neděle 20. října 2013

Kosmetika pro geeky (Fandom, Geek Chic a Shiro Cosmetics)

Tohle mělo být původně součástí předchozího článku, ale já jsem si nemohla odpustit spoustu obrázků a tak jsem to radši rozdělila. :)

Nejprve bych se ráda trochu vyjádřila k tomu, jestli se považuju nebo nepovažuju za geeka. (Jestli vás nezajímá téma mých dalších nekosmetických koníčků, můžete přeskočit ke kosmetické části článku. Ale přijdete o sexy gify. ;) ) Já se teda za pravého geeka (ála Big Bang Theory a spol.) rozhodně nepovažuju, protože na to nemám dost těch správných znalostí. Ovšem moje koníčky jsou obvykle trochu alternativní, tak si pak dost lidí myslí, že geek girl jsem. Mně by ta škatulka rozhodně nevadila, právě naopak, :) jen si myslím, že si ji nezasloužím a že bych vedle skutečných geeků vypadala jako pózérka.

Abych to trochu přiblížila...

Mám třeba ráda fantasy romány. Jenže. Z fantasy jsem vyrostla na Harry Potterovi, pak jsem teda jako vzala na milost a docela si oblíbila i Eragona. Starší jsem si zamilovala Tolkiena. Moje největší geekovina byla asi to, že jsem se začala učit sindarinskou elfštinu, protože Tolkien měl ten svět tak promyšlený, že stvořil i dva fiktivní elfské jazyky, kterýma se dá i mluvit, protože jim vymyslel celou gramatiku, vývoj, dokonce i výjimky. No skončila jsem někde v desáté lekci, protože jsem na to kvůli škole přestala mít čas. Chtěla jsem docílit toho, že budu rozumět všem elfím kecům ve filmech, momentálně teda rozumím akorát větám typu "Aragorn zdraví Elronda", "Aragorn pobízí koně", "Aragorn říká Legolasovi, aby si sednul". :D Ale můžu machrovat tím, že umím přečíst nápis na Prstenu a na bráně v Morii a přepsat vám cokoli z latinky do tengwaru. No toť vše. Protože všechny tyhle knížky miluju, musím si je každý rok přečíst aspoň jednou (nejlépe v originále), takže pak mi nezbývá moc času na čtení nových věcí (obzvlášť když nečtu jen fantasy, ale třeba i Austenovou nebo sestry Brontëovy, nějaké špionské romány a mám spoustu dalších jiných koníčků). Takže svoji fantasy knihovničku rozšířím vždycky jen občas (jako třeba letos 5000 stránkami Písně ledu a ohně - předlohy seriálové Hry o trůny) a pak mám obří seznam toho, co bych chtěla přečíst (Zaklínače, Pratchetta, Gaimana...). Fantasy knížek jsou přitom stovky a tisíce a jsou tu lidé, co to mají jako hlavní koníček a fakt přečetli stovky fantasy knih, takže kdybych jim řekla "mám ráda fantasy knížky" a oni pak zjistili, že jsem přečetla míň než deset autorů, tak budu za debila, co si na něco hraje.

No a tak to mám se vším možným. :D Třeba s komiksy. S podobně postiženou kamarádkou nás baví fantasy, sci-fi a komiksové filmy, komiksy nás vždycky lákaly, ale je jich tak strašně moc, že jsme nevěděly, odkud začít číst. No přesto jsme si našly na facebooku komiksovou skupinu a jen díky diskuzi s lidma tam jsme získaly celkem dobrý obecný přehled, co je kdo v komiksech zač, aniž bychom něco z toho četly. :D No a pak jsme objevily články typu "where to start reading Batman", no a postupně si po troškách začaly číst, co nás zajímalo, ale do hochů z Big Bang Theory máme fakt daleko. :D Četla jsem nějaké Batmany (to je asi jediný superhrdina DC Comics, jehož komiksy mě lákají, pak možná trochu Green Lantern, ale Supermana fakt nee. I když film s Henry Cavillem byl super...). Nějaké marvelácké Avengers, Captaina Americu, Thora... zajímavé kousky z Ultimátního komiksového kompletu, co vychází na stáncích... taky toho mám spoustu nastahovaného, co bych si chtěla přečíst, ale nemám na to čas. (Jinak jestli se divíte, co vidíme na komiksových filmech, tak samozřejmě kromě toho, že mám citlivé místečko pro heroické příběhy, tak si myslím, že jen zadek Kapitána Ameriky či Thor nahoře bez je dobrý důvod pro návštěvu kina).

Taky poslouchám hodně nemainstreamové hudby... a mám ráda počítačové hry, co mají nějaký hezký filmový příběh, nejlépe něco, kde se s postavou někam probojováváte. Třeba Assassin's Creed, God of War, Prince of Persia, Splinter Cell... nebaví mě strategie typu "postav si své město" nebo "jdem si hrát na skutečný život" (typicky Sims). Bohužel nemám momentálně na čem ty hry hrát, herní notebooky jsou drahé.

Taky sjíždím různé seriály. Hlavně kriminální (Sherlock, Castle, Elementary, Bones, Dexter, The Mentalist...), pak samozřejmě Game of Thrones. TBBT - to je asi jediný sitcom, co sleduju. Momentální novinku Agents of SHIELD (od Marvelu). Vyrůstala jsem na Hvězdné bráně. Opět mám dlouhý seznam seriálů, které bych chtěla vidět (Firefly, Star Trek, Arrow, Doctor Who, American Horror Story, Misfits, Vikings, Supernatural...).

Mimochodem jestli vás zajímá, jestli se to líbí chlapům... Tak chlapi jsou většinou nadšení, když mám ráda nějaký jejich oblíbený film nebo jsem hrála jejich oblíbenou hru, akorát mám pocit, že mě pak přestávají brát jako ženskou a berou mě jako chlapa. Takže ne, chlapi nechtějí ženy se stejnými koníčky, mám dojem, že by radši nějakou Penny.

Takže já vlastně nakoukla do spousty fandomů a mám myslím v téhle části kultury velmi dobrý všeobecný přehled, ovšem nejsem na nic odborník, takže se před odborníky fakt zdráhám říct, že se považuju za geeka. Protože jak už jsem řekla, nechci být za pózéra, těm to umí fanouškovské komunity dát pěkně vyžrat. Ovšem lidi, co se s pořádným geekem nikdy nesetkali (to může být tím, že se pohybují v úplně jiných sociálních kruzích), si pak myslí, že geek jsem. ;)
________________________________________________________________

No ale abych se dostala k té kosmetické části článku (to jsem se fakt snažila být s úvodem stručná, no nějak to nevyšlo) a k tomu, proč jsem to vlastně všechno rozebírala.

Víte, že se dělá dekorativní kosmetika pro geeky? Možná to víte a řeknete si, že jsem objevila Ameriku, ale já to zjistila včera a fakt mě to nadchlo. :D 

Vzhledem k tomu, ke kolika fandomům jsem přičichla, tak mi většina téhle kosmetiky něco říká a fakt mě baví. :D Včera jsem viděla nějaký článek o tom prvním e-shopu a hned jsem se vydala hledat další, nakonec se mi nejvíc zalíbily tyhle tři.

Tady seženete hlavně ujeté laky na nehty se spoustou třpytek. Na ty já moc nejsem a nevyznám se v nich, za tu celkem vysokou cenu (v průměru 8,50 dolarů za lak), mám trochu pochybnosti o kvalitě, ale ty barvy mi přijdou fakt skvělé. A kde jinde naleznete laky inspirované např. autem Deana Winchestera ze Supernatural nebo svítícím králíkem Zvonečkem ze Sherlocka.

Laky jsou ručně vyráběné a dočteme se o nich, že jsou:
"This is why Fandom Cosmetics uses a 3-Free formula for all nail polishes, (That means no dibutyl phthalate (DBP), toluene or formaldehyde!), tests all ingredients for compatibiliy, and ensures that our products are VEGAN and CRUELTY FREE."

Kosmetiku můžete vyhledávat dle produktu nebo dle fandomu. Naleznete zde laky na nehty inspirované mimo jiné:
Avengers, Doctor Who, Firefly, Game of Thrones, Harry Potterem, Hobitem a Pánem Prstenů, Hunger Games, Justice League, Once Upon a Time, Piráty z Karibiku, Sailor Moon, Sherlockem, Star Trekem, Supernatural, True Blood, Walking Dead, World of Warcraft a řadou dalších. 

Často se prodávají i v kolekcích po čtyřech. Tady jsou některé, které mě fakt zaujaly:

Kapitánský speciál :)
Barvy bradavických kolejí
Daenerysini dráčci :)
TARDIS
Firefly
Kapitolská móda
Inspirováno místy z Hobbita
DC Comics hrdinové... ten batmaní by byl super ke klasickému Batman černému triku se žlutým znakem.

E-shop doručuje mezinárodně, akorát si musíte pohlídat, zda místní celní zákony povolují dovoz laků na nehty. To jsem teda nikdy nezkoumala, nevěděla jsem, že na to bývají restrikce. :-( E-shop prodává i třeba koupelové bombičky nebo pár očních stínů (Once Upon A Time a Supernatural), ale ty mi nepřijdou nic moc. Na ty jsou tu jiné e-shopy. :)


Populární jsou zejména jejich sypké minerální oční stíny, se kterýma bych určitě neuměla pracovat, ale ty barvy.... opět jsou tematicky roztříděné. Tady můžete vidět všechny odstíny (momentálně jich je 92) a pokud jste při penězích, můžete si je všechny koupit za 275 dolarů. Pěkná pálka, ale vyjde to všechno o půlku levněji než jednotlivě. Ale to je asi opravdu nabídka jen pro fanatické sběratele.

Za e-shopem stojí pouze tři lidé a opět vše vyrábí ručně, recenze se o kosmetice vyjadřují většinou velmi pochvalně, swatche vypadají hezky.

"What our products are:
- Gluten Free.
- 100% Vegan
- Cruelty Free. We don't test our products on animals and only buy ingredients from suppliers follow the same policy.
- Irritant-avoidant. We don’t use parabens, non-organic preservatives, talc, or bismuth oxychloride.
- Filler-Free.
- Compliant with FDA regulations of production, ingredient use, and accurate labeling.
- Original. We do not repackage, period. Every formulation is our own hand-created mixture and we use bases we developed from scratch."


Mezi tématy naleznete: Harryho Pottera, Farscape, Doctora Who, H. P. Lovecrafta, Želvy Ninja, hry Mass Effect a Portal, Game of Thrones, Star Trek, Supernatural, Firefly...

Líbí se mi (pár mých screenshotů):

Harry Potter kolekce... vypadá hezky... vánočně?

Superneutrals :D 


Hra Mass Effect
Třeba tady ten odstín vpravo dole - What's Under The Helmet - je inspirovaný postavou mimozemšťanky Tali, která je neustále schovaná pod helmou ve stejné barvě. Pánové vždycky rádi spekulovali, co pod tou helmou má. Já jen že to je takový zajímavý příklad inspirace.

Tali

Game of Thrones kolekce... ty první dvě vypadají jako barvy šatů Daenerys

Krásné podzimní odstíny Firefly...

E-shop prodává také rtěnky a lesky na rty (joysticks a geek glossy), některé v dost šílených odstínech. No řekněte, nechtěly byste na Halloweena zelenou rtěnku s názvem Retromutagenní sliz? Já klidně jo. :D Naleznete zde i pár odstínů make-upu a tvářenek, taky laky na nehty, ale ty bohužel doručují právě kvůli celním předpisům jen po USA. Divné. Jo a taky mají tuhé parfémy. Evidentně jde o hodně kreativní lidi, protože nabízejí své interpretace vůní populárních postav. :D Pokud by vás třeba zajímalo jak voní Harley Quinn, Jokerova kamarádka  z Batmana, tak je to podle tvůrců vůně tohle:

Top notes: Red Velvet Cake and sugary cotton candy
Middle notes: Kettle corn and funnel cake
Base notes: Amber, musks, and cocoa


Když jsem si procházela swatche stínů, tak jsem v komentářích narazila na příspěvek, který říkal, že následující e-shop přišel s geek kosmetikou jako první.

Opět jde o veganskou cruelty-free kosmetiku a největší nabídku mají také minerálních stínů. Tady si můžete vybrat ze tří velikostí balení. Odstíny obměňují podstatně častěji, podle toho, co je zrovna in.

Mně se líbí jejich:

Hobit kolekce - třeba Lingered in Twilight a Chiefest of Calamities (= Šmak) vypadají krásně.
Hunger Games kolekce
a Death Note kolekce.

Super mi přijde navíc to, že každý měsíc navrhují fandové na jejich facebooku název pro nový "odstín měsíce" a tvůrci jej pak vytvoří dle fandovského návrhu. Ty nejvíc prodávané zůstanou v prodeji i další rok. Když jsem se podívala na ty aktuální tři bestsellery loňského roku, tak jsem se dost pobavila. Na třetím místě "Moon Prism Power" (Sailor Moon, oukej), na 2. místě "TARDIS" (Doctor Who, fajn), ale na prvním místě "Nic Cage Raking Leaves on a Brisk October Afternoon". Jako fakt. :D Někteří fandové jsou tedy velmi kreativní. Kdo by nechtěl oční stín s názvem Nicolas Cage hrabající listí v chladném říjnovém odpoledni? :D

Líbí se mi taky jejich intertubes, což bude něco mezi rtěnkou, leskem a balzámem. Některé jsou s, některé bez příchutí. Líbí se mi ta borůvková modrá čarodějnická a krvavá vlkodlačí se skořicí. Mají fakt vtipné popisky. Více swatchů zde.

Edit: Jo a taky vyrábějí lesky na rty na zakázku. Vyberete si oční stín, který chcete, a úroveň krytí lesku a majitelka vám z toho speciálně namíchá lesk na rty.


- Tak co? Zaujal Vás některý e-shop? 
- Koupili byste si dekorativní kosmetiku jen proto, že byla speciálně udělaná podle Vašeho oblíbeného seriálu/knížky/filmu/hry, přestože podobné odstíny najdete u normálních značek? 
- Nebo jsem divná, když se mi to líbí?

19 komentářů:

  1. to je zajímavý! líbí se mi Tardis lak a Justice league kolekce, hlavně Batman, trička k tomu mám a dokonce i masku :D mám ráda komiksy, ale nesleduju to nějak moc do hloubky, že bych byla extrémní fanoušek, to ne. ale úplná Penny taky nejsem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky Batman triko, ale takovou girlie verzi. Je fialové se stříbrným třpytkovým logem. :D

      Vymazat
  2. Ja by som asi tiez sa dala povazovat za geeka (vyzeram alternativne, mam rada scifi (cyberpunk, vsetko od star wars cez star trek az po firefly), komixy, britske serialy, pocuvam subkulturnu hudbu a (ultimate geek points machine:) studujem informatiku :D) a napriek tomu nemam rada to oznacenie...v poslednom case sa vyrojilo vela ludi s fake okuliarmi co sa nazyvaju geekmi lebo je to moderne a potom my, scifi a komixovi nadsenci sa od toho distancujeme :D (to iste co v podstate postihlo goth subkulturu :D)
    A som si aj vsimla v tvojom predoslom clanku tu komixovu knihu, mne o tom pisal kamarat a urcite si kupim tu cast s punisherom co by mala vyjst! :D

    Fandom-related veci si kupujem, ak su dostupne :D Plagaty, placky (aj ked tie uz nie, nemam to na co pripnut), najradsej mam knihy vydane k serialom :D A minule som videla uzasnu latku s potlacou s Enterprise! (skoda ze neviem sit:D)
    Na veci ako laky od Fandom cosm. by som sa nechala nalakat len by ma trochu mrzelo to, ze nikto by nevedel na co to odkazuje :/ preto mam radsej slovne odkazy, napr napisy na tricku, kde clovek neznaly fandomu si to nevsimne ale insider to pochopi a pobavi ho to :D

    Ale na indie cosmetic companies je jedna uzasna vec preco ich vzdy sledujem - drama. Vzdy sa tam nieco deje a je tam nejaky skandal (Lime Crime, Bitchslap, Mon Ennui... :D)
    Pokial viem, najviac chvalene za neskandalovitost su Shiro a Fyrinnae (od ktorych by som urcite nieco chcela:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo. Ty fake geek brýle... to mi taky leze na nervy. Nevím, kde se tu ta popularita geeků najednou vzala, osobně si myslím, že za to může TBBT a fakt, že se díky komiks filmům staly komiksy mnohem známější. A s gothama vím, co myslíš. Jak poslouchám různé ženské symphonic a "gothic" kapely, tak vždycky mi na koncertech lezly na nervy ty patnáctileté "gothic" holčičky v černých korzetech a sukních, co byly strašně goth a přitom ani nevěděli, o čem ta subkultura je. Nevím to ani já, protože goth nejsem, ale pochybuju, že by to bylo jen o tom obléct si černý korzet a tvářit se smutně. I když pokud by moje náctiletá dcera chtěla dělat revoltu proti normě, tak asi radši ať se začne oblékat do černého a dělat ze sebe gothica, než aby někde chodila fetovat.

      Comix.... to slovo se mi líbí víc než comics a asi bych ho používala taky, akorát si vždycky vzpomenu na to, jak kamarádku na jednom komiksovém webu sprdli, že jak může Avengerům říkat comix. A velmi nevybíravě jí vysvětlili, že comix je underground a comics jsou Marvel, DC, Garfield a spol. No jako nevím, podle čeho se posuzuje, co je dostatečně underground, aby se tomu už mohlo říkat comix, ty rozdíly se asi i dost stírají, ale já slovo comix úplně přestala používat, z opatrnosti. Já jen upozorňuju, aby se ti někdy nestala podobná nepříjemnost, kdyby ses dala do řeči s nějakým zarytým komiksovým geekem. :D
      Tady je o tom článek:
      http://content.time.com/time/arts/article/0,8599,105359,00.html

      Je fakt, že často ti zarytí fandové mezi sebou nikoho moc nepustí a z nováčků si dělají srandu, což mi taky nepřijde OK. Nebo se jim vysloveně posmívají, jako kamarádce, když něco neví. Takže to taky není něco úžasného.

      Já jsem asi trochu divná v tom, že jsem fandom věci nikdy nesbírala. Nikdy jsem neměla v pokoji plakáty, možná tak nějakou tu placku jsem si koupila, ale pak jsem to neměla kam dát. Tričkám přicházím na chuť až teď. Je fakt, že ta kosmetika asi nikomu cizímu nedojde, pokud nemáš třeba kamarádku se stejnou zálibou, které můžeš říct, že sis koupila takový a takový lak na nehty. Ale já si myslím, že by bylo super něco z toho mít jen pro svůj vlastní dobrý pocit. Taky se to může hodit cosplayerkám k dokončení looku. Já teda cosplay nedělám, přijde mi to jako moc drahá sranda, ale kamarádka jo, takže by se jí určitě líbil nějaký lak na nehty v barvě vlasů Natašy Romanov (aka Black Widow) nebo něco z Thora....

      Jak je asi vidět i z toho článku, tak já moc indie společností neznám, jinak bych z toho neměla takové Vánoce. :D Ale to mě zajímá.... jaké drama? Nějak si to nedokážu představit. Jakože dávají do kosmetiky co by neměli? Nebo prostě mají bandu haterů, se kterýma řeší kraviny? Já si zkoušela najít ty značky, cos psala, a stránka Fyrinnae se mi vůbec nenačetla. A když jsem to dala do Googlu, tak to mělo popisek že "Fyrinnae has been closed off and on recently due to multiple emergency reasons." ???

      Vymazat
    2. Urcite TBBT (ktore sa uz tiez zvrhlo na telenovelu) a tiez vzostup hipsterov :D
      Ved toto a potom sa ludia co pocuvaju Sisters of Mercy aa Bauhaus a podobne skupiny distancuju od goth subkultury, zatialco gothicmetalisti si ten nazov radi prevezmu :D

      Ja som ani nevedela aky je v tom rozdiel popravde o.O Vzdy pisem ako mi napadne :D Ale napr "graphic novel" ma tiez miatlo vzdy - to je akoze len one-shot? :D

      No to je pravda, obcas je lepsie nepriznat niekde verejne ze mas nieco rada, lebo sa vzdy najde niekto kto ta bude chciet "otestovat" zo znalosti....ved to nemusim vediet/poznat odpredu a odzadu aby som to mohla mat rada nie? (aj ked nejako orientovat sa v danej veci(fandome) treba urcite:D)

      Ja som s hromadenim pamatanych veci zacala vcelku nedavno :D len z toho dovodu ze si chcem na stare kolena potom pamatat na vsetky tie uzasne serialy, knihy etc :D:D
      Jjjjj ako ta kozmetika je urcite super, ved ked uz len som citala tie nazvy tak sa mi to pacilo (najviac ta firefly seria a lak vo farbe kirkovho tricka, to som az oprskala pocitac cajom :D) :D Ono to urcite je aj sranda vymyslat - vytvorit nejaky vtipny a trefny nazor a k tomu produkt :D

      Ved ani ja ich nepoznam vela, len tie co maju nejaku dramu stale :D
      Jjjjjj obvykle ide o dve veci - tvaria sa ze su veganska kozmetika a vedome/nevedome nie su alebo robia rozne scams, proste oberaju ludi o peniaze ako sa da :D
      "Hateri" su v tom pripade len ludia ktori tych vyrobcov odhalia a zverejnia vsetku tu spinu :D
      Najviac ma za usami asi Lime Crime, ktoreho majitelka je tak krasna ako zla :D U nich sa vyskytlo asi uplne vsetko zle co sa mohlo, a blbe je to ze su uz dost znami ale sirsia verejnost o tych jej eskapadach (ktore siahaju este do cias Myspace) nevie, urcite si precitaj doedeerelies.tumblr.com
      Mon Ennui Cosmetics, dalsi v poradi, majitelka robi vecne chyby v objednavkach, ked sa niekto ozve je zmazany a bloknuty a moze byt rad ked na neho neposle svoju armadu priaznivcov, vsetko zvaluje na svoje mentalne poruchy a obcas otvorene pyta peniaze od fans lebo je na mizine :D viviennuifails.tumblr.com - najlepsie je hladat na tumblri, tam je velka komunita indie makeup nadsencov
      Fyrinnae uz ide, ale v jjj v google cache ukazuje ze neslo, netusim preco. Asi im zlyhali dodavky tak nechceli prijimat objednavky alebo neviem, fakt :D

      Vymazat
    3. Já se na graphic novel ani nezamýšlela... ale one-shot má logiku, na ostatní se asi novel moc nehodí... komiksy, co vycházejí po číslech, pak vydávají souborně v tzv. omnibusech.

      Jako památka na stará kolena to není špatný nápad! Mně se líbil knižní casebook k seriálovému Sherlockovi, asi si ho někdy na tom amazonu pořídím.... je to něco mezi knížkou o tom, jak se to točilo, a deníkem Johna Watsona i se vzkama od Sherlocka. :D

      Teda, to je fakt zajímavé s těma indie brands. :D Určitě se na to mrknu. A možná si pod stromeček objednám něco od Shira, vypadají fakt sympaticky a na facebooku je hodně chválí. :)

      Vymazat
  3. to by mě fakt nikdy nenapadlo, že s budou dělat odstíny laků na nehty, či oční stíny podle seriálů, či filmů. Každopádně je to moc zajímavé, super článek, zase něco nového pro mě:) Rozhodně divná nejsi a kdybych našla odstín laku, který se jmenuje Chuck Bass, Blair Waldorf, nebo Spencer Hastings, už jsou všechny doma:D

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  4. já tu budu lehce spamovat, ale než bych to přečetla celé, tak bych zapomněla, co všechno jsem ti chtěla napsat.

    když říkáš, že kapitán amerika má krásný zadek, což souhlasím (jen z části), thor asi božské tělo (ten film mne nelákal),tak ARROW MUSÍŠ SHLÉDNOUT !!! Protože ooooooo, ten má ale tělo :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak dočteno...

    já geek nejsem ani omylem, ani bych se za něj považovat nemohla.

    pravda, jako dítě jsem vyrostla na komiksech typu kačer donald :-D později witch :-D
    seriály typu hvězdná brána a stár trek byly unikát.
    ale na vše jsem koukala jen proto, že nebyla jiná nabídka.

    TBBT mne popravdě do třetí série vůbec nebralo, dost mne rozčilovalo, jak se vedle mne partner řehtal věcem, které mi nepřišly vůbec vtipné, ale pak jsem si k tomu cestu našla.
    Ale aby mne díky tomu lákaly ty komiksy, to ne.

    Avengers jsem viděla jen kvůli muži. Iron mana zbožňuju pro ten humor, i když poslední díl byl těžce ubohej. Novej superman byl uspávací. Atd atd...

    Ale jak jsem zmiňovala o koment výše, Arrowa jsem si zamilovala od prvního shlédnutí a nejsem si jistá, jestli miluji víc toho představitele, nebo tu jeho IT bloncku :-D Protože ta je bezkonkurenční :-D

    Co se kosmetiky týče, byť jsem na laky zatížená, tak tady ty třpytkáče mne nezaujaly. To by tam musely být nějaké, které by se vázaly k seriálům mne blízkým a to Bones (Sběratelé kostí), Grey's anatomy (Chirurgové) a OneTree Hill. Tohle jsou moje srdcovky. Na těch jsem vyrostla.

    Jinak ale stíny vypadají naprosto libově

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, sto lidí, sto chutí. Iron Man 3 se mi hrozně líbil, hlavně ten přiblblý humor, který byl dost specifický pro toho režiséra a scénáristu, podobně divný byl jeho předchozí počin s Downey Jr., a to Kiss Kiss Bang Bang. A taky se mi líbilo, že to mělo správně kritický politický podtext relativizující americkou válku proti teroru. O Supermanovi jsme se s brácha shodli, že to byl po dlouhé době nejlepší komiksový komiksák. (Ony jsou i nekomiksové komiksáky, např. Nolanovi Batmani.) No a když jsem viděla hlavního hrdinu Arrow, tak mě vůbec nezaujal, protože mi přišel jako tuctový model. :D Ale protože mě kámoška ukecává, tak si to asi brzo pustím, ať mám zas co sledovat. Ovšem na nějakou ženskou z toho seriálu hrozně nadává, možná na tu bloncku? :D

      Jinak ukecala mě už na Sleepy Hollow, to jsem začla sledovat včera, viděla jsem dva díly a zatím super. :D Možná jsem máčka, ale když to sleduju sama večer v bytě u lesa, tak se u toho fakt lekám. Nevím, co bych dělala u American Horror Story. Na to furt nemám odvahu, i když bych to chtěla vidět.

      Bones mám moc ráda. :)

      A začínám reálně uvažovat o tom, že posunu věci z kosmetického wishlistu dozadu a koupím si některé stíny za svou první výplatu.... :D

      Vymazat
  6. :D :D Tak tenhle článek je úplně dokonalý. Vůbec jsem o těchto produktech neslyšela, ale ten nápad s postavami se mi mooc líbí :)
    Nicca,
    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Dekorativní kosmetika pro geeky? Tak to je pro mě absolutní novinka a skvělá zpráva. ;-) Obdivuju tvoje dlouhatánské články, jak je vždycky vymakáš. Klobouk dolů.K té druhé otázce - takovou kosmetiku bych si koupila na 1000 procent, rozhodně! A jestli jsi divná? Panebože -nééééééé, jsi super. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Díky moc za super komentář!

      Já jsem ráda, že ty moje dlouhatánské kecy někdo čte, vždycky mám pocit, že bych to měla zkrátit, jinak všechny unudím k smrti. :D Ovšem tohle bylo pro mě extrémně zajímavé téma, tak jsem si nemohla pomoct. :D

      Vymazat
  8. Není to vůbec levná záležitost, proto doufám, že to nebudou vyhozené peníze. Zrovna tohle by mě dosti mrzelo. Na Estée Lauder jsem, ale zatím slyšela jen chválu, tak jsem zvědavá. Sérum mě vyšlo na 1400 a rtěnka na 820 minus ta 20% sleva a ten milý dárek s těmi mini produkty. Takže mi přijde, že se to docela vyplatilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Investice do opravdu kvalitní kosmetiky se určitě vyplatí, pokud na to člověk má, hlavně abys byla spokojená. :) Já zvažuju, že si koupím jedno sérum od Misshy za tisícovku, ale je to pro mě hodně peněz, tak furt dumám, jestli jo nebo ne, nebo jestli to mám risknout a objednat z ebaye za 650...

      Vymazat
    2. Pravda, že se vyplatí. Jestli mi bude vyhovovat tak u ní zůstanu a přestanu kupovat tunu levných věcí. O kosmetice Missha jsem slyšela, ale jaké je to sérum to netuším. Rozhodně se vyplatí z ebay, jestli s tím máš nějaké zkušenosti. Snad nejsi takový neandrtálec jako já :D

      Vymazat