pondělí 14. září 2015

Velký pozdně letní new-in (Dny Marianne atd.)

Skončila nákupní horečka jménem Dny Marianne a pro ty, co mají rády "šmírovací" články, tu zase jeden mám. Co mi na konci léta přibylo do sbírky?




Doposud jsem se Dnů Marianne nikdy pořádně nezúčastnila, ale letošní kupónky mi přišly obzvlášť vydařené, takže jsem se do nákupů vrhla možná až moc nadšeně. Předně jsem se na své poměry hodně plácla přes kapsu v brněnské Sephoře (Olympia). Tam normálně moc nenakupuju, nikdy jsem tam opravdu velký nákup neudělala, ale lákadlo dárků zdarma celkem zapůsobilo. Obzvlášť se mi líbily nabídky MUFE, NARSu, Clinique a Benefitu. Benefití stojan jsem prozkoumala, opětovně shledala (jako už několikrát), že mě naživo nic nezaujalo a že je to všechno moc drahé. Navíc sada miniatur k nákupu 2 produktů obsahovala věci, co by se mi stejně nehodily, takže jsem zamířila jinam. 


Od MUFE jsem si chtěla pořídit do zásoby další průhlednou konturku na rty Lip Line Perfector, která je super, ale celkem rychle ubývá a já ji používám s výraznými Shiro lesky prakticky pořád. No ale když už měli tu akci "k nákupu 2 výrobků 3 miniatury zdarma", tak jsem si samozřejmě chtěla pořídit ještě něco. Volba nakonec padla na rtěnky. Chtěla jsem odstín, co ještě nemám, a tak jsem si vzala metalický berry odstín č. 13 rtěnky Rouge Artist Intense. Jestli se mi nebude líbit, tak se na sebe budu celkem zlobit, protože ty 3 miniatury asi zase tak úžasné nebudou (řasenka, oční linka v tužce a odličovač) a ta rtěnka rozhodně nebyla levná.


U NARS stojanu jsem měla hodně velké dilema. Lákalo mě jen pár věcí, a to Audacious rtěnky, korektor a báze pod oční stíny. Všechny jsou na mém wishlistu, ale stojí hodně peněz. Za pěknou rtěnku jsem ochotná si připlatit, ještě jsem ale nedosáhla stupně, kdy bych jen tak dala skoro tisícovku za bázi (když jsem celkem spokojená se svou Urban Decay za tři kila) či za korektor (když jsem velmi spokojená se svým Alverde za stovku). Takže tady jsem nakonec oželela dáreček za 2 produkty (stejně to byla jen malá světle růžová leskopastelka, kterou jsem si vyzkoušela v testeru a moc mě nezaujala) a koupila si už asi stokrát okukovanou Audacious Audrey (tlumená červená, na mně víc dorůžova). Po rozbalení musím říct, že vypadá vážně luxusně a nádherně, a jestli budu spokojená i s kvalitou, asi jí časem pořídím sestřičky (třeba teplejší Leslie).


A u rtěnek ještě zůstanu. Taky mě lákaly Popiny od Clinique, hodně jsem zvažovala, zda do nich jít. Podle názvu mě to táhlo k Plum Pop, ta mi ale přišla jako moc obyčejná růžová a stejně byla vyprodaná. Nejzajímavější - takové, které nemám - mi přišly Love Pop (třpytivá růžová) a Grape Pop (fialová), od každé tam navíc měly už jen jeden kus a po slevě stály dohromady přesně 992,- Kč, tedy o 2 koruny víc, než bylo potřeba na dárek zdarma, tak jsem to brala jako znamení a šla do nich. A jsem moc ráda, protože tenhle dárek navíc je fakt super - kosmetická taštička s malým peelingem, extra hydratační maskou, malým chubbystickem a řasenkou s klasickým kartáčkem


Poslední dvě položky mého Sephora nákupu vidíte vlevo - štěteček na linky (chci si pořídit mixovací médium Inglot Duraline a dělat si ze sypkých stínů barevné tekuté linky, tak je musím mít čím nanášet) a vychvalovanou bázi pod oční stíny od Sephory (namísto toho drahého NARSu). Dále už zde vidíte jen dárečky - řasenku, čokoládu a nějaké vzorečky (slibované laky na nehty nebyly - ne že by mi to vadilo, když si nehty nelakuju, ale někomu by mohlo). Jo a ještě lízátko jsme dostali u vchodu. :D Na vše byla tradiční 20% sleva, na značku Sephora 30%. 


Jelikož jsem se rozjela v Sephoře, tak dál už jsem se hodlala krotit. Stejně Douglas moc nemusím (a Fann a Marionnaud už úplně ignoruju). Takže jsem využila jen akci na suché šampóny Batiste 2+1 zdarma, navíc sleva 20 %, takže tyhle tři velké mě stály cca 175,- korun. Já mám spotřebu suchých šampónů celkem vysokou, Batiste jsem ale dosud nezkoušela. Jako dárek jsem navíc dostala další řasenku, malý lak na nehty a kousek hořké čokolády. :)




V Yves Rocher jsem si koupila Zdenulí vychválený krém na ruce.



Malá návštěva v DMku. Nová limitka Alverde s vůní máty a pomerančového oleje. Sladkosti ze Zemanky, koupelové soli a třetí balení mé oblíbené růžové vody. Někdy inovace vážně nemám ráda. Obal změnily k horšímu a asi něco udělali i s obsahem, protože už skoro vůbec nevoní po růžích, ale po medu. Teda brácha mi říkal, že voním po propolisu. A tu vůni ze sebe cítím dost dlouho. Jako dárek k nákupu nad 300 korun jsem dostala tuhle celkem ošklivou kosmetickou taštičku. 


A to by bylo ke kosmetice ze Dnů Marianne vše. Nekupovala jsem tentokrát ale jen ji, využila jsem i kupóny z oblasti bytových doplňků.


Rozhodla jsem se naskočit na bandwagon pálení Yankee vosků. Doteď jsem žádný neměla, ale lákaly mě už dlouho a jeden darovaný (viz níže) mě konečně nakopl, abych s tím něco udělala. Aromalampičku vpravo jsem si koupila ve Stardeco za kuponek z Marianne Bydlení, svíčky (a misku na tuhé mýdlo uprostřed) v Kiku a Yankee vosky jsem ke své radosti zjistila, že mají v Potten & Pannen, kam jsem přišla obhlížet nádobí pro mamku.

No a na závěr něco na sebe. Jelikož 98 % věcí, co je nabízeno v brněnských obchodech, se mi nelíbí, tak je to vždycky zázrak, když si z nákupu odnesu víc než jeden či dva kousky. Pro někoho to asi bude nuda, ale já mám ráda elegantnější klasiku. 


Šaty stály se slevou něco málo přes tři stovky v H&Mku, modrá skládaná sukně s bílými puntíky a náušničky jsou z mého oblíbeného Orsay (kde jsem dostala i vzorek jejich voňavky), k tomu tradičně punčocháče z Calzedonie a boty na zimu z Deichmanna.





Využila jsem taky občerstvovacích kupónů do Fruitisima a Starbucks (nechápu ten hype, to kafe zas tak dobré nebylo). Taky jsem se rozhodla vyrazit do Marianne Lounge, který měl být ve Vaňkovce, no já ho tam nemohla najít. Ještě že jsem zašla do toho Starbucks, sedla si tam a čuměla z okna, protože jsem stánek uviděla venku u bočního vchodu do budovy. Šla jsem si tam proměnit 5 účtenek za dárek, na výběr byla jen spousta laků na nehty a pár rtěnek od Artdeca. Takže je vám asi jasné, co jsem si vybrala. Široký výběr odstínů nebyl, tak jsem sáhla po téhle, co měla v názvu lákavé "glam vintage", a doufala v něco pěkného.



Ten obal je luxusní a nádherný, jen ten odstín vypadá moc podobně hned na tu první rtěnku od MUFE. Jo a jsem na sebe naštvaná, protože jsem se u Rendy dočetla, že za každých 5 účtenek se mohl vzít jeden dárek. A já někde ještě dalších 5 měla. No nebudu hamounit, aspoň zbylo na ostatní. Ale zapomněla jsem si vzít i Dny Marianne tašku. :(

A tak u mě Dny Marianne (spíš dny rtěnek a řasenek) za jeden den skončily. Večerní sčítání škod:


_________________________________________________________________________________

To ale není všechno, nějaké věci mi přibyly už dřív.


V DMku jsem byla doplnit zásoby základních kosmetických potřeb. Dochází mi totiž mycí krém na obličej a peeling, tak jsem se rozhodla vyzkoušet levné přírodní produkty od Alverde. Taky jsem chtěla aspoň jednu věc z jejich letní vodní limitky a vzala si tělové mléko ve spreji. Jestli je ještě někde uvidíte, jděte do něj! Je fakt super, má příjemnou svěží vůni, žádná typická alverďácká slaďárna, a na těle vydrží. Jen ta úroveň hydratace je vhodná spíš na léto, na zimu vám asi stačit nebude. Přihodila jsem i roztomilý malinový Balea krém v sailor pin-up stylu.

Taky jsem vyhrála dvě giveaway, Soňa se zbavovala jí nevyhovující kosmetiky Laidbare a Teress rozdávala arabské parfémy. Díky! :)



V neposlední řadě chci znovu poděkovat své čtenářce Báře, která mi nabídla poslat nějaké své přebytky světlých minerálních make-upů na ozkoušení. Z obálky na mě ale vykoukla spousta roztomilých a voňavých dárečků. Děkuji! :)



Rozšířila jsem i svou indie sbírku, protože mi přišly dva větší nákupy z USA: 


O značce Life's Entropy a jejich rtěnkách jste si u mě mohly přečíst už tady. Já si tentokrát objednala tři jejich nové tekuté matné barvy na rty a spoooustu vzorků: všechny odstíny jejich Lip Theories (= asi tak 20), dále jejich tekutých galaktických rozjasňovačů (8) a ještě i pár vzorků očních stínů.


A tohle je můj nákup produktů na rty od Notoriously Morbid. Pět matných barev na rty (tři plná balení, dvě mini), jedna rtěnka a duo metalických barevných topcoatů na rty.

Uf. Až u takovéhoto článku si někdy uvědomím, kolik jsem toho zase nasyslila. Takže až do období Halloweenu a Black Friday výprodejů si dávám kosmetický no-buy. Teda s výjimkou nezbytně nutných věcí typu šampón či deodorant. A super akčních akcí, které se nebudou opakovat. Snad žádná taková nebude.

Update: Hned v pondělí jsem no-buy porušila, když jsem v místní DM objevila ještě dvě balení starší verze růžové vody Purity Vision. Protože když vám někdo řekne, že jste cítit propolisem hodinu poté, co to na sebe nastříkáte, tak to se mi teda nelíbí a radši se zásobím tou vyhovující verzí. 

Update 2: Shiro chystá do prodeje na 1. října halloweenskou Harry Potter kolekci, některé produkty budou dostupné jen v limitovaném počtu kusů... :-ooo Takže je mi jasné, že s dalším Shiro nákupem do Black Friday slev nevydržím, na HP kolekci s napětím čekám od dob, co jsem Shiro objevila.

Byly jste na Dnech Marianne? 
A o čem z tohoto článku byste se u mě na blogu chtěly dočíst nejdřív?

24 komentářů:

  1. vůbec to nemyslím zle, ale koncem článku jsem si říkala: týjo, tolik rtěnek, co ta s tím bude dělat. to fakt neměla kupovat. taky jsem to kdysi takhle kupovala a teď se mi doma válí asi 150 rtěnek, ze kterých používám asi tak 5. no fakt to neměla kupovat. ale zase je pěkný, že mě už to přešlo a takhle rtěnky nekupuji. jo jsem dobrá... takhle nějak jsem si to říkala. tobě ale přeji, ať jsi na tom líp a všechny ty rtěnky vymažeš alespoň do poloviny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm... díky? :D No vzhledem k tomu, že dva tři roky zpět jsem neměla ani jednu... asi si to potřebuju vynahradit. :D
      Ne, vážně, já vůbec nepočítám s tím, že je spotřebuju, jsem spíš sběratel (což je blbé u něčeho, co se časem zkazí, já vím). Ale mám je hezky vyskládané ve skříňce a jsem schopná za den vystřídat tři různé barvy, takže se je snažím nosit všechny. :) Asi mě to časem taky přejde, ale momentálně mě baví zkoušet různé odstíny. Snažím se nekupovat barvy, co už mám. Asi by mi někdo měl zakázat indie blogy, protože to je zdroj informací o netušených odstínech.

      Vymazat
  2. Teda wow to je věcí a většina se mi moc líbí :) Rtěnky musím také nějaké doplnit,ale spíše nude odstínky. Na Dny Marianne jsem spíš doplnila věci co docházejí,, nic moc nového jsem nekoupila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No příště se budu snažit asi trochu krotit. :D Ale v parfumérkách toho zase tolik nezbývá, co by mě lákalo, tak snad toho přes rok moc nového nevymyslí. :D

      Jo jo, doplnit jsem stihla už předtím. Koupila sis i něco, o čem se dočteme na blogu? :)

      Vymazat
  3. Tak to su teda paradne nakupy. Uz sa tesim na recenzie. Hlavne teda prednostne na vsetky tie uzasne vecicky na pery. Z celej tvojej "lip-things collection" :) by bol paradny serial na pokracovanie :)
    BTW: Vies, ze priesvitnu konturku na pery ma aj Essence?
    Z veci, ktore spominas v clanku som mala/mam mydlo od Jazzberry cosmetics (dokonca presne tuto vonu), vosky Yankee candle, Alverde kozmetiku, krem na ruky Yves Rocher a Batiste suche sampony.
    Na Slovensku budu Dni Marriane az nasledujuci vikend, ale tu su kuponu dost slabe. Z kozmetiky stoji za zmienku iba 25% do Fann a Marionnaud. Do Yves Rocher je nejaka zlava stale a 20% do Manufaktury ide mimo mna :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, musím se zase trochu krotit... :D
      Essence jsem neviděla, ale měla jsem Dermacol a ta byla pěkně na nic... tak jsem dala na doporučení v dražších vodách a vyplatilo se mi. Ale jestli tu Essence uvidím, tak ji možná prubnu. :)
      Taky jsem se dívala na slovenské kuponky (mám to kousek do Skalice), ale nějak mě nezaujaly. Douglas a Sephora u vás nejsou?

      Vymazat
    2. My sme tu sto rokov za opicami :( O Sephore mozem len snivat a ani Douglas tu nie je. Mne by stacil aj Rosmmann. Z drogerii je to len DM, Teta a 101 drogeria. Z parfumerii iba Fann a Marionnaud. Jedine co tu mame (a v Cechach to nie je) je Pupa.

      Vymazat
    3. :( Tak to by mě taky štvalo. Někdy mě ty rozdíly v obchodech překvapují, přitom nejste natolik odlišný trh, aby se tam neuživili. Vždyť jsme safra donedávna byli jeden stát.

      Vymazat
  4. No to je nářez. Takových věcí. Všechny super, ale ty rtěnky, no slintám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :D No myslím, že jsem svou chuť po rtěnkách na nějakou dobu utišila. :)

      Vymazat
  5. Tyyy brďo! Ty jsi ty dny Marianne vzala útokem :D A nejen je :D No ta dm taštička je fakt ošklivá, mohli vymyslet něco hezčího :-) Já jsem dny Marianne úspěšně ignorovala se slinou v koutku :D

    OdpovědětVymazat
  6. No páni, to jsou pořádné nálož.. :-)
    Doufám, že jako první nám představíš svoje indie nákupy. A taky jsem zvědavá, co řekneš na sephoráckou bázi, protože o ní uvažuju. (I když Arteco se tváří, že vydrží věky věků, pokud nezgumovatí)
    A nakolik tě přesvedčí NARSí rtěnka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za doporučení, čím mám začít. :) No s indie nákupy mám dost skluz, doma mám věcí tak na 10 článků, akorát je s nimi hodně práce, vždycky to zabere nejvíc času vyzkoušet, nafotit a sepsat, ale zajímá to asi nejmíň lidí. :( Proto jsem ráda za každou věrnou čtenářku, kterou o nich baví číst. :)

      Vymazat
    2. Já to mám naopak ráda moc, radši se pokochám a počtu o něčem, co neznám nebo jinde "naživo" v akci neuvidím, (a snadno se pak nechám nalákat, ale to už je druhá věc :-) ) než že bych potřebovala desátý článek o tom, že nová rtěnka od Essence je super a všichni si jí bežme koupit.. (což není myšleno na tebe, ale spíš na ty mainstreamovější blogy a různé PR vlny..) Je sice fajn vědět, že když si ji koupím, nejspíš nešlápnu vedle, ale stejně na blozích mám nejraději, když mi rozšíří obzory. I když je to v něčem tak povrchním, jako kosmetika :-)
      Ale samozřejmě chápu, že je to náročné na čas a má to být zábava a ne práce.. Prostě až to bude, tak to bude a budu se těšit. :-)

      Vymazat
    3. Díky, to mě moc těší! :) Máme to podobně, taky mě víc baví psát (a jinde číst) o věcech, co na jiných blozích nenajdu. :)

      Vymazat
  7. Hmm, propolis místo růže, to se jim teda povedlo :) Do Orsay taky ráda chodím. Mně asi nejvíc zajímá recenze rtěnek Clinique a NARS. Jinak jak se tak dívám, krabička se po cestě hezky pošroumala... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! No to nevadí, já si ty krabičky stejně neschovávám, obsah je v pořádku. :)

      Vymazat
  8. Páni, samé krásné věci jsi pořídila :) Mě se letos tyto dny naštěstí vyhly. Nejen, že jsem byla na dovolené, ale stejně bych nakupovat kosmetiku nějak nešla. Poslední dva měsíce se hodně krotím. V kosmetice se sice krotím, ale začala jsem pro změnu nakupovat tuny hadrů :D ono se to nakupování hold někde projevit musí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jo, každá máme něco. :) I když já se snažím nedělat si z nakupování koníček a i postupně šetřit. Tohle léto mi to ale moc nejde... Já třeba vážně nemám ráda nakupování oblečení, protože mám dost specifický vkus, jsem ráda, když vždycky jednou za čas pořídím jeden dva pěkné kousky oblečení.

      Vymazat
  9. Jůůů, tolik věcí :)) Já jsem nikdy mánii Dnům M. nepropadla, ale moje teta už je stálicí a jezdí už od prvního ročníku pořádán :)), ale když teď všude vidím co hezkého všichni ulovili, tak příští rok jdu také, to je jasná věc. A v pátek ráno, abych ulovila co nejvíce věcí :))
    PS: ten krém na ruce z YR je fakt boží! Lepší jsem nikdy neměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, v pátek je to nejlepší. :) I když než jsem se dostala do Olympie, tak bylo po obědě. :D
      Díky, to ráda slyším. :)

      Vymazat
  10. Tak toto je podla mna suverenne najlepsi nakupny clanok z Dni M! :) Tie MUFE veci, vsetky by som brala. Ten ich ocny odlicovac som mala a je vyborny a aj mascaru (ak je to teda Smoky Lash), tu radim medzi svoje top. A ruz ma nadherny odtien, presne moja farba. A potom ma zaujala ta sukna z Orsay, do toho obchodu velmi casto nechodim, ale suknu asi pojdem omrknut nazivo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Obávám se, že to je Smoky Extravagant, která vypadá celkem nebezpečně...
      Mrzí mě to, ale Orsay sukně už asi nebude k dostání. Já ji viděla v obchodě prvně před třemi týdny, ale nechala jsem ji tam, že si ji koupím se slevou právě během Dní Marianne. No a když jsem tam teď přišla, tak jsem si dost nadávala, protože jsem ji nikde neviděla, měli tam už novou kolekci. Nakonec jsem našla poslední dva kusy zastrčené mezi kalhotami ze stejné látky, a to v malých velikostech 32 a 34. Ke svému velkému překvapení jsem se do té 34ky vlezla, asi tam čekala jenom na mě. A tohle je velký Orsay, kam zároveň chodí málo lidí, protože je zastrčený v Krpoli a míň známý. Ve velkých centrech budou nositelné velikosti asi už dávno fuč. :(

      Vymazat