sobota 22. února 2014

Jedno Ne s velkým "N"?

Ve stejný den, co jsem si pořídila super grepový mycí krém, jsem si koupila i matující denní krém pro normální a smíšenou pleť od Alverde. (Taky se vám stává, že vám dojde několik věcí současně a vy pak necháte v drogerii za kosmetiku denní potřeby klidně i tisícovku?) A zatímco Neutrogena byla skvělá, z Alverde krému se zatím vyklubal asi můj největší kosmetický nákupní fail tohoto roku. Já vím, do konce roku času dost. Ale myslím si, že tohle jen tak něco nepřekoná.




  • Obal vypadá neškodně, dokonce celkem slibně. Všimněte si hlavně označení „24hodinová hydratace“ a určení pro normální a smíšenou pleť. Tzn. není pro pleť mastnou. Dle popisu má být 3 v 1, což znamená, že má být matující, hydratující (není to trochu protimluv?) a proti nedokonalostem (po delším používání mají nedokonalosti pleti zmizet). Obsahuje sezamový olej a olej z meruňkových jader, dále též extrakt z perel (už to mě mělo varovat). 



  • Po otevření mě zarazila vůně. Podle ní si krémy nevybírám, proto k nim ani v obchodě obvykle nečichám. Tady jsem ale možná měla. Asi to měla být něco jako lékořice nebo nějaké jiné bylinky, jenže mně to přijde jako něco sladkého s pepřem. Dost mě ta vůně dráždí v nose.
  • Konzistence je zvláštní. Jako by to byla nějaká super jemná malta nebo v tom bylo vápno či co. Ne že by to drhlo, ale je zkrátka divná. Když vám zaschne na tubě, vytvoří vápenitou krustu, trochu jako zaschlá zubní pasta (že by za to mohly perly?). V konečném důsledku to znamená, že se krém blbě vsakuje. Ani kůže suchá po umytí mýdlem jej nenasaje. A co je horší, krém ji ještě víc vysuší! 

  • Fakt, tohle je první krém, který opravdu matuje. Ale není to zrovna dobře. Po jeho natření se budete lesknout méně než před jeho použitím, je ale pravděpodobné, že vám pleť vysuší jako mně. To by 24hodinový hydratační krém pro normální a smíšenou pleť dělat neměl. U mastné bych to pochopila. A stejně, po tomto zmatnění se mi pleť nastaví do obranného módu, kdy chce level mazu hodit do normálu, takže matná dlouho nevydrží a ten nepříjemný pocit jsem vytrpěla zbytečně. Uf.




Tohle byla asi první věc, u které jsem zvažovala, že ji plnou hodím do koše. Když jsem si ale pro focení nanesla krém na ruku v silnější vrstvě, nic nepříjemného jsem na ní necítila a byla celkem hebká. Takže jsem dělala něco špatně já?

To je ten důvod, proč je v nadpisu otazník.

Řekla jsem si, že mu ještě dám šanci. Nanesla jsem ho silnější vrstvu, spíš jako by šlo o masku. Sám se takhle odmítal vstřebat ještě víc, takže jsem jej musela do obličeje vmasírovat, jinak mi zasychal do bílých vápnitých vrstev. Oukej, vetřeno a vmasírováno. Je fakt, že obličej nesvědí a nepálí, i když chvíli menší pnutí cítím. Poté mám pocit celkem normálně namazaného obličeje, který se mi díky krému chvíli neleskne, takže se mi pudr akorát válí v tašce. Ovšem jak už jsem řekla, dlouho ten efekt nevydrží.

Sečteno a podtrženo:

Krém nakonec do koše neletěl, v silnější vrstvě je upotřebitelný. Ale doporučit vám ho nemůžu. To chvilkové zmatnění za ten nepříjemný pocit nestojí, pokud nemáte hroší kůži jako já, patrně byste krém snášeli ještě hůř.

A co Vy? Vyzkoušely jste něco z péče o pleť Alverde? Jak jste byly spokojené?

6 komentářů:

  1. Já alverde moc nemusím, kor co se týče péče, mají sice pár dobých věcí (třeba růžový olej, pudry, tvářenky, gel na obočí), ale jinak z toho úplně čiší, jak je to levná kosmetika z těch nejlacinějších přírodních surovin. Raději si připlatím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až to spotřebuju, plánuju zvýšit level a nakoupit u Natura Siberica. I když to taky není žádná nóbl značka a je jen o trochu dražší. Doufám ale, že bude kvalitnější.

      Vymazat
  2. já jsem od Alverde vlastně asi nikdy nic neměla... možná něco na vlasy a teď jsem si koupila ten pudr z limitky. já nevím proč, přírodní kosmetika mě zajímá, ale prostě mě od nich něco odrazuje, obaly, ta němčina, já fakt nevím :D nikdy jsem se nad jejich stojanem nezastavila a nezkoumala ty věci podrobně. ale teda kdybych se k tomu někdy dostala, tak díky za upozornění, tohle teda ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od nich mám tvářenku, ta je celkem fajn. A hodně chvály jsem slyšela na tělová másla.

      Vymazat
  3. Mě Alverde nikdy příliš nezaujalo, zatím jsem od něho nevyzkoušela jediný produkt. Nějak mě odrazuje přírodní kosmetika, mám trochu strach, že to nedokáže být tak dobré, ale možná se o spoustu věcí ochuzuju. Nicméně jsem ráda za tuhle recenzi, protože bych nerada naletěla nějakému slibování něčeho, co by krém nesplňoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že byla recenze užitečná. :)
      Já se pokouším postupně přejít v péči na víc přírodní věci, když si uvědomím, kolik chemikálií si na sebe denně dobrovolně napatlám a všechno se to kůží vsakuje do těla, tak je mi z toho lehce špatně.

      Vymazat