sobota 7. září 2013

Zářijový New In (aneb co mě nebaví nakupovat)

Taky se vám stává, že když jste při penězích, uděláte velký kosmetický nákup a pak za pár měsíců všechno spotřebujete zhruba ve stejnou dobu? No mně se to stálo teďka. Bohužel většina těch produktů mě vůbec nebaví nakupovat... u výběru některých výrobků strávím ráda mezi regály spoustu času, pak jsou ale věci, co beru jako takové nutné zlo... no zkrátka se pro jejich nákup nedokážu nadchnout. 

Třeba šampóny. S mými vlasy si musím obvykle nanést šampón víc než 3x, takže ho rychle vypotřebuju, takže si nemůžu dovolit utrácet za dražší a zajímavější šampóny, takže prostě vždycky postávám max 10 minut u regálu s těmi nejprovařenějšími drogérkovými kousky a vyberu ten, co je levný a zároveň by podle (často zavádějících) popisů měl sedět na můj typ vlasů. Hmmm... no nic moc. Pak mě nebaví nakupovat zubní pasty a zubní hygienu obecně... a taky cokoli na čistění pleti. Neznamená to, že bych čistění zanedbávala, jen obvykle kupuju stejné věci a nebaví mě zkoušet nové... 

Byla jsem nakoupit v Rossmannu v Brně na Masarykově. No a protože jsem měla nějaké slevové kupony na 10 % ze všeho, tak jsem si nakonec přece jen koupila i něco, co mě zaujalo.

Fota jen ilustrační mobilem, asi přestanu fotit na notebooku, vypadá to, jako bych dělala reklamu lenovu :D

Gliss Kur měli ve slevě, 400ml balení za asi 60 korun. Prý jde o novinku s olejem z Marrákéše a s kokosem. Vzhledem k tomu, že Marrákéš je město v Maroku a ve složení je napsáno "argania spinosa kernel oil", tak půjde asi o klasický arganový olej, co je teď prakticky ve všem. Jde o šampón na normální až namáhané vlasy, tak uvidím, jaký bude. Snad mi chvíli vydrží.

Dochází mi můj čistící gel od Clean&Clear, tak jsem si chtěla koupit další, bohužel jsem ten stejný nenašla. Asi se přestal vyrábět či co. Tak jsem popadla tenhle peelingový na černé tečky. Snad bude dost jemný, protože jsem ten předchozí používala každý den, někdy i 2x.

Jo zubní pasty, ty mě nebaví. Na Sensodynky měli slevu, tak jsem si řekla, že zkusím, zda je na těch reklamách něco pravdy. Citlivé zuby totiž mám. Vzala jsem si bělící variantu.

Oční krém od Ryoru s avokádovým a jojobovým olejem a s koenzymem Q10. Doteď jsem měla oční krém od L'Oréalu pro mladou pleť (20+), ten stál ale asi 160 korun, tak jsem chtěla ušetřit a zkusit něco jiného. Ryor mám ráda, tak jsem vzala tenhle krém za asi 70 korun. Má navíc 30 ml, takže dvakrát tolik co ten můj předchozí. Akorát až doma jsem si všimla, že je 30+. No co no, bude mi 25, vrásky se mi dělají, tak to snad nevadí. Navíc do něj nemusím hrabat rukou jako do kelímku.


Myslela jsem si, že budu mít v Ladyboxu nějaký lak na nehty, a protože si nehty nelakuju, tak doma na testování laků nemám výbavu. Rozhodla jsem se to změnit, tak jsem si nakoupila levný rossmaňácký odlakovač spolu s podkladovým lakem a top coatem od essence. 

Taky jsem si všimla, že mi poslední dobou hrubnou paty (to bude asi tím poskakováním s Jillian), tak jsem si řekla, že si pořídím krém. Sáhla jsem po nejlevnějším, no možná to nebyl dobrý nápad. Tenhle totiž dost smrdí a mě v obchodě nenapadlo k němu přivonět...


A tady už se pomalu dostávám k části nákupu, co mě bavila. 

Koupila jsem si štětce na pudr a na tvářenku. Protože nejsem ochotná za štětce moc utrácet, sáhla jsem po těchhle rossmaňáckých, protože vypadaly dobře. A jsem s nimi spokojená. Jsou jemné, nepadají jim štětinky a dobře se s nimi pracuje, nenaberou produktu ani málo, ani moc. Navíc se dají skladovat v těch taštičkách, i když tedy po nich strašně plastově smrdí. Hlavně ten na tvářenku je hezky úzký, takže se s ním snadno nabírá jednotlivá barva ze shimmer bricku.

Mixa 6% hydratační krém pro normální až smíšenou pleť. Z Ladyboxu mám ten 8% pro suchou pleť, který používám na noc, neboť je trochu mastnější než bych potřebovala, a jsem s ním moc spokojená. Došel mi denní krém, tak jsem si vzala Mixa krém pro mou pleť vhodnější. Má v sobě mít i nějaké pudrové částice, tak by se na den mohl hodit, když se po něm budu míň lesknout (teda snad). Doteď jsem měla denní krém od L'Oréalu, tak jsem vyměnila opět za levnější, Mixa se slevama stála asi 100 korun.

Aknestop roll-on od Ryoru mám ráda, protože mi na pupínky opravdu funguje. Dokáže je zahnat už při prvním začervenání a pokud si jako já nejste občas schopné pomoct a do některého rýpnete, tak hezky dezinfikuje.

Jo a chtěla jsem lepší pudr. Měla jsem transparentní od essence, který jediný byl dost světlý na mou zimní pleť, jenže teď jsem trochu tmavší a essence pudr mi přijde takový hrubší, takže ho nemůžu používat víckrát za den, pak mi dělá nehezkou vrstvu a ucpává pleť. O Stay Matte od Rimmelu jsem slyšela samé dobré, tak jsem si koupila ten, asi za stovku. Kupodivu jsem nesáhla po nejsvětlejší 001 transparent, ale po 003 peach glow, protože ten transparentní mi přišel podezřele žlutý a "broskvička" byl takový světle béžový.

A co vy? Máte nějaké výrobky, co vás nebaví nakupovat? Máte zkušenosti s některým výše uvedeným produktem?

3 komentáře:

  1. Jeden Peo gel (modrý) na nohy používám v létě, kdy se mi ze zapaření (i v sandálech) loupe kůže na chodidlech. A jediné, co mi na to dlouhodobě pomůže je právě tenhle laciný Peo gel. Takže bych je šmahem neodsuzovala za to, že jsou levné, protože pro mě je to velký pomocník :) I když ten můj navíc jemně mentolově voní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední dobou mi vadí nakupování čehokoliv.. všude davy lidí.. Když už něco potřebuju, raději koupím přes internet! Člověk si i v klidu vybere a zabrání tím tak trochu zbrklým nákupům..

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat