neděle 30. prosince 2018

Dračí rtěnky 3/4 (Mystic Monthly červenec - září 2018)

Pokračuji v dohánění restů, tentokrát s článkem o třetím čtvrtletí letošního rtěnkového předplatné Mystic Monthly od Notoriously Morbid. Jaké barvičky ke mně doputovaly během léta?

Another long overdue post, this time about the third quarter of this year's lipstick subscription Mystic Monthly from Notoriously Morbid. What colors arrived at my doorstep during this summer?

Červenec 2018 / July 2018 - Ladon


"Hadovitý drak Ladon, kterého porazil Hercules, střežil zlatá jablka na stromě v zahradě Hesperidek."




Ladon
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Světlá taupe s růžovým podtónem a měděným leskem."

"A light taupe with a pink undertone and a copper sheen."



Tentokrát je oficiální popis opravdu výstižný, Ladon je šedo-fialovo-béžová rtěnka s růžovými a měděnými odlesky. Je to pěkný odstín, na mně však vypadá bohužel trošku mrtvolně.

The official description is spot on this time. Ladon is a gray-purple-beige lipstick with pink and copper hues. It's a very pretty shade, butu nfortunately, it makes my lips look a bit dead and I'm not a huge fan of the "mine-but-deader" look.




Hesperides
spací maska na rty / sleeping lip mask


Doprovodným produktem byla populární spací maska na rty / hutný balzám Slumber Salve, tentokrát s příchutí jablek a francouzských toustů. Vůně byla naneštěstí nepříliš výrazná, skoro jsem ji necítila.

The accompanying product was the popular sleeping lip mask / rich lip balm Slumber Salve, this time with apples and french toast flavour. But the flavour/scent was not very strong, I smelled almost nothing, as if it was an unscented balm.




Srpen 2018 / August 2018 - Bisterne


"Příběh o draku z Bisterne, kterého zabil rytíř, je vyprávěn ve dvou verzích. Drak létal do Bisterne každé ráno a kradl mléko. Podle jedné verze rytíř draka překvapil tím, že na něj poštval psa. Ve druhém příběhu měl rytíř skleněné brnění a svedl s drakem velkou bitvu v lese, dokud nebyl drak konečně poražen. Jeho tělo se proměnilo v kopec zvaný Boltons Bench (boltonská lavice). Rytíř, který zalitoval svého činu, se na kopec vrátil po 30 dnech a 30 nocích a zemřel na jeho vrcholu. Stal se z něj tis, který stojí na kopci dodnes."


Vlevo The Bench & The Yew Tree, vpravo Bisterne.
The Bench & The Yew Tree on the left, Bisterne on the right.



Bisterne
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Pravá dračí zelená s lehce olivovým tónem a modro-fialovými měňavými třpytkami, které se objeví po obtisknutí rtů o sebe."

"A true dragon green with a slight olive tone and blue to purple shifting sparkles that appear once you press your lips together."


Bisterne je teplá sytá olivově zelená, třpytek jsem na sobě moc neregistrovala. Mně se docela líbí, ale brácha mi ji zkritizoval. :D

Bisterne is a warm rich olive green, not many sparkles showed up on me. I quite like it, but my brother was not a fan. :D



The Bench & The Yew Tree
třpytivý tónovací balzám na rty / shimmery tinted lip balm


"Tmavý základ v barvě lesního ovoce s červeným a oranžovým třpytem."

"A deep berry base with a red and orange shimmer."



Tentokrát jsme dostaly jako druhý produkt tónovací balzám na rty v hřejivém červeném odstínu s jemným oranžovým třpytem. Zkusila jsem jej nanést i přes Bisterne (níže), ale moc velký rozdíl neudělal, barví jen trošičku.

This time we've got a tinted lip balm as the second item. It's a warm red with soft orange shimmer. I tried to apply it over Bisterne (below), but it didn't make a big difference, cause it's only lightly tinting.


The Bench & The Yew Tree nanesen přes Bisterne.
The Bench & The Yew Tree applied over Bisterne.


Září 2018 / September 2018 - Fafnir


"Tento měsíc se vracíme do norské mytologie za příběhem o Fafnirovi. Příběhem o hamižných bratrech. Mrzutý Fafnir se poté, co zabil svého bratra kvůli zlatému pokladu, skryje i se svým lupem v lesích a promění se v draka. Jeho další bratr, který chce poklad pro sebe, pošle svého nevlastního syna Sigurda, aby Fafnira (který dýchá jed!) zabil. Jakmile se tak stane, Sigurd sní část Fafnirova srdce, zabije svého nevlastního otce (za to, že ho plánoval zabít) a poklad si nechá, čímž zakončí tento příběh o zkaženosti a chamtivosti."



Fafnir
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Vybrali jsme drahokamový odstín představující Fafnirův poklad sestávající ze zlata a drahých kamenů. Tento třpytivý odstín je světle korálová dýňová s měděným leskem a modro-fialovými měňavými třpytkami."

"We went with a gemstone shade representing Fafnir's treasure of gold and gems. This shimmery shade is a light coral pumpkin with a copper sheen and blue to purple shifting sparkles."


Fafnir je opravdu nádherná barva, přesně takhle si představuji ideální korálovou! Navíc má v sobě spoustu duhových třpyteček, které se ukáží na slunci.

Fafnir is a really gorgeous color, it's how I imagine the perfect coral shade! And it has lots of tiny rainbow sparkles that show up in the sun.




Corrupted
spací maska na rty / sleeping lip mask


"Příchuť podzimních slavností - karamelu, marshmallow a popkornu."

"A fall festival flavor of caramel, marshmallow, and popcorn."


Druhým produktem byla další Slumber Salve, tahle mi vůní vynahradila tu předchozí, voní opravdu intenzivně po karamelovém popkornu. :P

The second product was another Slumber Salve. This one made it up to me with its scent for the lack of the scent of the previous one. It's smells intensely of caramel popcorn. :P

Který produkt vás zaujal nejvíc?
Which product caught your interest the most?

2 komentáře:

  1. Tak z této trojky barev bych si nevybrala ani jednu, korálová mi nesluší, byť vypadá nositelně, zelená je moc světlá (tedy, že bych normálně zelené rtěnky nosila :-)), asi nejlíp by mi vyhovovala ta "mrtvolná", i když záleží, jak tmavá by na mně vypadala (třeba Lilith, která je na všech krvavě rudá je na mě hnědo-černá, takže šance by byla :-)).
    Nevíš náhodou, jaké téma je na tento rok? Že bych se zas aspoň na pár měsíců napsala na waiting list...
    Teď jsem si oblíbila tekutou rtěnku, kterou jsi mi poslala v tom úžasném give away (znovu díky :-*), je to Life's Entropy Antibond, nádherná šedofialová, ale jak není matná, moc toho nevydrží. Stejný odstín v provedení Mystic Matte by byl úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letošní téma je "Penny Dreadfuls", tedy oldschoolové hororové příběhy: https://en.wikipedia.org/wiki/Penny_dreadful

      Takže očekávám opět nenositelné barvy. :D

      Bohužel mě nenapadá Antibond podobná Mystic Matte. :(

      Vymazat