sobota 14. září 2013

Recenze: Pure Fiji Coconut Sugar Rub

Tuhle recenzi píšu poměrně se zpožděním, sugar rub jsem dostala jako dárek k předplatnému dubnového Ladyboxu. I když mi tedy došel až někdy v červenci... ale nevadí, z dárku jsem měla opravdu radost, protože krásně voněl. Vlastně pořád voní. I když se jedná o malé 60ml balení, já ho mám ještě tak půlku (používám 1x týdně). Kromě vůně mě na první pohled upoutal ještě spíše negativem - tomu oleji se podařilo cestou z kelímku trochu vytéct ven, takže byl kelímek celý mastný a ještě nějakou chvíli mi olej vytékal z víčka, i když jsem ho navenek utřela. Vyřešila jsem to tak, že mám kelímek položený na odličovacím tamponku, ten je tak akorát velký, aby cokoli zachytil a vsákl. Ale problém s upatlaností ustal, jakmile jsem trochu rubu spotřebovala a ten přestal dosahovat k víčku.


Když se vrátím k té vůni, Pure Fiji má ve všech svých výrobcích kokosový olej či mléko, takže pokud kokos nesnesete, tohle asi opravdu nebude pro vás. Přes všudypřítomný kokos mají výrobky spoustu voňavých variací, např. ananas (pinacolada!), mango, mučenka, pomerančový květ a další. Já obdržela variantu "white gingerlily", což je v českém e-shopu přeloženo jako "bílý zázvor", no nečekejte nic zázvorového, jde o tuhle "lilii", která je národní květinou na Kubě. Vůně je sladce květinová, když se nad tím ale znovu zamyslím, možná tam jemný závan zázvoru nakonec přece jen cítím.



Obsah tvoří zlatohnědá hmota, patrně třtinový cukr napuštěný v kokosovém oleji s dalšími přísadami. Krystalky cukru mají mít peelingový účinek.


Záměrně píšu "mají mít", protože ač je výrobek v českých e-shopech označován jako peeling, nepřijde mi, že by tak fungoval. Samozřejmě že jsou krystalky abrazivní. Ale už i v návodu se dočteme, že máme nabrat hmotu a krouživými pohyby vmasírovat, dokud se krystalky cukru nerozpustí. Takže se vlastně žádná odumřelá kůže nesdírá (možná jo, ale vidět to není), spíše se vmasírovává ten olej spolu s rozpouštějícím se cukrem. Ale je to super pocit! Asi proto je výrobek nazván v angličtině rub, ne scrub. Pod "scrub" si představím něco na seškrábávání něčeho z povrchu pryč, pod "rub" si představím "rub in", tedy vmasirování něčeho do pokožky. Než se takhle celá namažu, chvíli to trvá, ale olej se aspoň hezky vsákne. A nemohla jsem si pomoct, ochutnala jsem svou ruku, opravdu je to cukr. :D


Po opláchnutí ze sebe smyjete jen tu sladkou vrstvu cukru, kůže zůstane napuštěná olejem a "naimpregnovaná". Líp to popsat neumím, pardon. :D Zkrátka ještě druhý, někdy i třetí den odpuzuje ve sprše vodu a vůbec nemám potřebu používat po ní nějaký hydratační tělový krém či máslo.


Celkový dojem: Body rub je super, jeho vůni zbožňuji, stejně jako jeho účinky. Ráda bych si někdy pořídila plné balení, bohužel to vůbec není levná sranda. Tisícovku za tělovou kosmetiku se mi zkrátka zaplatit nechce, přestože by mi možná vydržel aspoň rok... takže si pravděpodobně zkusím vyrobit ze třtinového cukru a bio kokosového oleje svůj vlastní coconut sugar rub...

7 komentářů:

  1. při čtení tvé recenze mě hned napadlo, že si to zkusím vyrobit z kosového oleje a třtinového cukru, na čemž jsme se v závěru článku shodly obě :-) díky za tip :-))

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem si objednala taky tohle menší balení, ale s vůní manga a je to slast, bílý zázvor mi sice taky voní (mám olej a krémový peeling), ale k tomu cukrovému se mi ta sladká vůně dokonale hodí...a s tím "naimpregnováním" souhlasím, přemýšlela jsem, jak to nazvat a to je přesně ono :D

    OdpovědětVymazat
  3. :D s tou květinou jsi mě překvapila.. já to znala jen jako bílý zázvor a pak jsem byla dost překvapená že šampón s touhle vůní není vůbec zázvorový :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. :D Mně to furt vrtalo hlavou, tak jsem si trochu zagooglila. :D

      Vymazat
  4. Ráda si přečtu o výrobcích, které ještě neznám. Vypadá to moc dobře jen fakt škoda, že je to tak drahé :( Jinak se mi líbí tvé články, co takhle se vzájemně sledovat přes GFC? ;)

    OdpovědětVymazat