neděle 10. listopadu 2013

Recenze: Báze pod oční stíny ARTDECO

Plavky se mi nakonec podařilo na poslední chvíli sehnat a výlet do Aqualandu Moravia byl fajn. Tobogány mají super, sjezdila jsem, co se dalo, tedy asi 7 tobogánů a 2 skluzavky... taky mě z toho pěkně bolely nohy (rozuměj z chození do schodů). No ale tady už je ona slibovaná recenze na bázi ARTDECO. Snažila jsem se tomu dodat trochu jiné pozadí, ale vznikl z toho jeden velký fail, protože buď se mi to bez blesku nedoostřilo, nebo s bleskem není vidět. Hahá. Ale snaha byla. :D Fotila jsem to nadvakrát a stejně to pořádně nejde, když je venku pořád pod mrakem. :(



Jak asi víte (a vidíte), báze je v elegantním černém kalíšku o objemu 5 ml, seženete ji např. v Douglasu za něco málo přes dvě stovky, já ji koupila ve slevě za 150. Báze slibuje, že výrazně zvýší výdrž líčení, intenzitu barev a zářivost pudrových očních stínů a učiní je voděodolnými. To poslední teda nevím, ale vše ostatní báze více méně splňuje. Obsahuje vitamín E a bisabolol.


Bála jsem se, že třeba někdo už do krabičky hrabal a bázi otevřel, a že by tím pádem mohla být třeba oschlá. Naštěstí se to nestalo, kelímek jsem málem neotevřela, jak byl pevně zavřený, takže mi bylo jasné, že na něj přede mnou nikdo nesáhl. 


Uvnitř kelímku je lehce nahnědlá pasta (krém? máslo? - je to celkem tuhé, ale nahřátím se snadno nabere potřebné množství) s drobnými třpytkami. Celkem jsem se lekla, že bude na mých víčkách vypadat tmavě, ale po nanesení prakticky zprůhlední. Ty třpytky jsou trochu vidět. A voní to jako pánský deodorant, což mě dost překvapilo. Naštěstí mi parfémované věci nevadí.

Bázi nanáším prstem na celé víčko, i do vnitřního koutku a na spodní víčko. Roztírá se velmi snadno, na kůži vytvoří jemnou vrstvičku, která trochu lepí. 

Samotná báze na ruce
Bázi jsem nejprve testovala s ARTDECO stíny, na které jste si mohly přečíst recenzi tady. Pro ně by teoreticky měla být báze "optimalizovaná". Barvy byly opravdu hodně zvýrazněné, hlavně ty kovové (takže se k sobě už tak nehodily, protože ten fialový stín kovový není, zatímco stříbrný je). Stíny přežily i hodinové cvičení bez úhony. Jediné, co jsem netestovala, byla ona voděodolnost (i když - potuodolnost se počítá?). 

Stíny bez báze
Stíny s bází

Chvíli trvá, než se s bází naučíte líp pracovat, třeba přechody se s ní rozmazávají hůř. Stíny vydrží opravdu dlouho, prakticky celý den, já mám ovšem mastnější víčka a na nich výrazné kožní záhyby, takže po 10 hodinách tam už nějaké slití vidět bylo. Ale fakt minimální, ne jak bez báze půlka stínů odmaštěných pryč. Možná je to ale i tím, že jsem ještě nevychytala správné dávkování do záhybu víčka.

Bázi samozřejmě nemusíte používat jen pod stíny stejné značky. Většinu z vás asi bude zajímat, jak se popasuje s levnými drogerkovými značkami. Můžu říct, že pokud investujete do téhle báze, určitě neprohloupíte, protože i levné stíny mají najednou dlouhou výdrž a krásnou pigmentaci. Není tedy nutné vzdychat, že nemáte na Urban Decay. ;) Já jsem se pohrabala ve svém kufříku a vytáhla staré stíny, jejichž barvy se mi moc líbí, ale které nejsou moc kvalitní a bez báze nic nevydrží. A udělala jsem pár dalších swatchů.

Nejprve moje oblíbené barvičky od essence, odstíny se mi moc líbí. Použila jsem tu čokoládově hnědou vpravo nahoře a třpytivou béžovou o jedno níž a doleva (třetí ve spodní řadě). Hlavně té třpytivé dodala báze krásný metalický lesk.


Nahoře bez báze, dole s bází.

Mám ráda fialové barvičky, ale tyhle Miss Sporty na tom s pigmentací nejsou nijak valně. S bází opět prokoukly, ta nejtmavší konečně vypadá fialově a ne hnědě, ta světlejší fialová měla dokonce cosi jako modré odlesky, kterých jsem si v ní nikdy nevšimla.


Nahoře bez báze, dole s bází.

No a nakonec tu mám něco od s-he. Ten fialovo-modrý stín má s bází jinou barvu než v balení. Trochu se mi žmolkoval, protože jsem bázi špatně rozetřela.


Vlevo bez báze, vpravo s bází.


Podotýkám, že v reálu jsou stíny výraznější než na fotkách. Je mi jasné, že ty staré levné pigmentaci nemají ani s bází dokonalou, ale myslím, že zlepšení je dost podstatné a pro jemnější denní líčení naprosto dostačující, není tedy nutné vyhazovat za jedny stíny víc jak tu stovku. essence i Miss Sporty mi na očích vydržely s bází stejně dlouho, jako ty od ARTDECA. 

Rozhodně jsem se svým nákupem spokojená a můžu jen doporučit!

A co Vy? Používáte bázi pod oční stíny? Jakou?

9 komentářů:

  1. Páni, ta báze tomu fakt dodala krásnou sytost, paráda!:) Já stíny nepoužívám skoro vůbec, takže by mi báze k ničemu asi nebyla:D
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase stíny hrozně baví, akorát ty výrazné nemám moc kam nosit. Na párty často nechodím, šéf by to v práci asi neocenil...

      Vymazat
  2. Taky ji mám, ale musím říct, že mě na očích pálí a pak slzím :-/ je to škoda, protože barvy zvýrazní krásně...
    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem netušila. Asi není dělaná pro citlivější oči (už jen ta parfemace...), ty naštěstí nemám.

      Vymazat
  3. Ja ju mam a mozem potvrdit jej uzasnost :D Neviem si predstavit ze by nieco fungovalo este lepsie a naviac mi z nej skoro vobec neubuda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně překvapivě přijde, že ubývá celkem rychle. Teda mám tam po týdnu používání znatelný důlek.

      Vymazat
  4. Už na těch fotkách ty stíny vypadají o dost líp. Já používám bázi od Avonu a s ní moc spokojená nejsem:(

    A co v tom Aqualandu v zimě? To tam mají i vnitřní tobogány, nebo jak to tam přes tu zimu funguje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mají tam vnitřní relaxační bázen s vířivkama, proudama a tak, ten je hodně teplý. Taky tam mají wellness centrum. A skoro všechny tobogány jsou uvnitř. Venku jsou jen dva veliké. Překvapilo mě, že nemají krytý plavecký bazén s chladnější vodou a hlubokým dnem. Ale já nejsem moc na plavání, spíš na ty tobogány, takže mi to nevadilo.

      Vymazat
    2. Já jsem spíš takovej ten člověk co vydrží hodinu ve vířivce, takže pro mě as taky dobrý. Zřejmě tam tedy taky zajdu, protože co jinýho dělat, když teď bude několik měsíců zima :)

      Vymazat