pondělí 9. prosince 2013

Dva modří bojovníci proti černým tečkám

Předně bych říct, že těmi pravými černými tečkami áka komedony (naštěstí) netrpím. Občas jsem je mívala v pubertě, ale to asi hlavně kvůli tomu, že jsem byla líná o pleť pečovat. Jelikož mám ale pleť mastnější s rozšířenými póry, ty se mi často zanáší a jsou zblízka vidět, protože mi dělají na obličej malé šedé puntíky. No a já když jsem se sháněla po obličejovém peelingu, tak jsem zatím vždycky sáhla po nějakém proti černým tečkám, protože jsem si říkala, že to mým pórům nemůže uškodit. Tohle jsou dva bojovníci, kteří se prodávají ve stejné cenové kategorii (+- 150 korun myslím), mají stejný objem a dle výrobců se mohou používat každý den. Tak jsem si řekla, že udělám takové malé srovnání. A raději znovu připomínám, že nemám citlivou pleť.


Začneme zleva: Peelingový gel proti černým tečkám z řady Garnier Pure

- Jde o řídký gel s velmi malými světle modrými zrníčky. Na ruce působí lehce slizkým dojmem.
- Vůně se mi moc nelíbí, je taková nakyslá.
- Ta malá zrníčka jsou sice drobná, ale strašně vlezlá = hodně abrazivní. Nesmíte na obličej moc tlačit, nebo si jako já kdysi narušíte i tu zdravou kůži (obličej mě pak pěkně pálil).
- Starou kůži obrousí opravdu důkladně, pleť je po něm hladší a hebčí, póry jsou čisté a hlavně stažené.
- Daní je však to, že dost vysušuje. Hned po použití si musím obličej namazat, takže póry stažené nevydrží moc dlouho.




Protože je tedy dost abrazivní a agresivní (když si nedáte pozor), rozhodně ho na denní používání nedoporučuju. Já ho používám obden. Na běžné mytí jsem donedávna používala krémový mycí gel od Clean&Clear, ale ten mi došel a v drogerce jsem ho už nenašla. Tak jsem sáhla namísto něj po krémovém peelingu stejné značky, u kterého jsem doufala, že opravdu bude možné používat jej každý den (rozuměj jednou denně - večer).


Clean&Clear Blackhead Clearing Daily Scrub

- Vypadá spíše jako krém s velkými tmavě modrými zrníčky. Nebo zubní pasta?
- Voní krásně "okurkově", taková ta svěží vůně, která se mi moc líbí.
- Velká zrníčka celkem dost drhnou, ale není jich moc, navíc ta krémová část to tak trochu neutralizuje, takže nemáte pocit, že by to drhlo moc. Ovšem opět to nesmíte s tlakem na obličej přehánět.
- Hodně dobře vyčistí póry, ale nestahuje je, takže jsem po něm měla na obličeji kolem nosu malé dírky.
- Vysušuje rozhodně míň než Garnier, patrně díky té krémové složce.
- Když ho používám opatrně, každodenní použití mi pokožku nedráždí. Akorát ta zrníčka jdou špatné z obličeje splachovat (pokud si myjete obličej samostatně nad umyvadlem jak já). Takže pak si jdu třeba obličej namazat krémem a zrníčka vytřepávám z vlasů a tak.



Finální verdikt?
Znovu si nekoupím ani jeden. :D Jsou to fajn peelingy, C&C je na denní použití asi lepší, voňavější, příjemnější, Garnier zato důkladněji čistí. Za stejnou cenu ale mají i řadu od Neutrogeny s červeným grepem, ve které je klasický mycí gel i peeling, takže asi postupně přejdu na ni, protože chci vyzkoušet zase něco nového a peelingovat se zase jen obden.

Jak vidíte, posuzovala jsem spíše jen peelingové schopnosti, ne antikomedonní. Jestli některou z vás tedy černé tečky trápí a některý z těchto peelingů jste vyzkoušely, budu ráda za info, jestli na černé tečky účinkují nebo ne. Takže neváhejte napsat mi svoje dojmy do komentářů. :)

P. S.: Pokud jako já sledujete Ellenčin Mikrosvět, tak doporučuju si ji odebrat ze sledování a zase přidat, protože nedávno změnila adresu, na původní už její blog nenajdete a mně se tak víc jak 2 týdny nezobrazovaly její příspěvky.

8 komentářů:

  1. Chjo, škoda že peelingy vůbec zkoušet nemůžu. Mám právě citlivou a aknózní pleť a vždycky mi i jemné částečky zhorší akné :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :( A co teda můžeš používat na odstranění odumřelých buněk? Chodíš na nějaké kosmetické procedury?

      Vymazat
  2. Mám moc ráda peeling od Garnieru :)

    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si už nejaký čas vyrábam domáci peeling základ tvorí nejaký čistý prírodný olej a soľ. Vyhovuje mi to viac ako "drogérkové" peelingy. Myslím si, že každodenné používanie peelingu na tvár nie je veľmi ideálne. Podľa mňa 1-2 krát do týždňa stačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky nemyslím, že by se to muselo denně. Ale když už to na ty výrobky napíšou, asi by to nemělo vyloženě škodit.

      Vymazat
  4. Já tedy peelingy používám podle nálady a potřeby. Pro mne je to takovej relax.

    Ale tvůj článek se mi Brunwen hodil, ségra se zrovna pídila po tom garnieru a když jsem chtěla jít něco hledat k přečtení, tak si mi tu vyskočila ty :-)

    PS: omlouvám se za pozdní koment... nestíhám, tak dočítám články teď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za to se vůbec neomlouvej. :) Jsem ráda, že se článek hodil. :)

      Vymazat
    2. Ale jo, já to většinou čtu hned, což mi připomnělo, že jsem ti chtěla dát koment k víkendovému článku :-)

      A hodil, ona doufala, že to bude dobrý, když je tam to uhlí, či co...

      Vymazat