu vidět na druhé sérii swatchů červeného krému na rtech.) Krémy také na rtech nikdy nezaschnou ani se nevsáknou, takže jejich výdrž je opravdu mizerná. Stačí se trochu napít a jsou pryč. Ale zase pokud vám zůstane na rtech jen obrys, jen je olíznete a je to, nemusíte se šmrdlat s ubrousky (nijak divně nechutná). 

Pro většinu bude výdrž na rtech asi rozhodující, a tak by tento produkt už jen kvůli ní odepsaly. Mě ale používání těchto krémů přesto z nějakého iracionálního důvodu baví. :) Baví mě ta konzistence a výsledný efekt. A taky se dost často rtěnkuju třeba jen na cestu do práce, ale tam už s výraznou barvou provokovat nechci, tak si ji pak stejně schválně setřu, takže mi pak ta nedostatečná výdrž vůbec nevadí.


Kapitolou samou o sobě jsou pak dostupné odstíny. Já mám dva ze tří a líbí se mi opravdu moc. První je 10 Juicy Cherry. Neutrální červená (na fotkách je o něco teplejší), tak akorát výrazná, že nepůsobí řvavě, ale naopak velmi slušně a decentně. A je na rtech krásně šťavnatá. 

Můžete se samy rozhodnout, zda dáte přednost vyzývavější silné vrstvě krému, nebo jemné, ale pořád výrazné slabší vrstvě. Napoprvé jsem nanesla silnou vrstvu (a tradičně poněkud přetáhla okraje, takže moje rty vypadají trochu otekle...):


Většinou ale nosím jen lehkou vrstvu, se kterou moje rty vypadají (aspoň podle mě) svěže a mladistvě, jako zabarvené od ovoce:


Druhý odstín je 20 Soft Plum, tedy jemná švestka. Podle mě je to spíš tmavší šeřík, ale to je asi jedno. :) Hlavní je, že jde o světlou studenou fialovou barvičku, ve které není ani kapka růžové (fotky můžou zkreslovat a tvářit se tepleji a světleji). Trochu jsem se této barvy bála, že s ní budu vypadat jako mrtvola. A ano, rty jsou s ní opravdu studené a "jiné", ale mně se výsledný efekt moc líbí. Jestli jste někdy chtěly vyzkoušet čistě fialovou rtěnku, ale taky se bojíte, že vám nesedne, tak tohle je za ty peníze ideální levná testovací možnost, jak tuto ne úplně obvyklou barvu vyzkoušet.


Pokud by v Alverde rozšířili škálu odstínů těchto krémů, vůbec bych se nezlobila. Takhle zbývá v nabídce již jen 30 Deep Coral, který mi na mě přišel moc světlý a o něco méně pigmentovaný než tyto dva. Proto jsem ho ve stojánku nechala a ani jej neplánuji kupovat.

A co Vy? Vyzkoušely jste Alverde lip krémy? Je pro Vás výdrž produktu na rty důležitá? 
Nebo se tu najde někdo podobně divný jako já, kdo taky nosí rtěnku jen na cestu po městě a pak si ji schválně setře? :)

14 komentářů:

  1. Tyhle Alverde lip creamy jsem ještě nezkoušela, myslela jsem, že už se ani neprodávají. :-) Dost by mě štvala ta mizerná výdrž, já mám právě nejradši věci, co nanesu a půl dne se o ně nemusím starat ani se bát, ze vypadám jako klaun, kterej se zapomněl domalovat a má tak jen obrys rtů. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem asi v tomhle jedna ze sta, ale jsou dny, kdy chci naopak produkt, který lze snadno dostat ze rtů dolů, resp. nechci dlouhotrvající, se kterým se pak pižlám, když ho chci v práci setřít. :D

      Vymazat
  2. Doufám, že sleva není kvůli rušení produktu, to bych nebyla ráda. :D Onu švestku mám velmi ráda. Barva mi jako chladné zimě lichotí. Když nemám náladu na fialovou, ale ani přímo mauve, tak tohle je odstín, do kterého jdu :)
    Souhlasím s recenzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Tak vidím, že nejsem jediná, komu se líbí a má rád švestku. :)

      Vymazat
  3. Vypadají tak nádherně, ten druhý je top!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, odstín dvojky se v drogérce jen tak nevidí. :)

      Vymazat
  4. Já mám jeden doma, strašně příjemné na rty, krásné odstíny, nevysušují a dokonalost na pohled, ale ta vydrž je fakt příšerná , škoda :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta je fakt mizerná, ale pro mě naštěstí není rozhodující, na přeběhnutí po městě, po kterém budu stejně snídat, mi stačí. :)

      Vymazat
  5. Tak ja mam ten posledni koralovy odstin a jsem s nim moc spokojena. Vydrz nic moc, ale pouzivam ho jen na na domaci liceni, takze mi opakovane pretirani nevadi a prave me hrozne prekvapil, ze je i pecujici a nekdy mi nahradi i balzam. Mam ho uz druhy rok a letos jsem chtela prikoupit ten cerveny, ale napadlo me precist si nejake recenze a vsude psali, ze zaleza do vrasek. Nakup se nekonal a pak jsem si vsimla, ze mi to dela i tenhle koralovy, jen to diky te barve neni skoro videt. Je zvlastni, ze to mas uplne naopak :) A jeste jeden tip, krem si davam i jako tvarenku, vypada fakt nadherne. Tvoje svestka by mohla vypadat na tvarich zajimave... :) tatana

    OdpovědětVymazat
  6. Tak toto vypadá úplně úžasně, myslím, že brzo si ho pořídím taky :D! Úplně mě to zaujalo, vypadá to skvěle :)

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Fialová se mi tolik líbí, že bych jí možná i tu výdrž odpustila :) Jinak to co ty někdy dělám taky... Ráno si dám výraznější rtěnku, před prvním pitím kávy ji pořádně obtisknu do kapesníčku a pak už používám jen něco míň výrazného nebo obyčejný balzám.

    OdpovědětVymazat