úterý 24. prosince 2013

Recenze: There and Back Again: A Hobbit Collection I. (Shiro Cosmetics)

Nejprve ze všeho: Šťastné a veselé Vánoce přeji! :)

A jako takový malý dáreček je zde první slíbená recenze na oční stíny od Shiro Cosmetics. Rozhodla jsem se, že tu kolekci radši rozdělím na víc částí, protože se všemi obrázky by jinak šlo o kilometrový post. Tak snad vám to nebude vadit...

...a dneska to budou odstíny: 
- The Wandering Wizard
- An Unexpected Party
- Not Drawing-Room Fashion




V kalíšcích nevypadají nic moc, v akci už je to o dost lepší.


Screenshot (art by Robin Kaplan - TheGorgonist)
"Gandalf, Gandalf! Good gracious me! Not the wandering wizard that gave Old Took a pair of magic diamond studs that fastened themselves and never came undone till ordered? Not the fellow who used to tell such wonderful tales at parties, about dragons and goblins and giants and the rescue of princesses and the unexpected luck of widows' sons? Not the man that used to make such particularly excellent fireworks! I remember those!"
- J.R.R. Tolkien, The Hobbit

Bledá matná namodralá šedá. Nepoužívat na rty.

Takže jasný Gandalf. A jak vypadal odstín ve skutečnosti? Nalevo je stín na bázi od Artdeca, napravo na bázi od Artdeca + Pixie Epoxy. Ta se sice na matné stíny používat nemá, ale co, za pokus to stojí. Nasucho jsem stíny vůbec netestovala, protože mi to přišlo jako plýtvání, pochybuju, že by držely.

Je o něco šedivější než na oficiálním obrázku, modrá více vynikne s Pixie Epoxy.

Stíny jsou velmi jemně mleté. Vždycky obrátím uzavřený kalíšek dnem vzhůru a poklepu na něj, aby dírkami v přepážce propadlo jen potřebné množství stínů. Přehnat to obvykle nejde, spíš to chvíli trvá ty stíny malými otvory odsypat. Ale to mi neva. Tenhle stín jsem testovala k výraznějším rtům spolu s ještě o něco světlejšími bílými stíny, vypadal moc fajn k rudé rtěnce.




__________________________________________________________

Screenshot (art by Robin Kaplan - TheGorgonist)
"'Thank you!' said Bilbo with a gasp. It was not the correct thing to say, but they have begun to arrive had flustered him badly. He liked visitors, but he liked to know them before they arrived, and he preferred to ask them himself. He had a horrible thought that the cakes might run short, and then he - as the host: he knew his duty and stuck to it however painful - he might have to go without."
- J.R.R. Tolkien, The Hobbit

Třpytivá zlatě světle hnědá se zářivě zelenými jiskrami. Použitelná na rty. (to jsem nezkoušela)

Tahle je namletá trochu hrubší, přijde mi míň hnědá a víc dozelena než na e-shopu. Moc se mi líbí, hezky projasňuje pohled. Zeleno-zlaté odlesky jsou plus, ladí mi k barvě očí. S Pixie Epoxy (vpravo) je zelená o něco výraznější.




__________________________________________________________

Screenshot (art by Robin Kaplan - TheGorgonist)
"But they were trolls. Obviously trolls. Even Bilbo, in spite of his sheltered life, could see that: from the great heavy faces of them, and their size, and the shape of their legs, not to mention their language, which was not drawing-room fashion at all, at all."
- J.R.R. Tolkien, The Hobbit

Tmavý šedozelený třpyt nemyté trollí kůže. Nepoužívat na rty.

No popisek je chuťovka. :D Pro mě asi největší překvápko z těch tří. Vypadá jako taková nic moc/divná šedá, no s Pixie Epoxy má úplně krásný smaragdový lesk! I když na fotkách se mi ho nepodařilo moc dobře zachytit. Mám v podobné barvě svetr (takový zelenočerný) a tenhle stín s ním dokonale ladí. Připomíná mi barvy Zmijozelu (já jsem sice v Havraspáru, ale neva).

Namletý je opravdu velmi jemně, prosívá se do víčka velmi snadno (možná až moc). Mám ho odsypaného na pěkně dlouho. Ovšem musím říct, že se tím opravdu nešpiní, žádnými mezerami to ven z kalíšku neleze. Jen si při nanášení nezapomeňte oklepat štěteček, když naberete moc, tak vám ani Pixie Epoxy nepomůže a při nanášení vám na líc trocha zkrátka upadne.





________________________________________________________

Všichni fešáci vedle sebe: 

Bez Pixie
S Pixie
Vedle sebe
Rychlopokus tyhle barvičky nějak smíchat. Přibarvila jsem k tomu jen obočí, bez linek a bez řasenky. 




Připomíná mi to kromě Zmijozelu Lokiho.

Samozřejmě jsem udělala taky zatěžkávací test. Dole vidíte swatche na ruce poté, co jsem po nich přejela 10x tam a zpět prsty druhé ruky. Přijde mi, že se prakticky nehly, což je super. 



Bohužel na mých mastných víčkách až takovou super výdrž nemají, spíš průměr. Půl dne bez slévání nevydrží, ale není to žádná hrůza. Navíc se začnou slévat po dost rozdílných časových úsecích, takže mám podezření, že spíš než stíny je to tím, že jsem ještě nevychytala, kolik můžu použít báze dohromady s Pixie Epoxy, resp. kolik Pixie Epoxy a kam dát. Musím to ještě trochu prozkoušet, jestli třeba vůbec dávat Pixie do ohybu nebo jen na ty části víčka, které se o nic neotírají. Pokud vykoumám nějaký grif, určitě to tu aktualizuju.

Tyhle tři odstíny jsem nosila a různě kombinovala s obyčejnými stíny celý minulý týden a jsem s nimi moc spokojená. A to mi přišly v e-shopu jako jedny z těch nudnějších. Už se tedy těším na další výraznější barvičky. Příští díl bude o Elrondovi, Glumovi a požáru... 

4 komentáře:

  1. smíchané vypadají moc hezky! krásné svátky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Smíchané vypadají opravdu krásně! :) A těším se na další recenze :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. :) Dneska jsem chtěla nafotit další stíny, bohužel bylo zataženo tak, že jsme museli i v poledne svítit. :(

      Vymazat