středa 29. dubna 2015

Rozbalovačka: BioBeauty krabička krásy - jaro 2015

V současnosti vlastně jediná krabička krásy, kterou pravidelně kupuji, je ta ze slovenského e-shopu biobeauty.sk. Vychází nepravidelně, musíte sledovat jejich facebookové stránky, abyste edici neprošvihly. Cena je deset euro, ale jen na Slovensku, do ČR to vyjde s poplatky skoro dvakrát tolik (18,49 €). Obsah ale většinou stojí za to a já si ráda připlatím i za to překvapení a možnost vyzkoušet nové věci, neberu cenu jen jako součet hodnot jednotlivých produktů. Teď v dubnu vyšla jarní edice a pokud vás zajímá, co v ní bylo, tak pro vás je tu tento článek. :)






Průvodní dopis



Mýdlo s bahnem z Mrtvého moře Mineral Beauty System (plné balení, 125 g, 3,90 €).
Předně chci říct, že mě trochu mrzí, že plné produkty v krabičkách jsou pořád od stejných značek, e-shopem nabízený sortiment mi přijde pestřejší. Navíc MBS není vyloženě přírodní kosmetika, většina výrobků má ve složení klasické chemické látky přítomné i v nepřírodních výrobcích. Naštěstí se to mýdla netýká, složení je krátké a bahno z Mrtvého moře je hned na druhém místě.

Nejprve jsem byla trochu zklamaná, protože na tuhá mýdla moc nejsem a to z černého jílu od Misshy jsem ani nebyla schopná spotřebovat. Pak mě ale napadlo používat tohle na tělo, protože se mi na ramenou a v dekoltu ucpávají póry (do kterých pak mám tendenci si rýpat), a musím říct, že je super. S pomocí žínky vytvoříte bohatou heboučkou pěnu (fakt na dotek nejjemnější pěna, co jsem kdy zkusila, lepší než všechny sulfátové sprcháče dohromady), která tělo důkladně vyčistí. A odmastí, takže namazání je pak nutností, ale ten pocit čistoty za to stojí.







Balzám na rty Sheer & Shimmer Clear Lipbalm od Figs & Rouge, vůně Mocha Orange (plné balení, 12,5 ml, 6,49 €)
Jak už jsem řekla, značky se poněkud opakují, F&R už je v boxu taky taková stálice. V minulé krabičce byl balzám v plechovém kalíšku, předtím jsem měla krém na ruce ve stejné vůni. Škoda že na mě nezbyla jiná vonná varianta... I když... viděla jsem v krabičce u jiných zákaznic Coco Rose a ten je světle růžový se spoustou třpytek, což by mi vadilo. Slabě pigmentované průhledné lesky mi nesluší a třpytky v balzámu drhnou. Teda aspoň v tomhle, v tom mém je jich trošku a naštěstí nejsou vidět, ale na rtech je cítím a ubírají z příjemnosti balzámu. Jinak co se hydratace týče, je tekutá varianta lepší než kalíšková, jen ten aplikátor se snad ani aplikátorem nazývat nedá. Díky tomu, že je průhledný, ho budu používat jako klasický pečující balzám na noc.











Stálicí v krabičkách je i slovenská značka přírodní kosmetiky Soaphoria, ta mi v boxu ale vůbec nevadí, protože jejich výrobky jsou skvělé a originální, navíc je opravdu z čeho vybírat, protože nabídka je široká. V krabičce tak byly štědré vzorky tří produktů, z toho dva jsou úplné novinky, které mě v e-shopu lákaly od svého uvedení. Protože se mi doma sešlo trochu víc výrobků Soaphoria, dojmy z použití těchto vzorků si nechám do samostatného článku.


Organický tělový jogurt, vůně Ovocný sad (vzorek, plné balení 250 ml za 8,90 €).
Pro ty, co nemusí hutná mazadla a tím pádem soaphorácké tělové suflé, je tu podobně chutně znějící tělový jogurt, což je vlastně jejich verze tělového mléka. Trochu mě mrzí, že na mě nevyšla jiná vůně, protože v téhle jsem měla již tělové suflé. Toto malé množství v nízkém kelímku mi vydrželo na 4 namazání celého těla. Více v chystaném samostatném článku.



Sprchovací krém, vůně Polní květy (vzorek, plné balení 255 ml za 8,00 €).
Jakoby ztuhlá narůžovělá pěna či chcele-li šlehačka, která nádherně voní po pivoňkách. To černé jsou maková zrníčka. Více v chystaném samostatném článku.




Tuhý šamón Nutrishamp na suché a poškozené vlasy (vzorek 7 g, plné balení 60 g za 5,50 €).
Tuhé šampóny mě moc nelákají, protože si myslím, že na ně mám moc vlasů, tak uvidím, jak bude tenhle pěnit. Snad nebude příliš mastný, když je na suché vlasy. Více v chystaném samostatném článku.




Ochranný krém proti větru a chladu Dulcia Natural (vzorek 25 ml, plné balení 50 ml jsem na biobeauty.sk nenašla, na stránkách výrobce je za 11,50 €).
Ze zařazení nové značky mám vždycky radost. Dulcia Natural je stejně jako Soaphoria slovenská značka přírodní kosmetiky. Na mě vyšel ochranný krém, což mě zprvu vzhledem ke skoro letnímu počasí nenadchlo, ale protože je opravdu hutný a mazlavý, začala jsem ho používat na noc na ruce. V tu dobu jsem zrovna měla úplně otřesně zadřené nehtové lůžko na pravém ukazováčku, ale po prvním použití krému už bylo zklidněné a vše bylo zahojeno do tří dnů. Pro mě skoro zázrak. Konzistence je ale vážně zvláštní a někomu by nemusela sedět vůně. Připomíná mi bambucké máslo (které tam není), jehož vůně však po chvíli vyprchá a uvolní místo fialkám (které tam nejsou). Divné. :D




Tělové mléko Skin Blossom (vzorek 5 ml, plné balení 300 ml za 9,99 €).
Vzoreček mléka od této veganské značky byl opravdu malý, stačil na jedno namazání celého těla. Voněl lehce citrusovo-bylinkově, hydratoval středně, jako normální tělové mléko. Lákat by mohl ty, co chtějí klasické tělové mléko, ale se zcela přírodním složením.



Na závěr byly v krabičce vzorky krému na ruce a denního krému Natura Siberica, ale ty jsou skoro v každém boxu a obě věci již mám ozkoušené. Denní krém jsem měla i v plném balení, přečíst si o něm můžete zde.

Celý obsah jarní edice.
Na první pohled mi obsah přijde trošku chudší než u některých předchozích edic, ale nakonec všechno využiji a mám radost z různorodosti vzorků. Raději vyzkouším v menším balení víc různých věcí, než aby bylo v krabičce plné balení produktu, který je sázkou na jistotu, nebo naopak nemusí sednout všem. V průvodním dopisu byl přiložen i slevový kód 10 % na příští nákup.

Já jsem měla v balíčku ještě i malý bonus (nevím, jak to měli ostatní) - takhle pěkně zabalená mi přišla faktura:


A k ní byl přibalený ještě kakaový balzám na rty od značky Soaphoria. :)




Krabičkujete ještě, nebo jdou beauty boxy zcela mimo Vás? Vyzkoušely jste některý z uvedených produktů?

19 komentářů:

  1. Já to rozbalování úplně prožívala s tebou :-D Jako cena není úplně příjemná, když člověk ví, že zaplatí dvojnásobek toho, co by zaplatil na Slovensku. Škoda, že Soaphoria není u nás... já mám doma ještě dva peelingy, jednu šumivou bombu a nějaký pidimýdélka a tím jsem všechny zásoby téhle značky vyčerpala :-/ Balzám Figs & Rouge mám taky, jenže v barevné třešňové verzi, takže ho moc nepoužívám. Ale účinky jsou fajn. Vždycky mě pobaví rozdíl v kvalitě mezi jejich balzámy a krémy na ruce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soaphoria má český e-shop, ale není vůbec zásobený a je v něm prdlajs. No jo, cena je dražší, chtělo by to domluvit zasílání přes nějakou ukládací službu jako je Zásilkovna nebo Uloženka, kdysi jsem nakupovala z jiného slovenského e-shopu a ten zasílal do Uloženky, díky tomu vyšlo poštovné do ČR na nějakých 40 korun.
      Tím myslíš, že jsou lepší balzámy nebo krémy? Já jsem s krémy na ruce celkem spokojená, ale ty máš tuším ráda hutnější, že?

      Vymazat
    2. No jo, už jsem ten eshop našla. Fakt tam toho moc nemaj :-/
      Tím myslím, že balzámy jsou asi tak milionkrát lepší :-) Krémy jsou hrozně narvané vodou. Víc vodová už je snad jen voda... vůbec jsem po jejich použití neviděla na rukou změnu.

      Vymazat
  2. Škoda té ceny, to vycházejí lépe i zahraniční boxy, zítra chystám článek o dubnovém Lookfantastic (tak se nezapomeňte přijít podívat, co tam bylo :). Jinak mě teď lákají krabičky s přírodní kosmetikou, přemýšlím o Love Lula :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Love Lula mě taky lákala, ale vždycky mi přišla moc drahá. Ovšem ta poslední vydání vypadají fakt lákavě. O Lookfantastic si ráda počtu. :)

      Vymazat
  3. Mě by hrozně drásalo to poštovné.. V tomhle jsem hrozný škrt. :-) Jinak bych neodolala, hlavně Soaphoria mě hodně láká..

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé tak o tomhle balíčku čtu u tebe poprvé :O Vypadá to moc krásně. Také bych všechno využila. Musím se o tom více informovat, to mě zajímá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem poskytla dobrý tip. :) Když si klikneš dole na záložku biobeauty.sk, tak ti vyjedou články se staršími edicemi. :)

      Vymazat
  5. Krásné produkty, hned bych je upotřebila.
    zvu tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Skoda, ze si nezverejnila ten zlavovy kod :) Ten asi nebol specificky pre kazdu odberatelku, takze ho moze pouzit viac nez jeden clovek, alebo nie?

    OdpovědětVymazat
  7. som zo SR, ale o tomto balíčku som ešte nepočula, ukladám do záložiek a budúcu určite objednám :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem chtěla objednat už minule, ale to poštovné do ČR je na mě prostě moc, takže dokud nevymyslí jiné řešení, tak ti budu jen tiše u těchto článků závidět ;) :D

    OdpovědětVymazat
  9. slovenská značka prírodnej kozmetiky? bio beauty krabička zo slovenského e-shopu? som naozaj rada, že som zablúdila na tvoj blog (mmch veľmi zaujímavý a podnetný), lebo o týchto veciach som ani netušila. a to som tiež fanúšik prírodnej kozmetiky...a mydlá používam zásadne len tuhé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se ti bude e-shop líbit, tuhých mýdel mají spoustu. :) Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že ti byl článek užitečný. :)

      Vymazat
    2. tak, a už aj mám niekoľko produktov od Soaphorie! úplne som sa do nej zamilovala - a spoznala som ju vďaka tebe, takže som to ja, čo ďakujem :) zaujali ma práve tie tuhé šampóny, mám síce dlhé, husté a prirodzene vlnité, ale dosť suché vlasy, preto som si vzala ten na suché vlasy, a je to bomba! aspoň mne teda perfektne sedí, teším sa, keď urobíš samostatnú recenziu :)

      Vymazat
    3. Tak to jsem moc ráda, že ti Soaphoria sedla! :) Recenze bude, jenom co otestuju ten šampón. :)

      Vymazat
  10. Právě používám to mýdlo od Misshy na čištění obličeje a mě tedy dost vyhovuje. Používám ho vždy ve sprše a beru s ním i krk a dekolt, někdy paže. Díky síťce hned pění. Jediné co mi vadí, je že mi vůbec nevoní.

    OdpovědětVymazat