pátek 30. listopadu 2018

Recenze: Emporium Beauty Box - potterovská edice (červenec 2018)

Konečně jsem se dostala ke slíbené recenzi potterovské Emporium krabičky, takže se vrhneme rovnou na to. :) 

I finally managed to get to write the promised review of the HP-themed Emporium box, so let's jump right into it. :)




_______________________________________________________

Základní část boxu nesla název KOUZLA A LEKTVARY:
The regular part of the box was called SPELLS & POTIONS:


Amortentia
balzám na rty / lip balm


"Perleťový třpyt s příchutí/vůní anglického treacle koláče a růží."

"A mother-of-pearl shimmer with a treacle tart and rose flavour/scent."


Amortentia (pojmenovaná po nápoji lásky) je jemně (skoro neviditelně) perleťový balzámek na rty s dortově růžovou příchutí. Ta kombinace může znít divně, ale je velmi příjemná - lehce nasládlá. Balzám i hezky hydratuje. Zajímalo by mě, zda když nápoj lásky má vonět každému jinak, podle toho, co miluje, tvůrce tohoto balzámu zbožňuje dorty a růže... :)

Amortentia (named after the love potion) is softly (almost invisibly) shimmering lip balm with cake and rose flavour. That combination may sound weird, but it's very pleasant softly sweet flavour. The balm hydrates lips very well. I wonder, as the love potion smells different to everybody, according to what that person loves, whether the creator of this balms loves treacle tarts and roses... :)



Expecto Patronum!
sypký rozjasňovač / loose highlighter


"Něco vskutku záhadného a třpytivého/pohyblivého s nádechem do studena."

"Something really mysterious and shimmery/shifty and cool leaning."


Expecto Patronum! (to snad netřeba vysvětlovat) je šedozelený rozjasňovač s jemnými modrými třpytečkami. Zanechává trochu šedivý nádech na tvářích, který se však naštěstí dá rozetřít štětcem nebo přetřít tvářenkou, takže zůstane jen ten nositelný namodralý odlesk.

Expecto Patronum! (I guess there's no need to explain that) is a grey-green highlighter with soft blue sparkles. It leaves a bit of a grey cast on cheeks, but luckily, you can blend it out with a brush or cover it with blush easily and then only the blue sheen remains.





Nanesen jako oční stín přes tělový tužkostín od Astoru.
Applied as an eyeshadow over a nude Astor jumbopencil.


Mischief Managed
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Teplá hnědá se zlatým třpytem a se zelenými a modrými třpytkami."

"A warm brown with gold shimmers and green and blue sparkles."


Mischief Managed (Neplecha ukončena) je teple hnědý oční stín se saténový leskem, zelenými mikrotřpytkami a výraznějšími modrými třpytkami. Moc krásný neutrální, přesto výrazný odstín.

Mischief Managed is a warm brown eyeshadow with a satin sheen, green microshimmer and more prominent blue glitter. It's a beautiful neutral, yet interesting shade.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.


Oblivioni Tradita Est
tuhé mýdlo / solid soap


"S vůní máty, bazalky, bobulí a vanilky, růžové se zelenými kousky."

"Scented in spearmint, basil, berry and vanilla. Pink with chunky green embeds."



Oblivioni Tradita Est (inspirováno kouzlem zapomnění) je ručně vyráběné tuhé mýdlo. Je středně vysušující, nepůsobí přehnané "vrzání" a dá se použít i na obličej. Mně tedy voní hlavně bylinkově (docela uklidňující vůně) a růžové v něm moc nevidím. Až když se trochu opotřebovalo, tak vykukuje.

Oblivioni Tradita Est (inspired by the memory-erasing charm) is a handcrafted solid soap. It's just mildly drying, so you can still use it on a face. It smells mostly herbal to me (it's quite calming) and I don't see much pink in it. The pink bits are more prominent after some use, then they start to show up.



Riddikulus
parfémový olej / perfume oil


"Levandulová soda, sladká karamelová poleva, pečení vanilkoví maršmeláci, čerstvé borůvky a kapka černého pepře."

"Lavender soda pop, sweet caramel drizzle, toasted vanilla marshmallows, fresh blueberry & just a drop of black pepper."

Riddikulus (kouzlo k zahnání bubáka) je zajímavá vůně - nejprve ucítíte hodně sladkou borůvku s trochou levandule a pepře, poté se však vůně rozleží do více vanilkovokaramelova.

Riddikulus (anti-boggart spell) is an interesting scent - at first, I smell sweet blueberry with a bit of lavender and black pepper, then it slowly develops into a vanilla-caramel scent.



Sectumsempra
parfémový olej / perfume oil


"Lilie, šalvěj, egyptské pižmo, hlína, kadidlo a trocha kovové krve."

"Lilies, sage, Egyptian musk, dirt, incense & and a streak of metallic blood."


Sectumsempra (nechvalně proslulé kouzlo fungující jako seknutí neviditelnou šavlí) je překvapivě celkem normální, na první počuch hodně mýdlově liliová vůně s trochu temnějšími podtóny. Podle popisu jsem čekala větší divočinu... :D

Sectumsempra (infamous slashing spell) is surprisingly quite normal, soapy lily scent with a bit of darker undertones. I expected something - wilder? :)



Vermillious
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Tmavě zelený základ se zlato-růžovo-zeleným multichromem a modro-červeně lesklými třpytkami."

"A deep green base with a gold to pink to green multichrome and blue to red shifting sparkles."


Vermillious (zaklínadlo, kterým se vykouzlí červené jiskry) je matná studená tmavě zelená s modrými třpytkami a růžovo-zeleno-zlatým multichromem. Podobný typ stínu byl i v NM halloweenském adventním kalendáři v předchozím článku, blbě se fotí, ale je parádní a skvěle drží. Barva odlesků se mění podle úhlu dopadu světla.

Vermillious (spell that shoots red sparkles from your wand) is a matte cool dark green with blue glitter and pink-green-gold multichrome. We've got similar kind of shade in the NM Halloween advent calendar (see previous post). It's difficult to photograph, but amazing and it lasts on the eyes for a long time. The shift changes color with the angle of the light.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.




Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.


_______________________________________________________________

A tohle už jsou tři plné produkty z přídavku za příplatek s názvem BESTIÁŘ:
And these are three full-sized products that were part of the non-complimentary add-on called BESTIARY:


Basilisk
vonný vosk / wax melt


"Jehličí, mořský vzduch, větvičník, máta, jahody a švestky."

"Fir needles, sea air, oakmoss, peppermints, strawberries and plums."




Basilisk (bazilišek) je vonný vosk do aromalampy, který voní opravdu krásně, venkovně svěže, přitom zároveň lehce ovocně. Barvu má zelenou s modrozelenými třpytkami. Tohle jsem v krabičce neměla najít... nastartoval u mě novou posedlost indie sójovými vosky... od vyzkoušení tohoto vosku se mi jejich sbírka pěkně rozrostla, Yankee Candles se můžou jít zahrabat. Tyto vosky vydrží vonět mnohem dýl a můžete si vůni hezky dávkovat jako čokoládu. Kdyby vás to zajímalo víc, mrkněte na momentálně dostupné varianty a značky na stránkách Femme Fatale.

Basilisk is a wax melt with a beautiful scent that smells outdoorsy, yet slightly fruity. It's green with bluegreen glitter. I sometimes wish this wasn't part of the box, because it started my new indie obsession - with indie wax melts. My collection grew since I've got this melt, Yankee Candles can go.... away. :D These wax melts last for a long time and you can break them in pieces easily like chocolate. If you're curious about more scents, check out all the scents and brands currently available on Femme Fatale's website.






Phoenix Tears
tělový sprej / body spray


"Sladká, ale kořeněná dračí krev zahřívá směs třešní, rudých grepů, granátového jablka, maracujy a ananasové šťávy s trochou bobkového listu."

"Sweet, but spicy dragon's blood warms this blend of juicy cherries, ruby red grapefruits, pomegranate, passion fruit and pineapple juice with just a kick of bay rum spice."


Phoenix Tears (slzy fénixe) je zvláčňující tělový sprej se sladce ovocnou vůní. Na mě je sladká až moc, protože je bonbónkově ovocná (cítím hlavně třešně a ananas), ale po čase se rozleží do přijatelné sladké vůně. Čekala jsem ale podle popisu něco jiného...

Phoenix Tears is a moisturizing body spray with a sweet fruity scent. It's a bit too sweet for my taste, almost cloyingly, because it smells more like candy than fruit (I smell mostly cherries and pineapple), but it gradually develops into a more pleasant sweet scent.



Pygmy Puff
olej na rty / lip oil


"Průsvitná hroznová s modrým leskem a modrými mikrotřpytkami."

"Sheer grape with blue sheen and blue micro sparkle."



Pygmy Puff (trpaslenka, jednu měla Ginny, jmenovala se Arnold) je fialový průhledný balzámolesk s modrými třpytkami.

Pygmy Puff (Ginny had one named Arnold) is a purple sheer balm-gloss with blue sparkles.


________________________________________________________________

A to je vše. Myslím, že se tahle krabička opět vydařila, takže je škoda, že předplatné zrušili. Femme Fatale balíčky s překvapením tu na blogu ale ještě určitě uvidíte. Jaké? Nechte se překvapit. :)

And that's all. I think this was another great box, so it's a shame that the subscription was discontinued. But it's not over with Femme Fatale surprise packages on my blog, don't worry. You'll see soon! :)


Co z obsahu byste neváhaly vyzkoušet?
Which item from the box would you like to try?

1 komentář: