sobota 19. října 2013

Malý říjnový new in 2 (kosmetika a čtivo)

Tohle bude takový trochu random post, od každého trošku. Takže co je u mě nového? Konečně máme s bráchou v Brně nový byt, takže nemusím každý den vstávat ve čtyři ráno a dojíždět do Brna na osm. Byt sice není nic moc, za těch 7500 za měsíc by mohl být safra lepší, ale z 3hodinové vzdálenosti se blbě jezdí na prohlídky a už to začínalo být neúnosné, tak jsme vzali, co bylo. Kdyžtak si najdeme za rok něco nového, z brněnské základny se nám bude hledat líp. Jestli znáte Brno, tak byt je v Hádách (Hádech?) hned pod tím velkým kopcem s vysílačem, tak budem mít kam chodit na procházky. V práci je taky fajn, kolegyně i šéf jsou super, už se těším na první výplatu. :)

Velkou radost mi udělala výhra v giveaway od Radu a Maru z blogu ultimate chic. Moje první výhra na blogu. Holky jsem četla už před giveaway a určitě jejich blog doporučuju. :)

Dárečky a vzkaz od Radu a Maru

(Budu muset vykoumat nějaký lepší čas a místo na focení. Jelikož chci z různých důvodů svůj blog před našima utajit, tak fotím jen u sebe v pokoji, kde je jen jedno střešní okno, no a teď přes podzim jsou světelné podmínky čím dál horší. A fotit můžu jen o víkendu u našich, protože jsem lama a nemám vlastní foťák, tak si půjčuju jejich starý. Vlastní foťák je jedna z věcí, kterou si určitě plánuju brzo pořídit, když jsem konečně výdělečně činná.)

Dostala jsem skvělý karamelový Lip Butter Nivea, nejradši bych ho snědla, fakt voní nádherně. Obsahuje bambucké máslo a mandlový olej a je opravdu hutný, takže mi asi vydrží dlouho.



Taky konečně vyzkouším populární Biosilk, ke kterému jsem se ještě nikdy nedostala. :)


A nakonec krásné zlatavé zapečené oční stíny Manhattan, odstín Devil Honey. Skvělá barva na podzimní prozáření očí, líbí se mi, že ten lesk není do žluta, ale fakt zlatavý, ve stínu jsou stíny skoro béžové/champagne. Na fotkách, kde jsou otevřené, vypadají poněkud světleji.




Ještě jednou díky holky, určitě pak napíšu své dojmy. :)

Taky jsem si skočila do trafiky pro nějaké lehké čtivo do vlaku nebo na polední přestávky v práci. Už dlouho jsem si nekoupila žádný módní časopis, až minulý měsíc jsem neměla do čeho píchnout, tak jsem se plácla přes kapsu a koupila si řijnovou Elle a Marie Claire. Zatímco Elle mě moc nezaujala (přestože šlo o říjnovou módní bibli), MC se mi líbila víc. Elle mi tak nějak připomněla, proč tohle už většinou nekupuju, články pořád o tom, jak hledat pana Božského a být super mega úspěšná manažerka, přičemž módy a kosmetiky čím dál míň na úkor reklam, přečteno během jednoho posezení. V MC byly zajímavější články a zmínka o tom, že od listopadu proběhnou v časopise velké změny.



Takže jsem si koupila i listopadovou Marie Claire a rozhodně toho nelituju. Jednak začali vydávat malý formát za 65 korun (velká teď stojí myslím 89, takže taky sleva), což je podle mě za takový časopis super cena. Druhak jsou témata článků a jejich kvalita někde úplně jinde než u konkurence. Nejenže přibylo stránek s módou a kosmetikou, ale přibylo i zajímavé publicistiky a ten časopis se fakt dá číst. Dočtete se zde např. o prostituci v Thajsku, ženách z organizace Sea Shepherd bojících proti velrybářskému průmyslu, životě transsexuálů či o tom, jak americké matky pořádají marihuanové dýchánky. Doufám, že si časopis kvalitu udrží a že budu mít chuť si koupit i další čísla.

Jo a taky jsem si po delší době koupila další číslo UKK - Marvel Zombies. Jo, čtete dobře. Alternativní Marvel universum, kde se ze všech superhrdinů a superpadouchů stanou zombíci, kteří sežerou prakticky všechno živé. A nejsou to zombíci jako z Walking Dead. Tihle si zachovali své pohybové schopnosti a myšlenkové pochody, jen mají zkrátka pořád hlad a nemůžou s tím nic dělat. Takže jde o komiks plný černého humoru, který si dělá srandu z klasických Marvel hrdinů a jejich příběhů, stejně jako ze zombie popkultury. Jen tady najdete Spidermana zoufajícího nad tím, jak mohl sníst svou vlastní tetičku. Nebo Hulka, který se vždycky přežere a pak se promění zpět v Bruce Bannera a to jídlo se mu zkrátka do jeho zmenšeného břicha nevejde... No schytala jsem ve vlaku pár zaražených pohledů, hlavně od průvodčí, protože tenhle komiks je místama celkem nechutný. Vlastně pořád, přesto jsem se u něj přiblble tlemila. 

A co Vy? Co jste si pořídily v poslední době hezkého? Čtete nějaké módní časopisy? 

14 komentářů:

  1. Výhra je naozaj krásna! A to masielko na pery...mňam:))

    OdpovědětVymazat
  2. :-D Taky schováváš blog :-D já se ještě divím, že ho moji rodiče od května neobjevili :-D Ale zatím se daří, za ty blbý kecy, co by pak měli, mi to stojí.

    Stejně nechápu, jak je můžou mít, když už 5 let žiju ve svým, ale budiž.

    Jinak k výhře gratuluji.

    U čtiva mne u tebe vždycky překvapí ty komiksy. A vybaví se mi Teorie velkého třesku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) No naši hlavně netuší, že existuje něco jako blogy, mají k internetu trochu nedůvěřivý postoj. Taťka je na něm sice furt, ale bojí se kamkoli dát své údaje, aby je nezneužili. Mamka se zas bojí, abych sem nedávala něco nevhodného a pak se mi to nevymstilo...

      Já nejsem až takový geek jako pánové z TBBT. Proti nim jsem fakt slabota, zatím jsem komiksů moc nepřečetla. Ale zrovna o tom chystám článek, který se bude týkat takovýchto věcí i kosmetiky. Původně to mělo být v tomhle článku, ale bylo by to moc dlouhé. ;)

      Vymazat
  3. The biosilk sounds very interesting, xoxo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It does. I hope it will work as well. :D I will write a small review when I try it.
      You have a nice blog. :)))

      Vymazat
  4. naši o blogu nevědí, ale přítel i jeho mamka jo, protože většinou fotím u nich a oba mě i čtou, i když přítel spíš ze zvědavosti :D lip butter je super věc, Biosilk zkouším, ale moc mě zatím neohromil. jinak MC mám předplacenou a je fakt lepší než Elle, jsou tam i "těžší" články. a taky dostávám Apetit, ale moc nevařím, jen to ráda čtu :D
    a dneska jsem si nakoupila Yankee Candle vosky, halloweenskou limitku :) kosmetiku teď moc nekupuju, likviduju zásoby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Likvidaci zásob chápu. :) Já jí naštěstí ještě tolik nemám. Ale Yankee Candle bych ráda zkusila, ještě jsem žádnou neměla. Nejsem moc svíčkový a vůbec aroma typ, ale ty vůně, co vidím různě na blozích, jsou fakt lákavé.

      Vymazat
  5. Jsme rády, že balíček dorazil v pořádku a hlavně, že se výhra líbí. Těšíme se na tvé dojmy, až vše řádně odzkoušíš :)

    R&M

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé po tom Nivea balzámku toužím už hodně dlouho. Až na ně někde narazím beru jak vanilku tak malinu :D jsem strašně nerozhodná. Biosilk jsem ještě nevyzkoušela, tak pak napiš jaké změny jsi zpozorovala .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já maliny moc nemusím, nevím proč. :D
      No na Biosilk jsem zvědavá, určitě napíšu. :)

      Vymazat
  7. Gratuluji k novému bytu, třeba teď když ti nezabere tolik času dojíždění, tak sem budeš moci přidávat více článků :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Času mám určitě víc, akorát foťák je permanentně u rodičů, protože není můj. Vždycky se snažím o víkendu nafotit všechno možné, abych pak měla nafoceno do zásoby. :D

      I když já asi nikdy nebudu blogerka, co píše články obden, protože nemám tolik materiálu. Když za kosmetiku moc utrácím, tak mám špatné svědomí, takže se snažím kupovat jen to, co opravdu potřebuju nebo co se mi hodně líbí. No a taky jsem ještě nedostala první výplatu. :D

      Vymazat