čtvrtek 26. prosince 2013

Recenze: Skořicová rtěnka Three Wolf Moon Intertube (Shiro Cosmetics)

Když jsem si objednávala stíny od Shira, řekla jsem si, že vyzkouším i některou z jejich intertubes. Přirovnala bych je účinky spíš k chubbystickům, něco mezi rtěnkou, balzámem a leskem. Po dlouhém vybírání jsem se rozhodla pro odstín Three Wolf Moon, protože mělo jít podle popisu o "tmavou odvážnou rudou" (kterou v arzenálu ještě nemám) s příchutí skořice. Mňam. Bohužel intertube popisku vůbec neodpovídala. To ale neznamená, že by šlo o špatný produkt.













Přírodní složení



Rtěnka je v bytelné tubičce připomínající tubu na tuhé lepidlo, tato má však oválný tvar, ne kruhový. Je jí opravdu hodně. Nanáší se překvapivě dobře, ty užší části hezky vykreslují rty zúžené u koutků. Hmota vzhledem celkem odpovídá oficiální fotce, u prvního swatche na ruce jsem však udělala aj...


Vypadal totiž až příliš růžové... vlastně skoro úplně tak, jako všechny ty produkty na rty z posledních Ladyboxů. Catrice rtěnka, MUA fix na rty... naštěstí je intertube kvalitou silně převyšuje, takže nepůjde jen o další věc ve stejném odstínu, co by se mi pouze válela v tašce. Na první dotek se zdá konzistence trochu hrubší, hned se ale rtům přizpůsobí a má skvělé hydratační účinky i výdrž, což jsou vlastnosti, o kterých jsem si nemyslela, že se mohou slučovat.


V lehké vrstvě jde o takovou tu typickou studenou růžovku.



V silné vrstvě na mně vypadá jako klasická "bright magenta". Po zjištění, že se červená nekoná, jsem intertube na nějakou dobu zklamaně odložila. Vytáhla jsem ho až dneska, že jej použiju k ladícímu svetru. Překvapilo mě, že se barva poněkud změnila.


Tady to asi není tolik vidět, ale z magenty se stala tmavší a o něco teplejší barva, něco mezi malinovou a ostružinovou řekla bych. Která má navíc opravdu super výdrž. Vzala jsem si rtěnku na božíhodování u prarodičů, kde jsem s ní cca 4 hodiny vkuse pořád něco uzobávala a popíjela. Koláčky, cukroví, ovoce, brambůrky, kafe... setřela se jen ta hydratační vrstva, barva skoro vůbec. Jednou jsem tedy do rtů vklepala trochu bezbarvého balzámu, aby rty nebyly vysušené, a takhle vypadaly, když jsem dorazila večer domů:


Dokonce potom ani nešly zcela odlíčit, slabý stain tam pořád zůstal.

S výrazností, hydratací a výdrží jsem tedy moc spokojená, jen ten odstín... já ho teda nějak unosím, ale kvůli tomuhle asi poletí všechny ostatní stejně zbarvené produkty na rty k jiným majitelkám. Protože takhle výraznou růžovou moc často nenosím. Třeba mě ale rtěnka překvapí a postupně změní barvu úplně. :D

Jelikož jsem ale necítila ani žádnou skořici, tak mi to nedalo a musela jsem napsat Caitlin, jestli takhle má ten odstín opravdu vypadat a jestli nedošlo třeba k nějaké záměně. 

A tady musím opět pochválit zákaznický servis.

Už dřív mi majitelka obchodu odepsala do druhého dne na můj dotaz, bylo tomu tak i tentokrát, přestože šlo vlastně o kamuflovanou stížnost. Dozvěděla jsem se, že zrovna tenhle odstín vypadá na někom růžově a na někom červeně, i když obě osoby dostanou rtěnku ze stejné výrobní várky. Caitlin se doposud nepovedlo zjistit, v čem to vězí. 

Pokud sháním červenou intertube, mohl by tak na mně vypadat (v e-shopu hnědý) odstín Team Buffy. A ač jsem o žádný refund nežádala, poslala mi slevový kód na 14 dolarů, který pokryje cenu nové intertube + zahraničního poštovného. Mohla bych si tedy objednat jinou rtěnku úplně zadarmo, já si to ale asi nechám na příští objednávku. :)

Tak co si o tom myslíte? Štvalo by Vás to? Unosily byste takový odstín?

10 komentářů:

  1. Mě by to štvalo a tenhle odstín bych asi neusonila. KDyž chci červenou, tak chci prostě červenou! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, to jsem si říkala po prvním vyzkoušení taky. Ale když jsem zjistila, jak je kvalitní, a dostala jsem možnost objednat si místo ní jinou zadarmo, tak už zklamaná ani naštvaná nejsem. :)

      Vymazat
  2. Mna by to stvalo ale je to dostatocne vyrazne aby som to mohla nosit (aj ked zriedka) :D A co som si mrkla swatches na nete, fakt to na kazdom vyzera inak :D:D Skoda, lebo v obale je to naozaj kraaasna farba :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo. :) A teda ty swatches taky nechápu. :D Našla jsem nějakou slečnu s tmavou pletí a na ní byla taky růžová, na jiné bleduli byla červená... :D

      Vymazat
  3. mne sa ten odtieň náhodou veľmi páči!

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár křiklavě růžových věcí na sebe mám, takže ho nakonec určitě unosím. A třeba se mi bude napotřetí líbit ještě víc. :) Akorát teda ty fotky na jejich stránkách jsou dost zavádějící a je mi jasné, že jsou lidi, co by jim červená sedla, ale tahle vůbec ne.

      Vymazat
  4. Štvalo by mě to, ale zároveň bych se asi nezlobila. Přírodní kosmetice hodně odpouštím její individuální počiny a i když tohle je docela velká změna, stejně bych to pochopila :) A hodně se mi líbí přístup z eshopu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Caitlin je moc milá. :) A je pravda, že doma vyráběná kosmetika občas není 100% podle obrázku.

      Vymazat
  5. Já jsem extrém, takže se mi líbí snad všechny výrazné barvy.. Ale když mám zrovna chuť na červenou, tak by mě fuchsiová naštvala :D Jinak zkus ještě na rty dát make-up nebo korektor a na to až nanést rtěnku - snad by tak měla mít tu správnou barvu.. Já to dělám snad u všech rtěnek aby mi je nezkreslovala barva rtů. Když to tak uděláš a bude pořád fuchsiová, tak podle mě nemůže být výmluva že to každému dělá jinou barvu normální :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, díky za tip! I když si myslím, že u mě to rozdíl neudělá, protože mám rty prakticky bezkrevné, skoro ve stejné barvě jako obličej.

      Vymazat