sobota 20. prosince 2014

Rozbalovačka: Ladybox prosinec 2014 - vánoční

Po listopadové edici Ladyboxu jsem si objednala i tu vánoční, protože jsem tak jako tak chtěla vyzkoušet vanilkový krém na ruce Figs & Rouge, který byl hlavním lákadlem tohoto boxu. Krabička mi přišla přes Zásilkovnu s menším prodlením oproti jiným zákaznicím, tak dva až tři dny později, zřejmě kvůli předvánoční vytíženosti. Co už.

Předně musím Ladyboxu pochválit vánoční krabičku, moc se povedla, stejně jako balení s mašličkou.








Povinné letáčky, tentokrát od Chris Cosmetics, což by měl být český výrobce kosmetiky E style, o které jsem tedy dosud neslyšela. Jde o low-end třídu, nevím, jestli je na prodej někde v drogeriích...


A letáček přírodní kosmetiky Mythos, jež obsahoval i 7 ml vzorek tělového mléka s olivovým extraktem a aloe vera.

Vzorek, 7 ml, 235,- Kč za 200 ml = cca 8 korun.


Krabička byla tentokrát celkem lehká, protože neobsahovala žádný velký a těžký sprcháč či mazadlo.



Slíbené plné balení krému na ruce Figs & Rouge s vůní French Vanilla. Není to klasická vanilka, ale dost podobná jemně sladká vůně. Podle anglické Wikipedia francouzská vanilka obsahuje žloutky, takže vůně by podle mě mohla připomínat vaječný likér bez alkoholu. Krém má trochu zvláštní konzistenci - tváří se hutně, ale lehce se roztírá a okamžitě se vsakuje, nezanechává mastný, ale spíš mokrý pocit. Hydratace mi ale přijde dostatečná. Balení je - jak už je u F&R zvykem - fešné a krému je hodně, takže tento výrobek u mě rozhodně splnil očekávání.

Plné balení, 80 ml, £6,95 = cca 250 korun.

Složení krému na ruce Figs & Rouge


V boxu měla být i dekorativní kosmetika, ke které jsem v krabičkách krásy vždycky skeptická. Je prakticky nemožné trefit se do vkusu všem, spíš se podaří zalíbit jen menšině. Proto jsem také krabičku brala s tím, že se mi dost možná bude líbit jen ten krém na ruce a že dekorativka mi nesedne. (U ohlášeného laku na nehty jsem to brala jako samozřejmost, že mi nesedne, nehty si nelakuju.) 

Neohlášeným dekorativním produktem byla kajalová tužka na oči od české značky E style. Viděla jsem v boxech černou a bílou verzi, já dostala šedou. Škoda, že to nebyla třeba fialová, z té bych měla radost, jinak ale kajalky nepoužívám (jen občas černou na waterline), šedé linky vůbec nevedu, takže mám smůlu. Ale vyzkouším ji ráda, třeba zjistím, že se mi jemné líčení s šedou linkou bude nakonec líbit.

Objektivně dávám plus za novou značku, o které jsem neslyšela, zároveň je ale škoda, že jde opět o tužku na oči, těch už bylo v boxech dost a je to ten typ produktu, který žena nepotřebuje mít desetkrát. Podle mě by bylo lepší dát do boxu něco zábavnějšího, barevně se odvázat s nějakou výraznou rtěnkou či očním stínem, stížnosti na odstíny tu budou tak jako tak u čehokoli dekorativního.

Plné balení, 1,6 g, 49,- Kč.


Dopředu avizovaný lak na nehty Color Club. Bohužel na mě vyšla snad nejmíň použitelná a nejmíň vánoční barvička z těch, co jsem v boxech viděla. Jedovatá růžová neonka. No možná je to dobře, nehty si nelakuju, tak by bylo škoda na mě plýtvat těmi pěknějšími odstíny. :)
Perlička: V průvodním dopise se sekli s popisem produktu, návod na použití zní: Nanášejte ráno a večer na čistou a suchou pleť, nechte vstřebat. To by dopadlo. :-P

Cestovní balení, 7 ml, od 119,- Kč za 15 ml = cca 57 korun.



O tomhle fíkátku nevím, co si myslet. Jde o Body Spritzer od značky Aubrey Organic. Mělo by jít o mix esenciálních olejů s lehkou vůní, použitelný na tělo, vlasy i oblečení. Zkrátka taková osvěžující voňavka. Já mám vůni Tangelo twist, jež má vonět po mandarince, což je super, protože mandarinka je pro mě vánoční vůně. Bohužel ale vodička obsahuje i dost alkoholu a ten je z ní po nastříkání hodně cítit, takže z toho vznikne vůně ála Fernet Stock Orange nebo bowle, co jsme pili na vánočním večírku. Po chvíli ale ten alkohol vyprchal a zbyla vážně příjemná jemná mandarinková vůně, takže si tím asi budu osvěžovat polštáře, případně vyzkouším nastříkat do vlasů, třeba mi pomůže navodit vánoční náladu, která letos ne a ne přijít.

Cestovní balení, 30 ml, $6,95 za 150 ml = $1,39 = cca 30 korun.

Use after shaving? No to ne jako... :D



Keratinový obnovující šampón pro blond vlasy od Schwarzkopf byl odhlasován na Facebooku jako produkt navíc s tím, že jej mohou používat i neblondýnky. Oceňuji ten krok navíc, Ladybox se asi chtěl vyhnout stížnostem, že ne každá je blond, které by se zaručeně objevily, kdyby výrobek zařadili do boxu jen tak. Šampón hezky voní, přírodní ale není, takže poputuje dál.

Cestovní balení, 30 ml, 299,- Kč za 200 ml = cca 45 korun.

Složení šampónu


Sérum od Skin&Co Roma bylo již v minulém boxu, tohle je ale jiné, ještě dražší, asi proto, že má obsahovat něco z lanýžů či co. Značka se objevila v zahraničních boxech jako jsou Birchbox či Glossybox. OK, uvidíme, co to se mnou udělá, počítám, že nic, i když za ty peníze bych očekávala úplně nový obličej. :)

Vzorek, 5 ml, $80 za 30 ml = cca $13,34 = cca 300 korun.





A nakonec byla v boxu dopředu prozrazená testovací sada pěti sašetek s produkty španělské značky Crea-m. Balení se mi moc líbilo, nápisy na produktech jsou originální a pozitivní. Kdyby všechny sašetky, co do Ladyboxů cpou, byly baleny podobně, tak bych se za ně nezlobila, obzvlášť když je těch produktů víc.

Vzorky, 4x 2 ml + 1x 7 ml, plná balení od 549,- Kč.


A to je vše.


Na Facebooku momentálně opět najdete spoustu stížností, že prý Ladybox inzeroval, že box bude naprostá bomba a není. No ještě že jsem ty reklamy nezaregistrovala a nezvýšily moje očekávání. Řídit se jen nápovědami (na rozdíl od vždy přehnaných reklam) se mi dva měsíce po sobě vyplatilo, nečekám, že v boxu bude něco lepšího, než je v nápovědách, takže kupuji, jen když mi stojí za to hlavní dopředu prozrazený produkt. Zklamaná díky tomu nejsem, i když předchozí box se mi líbil víc. No vlastně nevím, krém od Figs & Rouge se mi asi líbí víc než ten od Crabtree & Evelyn + ta krásná vánoční krabička...

Chápu, že někteří čekají obdobu zahraničních boxů (třeba dneska na mě vyskočil článek o vánočním Glossyboxu - líbí se vám?), v českém prostředí podle mě ale tato očekávání nejsou realizovatelná. Prosincová krabička mi přijde jako solidní ladyboxí průměr.

Přibližná hodnota tohoto Ladyboxu: 740 korun (nezahrnut odhad Crea-m vzorečků, 300 korun je jen za těch 5 ml séra). Zakoupeno za 339,- Kč.

Objednaly jste si prosincový Ladybox? Jste z něj zklamané, nebo se Vám obsah líbil?

P. S.: Viděla jsem i edici GOLD, ale nijak mě nenadchla. Já na ty luxusní pečující parfumérkové značky zkrátka nejsem. To radši něco přírodního nebo indies...

21 komentářů:

  1. já už neobjednávala třetím měsícem a jsem ráda :) penízky jsem vrazila do beauty bagu...
    mne by asi nejvíce potěšil krém, jinak nic moc :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jen dobře. :) Nechápu některé zákaznice, které si očividně na Fb pořád stěžují, ale stejně box koupí znovu.

      Beauty bag už se myslím neprodává, že?

      Vymazat
  2. Tento prispevok som videla uz asi na styroch blogoch.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, co už, potřeba blogerky vyjádřit se k několikrát řečenému, protože má jiný názor... ;)
      Teď chystám jeden méně obvyklý článek, tak se to tu snad vyrovná. :)

      Vymazat
  3. Jé, ty vzorečky jsou super cute! A lak je náhodou moc pěknej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ho chceš adoptovat, ráda ti ho přenechám. :)

      Vymazat
  4. No, mně by radost neudělal ani ten krém na ruce, jsem ráda, že Ladybox už neobjednávám. Kdyby u nás byl Glossybox, bylo by to super, ale jak sama píšeš, v našich končinách je to dost nereálná představa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Párkrát se spekulovalo, že by bylo fajn, kdyby byl Ladybox odkoupen některým ze zahraničních boxů... to asi jo, ale pochybuju, že by náš malý trh byl pro ně lukrativní.

      Vymazat
  5. Wow – I love the pictures! Want all this stuff, too. You’re making me jealous!
    Also the design of your whole blog is really pretty, girl! ♡
    I’m following you via gfc & look forward for your next post. You’re great – keep going! ♡
    Adoorablee.blogspot.com ♡

    OdpovědětVymazat
  6. No tak aby ste si nemalovali prilis naruzo zahranicne boxy: byvam vo Francuzsku a tu je najviac rozsireny glossybox - no a ten nedostavaju vsetci rovnaky. Firma nalaka reklamou na nejaky zaujimavy produkt, ale ten zvycajne dostanu len znamejsie blogerky, ktore o boxe potom napisu pochvalny clanok. No a v diskusii pod blogom sa docitate, ze existuje minimalne sest roznych verzii daneho boxu a ten najlepsi dostali len vyvoleni. A vsetci nadavaju, ake blbosti dostali.
    Inak vo Fr. top-blogerky dostavaju box kazdy mesiac zdarma, aby nan robili dobru reklamu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ak viete po fr., tak pridavam link na clanok, v ktorom nastvana blogerka (ktora si box kupila za vlastne) pise o tom, ako v jej boxe nebol prave ten reklamovany produkt, kvoli ktoremu si box kupila a na ktory sa najviac tesila.
    http://janisensucre.com/2014/09/glossybox-pop-art-edition-vous-la-met-bien-profond/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za zajímavý postřeh ze zahraničí i za odkaz, to jsem vážně netušila, že to může fungovat i takhle... :( Tak to by u nás (snad) neprošlo...

      Vymazat
  8. Mě trochu přijde, že jde LB do kytek. Když začínal, tak se mi ten nápad hrozně líbí a pár krabiček si i objednala. Ale jak teď koukám, tak je to čím dál větší bída.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že ze začátku to bylo lepší, ale podle mě za to mohlo i to nadšení z něčeho nového. A čím toho člověk víc vyzkouší, tím je víc vybíravý a nenadchne ho to, co v začátcích. Tedy nechci zevšeobecňovat, ale aspoň já to tak s kosmetikou určitě měla, moje požadavky jsou ve srovnání s těmi před dvěma lety někde úplně jinde.

      Vymazat
  9. Jeejda to Blondme boli aj ine veci? Ja som mala masku, co ma potesilo, ale nie som si ista, ci by som bola taka nadsena aj z samponu :/ Inak lak na nechty mas krasny :) ja som mala bledoruzovu ruzovu,co je tiez super, ale ta tvoja farba je veru este krajsia :)

    Ja som bola inak v konecnom dosledku spokojna, ten krem na ruky je pre mna top, cize sa tesim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych to hodlala použít, tak bych taky měla větší radost z masky, šampón vypotřebuju hned. Ale protože poputuje dál, tak mi to zas tak nevadí. :)

      Vymazat
  10. mi to přijde furt na jedno brdo - nějaké mazadlo (tělové/na ruce), případně sprcháč, tužka na oči, něco na nehty, tuna vzorků... aspoň je tady hodně méně známých značek, to jediné oceňuju...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak LB už jsem si hooodně dlouho neobjednala, nějak tam pořád není nic co by mě zaujalo. Brala bych spíše nějakou jeho přírodní kosmetickou verzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu už jednou měli a bylo to celkem fiasko, pamatuješ? :)

      Vymazat
  12. Mě se tento box tedy líbí víc než ten před tím. Jen šampón pro blondýny bych nechtěla, to že ho můžou používat i brunety je jen informace aby tolik lidí nenadávalo. Používat můžu přece i šampón pro muže na šedivé vlasy, to ale neznamená, že si ho půjdu koupit a budu ho používat.

    OdpovědětVymazat