středa 29. října 2014

Halloweenské rty s Shiro Cosmetics

Předevčírem jsem tu popisovala svůj poslední nákup u Shira, dneska konečně přináším spíš rychlorecenzi jejich halloweenských produktů na rty, které jsou k dostání pouze do 31. října, tedy do pátku. Snažila jsem se s tím pohnout, kdyby třeba někoho tyto věcičky lákaly, ale vzhledem k tomu, že nejde o běžné odstíny, tak si myslím, že to u většiny nehrozí. Ale jednou za čas se hodí ozvláštnit blog něčím odlišným, ne?

Celou halloweenskou kolekci najdete zde, výrobky můžete zakoupit jednotlivě (lesky po 8 dolarech, balzámy po 6), nebo ve zvýhodněných setech tady (oba lesky či všechny tři balzámy za 15 dolarů). Kolekci tvoří kromě lesků a balzámů i sedmero očních stínů, vše je inspirováno filmem The Nightmare Before Christmas.
 





Lesky na rty jsou tedy dva:
- This is Halloween: "teplá, třpytivá dýňově oranžová, s vůní čokoládovo-dýňového cheesecaku".
- Something in the Wind: "tmavá červenohnědá švestková, s vůní ovocné sangrii".
Toť alespoň můj překlad oficiálního popisu.



Pardon za převrácené složení, snad se vám nezamotá hlava. :)


This Is Halloween:


Screenshot

Screenshot oficiálního swatche (by Mollie, její blog najdete tady).

 Nejprve by to asi chtělo opět pro srovnání mé nahé rty.



A zde už máte lesk v akci. Opravdu jde o krásně sytou oranžovo-červeno-hnědou barvu s drobnými třpytečkami, díky kterým působí až skoro metalickým dojmem. Na rozdíl od Rudé svatby má tento lesk prakticky plné krytí, je hustší, takže se i míň rozpíjí (na fotkách bez konturky či jiného prostředku proti rozpíjení). Vůně je příjemná sladká, bohužel nevím, jak voní dýně. Ale cítím ve vůni stejnou složku jako v jednom z balzámů, který má mít jinou variaci dýňové vůně, takže tam asi dýně bude. A ta čokoláda taky. :) 

Výhodou Shiro lesků je, že přehnaně nelepí a o rty krásně pečují, takže s nimi mám příjemný pocit (jiné lesky prakticky nejsem schopná nosit, protože mám pocit "chemické upatlanosti" na rtech). Tento odstín díky své hutnosti vydrží i nějaké to upíjení a ani se mi neslévá po čase do vrásek, jako to dělala Rudá svatba (mimochodem podobně na tom jsou Shiro lesky na přání, pokud si připlatíte jeden dolar za plné krytí, ale o tom někdy jindy). Nanáší se klasickým pacičkovým aplikátorem.

This Is Halloween

Something In The Wind:

Screenshot

Screenshot oficiálního swatche (by Mollie, její blog najdete tady).

Tento lesk se podobá Rudé svatbě více než ten předchozí, je řidší a má slabší krytí (jinak by byl asi skoro černý či hodně tmavě hnědý). Přece jen se mi s ním ale pracovalo líp a ani to rozpíjení mi nepřišlo tak strašné na to, o jak výraznou barvu jde. Popsala bych ji jako něco mezi čokoládou a černou třešní, někdy tedy vypadá tmavě hnědě, jindy má nádech do červena. V lahvičce vypadá, jako by v něm byly drobné vínové třpytky, na rtech jsem si ale žádných nevšimla.

Jako sangria mi tedy nevoní, ale budiž, je z něj cítit umělá hroznová vůně, podobná hroznovému cukru nebo takovým těm Lipo cukříkům. Takže si vždycky vzpomenu, jak jsem byla malá a tyhle cukříky nám dávaly babičky, a hned se mi spustí slina a mám chuť ten lesk sníst. :D Ale bohužel bohudík tak nechutná. Díky řidší konzistenci je samozřejmě výdrž trošku slabší, občas je nutné rty o sebe promnout, aby se lesk neusazoval do vrásek (tím občas rozuměj tak jednou za hodinu, ne každých 5 minut).

Something In The Wind
__________________________________________________________________________


Složení je napsáno přímo na jakoby zašlých etiketách, takže moc čitelné není, proto viz níže screenshoty z e-shopu.
 A teď už k té méně racionální části objednávky. Balzámky jsem koupila čistě kvůli roztomilým obalům a chutně znějícím vůním (a protože to jsou limitky...). Přestože odstíny vůbec nevypadaly, že by mi mohly slušet, resp. že by vůbec byly nositelné na veřejnosti. Nakonec jsem si ale řekla, že je vyzkouším...

- Frogsbreath: "pěkný průsvitný nude odstín barvy smetany s kapkou kávy, s vůní sladší a jemnější variace bourbonu".
- Wormswort: "jasná máková oranžová, s vůní kořeněné dýně".
- Nightshade: "průsvitná tmavě modrá, přirozeně červené rty zabarví do fialova, méně pigmentované indigově, s vůní sladkých melounů a červené lékořice".



Swatche na ruce moc vábně nevypadají, že?




Frogsbreath:

Screenshot

Screenshot oficiálního swatche (by Mollie, její blog najdete tady).

Před vyzkoušením jsem si říkala, že tenhle bledý balzám bude na mých bledých rtech vypadat pěkně blbě. Ale překvapivě se mi jeho neviditelný efekt líbí. Ačkoli v tubě (případně na odličovacím tamponku) vypadá světle hnědě/béžově, na mých rtech vypadá skoro přesně stejně jako moje přirozená barva. Rtům ale dodá vyhlazenější vzhled a díky jemném "mléčnému" povlaku trochu překryje nerovnosti v pigmentaci mých rtů.

Vůni bourbonu si nepředstavujte jako vůni whiskey, ale vůni bourbonské vanilky. Zkrátka sladká výrazná vanilková vůně. Balzám krásně hydratuje, když jsem se s ním namazala před spaním, ještě ráno jsem ho na rtech cítila. Díky slabému zabarvení ho můžu aplikovat i poslepu (což se nedá říct o druhých dvou balzámech v této kolekci).

Frogsbreath

Tady máte pro srovnání balzám ze rtů napravo setřený:


Wormswort:

Screenshot

Screenshot oficiálního swatche (by Mollie, její blog najdete tady).

Rovnou se přiznám, že té dýňově oranžové jsem se bála (oranžovou rtěnku bych si asi nikdy nepořídila). Ve skutečnosti ale vypadá strašně pěkně, krásně šťavnatě. Na těchto fotkách vidím té oranžové ještě celkem dost, ale na druhé nošení mi přišlo, že balzám barvil spíš korálově. Vůně je celkem výrazná - dýně? + svařákové koření. Mňam. :) Jo a i po setření zanechal balzám na mých rtech korálový stain. To jsem vůbec netušila, že tyhle balzámy budou stainovat, ale vůbec mi to nevadí.

Jo a na jednu důležitou věc bych málem zapomněla: hydratuje trochu míň než předchozí balzám, nezanechává na rtech tak krémový pocit. Já ale na vysušené rty netrpím, takže mi to stačí.

Wormswort

Rty po setření balzámu:


Nightshade:

Screenshot

Screenshot oficiálního swatche (by Mollie, její blog najdete tady).

U modrého balzámu mi bylo jasné už dopředu, že bych s ním ven asi nevylezla, ledaže bych šla na halloweenskou party převlečená za warlocka z Game of Thrones. Že s ním budu vypadat, jako bych se půl dne ládovala borůvkama. A taky že jo. :D Pracuje se s ním dost špatně, protože zvýrazňuje suchá místa, jak můžete vidět na fotkách níže - před focením jsem si neudělala peeling rtů. Takže moc pěkně nevypadá, když jsem se ho snažila nanést rovnoměrně, barva mi po rtech pořád cestovala.

Vůně je ovocně sladká, brácha si myslel, že to jsou borůvky. Ale měl by to být nějaký druh melounu a červená lékořice, což prosím není naše lékořice, jak ji známe třeba z pendreků, ale speciální výmysl ze zahraničí, tedy sladkost, co jen vypadá jako lékořice, ale vůbec neobsahuje lékořicový extrakt. Namísto toho chutná třeba jako jahody, třešně, maliny, skořice... (tedy naše ovocné gumové "pendreky"?) Zkrátka slaďoučký ovocný balzám. Nakonec ho ale překvapivě využiju, protože stejně jako ten předchozí zanechává moc pěkný stain, tentokrát růžový. Takže nanesu, nechám působit, setřu a mám o jemnou barvu vystaráno. :)

S hydratací to má podobně jako oranžový balzám.

Nightshade
Rty po setření balzámu:


Nakonec jsem tedy s touto části svého nákupu moc spokojená. Lesky jsou super a i balzámy se ukázaly v mnohem lepším světle, než jsem doufala (i když ten první asi hydratuje o trochu líp než oranžový a modrý). Jo, tyhle barvy asi nejsou pro každého, takže pochopím, pokud se vám líbit nebudou. Před rokem bych s nima sama ani nevyšla z domu, to jsem totiž nepoužívala žádné produkty na rty. Postupně jsem se ale propracovala z "tahle přirozená rtěnka vypadá fajn" přes "OK, tak zkusím i tu výraznou červenou, ale jsem z toho nervózní" na "no a co, že mám rudou/vínovou/hnědou rtěnku", takže mě testování nezvyklých barev baví. (Samozřejmě všeho s mírou, do práce bych tak nešla a třeba zelená nebo žlutá rtěnka mě fakt neláká. :) )

Tak snad jsem vám těmito barvičkami trochu projasnila pošmourný den. Teda aspoň v Brně je momentálně zamračeno. :(

Lákají Vás halloweenské kolekce v kosmetice? Nebo jde Halloween úplně mimo Vás?

P. S.: Na tomto blogu právě probíhá giveaway. :)

17 komentářů:

  1. No ta pigmentace lesků je pecka! :) I když žádná z dnešních barev není nic pro můj typ, ráda jsem si početla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta fialová je fakt mazec:) Nicméně po setření ti fakt pěkně zvýrazní rty. A prostřední oranžový balzámek se mi líbí moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Jo, mně taky, dneska jsem ho měla celý den. :)

      Vymazat
  3. Moc pěkně zpracovaný článek :-) U nás (Náměšť) je taktéž pochmurně :( Mně se nejvíc líbí lesk something in the wind (i ten název je boží, ne?)

    OdpovědětVymazat
  4. Balzámky bych nevyužila, i když ta fialová je pecka. Ale na to jsem srabík :-)
    Lesky to je jiná, prostě wow.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby ten balzám růžově nestainoval, tak je fakt modrý, fialově vypadá jen díky růžovému "podkladu". Lesky jsou skvělé. :)

      Vymazat
  5. Ty balzámy bych brala už jenom kvůli těm obalům, jsou boží!

    OdpovědětVymazat
  6. Ten modry balzaaaam achhhh <3 :D Krasna farba, ci uz normalne alebo ako stain :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsi vidět výraz mého bráchy, když jsem si ho dneska začala v autě dávat na pusu... :D

      Vymazat
  7. Wow, tak ten první lesk mě překvapil! Podle fotek na eshopu bych ho nebrala, ale podle těch Tvých vypadá božsky. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Barva je to vážně moc pěkná, přestože rtěnky do oranžova moc nenosím.

      Vymazat
  8. Krásne farby :) Ja preferujem skôr bledšie odtiene, ale na Halloween je to super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud někdo na výrazné každodenní líčení není, tak ten Halloween je skvělá záminka se jednou za čas s make-upem odvázat. :)

      Vymazat
  9. Tak ta fialka na rtech je naprostá bomba. Úžasná barva. Taková správně mrtvolná :)

    OdpovědětVymazat