čtvrtek 12. září 2013

Tak jsem si objednala první Misshabox...

...a jsem opravdu zvědavá, co mi přijde. :) Moje cesta k úspěšné objednávce ale byla poněkud krkolomná.

Zdroj: http://misshacz.blogspot.cz/2013/09/misshabox.html

Možná jste o tom ještě neslyšely, ale oficiální český e-shop korejské kosmetiky Missha si pro nás připravil svou vlastní krabičku krásy. Missha je u nás známá zejména díky svým BB krémům, které se pořád chystám vyzkoušet a ještě na ně nepřišla řada. Tentokrát jsem byla opravdu ráda, že lajkuji jejich fb stránky, přestože u nich nákup teprve plánuji. Včera večer se na nich totiž objevilo oznámení o zahájení prodeje Misshaboxu, spolu s oznámením na jejich blogu. (Ten jsem mimochodem zvažovala, že přestanu odebírat, protože se na něm nic moc nového nepsalo. Ještě že jsem to neudělala, o Misshaboxu jsem se dověděla nejprve z něj.) Oznámení bylo staré 40 minut a už byly krabičky vyprodány! Nepochybuji o tom, že zájem zvýšilo sdílení oznámení na PlumFoolery facebooku. :) Opravdu mě mrzelo, že jsem předprodej nestihla, obzvlášť když jsem si v okamžiku jeho zahájení válela šunky v obýváku a říkala si, že bych se měla jít zvednout k počítači a zjistit, co je nového. Naštěstí mi pak na blogu sdělili, že dnes naskladní další krabičky. Nevěděla jsem ovšem, kdy to bude a zda se po nich opět tak rychle zapráší. Ráno se nic nedělo, já pak musela odjet mimo internetové připojení. Vrátila jsem se 10 minut před jednou hodinou a na Missha facebooku zjistila, že prodej znovu rozjíždí v jednu hodinu! Takže jsem si těch deset minut počkala a už mám krabičku objednanou a zaplacenou. Ještě že jsem odpoledne nic neměla. V tuto chvíli (cca 14.00) jsou krabičky stále na skladě.

A proč jsem se vlastně nechala zlákat?

Kosmetika Missha mě láká už delší dobu, kolem jejich obchůdku v Brně v pasáži Rozkvět vždycky chodím, když jdu z práce, a vzdychám nad vší tou nádherou. Bohužel nejsem momentálně moc při penězích, takže bych si větší nákup nemohla dovolit, jejich nabídka kosmetiky je přitom široká a já pak trpím takovou tou rozhodovací paralýzou, kdy vím, že bych něco chtěla vyzkoušet, ale nevím co, protože možností je spousta a já o většině jejich produktů vím prd. Misshabox je ideální řešení tohoto stavu, můžu vyzkoušet od každého něco za příznivou cenu 349,- korun i s poštovným, což je jen o asi 30 korun víc než stojí Ladybox (vlastně je to stejně, těch 30 korun je poštovné, které mají u LB v ceně), jehož předplatné mi zářím končí a já tak nějak furt nevím, zda si ho budu chtít prodloužit. Chtěla jsem vyzkoušet zase něco nového.

Co nám tvůrci Misshaboxu slibují?

Na blogu Missha se dočteme:
"Nechceme se vychvalovat, ale krabičky, ve kterých budeme Misshaboxy rozesílat jsou opravdu nádherné. Vevnitř naleznete 4 plnohodnotné produkty! Každý z úplně jiné kategorie - péče o vlasy, péče o tělo, péče o pleť a dekorativní kosmetika. Navíc dostanete množství vzorečků, jak populárních produktů, tak i těch méně známých nebo nových."

Popis produktu na e-shopu:
"Pokud jste narazila na "box" poprvé, rádi Vám objasníme, o co se jedná. Koupíte si krabičku s překvapením a na základě výběru našich specialistek Vám dojde dárkové balení s překvapením.

Ve Vašem Misshaboxu naleznete od každého něco:
1x plnohodnotný produkt z péče o pleť
1x plnohodnotný produkt z péče o tělo
1x plnohodnotný produkt z péče o vlasy
1x plnohodnotný produkt z dekorativní kosmetiky
a navíc vzorečky produktů

Celkem tedy obrdžíte 4 plnohodnotné produkty, plus vzorečky populárních i méně známých produktů. To vše za cenu 349,- Kč.

První Misshabox je kusově omezen, proto objednávejte a těšte se i Vy na svůj vlastní Misshabox, plný překvapení a dárků kvalitní luxusní korejské kosmetiky Missha!"


To zní podle mě hodně dobře. :)

Zdroj: http://www.missha.cz/index.php?route=product/product&path=78&product_id=290
Otázky, otázky a zase otázky - aneb vadí mi kupování zajíce v pytli?

Vlastně ani nevadí. Řekla jsem si, že jednou za čas něco takového risknu, lákalo mě být u prvního vydání nové krabičky. U svého prvního Ladyboxu jsem zhruba věděla, co čekat, vycházel v tu dobu už déle jak půl roku, všude byla kvanta recenzí. Zde však stále zůstává spousta otázek nezodpovězených, což je jakási daň za pocit novosti a exkluzivity. 

- Jaké produkty v boxu najdeme? 
Budou opravdu plnohodnotné, nebo půjde třeba o cestovní balení? Např. BB krém Perfect Cover se prodává ve větším 50ml a menším 20ml balení, já bych se ale asi sama zdráhala označit to menší za neplnohodnotné, takže čekám, že by tam mohla být i nějaká menší balení výrobků, což pak mohou některé zákaznice brát jako nesplnění slibu.
- Je absence personalizace problém?
Nezbývá nám nic jiného, než spoléhat na šikovnost pracovníků při výběru zboží. Jelikož jde o novinku a personalizace při objednávce není, tak se taky může stát, že mi přijde krém proti vráskám 40+, šampón pro jemné vlasy bez objemu a dekorativka v nějaké šílené barvě, co se ke mně vůbec nehodí. 
- Jak často bude box vycházet? 
V e-shopu je zatím označen jen jako Misshabox, žádný Misshabox 1. edice nebo např. Misshabox září. Četnost vydání myslím ani sami tvůrci ještě neví a bude se odvíjet od prodejnosti a zisků. Jelikož ale nejde o společnost podobnou Ladyboxu či dřívějšímu Senzaboxu, kde si vždy sjednali umístění různých značek, které spolupráci berou jako jednorázovou promoakci, měsíční vydávání Misshaboxu nemusí přicházet v úvahu, protože je vše od jedné značky a já tedy nevím, jestli by se jim to vyplatilo, pokud by hodnota obsahu boxu výrazně převyšovala jeho cenu. Ale říkám, do těchhle věcí já vůbec nevidím, záleží asi na tom, kolik mají zákaznic bez boxů.
- Jak bude obsah vůbec řešen? 
Jako u Ladyboxu? Dostanou všechny zákaznice stejné zboží? To se bude asi také odvíjet od pravidelnosti vydávání. Pokud by nové edice vydávali často, asi by byl obsah sjednocený, aby měli přehled, co kdo již dostal. Pokud by se Misshabox vydával méně často či nepravidelně, je možné, že by si stanovili určité produkty, které by do nich dávali, dokud by se všechny nerozdali a obsah by se obměnil po čase, vždy s patřičným oznámením na blogu a facebooku, že jsou v Misshaboxu nové výrobky. No tady už teda hodně spekuluju, takže tenhle odstavec berte s rezervou.
- Kdy Misshabox dorazí? 
Dle oznámení bude v prodeji do 22. 9., no první várka se prodala do hodiny, že ano. Takže až se vyprodá tahle druhá, je otázkou, zda připraví další, nebo ne. Čekalo by se pak až do 22., když by se další objednávky nepřijímaly? Bude zde hromadný rozvoz v jeden den jako u Ladyboxů?

Jestli by vás štvalo, že na tyto otázky prozatím neznáte odpověď, asi byste si Misshabox objednávat neměly. Šance, že budete zklamané, by mohly být vyšší. Jestli příležitostně jednáte podle hesla "risk je zisk" a korejská kosmetika vás láká, jděte do toho, dokud tu krabičky jsou. Já doufám, že nebudeme litovat. :)


Láká Vás Misshabox? Objednaly jste si?

Lákají Vás krabičky krásy s kosmetikou od jedné značky? Byly byste pro to, aby je zavedly i jiné kosmetické společnosti? Na jakou značku zaměřený box byste rády viděly v prodeji? 

Myslíte, že mohou na našem trhu krabičky krásy s kosmetikou jedné značky uspět? A že by mohly narušit monopol Ladyboxu?

Edit: Bohužel než jsem tenhle článek dopsala, druhá várka krabiček byla fuč (14.50).

Edit č. 2: Na facebooku se objevilo oficiální oznámení o ukončení prodeje, které odpovídá na některé výše uvedené otázky:

"Vážené zákaznice a příznivkyně naší kosmetiky,

V současné době jsou prémiové Misshaboxy vyprodány. Velmi nás těší váš zájem a pozitivní komentáře. Bohužel se nemohlo dostat na všechny. Pro ty z vás, které jste nestihly boxík objednat, máme zprávu, že tato edice nebyla poslední.

Pro ty, které objednávku zvládly včas - termín expedice je stanoven po 22. září. Bohužel i přesto, že už Misshaboxy nejdou objednat, nemůžeme si dovolit zkrátit dobu čekání. 

Děkujeme za pochopení.

Vaše MISSHA"

12 komentářů:

  1. Brunwen, my už máme tipy, co by to tak mohlo být :-) se setrou jsme zkusily být vědmy :-)

    Jinak zajímavě udělaný článek, dovolila jsem si na něj udělat odkaz ve svém článku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. stihla jsem objednat a moc se těším co se v boxíku objeví :))

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem stihla objednat ve druhé várce a jsem moc zvědavá, ještě jsem od nich nic neměla :) už aby bylo 22. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavně, že píšou: "objednávejte do 22.9." a je vyprodáno.. Počítám, že už si asi objednat nestihnu. :-) Škoda..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slibovali další, tipuju, že něco vymyslí před Vánoci. :)

      Vymazat
    2. Dobře, budu to bedlivě sledovat. :))
      Nakonec máme zase mimořádné výdaje, tak bych ji možná ani nezaplatila. Alespoň se nemusím cítit zklamaná. :-D

      Vymazat
  5. Děkujeme za krásnou recenzi :)
    Doufáme, že Misshabox splní očekávání a nikoho nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že se podaří. :)

      Vymazat
    2. Ten určitě splní očekávání, už se moc těšíme :-) Já si u sebe dovolila i tipovat :-)

      Vymazat
  6. Tak to je síla, škoda že už jsou vyprodané :(

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem si tento box chtěla koupit, bohužel už na mě nezbyl:(

    OdpovědětVymazat