pondělí 27. července 2015

Swatch: 3x přirozené krytí nedokonalostí - bio, z Asie a přírodní drogérka

Pravidelné čtenářky už asi vědí, že pokud bych si měla vybrat mezi make-upovou maskou a ničím, raději budu chodit bez make-upu. Ostatně tak funguji skoro pořád - pudr, tvářenku a vše ostatní raději nanáším na nenalíčenou tvář, než abych na sebe patlala nánosy silikonového základu. Klasické make-upy mě vždy tak nějak odpuzovaly. 

V poslední době ale pátrám po méně krycích alternativách, které by mi aspoň trochu sjednotily nerovnoměrnou barvu pleti (hlavně v létě ji mám dost skvrnitou, ale ne natolik, aby skvrnky vypadaly jako roztomilé pihy) a zamaskovaly zvětšené póry. Dnes mám pro vás pár poznámek ke třem produktům z této kategorie, které mi v poslední době prošly pod rukama (a po obličeji). Pokud preferujete silné krytí, tohle nebude článek pro vás. :)


Lehký make-up Natur' fluid Foundation od Couleur Caramel:



Při poslední objednávce z e-shopu biobeauty.sk jsem poprosila i o vzorek tohoto lehkého make-upu od francouzské bio značky Couleur Caramel v nejsvětlejším odstínu. Chtěla jsem zkusit něco echt přírodního, o žádnou levnou záležitost ale nejde (plné 30ml balení stojí 30 euro), takže jsem výrobek chtěla nejprve otestovat ze vzorku. Milá majitelka obchodu Baška mi ochotně vyhověla.

Složení (výrobek obdržel certifikát Ecocert):

Aqua (Water) - Rosa Damascena Flower Water * - Glycerin - Glyceryl Stearate Citrate - Sesamum indicum (Sesame) seed oil* - Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil* - Dicaprylyl ether -Polyglyceryl-6 distearate - Camelina sativa seed oil* - Coco-caprylate/caprate - Persea gratissima (Avocado) oil* -Theobroma cacao (Cocoa) seed butter* - Benzyl alcohol - Stearic acid - Palmitic acid - Tocopherol - Helianthus annuus (Sunflower) seed oil - Dehydroacetic acid - Xanthan Gum - Sodium citrate - Citric acid - Parfum (Fragrance) - D-Limonene - Geraniol - Linalool [+/– May Contain : CI 77 891 (Titanium dioxide) - CI 77491 (iron oxides) - CI 77492 (iron oxides) - CI 77499 (iron oxides) - Silica] * zložky pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva

Plné balení produktu je k zakoupení tady (+ zdroj fota).



Krytí je opravdu lehké, make-up se chová spíše jako tónovaný krém, což můžete vidět i na fotkách, že má opravdu krémovou konzistenci. Je moc příjemný, hezky přírodně voní a vy máte pocit, že si na pleť mažete výživný hydratační krém, ne něco krycího. A v tom je tak trochu i kámen úrazu. Přiznám se, že jsem napoprvé na své pleti skoro nepoznala rozdíl, když jsem ho nanesla. Vypadalo to, že se rozetřel úplně do ztracena. Krytí je tedy opravdu jen velmi lehoučké a i mně přijde za tu cenu nedostačující. I když teď když se dívám na fotky s ním a bez něj, přijde mi, že rozdíl vidět je a že zase o tolik oproti následujícím dvěma produktům nezaostává. Inu posuďte samy:

Před nanesením.
Po nanesení.


Zvlhčující BB krém Super+ Moisturizing Purple BB Cream od SKIN79:


Po zkušenosti s bio make-upem jsem chtěla otestovat, zda se odmítáním nepřírodních produktů přece jen neochuzuji o super efekt, a tak jsem zalovila ve svých tajných zásobách asijských BBkrémových vzorků a vytáhla poslední sašetku od SKIN79 (což mi připomíná, že bych konečně měla zlikvidovat ten zástup Missha vzorků, snad se mi tu už nezkazily... Měly byste zájem o Missha megapost?). Složení se mi na internetu dohledávat nechtělo, ale vězte, že je dlouhé a plné silikonů. Plné 40g balení stojí cca 600 korun, cestovní 15ml 250 korun. A to tuším zlevnili, po uvedení na trh stávalo tohle bíbíčko kolem 800, pokud mi paměť dobře slouží.

Plné balení k zakoupení na bb-cream.cz (+ zdroj fota).



BBčko má - jak bývá u těch asijských spíše zvykem - našedlejší podtón a je celkem dost mastné. No jo, když ono má být hydratační, takže asi pro sušenky, a to já nejsem. Roztírá se a kryje opravdu pěkně (nejlíp z trojice prezentované v tomto článku) a na celý obličej ho stačí opravdu málo. Bohužel se mi s ním obličej rychle zmastí i po přepudrování a zkrátka ho cítím, jak mi na něm sedí, a rozhodně nejde o přirozený pocit jako u Couleur Caramel. To by se dalo snést, při každodenním použití mi ale začalo ucpávat póry. Takže na pohled pěkné, ale z dlouhodobého hlediska by mi s velkou pravděpodobností nevyhovovalo.

Před nanesením.
Po nanesení.


Tekutý minerální make-up v odstínu 01 Naturelle a krémovo-pudrový korektor v odstínu 10 Natural Beige od Alverde:


Na tohoto levného pomocníka mě zlákala Liška, přihodila jsem k němu rovnou i kamaráda korektora. Make-up stojí něco kolem stovky, korektor tipuju na cca 70 (no jo, jsem to už zapomněla).

Složení make-upu.
Dávkování.


Vlevo korektor, vpravo make-up.

Rovnou přiznám, že tento make-up je prvním make-upem, co mi fakt sedl. Jeho použití sice není úplně user-friendly, ale výsledný efekt mi opravdu vyhovuje. Nejprve jsem se toho, co vylezlo z tuby, lekla. Tohle je přece oranžáda, takhle to v testeru nevypadalo! Naštěstí po rozetření jako nahnilý pomeranč nevypadám, odstín vypadá přirozeně, hlavně teď v létě. Tekutá konzistence se začne rychle měnit na relativně matný pudrový finiš, takže s roztíráním nesmíte otálet. Je přitom dobré pod něj použít mastnější podklad, protože tím, jak zmatní, trochu vyschne a zvýrazní případné šupinky. Já jsem mastňák, takže šupinky nemám, ale to stejné platí třeba ohledně stroupků po nenechavých rukou. Já ho nanáším rukama, štětce na make-up nevedu, a spokojenost. Ani ve vedru mi nestekl, obličej se mi po něm nezačal více mastit jako s jinými make-upy, nemusela jsem se tak často pudrovat, večer bylo pořád co odličovat a dokonce se u mě kamarádil i s pudrem Sexy Mama od theBalm, který podle Lišky nemá rád. Jo a ani při pravidelném používání mi neucpává póry. :)

Korektor má tón spíše narůžovělý a pro mě je to skvělá alternativa k vychvalovanému Catrice Camouflage Cream. Ten mi stačilo v drogérii jen osahat a věděla jsem, že nebude pro mě. Byl moc suchý, hutný a žlutý. Tento korektor je hezky krémový, spíš růžový a o něco mastnější, takže moc nezvýrazňuje vrásky kolem očí, přitom obstojně kryje i projasňuje a nezvýrazňuje nedokonalosti, takže s ním můžete zamaskovat i rozrýpnutý pupínek. Má celkem výraznou květinovou vůni, ale ta mi nevadí. 

Následují fotky make-upu na tváři - nejsem s nimi moc spokojená, přijde mi, že ve skutečnosti vypadá výsledný efekt líp.

Před nanesením.
Po nanesení.
Co na tyto produkty říkáte? Preferujete slabé, nebo silné krytí? 
Vyhledáváte podkladové produkty s přírodním složením?

11 komentářů:

  1. když mně ten alverde korektor na pleti vůbec nedrží. sice jo, vypadá pěkně, dobře se s ním pracuje, kryje hodně přirozeně, ale vydržel mi tak čtyři hodiny a pak kde nic tu nic. a to jsem ho pudrovala vším možným.

    jinak hledám spíš přírodní makeupy, ale spotřebovávám i silikony, co se mi doma za poslední tak tři roky nahromadily neuváženým nakupováním. hlavně potřebuji totiž spíš silnější krytí. i když alverde mi taky stačil, tento jsem neměla, ale kdysi jsem používala ten color&care (nebo jak se to jmenovalo). ovšem kdybych měla tak hezkou pleť jako ty, tak se asi taky vůbec nemaluji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je pravda, já vlastně tu výdrž až tak neposuzovala. :( Nemám totiž výrazné kruhy pod očima, takže jestli se rychle ztratí, tak si toho nevšimnu a prostě večer to jen trochu přemáznu. Tak to mi teda v recenzi chybí důležité kritérium.

      Děkuji za kompliment, to bych o sobě asi neřekla, že mám hezkou pleť. Mně přijde moc flekatá a pórovitá. :) Ale možná to tak okolí nevnímá. Já vždycky záviděla těm holkám s normální jemnou pletí hladkou jak dětská prdelka a svoji považovala za nic moc. :) No vidíš, a já bych podle tvého blogu nikdy neřekla, že potřebuješ silnější krytí. :)

      Vymazat
  2. Škoda, že ten první přírodní tak maličko kryje, jinak by se mi i podle složení moc líbil. No nic zůstanu u Inglotu, Revlonu a Clinique :) Ale jednou prubnu hauschku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo no. Možná by stálo za to vyzkoušet nějaký jiný make-up od nich, mají jich víc a asi i víc krycích. Teda další tekutý jsem našla jen tenhle:

      http://www.biokrasa.sk/make-up/hydracoton-foundation.html

      Vymazat
  3. Víc makeupů s šedým podtónem prosím! Hlavně v létě s tím fakt bojuju, protože všichni dělají tmavší odstíny buď hodně do růžova nebo hodně do žluta... Jediné, co můžu nosit je nějaký sypký minerální, který se v rámci možností přizpůsobí a nebo pak asijské bb (aktuálně missha signature real 23). Ten Couleur Caramel ale vypadá hezky a je pravda, že v létě zas tolik krytí nepotřebuju. Tenhle fialový Skin79 jsem měla taky... moc spokojená jsem ale nebyla, protože mi všechny Skin79 přijdou zbytečně hutné a v létě je jejich nošení umaštěným utrpením (i pro suchou plet). A Alverde mám doma taky... z tekutých přírodních kusů zatím nejlepší, ale fakt, že zvýrazňuje šupinky, takže pro mě nositelný tak den po peelingování, jinak moc ne :-/ A taky mi během dne zaleze do pórů - neucpává, ale prostě se tam hromadí. Největší kámen úrazu je ale momentálně odstín - 1, 3 i 6 jsou totiž prakticky stejně tmavé (=světlé).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přesně tak, SKIN79 BBčka jsou hodně hutná.
      To věřím, že je problém, s tím šedým podtónem, takový v obchodech vlastně ani nevídám. Mně stačí problémy s tím mým. Vždycky jsem si myslela, že mám jako zimní typ růžový podtón, ale někdy mi přijde, že jsem spíš žlutá.

      Vymazat
    2. Jako tmavý zimní typ budeš mít pravděpodobně neutrální zbarvení, takže cokoli žluté na tebe bude moc žluté a cokoli růžové zase moc růžové... jsme na tom holt podobně :-)

      Vymazat
  4. Taky myslím, že máš pěknou pleť, takže se ani nedivím, že ji moc nekryješ..
    Na Alverdí make-up jsem se snadno nechala nalákat taky, ale nebyla jsem si schopná vybrat sedící odstín.
    Všechna možná bbčka od Skin79 jsem kdysi (v době bb boomu) taky ve vzorcích zkoušela, ale zase odstíny úplně mimo a moc mrtvolné i v zimě, tedy kromě toho myslím bronzového určeného pro evropský trh, který byl zase prozměnu nádherně oranžový..
    A co se týká toho prvního od Couleur Caramel, přírodní složení je sice super, ale upřímně za tu cenu bych čekala nějaký wow efekt.. :-)
    Já teď (pokud už si nějaky make-up dávám) jedu naprosto spokojeně na minerální vlně.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo minerály, do těch se mi moc nechce. Přijde mi pracnější se v nich vyznat, vybrat správný odstín a nanášení je asi na dýl. A já už i tak trávím líčením až moc svého ranního času. :D

      Vymazat
    2. S tím odstínem je to pravda, než člověk narazí na ten pravý.. Ale s tím nanášením mi to nepřijde, spíš i naopak, než se mi podaří pořádně zapracovat tekutý make-up, docela trvá. To s minerály je to skoro šup sem, šup tam a je hotovo :-)
      Ale pokud bys přece jen náhodou chtěla vyzkoušet, mám pár vzorků, které mi nesedí (většinou moc světlé), ráda přenechám. :-)

      Vymazat
    3. Jé, tak to jsi moc hodná. :) No kdyby ses jich chtěla zbavit, tak je ráda adoptuju. :) Kdyžtak se mi ozvi na mejl v profilu. Díky!

      Vymazat