čtvrtek 17. října 2013

Minirecenze: Vzorky kosmetiky Mineral Beauty System

Jak možná víte, měla jsem možnost otestovat zadarmo vzorky izraelské kosmetiky Mineral Beauty System, která obsahuje přísady z Mrtvého moře (podle druhu produktu nejčastěji bahno či sůl), a to díky slovenskému e-shopu BioBeauty, kde vám vzorky zašlou zadarmo jako dárek k registraci, která je samozřejmě taky zadarmo. No nezkuste to. :)

Jak už jsem psala, mně došly tyto vzorky:
- Celodenní zvlhčující krém pro normální a smíšenou pleť
- Přírodní minerální tělové mléko s UV filtrem
- Tělový máslový krém s vůní mléka a medu

Oba vzorky tělové kosmetiky (mléko a máslo) jsem bohužel vyplácala na jedno použití, takže nemůžu dělat žádné informované závěry. Za to pleťový krém mi vydrží asi 2 týdny, protože já ho zas tolik na jedno natření nespotřebuju. Tam už myslím můžu hodnotit fundovaněji. :)

Nejprve tedy ve zkratce k tělové kosmetice.


Oficiální foto produktu, na kterém toho bohužel není moc vidět.
Zdroj.

"Doprajte Vašej pokožke kvalitnú starostlivosť – telové mlieko s vitamínom E, prírodnými olejmi (nechtíkový, levanduľový, šípkový), výťažky z muškátu, včelím voskom, panthenolom, Aloe Vera, minerály z Mŕtveho mora a esenciálnymi vitamínmi. Rýchlo sa vstrebáva a obnovuje a udržuje prirodzenú pružnosť a vlhkosť, chráni pleť pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Zanecháva pokožku vláčnu, jemnejšie a mladšie a je ideálny na každodenné používanie. Pre všetky typy pleti."

Tělové mléko s UV filtrem bylo na první pohled, dotek i čuch sympatické. Je klasicky mléčně bílé, není tak řídké jako některá tělová mléka v běžných obchodech. Vůně byla jemná, nevtíravá, poměrně neutrální, jako mívají některé jiné krémy bez zvláštních vůní v běžných obchodech (klasická Nivea, Dove a spol.). Hydratovalo poměrně dobře a rychle se vsakovalo, pro někoho se sušší pokožkou by ale asi nebylo dostatečně zvlhčující.



Zdroj.

"Unikátna kombinácia minerálov z Mŕtveho mora a bambuckého masla má dlhotrvajúce a hĺbkové hydratačné účinky. Ide o mimoriadne kvalitný produkt, ktorý je obohatený jojobovým, papájovým, šípkovým, mandľovým, karotkovým a hroznovým olejom, vitamínom A + C + E, Aloe Vera gélom na upokojenie pokožky, panthenolom pre jej ochranu a výťažky zo zeleného čaju a pačuli pre zlepšenie zmyslového a fyzického pôžitku. Bambucké maslo obsahuje zložky, ktoré majú jedinečnú schopnosť revitalizovať, hydratovať a regenerovať pokožku. Vyživuje a zvlhčuje citlivú pokožku na celom tele a redukuje pocit suchosti. Kombinácia týchto zložiek zaručuje dlhotrvajúci účinok. Obnovuje a chráni prirodzenú pružnosť pokožky, zanecháva pokožku príjemne prevoňanú a hodvábne jemnú. Chráni pred nepriaznivými vplyvmi životného prostredia."

Jedná se opravdu o máslový krém, ne máslo. Výrobek je řidší než tělová másla, ale pořád o něco hustší než tělová mléka. Hlavně ale obsahuje více vyživujících a hydratačních látek, zanechává pokožku krásně hebkou, přestože byste dle konzistence očekávaly horší výsledek. Vůně byla sladká, lehce medová, nic silného, takže na kůži dlouho nevydrží. Ani nebyla cítit výrazně medově, možná byste na první přičichnutí ani neřekly, že jde o med. Ale mohlo to být jen mým nosem :), pořád v okolí poletuje nějaká rýma.


Zdroj.

"Krém vysokej kvality s dvojitým účinkom – hydratuje a chráni. Dodáva pleti optimálnu hydratáciu po celý deň, udržiava ju pružnú a jemnú, zbavuje pleť napätia. Dodáva prirodzenú rovnováhu vitamínov a minerálov. Osviežuje pokožku, ľahko sa vstrebáva a nezanecháva pleť mastnú. Vitamín E vyživuje a chráni pred voľnými radikálmi a nepriaznivými účinkami vonkajšieho prostredia a slnečného žiarenia. Obsahuje minerály z Mŕtveho mora, jojobový olej, Aloe Vera gél, výťažky z harmančeka a UV filter. Pripravený so starostlivosťou z vysoko kvalitných surovín. Doprajte svojej pleti výnimočnú kvalitu. Použitie: Aplikujte ráno malé množstvo krému na vyčistenú pokožku tváre a dekoltu a roztierajte jemnými krúživými pohybmi. Nechajte vstrebať. Ideálny ako podklad pod make-up."

S tímhle produktem jsem byla spokojená asi nejvíc. I když původně jsem si ho namazala přes den a to byla chyba, přestože je patrně denní (UV filtr). Je hutný, mnohem hustší než oba tělové produkty a na pleti je cítit. Sice neucpává póry, ale je poměrně mastný a přes den mi to zkrátka vadilo. Tak jsem jej začala používat na noc a musím říct, že mi vyhovoval snad i víc než hydratační Mixa, kterou pořád na noc používám. Pleť po něm opravdu vypadala ráno svěže a vůbec ne mastně. Mixa sice suprově hydratuje, ale ráno s ní mám pokožku strašně mastnou a lesklou. To se u tohoto krému nestalo. I když ten UV filtr na noc asi není moc dobrá volba. No já ho každopádně dopoužívám jako noční krém, těm s normální a suchou pletí by mohl na den vyhovovat víc. Jako mínus budou některé z vás brát to, že je celkem silně parfemovaný, já z něj cítím ovoce, nevím proč.

Upozornění na závěr: Kosmetika Mineral Beauty System je kosmetika přírodní, nikoli BIO, přestože se e-shop jmenuje BioBeauty, bacha na to. Takže jsem ve složení kromě oněch suprových přírodních látek našla třeba i methyl- a ethylparaben. Jo a přestože obsahuje sůl, resp. minerály, neštípe v rankách. Já jen že jsme kdysi měli doma nějakou mastičku se solí z Mrtvého moře a ta pálila na jakémkoli škrábnutí (rozuměj vymáčknutém pupínku ;) ) jako čert.

Jsem ale ráda, že jsem mohla tyto přípravky vyzkoušet. Asi si na Vánoce objednám pod stromeček krabičku krásy, kterou má tento e-shop ve své nabídce. Ráda bych vyzkoušela nějaký plný produkt dalších značek, které e-shop nabízí.

A co Vy? Znáte obchod BioBeauty.sk? Vyzkoušely byste něco od Mineral Beauty System?

4 komentáře:

  1. jééé, no koukala jsem na eshop, docela sympatické produkty, zase něco jiného než ty, o kterých čtu skoro na každém blogu:) a ten balíček krásy je celkem lákavý:)

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. A ty minulé balíčky měly obsah suprový. :)

      Vymazat
  2. Stranky eshopu vyzeraju super, najviac ma asi zaujali tie francuzske mydla :D
    Inak aj tie telove pripravky sa zdaju byt fajn, skoda ze nevonaju za nicim konkretnym:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mají tam i s jinými vůněmi, ty už asi budou cítit víc, tahle byla prostě lehce medově nasládlá.

      Vymazat