pondělí 9. září 2013

Recenze: Oční stíny High Five Shadows (Famous)

A je tady další recenze kosmetiky Famous. Tentokrát jde o jejich minipaletky pěti očních stínů High Five. Já si zakoupila hned dvě, a to v odstínech Smouldering a After Hours. V oficiálním obchodě stále ještě probíhá akce vše za polovic, takže jedny pořídíte za 2,49 libry, tedy asi 80 korun, což je vzhledem k velikosti a kvalitě opravdu pakatel.

Balení je velmi bytelné, pevná, dobře držící krabička, a ač nejsem příznivkyní zvířecích vzorů, na téhle kosmetice se mi moc líbí a jsou jedním z důvodů, proč jsem udělala nákup na Famous namísto u levnější MUA (oboje vlastní stejná společnost).

Co se mi trochu nelíbilo, byla skutečnost, že fotky na stránkách e-shopu dost zkreslily barvu odstínů... třeba Smouldering jsem považovala za paletku studených očních stínů, takže mi coby zimnímu typu hned padla do oka. Ovšem ve skutečnosti jde o odstíny teplé.

Smouldering - oficiální foto
Zdroj: http://famousmakeup.co.uk/index.php/eyes/eyeshadow/high-five-shadows.html

Smouldering v reálu
U After Hours takový markantní rozdíl není, i když na fotce v e-shopu mohou naopak působit teplejším dojmem.
After Hours - oficiální foto
Zdroj: http://famousmakeup.co.uk/index.php/eyes/eyeshadow/high-five-shadows.html

After Hours v reálu
Naštěstí využiji Smouldering i tak, teď přes léto jsem získala trochu barvu, navíc mám hnědé oči a ty barvy jsou krásně podzimní... ale ten rozdíl mě zarazil. Možná jsem hnidopich a takové zkreslení je běžné... no díky bohu za blogy se swatches, příště si na to dám pozor.

Paletka obsahuje i miništěteček s miniaplikátorem. Ty jsou mi tradičně celkem k ničemu, já jsem zvyklá líčit se prsty, ale můžu říct, že jsou oba hezky jemné, neškrábou... ovšem je mi jasné, že většina z vás bude mít vlastní kvalitní štětce, takže tyhle trpaslíky hodí rovnou do koše. 


A teď tedy nějaké ty swatche. Většina stínů má perleť, jsou jemně mleté, nanáší se dobře a mají kvalitní pigmentaci. Foceno v běžném denním světle bez blesku.

Smouldering:
"Time to unleash your inner sex kitten with this super-sexy smouldering eye palette purrr..." (pár laciných popisků neuškodí).
Jednotlivé odstíny jsou bez názvů.
- nejsvětlejší je takové perleťové šampaňské... hodí se pro zvýraznění pod obočí a do vnitřního koutku,
- následují dva světlé odstíny vhodné pro denní líčení, lehce starorůžová a světle hnědá (popsat barvy moc neumím, jsem v tom poněkud neschopná),
- následuje moje oblíbená, burgundská červená,
- nejtmavší odstín je výrazně třpytivě hnědá, s nádechem do fialova, s kovovým leskem. Ten je opravdu výrazný, oproti jemné perleti předchozích odstínů.

Přestože se mi víčka hodně potí, stíny mi vydržely bez primeru (no možná jsem měla na víčkách nějaké to mastnější BB) bez slévání několik hodin (v průměru 6-8).



After Hours:
"When the lights go down it's time to bring out that sexy smoke. Five perfect shades for that after hours look."
- nejsvětlejší je hodně třpytivá bílá, v paletce má dokonce lehce zelený nádech,
- pak je zde třpytivá stříbrná, které vypadá na ruce spíš lehce hnědě,
- matnější šedá, která má na ruce pro změnu fialový nádech,
- perleťová černá
- a matná černočerná, která mi barvou, konzistencí i mastnotou připomíná saze. Oba černé odstíny opravdu dost barví a špatně se odličují, na ruce mi zůstal načernalý flek (použila jsem na ně micelárku od Mixy).

Tady je to s výdrží naopak dost ubohé, pokud nepoužijete žádnou bázi a máte víčka s výraznými ohyby jako já, počítejte s tím, že se stíny začnou slévat už tak po dvou hodinách. Nezmizí úplně, jak už jsem říkala, zanechávají celkem výrazný stain. Ale zkrátka výdrž nic moc. Ovšem zas taková pohroma se nekoná. Na rozdíl od jiných stínů, které po slití do rýhy můžu už jen odlíčit a nakreslit znovu, tyhle je možné prstem za 10 vteřin z rýh rozmazat opět po celém víčku prakticky do stejně sytého odstínu, jako po nanesení. Pokud si tedy pak máte kam utřít mastné černé prsty. To jsem udělala dokonce opakovaně a vůbec to nevypadalo divně, víčka byla černá, ne šedá. Ale komu by se s tím chtělo pořád otravovat, že ano. Bez báze zkrátka nedoporučuji, pokud Vás nebaví chodit líčení každé dvě hodiny upravovat.



Na závěr pár fotek rychlolíčení. Z obou paletek jsem použila všechny odstíny, i když to tak asi nevypadá. Jak vidíte, Smouldering na fotkách vypadá spíš jako paletka hnědých očních stínů. A rozhodně nebude vhodná pro fanynky matných odstínů.








Nechat si ty hnědé stíny na obočí nebyl dobrý nápad. K After Hours budu muset znovu vyhrabat svoji starou černou tužku... a stínů jsem použila jen trochu, takže to líčení moc černě nevypadá, i když to bude i tím leskem.




To je vše, přátelé. Jak jste na tom vy? Kupujete si raději samostatné oční stíny nebo paletky?

7 komentářů:

  1. krásné odstíny:) budou ideální teď na podzim!:)

    OdpovědětVymazat
  2. supr tiene, uzasne farby! ja si urcite radsej kupujem paletky :)

    Inak pozyvam na giveaway o BIELENDA BALICEK, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné oční stíny, já si většinou kupuji paletky, ale musí se mi tam líbit většina barev...paletky mi přijdou skladnější než mít každý stín zvlášť :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná pigmentace. A máš krásné oči i obočí :)

    OdpovědětVymazat