pondělí 2. prosince 2013

Shiro Cosmetics Haul (a nějaké další nové drobnosti)

Konečně dorazil i druhý balíček z USA, který jsem si objednala 11. listopadu na stránkách Shiro Cosmetics. I zde mají určitou čekací dobu, podobně jako u indie brandu Fyrinnae. Tady měli třítýdenní, ale balíček mi byl odeslán 19. listopadu, takže to trvalo něco přes týden. Dostala jsem i sledovací číslo, takže jsem si mohla zjišťovat, že balíček vyletěl do světa z Oregonu, no pak se to 23. zaseklo v Los Angeles a furt se nic nedělo. Ale když jsem 29. v pátek přijela domů, balíček už na mě čekal, i když ten den mi internet pořád hlásil, že je v LA. No já si nestěžuju, netrvalo to ani měsíc, bála jsem se že to bude trvat i dýl.


.

Objednávka dorazila v bublinkové obálce, měla jsem radost, že se zdržení na celnici nekonalo. Psala jsem si předtím s majitelkou obchodu Caitlin, která mě ujistila, že na balíček napíše menší hodnotu a že to je dárek, což taky udělala. Balík podle popisu obsahuje "artist pigments" a celníci po mně nic nechtěli, juch. Zevnitř jsem nejprve vytáhla fakturu s ručně psaným poděkováním a srdíčkem (to vždycky potěší) a pak tohle:



Věděla jsem z internetu, že k objednávkám přibalují "candies", ale stejně když na mě vykoukla ta vánoční candy cane, tak jsem se začla trochu nepatřičně zvukově projevovat. :D Ten věneček nevím co je, to červené je košíček s arašídovým máslem. Sbíhají se mi na to sliny, no zároveň mi přijde líto to sníst před Vánoci.


Objednávka samotná byla zabalena v hnědém papíře, přišlo mi milé to, že byl přelepený známkou (jako malá jsem známky sbírala). Takhle máte známku, i když se na tyhle balíčky žádné nelepí. Je na ní lampa od Tiffanyho, jestli máte rády Alfonse Muchu a secesi, tak doporučuju na pokochání se strejdu Googla.

Tadá
A tu už je obsah pytlíku. Objednala jsem si minibalení hobití kolekce, jedno plné balení níže vyfoceného stínu, protože jsem si prostě nemohla pomoct :D a jednu skořicovou rtěnku. K tomu jsem dostala tři pytlíčky vzorků očních stínů zdarma - jeden krásný fialový z Minecraft kolekce a dva z nové Game of Thrones kolekce (zrovna moje oblíbené postavy, Joraha a Jona Snowa, bezva!).

Hobití kolekce se skládá z 15 očních stínů, jsou v kulatých šroubovatelných kalíšcích. Dírky v přepážce jsou přelepené nálepkama, aby se z nich stíny nesypaly dřív, než mají = dokud si je neodlepíte (super praktické). Objem je cca 1 g (liší se to podle třpytkatosti), což se může zdát málo, ale třeba ty slisované oční stíny, co mám od Artdeco, mají obsah 0,8 g. A fakt stačí na líčení troška. Trochu mě překvapilo, že vypadají podstatně světleji, než na stránkách e-shopu. U těch tmavých ten tmavý základ není vůbec vidět. Jsou barevné jako ty třpytky v nich. Tak se uvidí, až to otevřu, jakou budou mít barvu po nanesení. Ale i kdyby byly světlejší, tak mi to neva, vlastně bych byla i ráda, aspoň by se daly nosit víc na den, na večerní líčení bych si je ztmavila tím, že bych na víčko nejprve napatlala černé gelovky. To se mi hezky osvědčilo už dřív. Jinak plná balení jsou 2x tak velká (a 2x dražší), takže 2 gramy, a jsou na nich nálepky s těmito roztomilými hobitími obrázky. Normálně uvažuju, že budu potvora, nadělám si screenshoty, obrázky zmenším, ořežu, vytisknu a taky si to na to nalepím.




No řekněte, Nica Cage jen tak někdo v kabelce nemá. :D Jo a je hnědý se fialovýma a zlatýma třpytkama.



Abych to všechno měla čím nanášet, tak jsem si koupila v Rossmannu tenhle dvojitý štětec. Stál asi 90 korun, já od nich mám už štětec na pudr a na tvářenku a jsem s nima moc spokojená.



A aby zkoušení nových věcí, se kterýma to neumím, nebylo málo, tak jsem se nechala zlákat Lili a koupila jsem si NYC bronzer. Vyzkouším si konturování obličeje.

A co Vy? Kupujete si dekorativní kosmetiku ze zahraničních e-shopů? Zkusily byste sypké oční stíny?
A už jste stihly pořídit nějaký prosincový kosmetický nákup?

P. S.: První swatche budou až tak za dva týdny, nechtělo se mi to všechno s sebou do Brna tahat, nechám si hraní s barvičkama na svátky.
P. P. S.: Jestli budu s barvičkama spokojená, tak u Caitlin nakoupím určitě znovu. Minimálně ten krvavý lesk na rty Red Wedding z Game of Thrones kolekce mě hodně láká.

14 komentářů:

  1. Nekupovala jsem, ale ráda bych to někdy zkusila. I když se toho hodně obávám. Proto jsem se do toho nikdy nepustila :/ Za prosinec už jsem stihla pořídit, jsem šikulka. Ale bohužel stále čekám na poštáka, asi se mi s tím někde zatoulal :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať najde cestu co nejdřív. :)

      Vymazat
    2. Děkuji, rozhodně o tom padne jeden článek na blog. Já nevím jestli jsem jediná, ale mám vždy hroznou radost, když mi přijde domu něco objednaného :D

      Vymazat
    3. Nejsi jediná :D Já tu vždycky píšu takovéhle články. Myslím si, že se to i celkem hodí, když popíšeš nějakou zkušenost s e-shopem, ostatní aspoň vědí, co od něj čekat a jestli nakoupit.

      Vymazat
  2. Som zvedava na swatches :D Nic Cage :D:D:D Inak konturovanie si chcem skusit aj ja ale sa bojim ze bezne bronzery budu na mna prilis oranzove...pokukujem po Sleek Antique blush alebo po niecom takom :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem se taky bála, ale tenhle ani není, je spíš béžový. Nemá zkrátka ten hnusně oranžový nádech.

      Vymazat
  3. Já se taky hlásím o swatche... možná mne to i zaujme, že bych koupila :-) pigmenty mne poslední dobou baví a pohrávám si s myšlenkou nákupu duraline od inglotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Swatche budou. :) Akorát jsem až do příštího víkendu bez foťáku, tak to chvíli potrvá. :(

      Vymazat
  4. Wow, vypadají nádherně :) Nejvíce jsem ale zvědavá na ten fialovo-vínový vzoreček a taky vzorky z Game Of Thrones :3 Náádhera :)
    Ještě by mě zajímalo jestli se Ti nepodařilo usmlouvat nějakou slevu k recenzi na blog :D Musím pořád přemýšlet o těch stínech Game Of Thrones :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se o to ani nesnažila, protože mi to bylo blbé. :) Píšu česky (i když bych pro ně mohla udělat výjimku), takže můj blog čtou jen Češky a Slovenky, čtenářů mám jen pár. Asi by se jim to nevyplatilo. Mně stačí, že k tomu dostanu ty vzorky zdarma a můžu zkoušet víc věci, než jsem si objednala. :)

      Game of Thrones si asi časem koupím... a možná to ani nebude tak dlouho, protože teďka je prosincová barva měsíce druhý Jon Snow. :D Taky asi bude stín v barvě kostýmu Lokiho z Thora... a na léto chystají komiksovou Marvel kolekci. Safra, že já se na to ptala... :D

      Vymazat
    2. Coooo, asi si počkám na tu komiksovou :D Jinak u podobných značek většinou i když si objednávám tak píšu že mám blog a většinou pak přidají nějaké vzorky navíc :D
      Ikdyž jsem se ještě nesetkala s tím, že by ty vzorečky byly tak plné jako tady - vypadá to, že i ten "vzorek" rozhodně není jen na jedno použití :)

      Vymazat
    3. Tak já to zkusím příště. :D
      Ty vzorky jsou dost velké, určitě ne jen na jedno použití. Na jejich facebook sdílela jedna holka paletku, kterou si udělala jen ze vzorků jejich stlačením.

      Vymazat
    4. Tak to je síla.. Takové vzorečky by měly dávat všechny značky :D :D

      Vymazat