pátek 6. března 2015

Kosmetické střípky II.: Zaostřeno na rty (nertěnkově)

Ahoj opět po trochu delší době, páč opět nestíhám. :-o

Koncept "kosmetických střípků" jsem vysvětlovala v prvním díle, nechci se moc opakovat, takže ve zkratce jde o sbírku minirecenzí, když nemám čas nebo se mi o něčem nechce moc vypisovat. Dneska jde o produkty na rty a asi to bude víc nespokojený než spokojený článek, vystihnutelný anglickým citoslovcem "meh...".

O čem se zde dočtete? 
- Balzám na rty Dizao Organics
- Čabík Bourjois Color Boost
- Lesk na rty Sleek Fruit Glaze
- Lesk na rty Inglot
- Peeling na rty Alverde
+ jako bonus pro ty, co rády barvičky a zároveň rády okoukávají moje indie serepetičky nějaké ty Shiro intertubes (balzámo-rtěnko-lesky)

Balzám na rty Dizao Organics, odstín 224 Clematis:


  • Jde o bio výrobek složený z 90 % z certifikovaných látek. Takový přírodní "high-end" balzám, čemuž odpovídá i cena.
  • Seženete jej v mnoha odstínech, v nabídce jsou ale i bezbarvé varianty, které mají různé vůně a ještě o něco přírodnější složení. Všechny tónovací verze voní bohužel stejně, a to mentolově, což se mi k nim - nevím proč - nehodí.
  • Odstín Clematis (plamének) vypadal na stránkách tak nějak fialkově, no vyklubala se z něj klasická fuchsiovitá růžovka. :( 
  • Oproti jiným odstínům, co jsem na netu viděla, mi přijde víc průhledný, takový voskovitý, což naštěstí není na újmu hydrataci, ta je dost dobrá.
  • Bohužel je průhlednost a konzistence na újmu barvícímu efektu. Barva se neroztírá rovnoměrně a po rtech putuje, takže po delší době často zjistím, že mi sedí třeba jen u okrajů rtů a vypadá to blbě.
  • Já jsem balzám vyhrála v soutěži, koupit jej můžete např. na biooo.cz za 269,- Kč.
Doporučení: SPÍŠE NE. Za tu cenu jsem zkrátka čekala víc. Ovšem nevylučuju, že jiné odstíny budou vypadat úplně jinak.



Přehlídka balzámů v příbalovém letáku.
Ten barevný proužek u vršku víčka musíte strhnout, je jen ochranný.



Ve skutečnosti je balzám (i nerovnoměrnosti v nanesení) výraznější.


Bourjois Color Boost Glossy Finish Lipstick, odstín 06 Plum Russian:


  • Nákup v rámci Dnů Marianne, kdy byla na Bourjois v Douglasu sleva a já chtěla dárečky k nákupu. 
  • Myslela jsem, že to bude hezky teplá švestková, ale světla v parfumérce mě zase zradila. Odstín je opět fuchsiovitá růžovka. :(
  • Podobně jako Dizao balzám se nanáší nerovnoměrně a po rtech putuje. Na rozdíl od balzámu Dizao není přírodní a rty prakticky vůbec nehydratuje. Konzistence je taková divná voskovitá.
  • Nejvíc mi na pastelce ale vadí její smradopachuť. Je cítit divně plastově a ten nepříjemný smíšený smyslový vjem prostupuje přes rty až do pusy. A já ten sajrajt pak zkrátka pořád cítím na jazyku a bohužel u mě to nevyčichne, ani si na to pusa a nos nezvyknou.
  • Zakoupeno s 30% slevou za cca 170 korun.
Doporučení: NE. Ledaže vám smradlavé věci na rtech nevadí.






Lesk na rty Sleek Fruit Glaze, odstín Sexy Raspberry:



  • Tohle bylo v mém červnovém Ladyboxu, ač to tam nemělo co dělat. Zázraky jsem od toho nečekala a ani se žádné nedostavily.
  • Spíš než lesk bych to označila za lepidlo se třpytkama. Lepí a lepí a lepí a lepit nepřestane, leskne se až moc, přitom není vůbec pigmentovaný.
  • Voní velmi silnou umělou malinovou vůní. Připomíná mi takové ty levné lesky na rty z tržnice, co jsme si s kamarádkama kupovaly, když nám bylo tak třináct. V některých byly dokonce naložené suché květiny.
  • Cenu nevím, asi se už ani neprodává. Na stránkách výrobce je na prodej jeho příbuzný Shimmer Glaze (za 4 dolary), který vypadá o dost použitelněji.
Doporučení: NE. Ledaže vám nevadí lepící lesky a máte své rty aspoň trochu pigmentované. Ale stejně byste ho už asi nesehnaly.






Lesk na rty Inglot:


  • Další výrobek z červnového Ladyboxu, lesk na rty do inglotí freedom paletky v odstínu nevím kolik. Je to taková tmavší lososová barva.
  • Freedom paletku nevlastním a ani si ji neplánuji kupovat, takže lesk je mi v tomhle balení trochu k ničemu. 
  • Hezky jemně vanilkově voní, středně kryje, ale mě zkrátka tenhle typ produktu nebaví. Nakupování refillů a náplní do paletek mě dokáže nadchnout asi jako nakupování náplní do propisek. Takže vůbec. Navíc rty do oranžova nejsou zrovna můj šálek kávy a nerada používám štěteček na rty.
  • Cena v e-shopu 170 korun.
Doporučení: MOŽNÁ. Pokud vás freedom paletky baví. Kvalitativně na tom není špatně.




Ve skutečnosti je na rtech intenzivnější, viz tampónek níže.



Peeling na rty alverde z limitované kolekce Frozen Nature:


  • Jediná věc, kterou jsem si z limitky Frozen Nature pořídila, protože jsem k ní jenom přičichla. Voní krásně, jako rozmačkané jahody nebo jahodová dřeň.
  • Po prvním zaboření prstu do kalíšku mi na něm ulpěl jeden krystalek cukru. Ovšem pak mě napadlo peeling nejprve promíchat malíčkem a vážně všechna zrnka byla usazená na dně. Takže teď už jich naberu víc a peeling proto i celkem funguje. Zázrak to ale není, jsou určitě lepší peelingy.
  • Tenhle je ovšem přírodní a sladce chutná, můžete ho ze rtů slízat. Pokud vám nevadí jeho olejovitá složka.
  • Já pro něj našla ještě jiné využití. Koupila jsem si na boj s knírem depilační pásky Balea, v balení je jich 20, ale čistící ubrousky, které mají zklidňovat a odstraňovat zbytky vosku, jsou v balení jen čtyři. No a jsou napuštěné podobně olejovitou látkou, co i podobně voní. Takže místo nich teď používám tenhle peeling, namažu se s ním až pod nos a on hezky rozpustí a sundá dolů lepící zbytky vosku z depilačních pásků.
  • Stál myslím kolem 90 korun.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Pokud ho promícháte, tak ta peelingová zrnka cukru v něm jsou. Určitě se dá sehnat lepší peeling, ale tenhle seženete v každé DM drogerii (zatím).






Tak a to je vše. Tedy skoro. Aby to tu nebylo dneska tak barevně monotónní, pro zájemce tu mám ještě několik poznatků k Shiro produktům, které už byly staženy z prodeje, takže už jen z toho důvodu si samostatný článek nezaslouží. Ale když už jsem se s tím fotila, tak mi bylo líto ty fotky vyhodit.

A měla jsem potřebu se k nim vyjádřit i proto, že mám pocit, že tu Shiro pořád jen vychvaluju, tak abyste si nemysleli, že je všechno od nich jenom úžasné. Stažení těchto produktů na rty mělo své důvody. Odstíny měly dost odlišné vlastnosti, konzistence taky nebyla ideální a některé barvy vypadaly na různých lidech naprosto odlišně (když má být něco krvavě rudé a je to fuchsiové, tak se asi někde stala chyba). No já nakoupila několik odstínů před tím, než je stáhli z prodeje, ale možná jsem si to mohla odpustit. I když přes počáteční zklamání je nakonec překvapivě celkem nosím.


Shiro Intertubes (již nedostupné):


  • Intertubes byly koncipovány jako něco mezi balzámem, leskem a rtěnkou. Hlavní složkou je bambucké máslo, takže pokud vám nevoní, s těmito mazátky byste asi měli problém hned od začátku.
  • Bohužel mi přijdou hydratační až moc, takže pokud chci sytou barvu (silnou vrstvu), ta většinou na rtech neposedí v klidu. I na swatchích níže můžete vidět, že většina má tendenci pruhovat.
  • Dva z pěti mají mít příchuť (grapefruit, skořice), no nic z nich necítím.
  • Já chytrá jsem si nepřečetla popisky. U většiny je napsáno, že krytí je průhledné až střední, no na oficiálních fotkách vypadalo u všech jako silné, takže průhlednost a flekatost některých odstínů mě pak zklamala. Ale za to si můžu sama, mám číst popisy produktů, ne jen koukat na obrázky.
  • Ve finálním výprodeji stála jedna tubička 5 dolarů.





Odstín Nyan Cat byl popsán jako "pink rose with gold shimmer", tedy světlá růžová se zlatým leskem. Krytí údajně slabé, vrstvitelné až do skoro plného. Celkem by to odpovídalo, jemný zlatý lesk tam je, ale na fotkách se mi nedařil moc zachytit. Tento odstín je pěkný, nanáší se rovnoměrně, zanechává na rtech jemný růžový stain. Na fotkách ale vypadá poněkud tuctově.






Odstín Shoop Da Whoop - "bright, hot red", tedy zářivá červená. Je celkem dost do oranžova. Krytí slabé až střední. Čekala jsem zářivou rudou s plným krytím, takže mě mrzí, že pruhuje a plné krytí s ní vykouzlit nejde. Ale když se trochu víc snažím, tak jde nanést celkem rovnoměrně.



Vlevo jsem se o hezké krytí nesnažila, vpravo ano.


Odstín OVER 9000 - "bold pink, a shade or two darker than bubblegum" by měla být odvážná tmavší žvýkačková růžová s příchutí grepu (necítím ho). Krytí střední až plné, no mně přijde super, plné po jednom přejetí. Nikdy bych neřekla, že se mi tahle barva bude líbit, ale líbí se mi moc, přestože je hodně studená. Je to vlastně zcela studená růžová, která má v sobě už docela dost fialové. Baví mě hodně, ale opět zanechává křiklavě růžový stain.



Vlevo dole je zachycena nejreálněji, můžete vidět tu fialovou složku.


Odstín Team Buffy - "vampy plum/raisin", tedy vamp švestka/hrozinka. Krytí slabé až střední, což je kámen úrazu. Těšila jsem se na tmavý odstín, ale ten po rtech strašně sjíždí. No nakonec jsem zjistila, že když ji vklepu do rtů prsty ve slabé vrstvě, tak to taky vypadá docela hezky. Asi potřebuju rtěnku v čokoládově hnědém odstínu s nádechem do červena. Neznáte nějakou takovou?



Vpravo pokus o silné krytí, vlevo vklepáno prsty. V reálu to vypadá líp a výrazněji.
Ze současné nabídky se této intertubičce podobá jeden z Shiro balzámů, With Eyes Unclouded. Ten je ale spíš čistě hnědý a strašně průsvitný a na mně vypadá blbě, když nemám vůbec pigmentované rty. Dostala jsem jej zdarma jako omluvu za chybu v objednávce, takže mi nevadí, že mi nesedl. Hydratuje dobře.








Odstín Three Wolf Moon - o tom jsem už jednou psala, ale to bylo v pravěku mého blogu, tak jsem jej nafotila znovu spolu s ostatními. Tohle měla být krvavě rudá barva, která je ale bohužel křiklavě růžová. Jo a skořici opět necítím. Je asi nejvíc rtěnkovitá, bohužel při tomto novém focení jsem si všimla, že mi hodně zvýraznila nerovnoměrnou pigmentaci rtů, nevím proč. Zanechává výrazný křiklavý růžový stain, který ze rtů jen tak nedostanete. Pokud si neuděláte peeling rtů, zůstane vám na nich třeba i dva tři dny. Minimálně na okrajích, což samozřejmě vypadá blbě.



Vlevo dole silnější vrstva, vpravo dole stain po setření.

Intertubes se sice už neprodávají, ale není problém nechat si namíchat u Shira lesk na rty na přání v odpovídajícím odstínu. A Caitlin už nějakou dobu slibuje Shiro rtěnky, v rámci nichž by se měly vrátit populární odstíny intertubes, takže se uvidí. :)

Vyzkoušely jste některý z uvedených produktů? A co nového na rty jste si v poslední době pořídily?

14 komentářů:

  1. Ty shira jsou B-O-Ž-Í !! Všichni ti je krásně závidíme a kocháme se :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Shiro jsou rozhodně best moc se mi líbí a jsou hodně syté :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Rozhodně dokáží zaujmout, ale práce s některými není zrovna jednoduchá.

      Vymazat
  3. Nyan Cat je boží! jinak na Dizao jsem snad dobrou recenzi ještě nečetla, za tu cenu to beztak nestojí, dobrý přírodní balzám jde sehnat za pár korun, nelákají mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Nyan Cat je moc pěkná na každodenní nošení. :)
      Fakt? Já četla nějakou OK recenzi tuším u Dashulky.

      Vymazat
  4. Jéé, to Shiro Over 9000 je dokonalost, to bych chtěla hned!! I Nyan Cat vypadá moc pěkně. Obdivuju tvoje fotky, mně by to vůbec nebavilo fotit tolikrát, klobouk dolů :)

    Brw. nevím, jak často chodíš na mail, psala jsem ti ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem foto maniak, co si je schopný z pětidenní dovči dovézt 3000 fotek. :D Samozřejmě se mi je pak nechce protříďovat, ale to je jiný problém. :D

      Díky za upozornění, teď jsem tam pár dní nebyla. :)

      Vymazat
  5. Over 9000 vyzerá super! :) I keď mne by asi nesvedčal, studené odtiene rúžov na mne nevyzerajú až tak dobre.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš teplý podtón pleti, tak asi ne no. I když já někdy na ty podtóny zas tak nehledím, a pak jsem překvapená, že se mi na mně líbí něco, co bych nečekala. :)

      Vymazat
  6. Krásný článek, moc mě baví ta nálož fotek, kterými všechno ilustruješ:) Já si Dizao přinesla dnes z pošty, mám čokoládový a krásně voní. Konzistencí a efektem mi připomíná Carmex, jinak mě nijak víc nedostal, takže u Carmexu asi zůstanu, to je moje srdcovka:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě moc těší. :) A ráda tě tu zase vidím. :)
      Carmex jsem nezkoušela, takže nemůžu porovnávat. Ale bezbarvá Dizaa budou asi lepší než tónovací, minimálně co se vůně týče.

      Vymazat
  7. Tak si myslím, že klidně můžeš psát o každém zvlášť, určitě by to na článek vyšlo. Takhle je to dost dlouhé. Z těchto věcí bych si po přečtení článků koupila tak maximálně peeling, ale zřejmě to není věc, kterou bych vydržela používat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že je to dlouhé, příště se to pokusím zkrátit, ale já asi stručně psát ani neumím. :) Hlavní důvod těchto článků je spíš ten, že nemám čas sednout si pětkrát do týdne k bloggeru a sepsat pět článků, čas na jeden delší si ale o víkendu udělám. Kdybych to nezačla dělat takhle, tak už asi s blogováním rovnou seknu, protože by se mi akorát hromadily produkty na recenze, které bych neměla čas psát... resp. bych nevěděla, co k recenzi vybrat a co ne.

      Vymazat