pátek 18. července 2014

Back from London!

Žiju! A jsem zpět! :) Toho už jste si ostatně některé z vás možná všimly, komentovala jsem články na jiných blozích. K tomu svému jsem se ale dostala až teď, protože po příjezdu jsem byla vyčerpaná, pak jsem se snažila zapsat si všechny zážitky, abych na ně s časem nezapomněla (jsem u dne 2 z 5), no a v práci se pilně věnuji přípravě na jednu celotýdenní akci, která bude příští týden a ze které jsem hodně nervózní (já a mluvení na veřejnosti nejsme kamarádi).

V Londýně to bylo strašně super, určitě se tam vrátím i příští rok. :) Kdybyste o mém výletu chtěly nekosmetický článek, tak dejte vědět. Asi sem časem hodím nějaké fotky, ale spíš to bude jen výběr a odkaz na veřejné album na Facebooku. Trošku jsem to totiž přehnala a přivezla (po promazání) 3 000 fotek. Ehm.

Na nějaké velké nákupy nebyl čas, zaplacený jsem měla poznávací zájezd, takže se pořád někde jezdilo a chodilo. Stihla jsem tedy navštívit jen Boots a Superdrug, tedy místní "drogérkové" řetězce, oblečení jsem nenakupovala vůbec.

S prvním Bootsem jsem přišla do styku druhý den na výletě v Oxfordu a byla jsem z něj hrozně nadšená. Bohužel zbývalo do srazu jen asi 10 minut, tak jsem si jej jen rychle proběhla, abych viděla, co tam mají, a těšila se, až se podívám do nějakého londýnského. No to jsem ještě nevěděla, že Boots má obchody různě velké s různým sortimentem. Takže kdykoli jsem na nějaký v Londýně narazila, tak tam neměli ani polovinu toho, co v Oxfordu (kde to byla vlastně napůl i parfumerie s luxusní dekorativní kosmetikou a měli tam stojan Sleeku). Dost mě to mrzelo.

Velké naděje jsem si dělala u Boots na Oxford Street, ale taky jsem byla sortimentem dekorativky zklamaná. Asi jsou tam prostory moc drahé, tak tam spoustu věcí oproti Oxfordu neměli. Dekorativka byla hodně přebraná. Nakoupila jsem tam aspoň v akci 3 za cenu 2 pečující kosmetiku od Soap & Glory níže, balzámek Burt's Bees a korektor Maybelline. 

Takže pak jsem měla nutkání strčit nos do každého Bootsu, který jsme potkali, abych zjistila, jestli tam mají rozšířený sortiment jako v Oxfordu, nebo ne. Tvářenku jsem popadla v Boots v Salisbury. Taky jsem nakukovala v Londýně na Fleet Street a nevím, kde ještě. Sortiment, jako měli v Oxfordu, jsem ale jinde nenašla a ani se Sleek kosmetikou jsem se v žádném dalším Boots už nepotkala.

Až poslední den jsme se porcházely myslím po ulici Strand, kde jsem narazila na Superdrug. A teda Boots se oproti nim může s dekorativkou zahrabat. To byl ráj. :) Sleek tam měl obrovský regál, kde sice neměli všechny paletky očních stínů, ale ty dvě, co jsem chtěla, jo. Taky jsem si mohla osahat jejich tvářenky a potvrdit si, že se mi žádné trio svými odstíny nelíbí. :D Na své by si tam určitě přišly milovnice laků na nehty. Měli tam aspoň 5 značek dekorativní kosmetiky, co u nás není k dostání, a co si ani nepamatuju názvy. :D Měli tam i obrovský MUA regál (nic pro mě) a našich drogérkových značek jako jsou Rimmel, Astor a spol. tak třikrát větší sortiment. Akorát nevýhoda je, že některé značky se tam neprodávají. Třeba Soap & Glory mají asi jen v Boots.

Na cestách jsme samozřejmě natrefili i na řadu specializovaných obchůdků konkrétních značek (M.A.C, Bobbi Brown ad.), ty mě ale neberou.

No dost už bylo řečí, jestli jste se dočetly až sem, tak klobouk dolů, počítám, že většina přeskočí na obrázky. :D Co jsem si tedy v Londýně pořídila?

  • I když jsem na výdrž stínů od Sleeku nadávala, tak jsem si nakonec paletky Garden of Eden a Vintage Romance pořídila. Protože mi zkrátka pořád vězely v hlavě a protože jsem věděla, že s Urban Decay bází mi vydrží. Nakoupeno v Superdrug, jedna za 7,99 liber.
  • Na korektor Maybelline mě zlákala Kačka z Once Upon a Time tady, u nás se - pokud vím - neprodává. Jde o odstín Light, dál už měli jen jeden tmavší. Doufám, že bude fakt super, když je po něm taková poptávka. Prakticky všude byl vyprodaný, tenhle poslední opatlaný kousek se krčil v Boots na Oxford Street.
  • Spolu s korektorem jsem si tam koupila i vychvalovaný balzám na rty od Burtových včeliček.
  • Tvářenka Bourjois. Tuhle asi mají i u nás, já ji ale ještě nikde nepotkala. Výběr klasických odstínů se mi nelíbil, tak jsem sáhla po téhle, co má měnit barvu podle pH vaší pleti. Tak uvidíme, co z toho vyleze. :)
  • Jak už jsem říkala, na tělovou kosmetiku Soap & Glory měli akci 3 za cenu 2, což mi udělalo velkou radost, protože do Bootsu jsem s úmyslem, že si koupím jejich scrub a máslo vlezla, aniž bych o akci věděla. Na tuhle značku mě totiž nalákala Essie Button ve svém brand focus videu. Scrub stál myslím 8 liber, máslo 10 a krém na paty 5+. Takže krém byl bonus. Hodně se na ně těším, přestože jsem teď zjistila, že jsem sáhla po "špatném" scrubu - ne po tom sušenkovém, ale limetkovém. No nic, někdy příště. :D Zakoupeno v Boots na Oxford Street.
  • Taky jsem si tam koupila Neutrogena peeling, který mají i u nás, ale asi o 60 korun dráž, a který jsem si chystala pořídit tak jako tak.
  • Jediný kosmetický butik, do kterého jsem vlezla, byl Body Shop. Měli tam spoustu krásných věcí za dobré ceny, mazání jsem ale už měla dost, tak jsem si koupila aspoň jasmínový body mist Indická noc.
  • Moc se mi líbily anglické souvenir shopy (když si vzpomenu na ty "české" ruské na Václaváku, tak se hned naštvu). V řadě z nich měli i kosmetiku, ale nějak mě nelákala, i když vypadala pěkně. Až při návštěve Windsoru jsem se nechala zlákat na tento levandulový krém na ruce královny Viktorie v krásné skleněné dóze. Měli tam totiž i tester a krém mazal a voněl opravdu úžasně (takže mu to ošklivé složení odpustím). Za 11 liber to bude trvalá ozdoba naší koupelny.
  • Zašly jsme si i do nonstop anglického supermarketu, kde jsme narazily na regál s časopisy. Kdybych je takhle náhodou nezahlédla (šly jsme si koupit jídlo na zpáteční cestu), tak bych úplně zapomněla, že bych si mohla nějaké pořídit. A to by mě mrzelo, protože skoro ve všech byly dárečky. V Marie Claire bylo 40ml balení 100% přírodního čistícího balzámu od Balance Me nebo jejich 20ml denního krému (značku můžete sehnat na LoveLule), v Elle sada kosmetiky Malin+Goetz, kterou neznám. Jde o newyorskou značku, v sadě je čistítko, balzám na rty a hydratační krém s vitaminem E. Mimochodem pokud vám vadí, že je v českých edicích těchto časopisů moc reklam, tak ty anglické si nekupujte. :D Taky tam měli In Style s pěkným krémem na ruce v 50ml balení, ale těch už mám velkou zásobu. A staré číslo Marie Claire s cestovním balením podkladové báze Benefit Porefessional, ale já nepoužívám make-up, natož bázi.

No a samozřejmě jsem si přivezla i spoustu nekosmetických věcí. Brožurky, pohledy, mapy, nějaký ten shortbread, čaj v roztomilých plechovkách a tři velké Cadbury čokolády s šílenými příchutěmi, po kterých se doma jen zaprášilo. :)

A jaký byl Váš červenec? Podívali jste se někam do zahraničí?

21 komentářů:

  1. Vítej zpátky:) Jsem rozhodně pro nekosmetický článek a pak pro swatche Sleek (jsem zvědavá, jak budou vypadat na hnědých očkách:) a recenzi včelkového balzámu a Soap & Glory věcí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a jaké byly příchutě čokolád?:)

      Vymazat
    2. Díky. :) Recenze určitě budou, jen nevím kdy. :(

      Fakt si v poslední době připadám blbě. Pořád nahazuju new in články, ale k recenzím se ne a ne dostat (a to mi už dorazil i druhý Lip Factory box, takže s new in články nekončím). Přitom mě to recenzování baví, není to tak, že by mě to nudilo nebo že by mě blog nebavil a že bych ho psala kvůli pocitu, že bych měla. Ale zkrátka tenhle červenec je nějaký krizový, vůbec na blog nemám čas. :( A new in články jsou napsané rychlejc než recenze, navíc když jsou pozdě, tak už nejsou new. Takže mám počítač zahlcený fotkama otestovaných věcí, ale na sepsání recenzí si pořád nemůžu najít čas. :( Myslela jsem si, že to bude o prázdninách naopak, a ono ne. Jasně, asi k tomu přispěla dovolená, příprava na ni před ní a zotavování se po ní, ale i tak... štve mě to. :D A příští týden tu zase celý nebudu, nechala jsem se v práci ukecat na jednu právnickou akci. Takže tenhle měsíc mi myšlenky létají všude možně, jen ne kolem blogu. Navíc si potřebuju najít čas i na zpracování fotek z Londýna...

      Jsem ráda, žes napsala, o čem by sis ráda přečetla. :) Tak se nelekej, že tvůj komentář způsobil takovou reakci, asi jsem si zkrátka potřebovala postěžovat a trochu se ospravedlnit, ale do článku mi to nepřišlo vhodné. :)

      K čokoládám: Ony to striktně vzato nejsou příchutě, čokoláda sama je klasická mléčná, ale jsou v ní zamíchané zajímavé věci. Jde o kolekci Marvellous Creations, jedna čokoláda stála 2 libry, ale stály fakt za to:
      - Cookie Nut Crunch: pidi cookies sušenky, křupavý mandlový karamel a nasekané zkaramelizované lískové oříšky,
      - Jelly Popping Candy: ovocné želé, lentilky a praskací prášek (ála lízátka Crazy Dips),
      - Cola Pretzel Honeycomb: žvýkací nugetky s příchutí koly, kousky slaných preclíků a honeycomb cukrátka (doslova plástev, ale asi to nebude mít s plástvemi a medem nic společného a půjde jen o cukroví s bublinkama připomínající plástev - po medu nechutnala):
      http://en.wikipedia.org/wiki/Honeycomb_toffee

      Vymazat
  2. Mne tak velmi chyba Londyn :( Uz sa tesim na svoj buduci "nalet" do Boots a Superdrug :)
    Ten krem na nohy od Soap&Glory prave pouzivam. Mam ho rada, pretoze sa bleskovo vsiakne a super hydratuje.
    Tie darceky, ktore su pribalene pri anglickych casopisoch su uzasne. Minule sa mi podarilo kupit casopis s leskom na pery Clinique. Na Slovensku byva pri casopisoch pribaleny tak maximalne lak na nechty Catrice v prisernych farbach alebo mini kondicioner Dove. Napr. o pribalenej Bourjois kozmetike sa mi moze akorat tak snivat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ti přeju, ať se tam zase brzo podíváš. :)

      U nás jsou teď v časácích oblíbené micelárky, už mám Bourjois a Eucerin. Myslela jsem si, že to je na Slovensku podobně. To mě celkem překvapilo, že tomu tak není. :( Ale dřív ty dárky u nás taky nebyly nic moc, to až v poslední době se s nimi rozjeli. Třeba ta vlna přijde i k vám. :)

      Vymazat
  3. Parádne kúskym :) Ešte som nebola nikdy v Londýne a viem, že robím chybu ! :D

    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  4. taky hlasuju pro výletový článek :)! Mně se hlavně v Oxfordu taky strašně líbilo, hned bych tam jela zas.. A úlovek moc pěkný ;)!

    OdpovědětVymazat
  5. Burts bees ti zavidim, hrozne je chci zkusit :) A potesil me ten levandulovy krem, protoze podobny, ne-li stejny jsem bidela ve Skotsku pred 6 lety :))

    OdpovědětVymazat
  6. já taky hlasuji za výletový článek :-)
    A je super, jak si koukala na ty Boots :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spolucestující jsem pak asi připadala jako magor. :D

      Vymazat
  7. Teda, Soap&Glory neznám, ale vypadá to mooc dobře :P A akorát se divím tomu Sleeku s komentářem o jejich výdrži - já se už ani nenamáhám s bází a používám paletky jen tak na sucho - no a drží krásně celý den, ať už vytvořím cokoliv.. Teda akorát ty neonové barvičky z paletky Acid nic nevydrží, musím na ně příště zkusit vzít bázi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No viz ta moje recenze paletky Storm. Ale mně teď přes léto nedrží prakticky nic. Artdeco báze mi přestala fungovat. :(

      Vymazat
  8. Nevím, kam hlásit, tak píšu sem:) Love Lula má zase bonusový balíček plný věciček zdarma při objednávce nad 50 liber.
    https://www.lovelula.com/products/free-good-as-gold-selection-box
    A protože se mi nahromadil seznam, co nutně potřebuju, už mám objednáno:)
    Pořídila jsem si Neom uspávací sprej na polštář, JMO tělové mléko s božskou vůní, balzámek pro dobré spaní, co se maže na spánky a REN toner.
    Jsem otřesně rozhazovačná, ale čekala jsem s nákupem právě na nějakou takovou akci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už jsem se na to dívala. :) Ale já si teď dala nakupovací zákaz, objednala jsem si totiž jednu paletku za 1400, takže na jinou kosmetiku tenhle měsíc nemám nárok. :D

      Vymazat
    2. Bohužel ještě mi nedošla, právě mi ji odeslali. :( Ale jak se u nás říká, líná huba, holé neštěstí. Nebo spíš za zeptání nic nedáš. Jde o limitku paletku Rainforest After Dark od Tarte, podařilo se mi ukecat jeden překupnický e-shop, aby začali posílat zboží do ČR. :) Sice mají hodně velký příplatek (cca co to stojí normálně v dolarech zaplatí objednávající v librách), ale furt levnější, než kvůli tomu letět do USA. :D Takže tradá, pokud jste ochotné si připlatit, seženete díky mé maličkosti u nás nově kosmetiku Tarte, Lorac a spol. (nepočítám ebay), a to bez cla (snad, mělo by to být zasíláno z Londýna).

      http://rosesbeautystore.com/

      (doporučuji prohlížet v Mozille, v Chrome mi stránky blbnou)

      Vymazat
    3. Tak ta je krásná:) No mě už brzy čeká nášup stínů ze Shira, moc se těším:)

      Vymazat
    4. Tak pak dej vědět, jak jsi spokojená. :)

      Vymazat
  9. bože Londýn <3 zatím nejlepší místo na světě o kterým vím :D doufám, že mě brzy přivítá zpátky

    OdpovědětVymazat
  10. Ty věci z prvního obrázku bych brala všechny! Teda tvářenku mám, zítra na ní bude článek ;-)
    Burts balzámy jsou pro mě úplně nej, zvlášť mango :) Sleek mě láká už nějakou dobu...uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat