sobota 5. října 2013

Rozbalování zářijového Ladyboxu - MUA edice

A je tady konečně víkend, můj první pracovní týden je za mnou. Práce je zatím v pohodě, baví mě, překvapivě mi ten den uběhne jako voda, takže se mi rozhodně nestalo, že bych počítala hodiny do jejího konce. Problém je ten, že zatím ještě nemám nový byt. Hledáme si ho s bráchou, protože nám oběma odešli spolubydlící, ale jelikož chodím do práce, hledá ho brácha. No a ono to trochu trvá. Takže já musím dojíždět každý den do Brna a z Brna asi 100 kilometrů, bohužel těch 100 kilometrů jedu 3 hodiny. Takže každé ráno vstávám ve čtyři, přijíždím domů v osm a jdu rovnou spát. Celkem na nic rozvrh. Doufám, že už ten byt brzo budeme mít. Takhle totiž samozřejmě kromě práce přes týden nic nestihnu, maximálně si něco přečíst pro zábavu ve vlaku. Takže se mi nahromadily články, které jsem chtěla napsat už někdy na začátku týdne, no čas mám až teď o víkendu. První z nich jsou rozbalovací články nových beauty boxů, které mezitím každý viděl tak 100x, ale jestli vás přesto zajímají moje první dojmy, čtěte dál. :)



To, že krabička bude zaměřená na kosmetiku MakeUp Academy, věděl každý, kdo pravidelně sleduje facebook Ladyboxu. Otázka je, zda je tohle dobrý způsob plnění krabiček. Beauty boxy jsou tu od toho, aby si zákaznice vyzkoušely všechny možné kosmetické značky, naplnit box víc jak z poloviny věcmi od jedné společnosti mi tak přijde proti samotnému účelu a smyslu krabiček krásy. Navíc ještě značkou, kterou dost blogerek celkem opovrhuje, protože je to v Británii levná drogerka, něco jako u nás essence. Mně to nevadí, sama si kupuju levnou kosmetiku a MUA je pořád za ty peníze kvalitativně o třídu výš než essence a spol., ale dělat z jejího příchodu do ČR takové haló, jako by se jim podařilo získat do krabky tři plné produkty od Guerlaina, tak to mi přijde trochu moc.

A ještě nám to musí cpát i na tu jinak krásnou černou krabičku. Několik lidí psalo, že je zlákala barva krabičky a objednali si ji kvůli ní. No už potřetí v řadě jde o pěknou krabičku zkaženou reklamními nápisy. My víme, že se jedná o spojení krabiček/narozeninovou edici/MUA edici, proto jsme si krabičku objednaly, ne? Tak nám to nemusíte furt podsouvat. Pěknou krabičku s logem Ladyboxu si klidně nechám někde na očích a budu do ní všelico dávat. Pěknou krabičku s logem Ladyboxu a dalšíma třema reklamníma hláškama už ale ne. Já nejsem člověk, co by jásal nad reklamními předměty s logy společností a horlivě je využíval.


Tady můžete vidět bok krabičky s krásnými vzory. O to víc mě štve to popsané víko, krabička je jinak opravdu luxusní.


Aby nebylo MUA odkazů málo, ve vnitřku máme ještě menší reklamu.



Průvodní dopis je i nadále na kartičce bez pečeti (s těmi se už asi můžeme rozloučit, je potřeba šetřit). V krabičce nebyly žádné letáky ani slevové kódy, jen v textu dopisu byl slevový kód na nákup v českém MUA e-shopu.


A zde už je samotný obsah. 4 výrobky MUA a nějaké ty další provařené značky.


Z micelárky Dermacolu jsem měla radost, přestože tuhle značku nevyhledávám a v boxech byla několikrát (ale ne tehdy, když jsem ho měla objednaný já). Právě mi totiž dochází micelárka od Mixy a já ušetřím nějakou tu stovku za novou. Navíc jsem chtěla vyzkoušet nějakou levnější micelárku, abych viděla, zda se ta od Mixy vyplatí kupovat.


Černé gelové linky MUA. Když odhlédneme od značky, tak gelové linky jsem chtěla vyzkoušet, používám tekuté a z minulých boxů i tu fixu, takže tohle je takový další stupeň. Bez linek nedám ani ránu. Takže si budu moct vyzkoušet, jestli mi tenhle typ linek vyhovuje. Původně jsem si na testování chtěla koupit ty essence, teď nemusím. Takže spokojenost s typem produktu zde je.


Fix na rty MUA v odstínu Kissalicious. Tak nějak jsem doufala, že místo tohohle bude Power Pout, který byl jedna z mála věcí, co jsem chtěla od MUA určitě vyzkoušet. A taky v rozhovoru u Černé Moory říkal představitel Ladyboxu, že v krabičce "snad" v budoucnu bude. No asi nebude. Ale tak nějaký chubby stick si určitě v budoucnu koupím, asi od Astoru, za to fix na rty určitě ne, takže aspoň vyzkouším něco, co bych si nikdy sama nekoupila. Já mám totiž k fixům v kosmetice celkem negativní vztah. Zaprvé si myslím, že hned vyschnou, takže bude jejich životnost vždy kratší než už jiných produktů. Zadruhé mi přijde, že nikdy nebudou tak pigmentované jako jejich konkurenti. A zatřetí mi fixy nepřijdou moc hygienické. Vlastně se furt otíráte tím stejným a nemůžete to oprat jako štětce či jiné aplikátory. Rtěnky, balzámy a jiné tyčinky se postupně opotřebovávají, takže se šupinky kůže a nečistoty nehromadí na jednom místě. No nic, jsem zvědavá, jestli mě tahle fixa přesvědčí, že stojí za to si ji koupit (myslím, že nepřesvědčí), z odstínu nejsem tak nadšená, studená růžovka, až skoro světle fialová, tak snad nebudu vypadat jak mrtvola. Radši bych tu druhou barvičku, myslím Fruitalicous se jmenovala.


Dále zde je trio očních stínů MUA v odstínu Innocence. Myslím, že všechny jsme dostaly tenhle odstín, je totiž takový nejvíc univerzální. Fotky se moc nepovedly, jsou moc studené a do modra. Tyhle stíny jsou přitom na hnědé škále, i když ta jejich perleť rozhodně není teplá, spíš do stříbrna. Takže by mi mohly sedět, zlaté nádechy mi moc nesluší. Jsem zvědavá, jaká bude pigmentace. Já osobně bych si od MUA vybrala jinou barevnou kombinaci, třeba Theatrics nebo Smoke Screen. Je jasné, že zde v LB jeli na jistotu.


Podkladová báze pod make-up FashionistA. To je mimochodem odnož MUA, která prodává své výrobky trochu dráž, než kolik stojí základní MUA produktová řada. Má to být jediný personalizovaný produkt, ale teda nevím, podle čeho tu personalizaci dělali. Já uvedla, že mám smíšenou až mastnou pleť, no druhá varianta byla matující a tu jsem nedostala. Tahle je ani nevím jaká. Vyhlazující? Každopádně tak jako tak mi asi bude k ničemu. Make-up nepoužívám, jen BBčka, která mají mít tu funkci, že nahrazují mimo jiné i podkladovou bázi. Takže tohle možná vyzkouším, ale pak to asi poputuje dál.


Tělové mléko Palmer's s kakaovým máslem. Úplně stejná věc byla i v květnovém Ladyboxu, jen jsem tehdy dostala jiný tvar lahvičky, ovšem oba mají 50 ml. Tenhle obal je asi praktičtější, z toho úzkého hrdla se hustý krém špatně dostává ven. Pochopím ještě zařazování různých produktů stejné značky, ale stejný produkt jedné značky? Ts, ts... máte štěstí, Ladyboxáci, že tohle mléko zbožňuju a chtěla jsem si ho sama koupit. Mít další cestovní do zásoby mi tedy vůbec nevadí a v tomhle případě si nestěžuju. ;) Ale jak je vidět, tahle krabička opravdu novou várku neozkoušených značek nepřinesla.


Bonus - pasta na zuby. Je to bonus, pasta se hodí vždycky, takže zase o nezbytnost, kterou bych si musela v drogerce sama kupovat, méně. Nestěžuju si tedy ani kvůli pastě. Ovšem ve fb diskuzi si některé zákaznice stěžovaly dost, prý je pasta hodně agresivní a vysušuje/rozežírá jim dásně a rty. Zní to celkem děsivě, tak uvidím, jestli s ní budu mít nějaké problémy.


No a na závěr jsem v boxu měla i něco, co v dopise vůbec nebylo. Kiss My Face veganský krém na ruce. Z toho mám opravdu radost, protože jsem ho v boxu nikdy neměla, krém na ruce potřebuju a krásně voní. A navíc jsem ho asi ani neměla dostat, protože jde údajně o dárek k předplatnému, který já jsem za tohle předplatné už dostala, dokonce ne jeden, ale dva (viz konec tohohle článku). Takže si na třetí dáreček nemůžu stěžovat.

Sečteno a podtrženo: Z téhle krabičky mám dost rozporuplné pocity. Asi proto, že neplní tu funkci, co plnit měla, představila nám jen jednu novou značku. Nevadí mi, že jde o MUA (i když to hurá si mohli v LB odpustit), pro mě je hlavní, aby ta kosmetika byla funkční, pak už mi je jedno, jestli je na ní napsané jméno drahé značky nebo jejího laciného dupe. Takže teprve po ozkoušení uvidím, jestli z ní budu mít radost. Jestli jste četly některé moje recenze kosmetiky Famous, tak to je vlastně taky značka, za kterou stojí stejní lidé, co stvořili MUA, přitom mám jejich výrobky opravdu ráda. Navíc krabičky obvykle neslouží jako náhrada za návštěvu drogerie, protože nevíte, co v nich bude, zato zde jsem našla tři produkty, které jsem vysloveně potřebovala a plánovala nakoupit, takže pro změnu mi krabička v tomhle směru opravdu posloužila, takže zklamaná určitě nejsem.

Co se týče kontroverze ohledně doručování... ty "breaking news" na facebooku mi přišly jako hodně trapný způsob oznámení zpoždění (my za to nemůžem, to vis maior), na druhou stranu to pohoršení některých mi přišlo následně ještě trapnější. Ty záchvaty vzteku, co tam někteří měli... neřeknu kdyby se zpozdila krabička o dva týdny, to by naštvalo i mě. Ale 2 dny? Jo, jasně, chápu, že by se termíny v obchodním styku měly dodržovat, ale tohle je tak specifická služba, že můžeme být rády, že to tu vůbec někdo dělá. Při srovnání se zahraničními boxy a produkty v nich mi přijde, že to asi není jednoduché přesvědčit nějaké zavedené značky, aby nalevno poskytly dobré výrobky do malého počtu boxů v téhle naší zastrčené republice. Snad Ladybox vydrží a postupně si vybuduje lepší jméno (= lepší výrobky) a vychytá logistické mouchy.

Upřímně doufám, že příští box bude míň kontroverzní a udělá radost více lidem. A že expedice proběhne normálně a podle plánu. Krabičky mají dělat zákaznicím radost a ne je stresovat. I když si za ten stres často můžou samy, protože řeší kraviny. Mně předplatné skončilo, ale jednotlivý říjnový box jsem si objednala. Teď jen doufám, že ho stihnu do těch 10 dnů zaplatit a že mi rezervaci nezruší.

Říjnový Ladybox bude obsahovat mýtické tajemství
Zní to trochu lacině, no zde je nápověda:

"Nechte se hýčkat neodolatelným mýtickým rituálem oleje! 
 
Objednejte si říjnovou edici Ladyboxu a objevte mýtické tajemství - novinky roku 2013 v profesionální péči o vlasy. Tyto produkty Vás 100% nadchnou a poskytnou Vám jedinečný relaxační zážitek. Máte nyní skvělou možnost objevit a vyzkoušet si světový hit ve své říjnové krabičce.

Pouze v Ladyboxu a pouze v říjnu - nezmeškejte tuto jedinečnou nabídku!





Kromě mýtických produktů na Vás čeká populární a bloggerkami vychvalovaná dekorativní kosmetika z Německa, která se zatím v žádné naší krabičce neobjevila - znalkyně kosmetiky si přijdou na své! 

Jako třešničku na dortu Vám prozradíme, že obdržíte novinku od žádané značky SKIN79.

Takže moje tipy?
1) Něco z řady Mythic Oil od L'Oréal Professionnel. Více zde.
2) Kosmetika ARTDECO. Super by byla jejich podkladová báze pod oční stíny. Ale teda tohle je jen moje zbožné přání, nevím, zda by se Ladyboxu podařilo uzavřít s nimi spolupráci. http://www.artdecoshop.cz/
3) Nějaký nový BB krém od jihokorejské značky SKIN79. Upřímně doufám, že to nebude tahle oranžáda speciálně vytvořená pro evropský trh. Doufám, že to bude fialová nebo zelená novinka. Ale jestli to budou jen vzorky, tak ty už mám.

EDIT:
Podle fb stránek má jít o nejhodnotnější - hvězdnou edici LB. Nová nápověda:
"K říjnovému vydání můžeme prozradit, že vyzkoušíte rtěnku, řasenku, pleťovou masku a další produkty v plných velikostech. Krom toho na Vás čekají top objevy této edice, mýtické přípravky pro rituální péči a jedinečný relaxační zážitek. Garantujeme Vám, že z této novinky a z celé říjnové edice budete přímo nadšená!
Pokud již máte svou říjnovou krabičku objednánu, připomínáme, že se na Vás ve výběru představovaných produktů chystá také oblíbená korejská kosmetika SKIN79."
A co Vy? Vyhovuje Vám kosmetika MUA? Odradí Vás problémy při sestavování a distribuci boxů od další koupě? 
Těšíte se na říjnový Ladybox?

7 komentářů:

  1. vyčerpávající shrnutí :-) ... oproti tvému názoru nejsem proti tématickým edicím ve výjimečných případech - ale na rovinu.. MUA? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že MUA byla volba dobrá, ale pro kosmetické začátečnice, ne pro fajnšmekry. Otázka je, která skupina je mezi zákaznicemi LB zastoupená víc.

      Vymazat
  2. To, ze fixky na pery su nehygienicke mi predtym nikdy nenapadlo o.O ale mas pravdu! mne doteraz vadilo skor to, ze vysledok bol nerovnomerny :/
    Inak, MUA ma nejako nelaka, aj ked paletka tienov ma pekne odtiene :)
    Artdeco napadlo aj mne a ak by to tam bolo, tak si box urcite objednam, ale pochybujem (mam pocit ze ta znacka nie je az tak vychvalovana na blogoch, nepamatam si ani ze by som vobec niekedy videla nejaky clanok o nejakom ich vyrobku) - ale bolo by to super:D Inak tu bazu mam, a je perfektna!
    macabre-moon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já když si zagooglila artdeco recenze, tak jsem právě našla spoustu recenzí na tu bázi pod oční stíny, asi je to jejich nejpopulárnější produkt.

      Vymazat
  3. Ahoj, mě se tato krabička moc nelíbila. MUA v pohodě, ráda jsem vyzkoušela ale zbytek věcí už mám z předcházejících edicí. Nic méně na další vydání se těším a doufám, že to nebude zase zklamání.

    OdpovědětVymazat
  4. Nám ešte ako možný produkt v ďalšom boxe napadla Natura Siberica.
    MUA box bol podľa nás taký priemerný, no nie že by sa nám MUA nepáčila, ale väčšinu z ich sortimentu sme už dávno vyskúšali. Tento box bol vhodný skôr pre tie, ktoré si neobjednávajú kozmetiku zo zahraničia. Top produkt bol určite Palmer's maslo, to by sme neodmietli ani v každom druhom boxe, ten produkt je bomba, objavili sme ho vďaka LB a zamilovali sme si ho. A tiež sme ako darček k predplatnému dostali tento krémik, no my sme ho skutočne mali dostať. Inak v tom júlovom/červencovom boxe, bol jeden darček ako bonus pre predplatiteľky, nie ako darček za predplatné. Boli to vtedy tie tiene Lambre, tiež sme ich vtedy dostali, no škoda že sme ich už mali a v nanešťastie v tom istom odtieni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty Lambre stíny jsem taky dostala, taky bohužel ve stejném odstínu. :( Půjdou do giveaway. No já tehdy dostala navíc ty Lambre stíny a balzám na rty Líbej mě. A pak mi poštou ještě přišel Eveline gel, protože jsem si ho vybrala jako dárek ve starém systému předplatného (objednávala jsem den před spojením a novým webem).

      Vymazat