středa 18. října 2017

Rozbalovačka: Halloweenský "adventní" kalendář od Notoriously Morbid (postupně aktualizováno)

(The English version is written in italics.)

Včera jsem si byla na poště vyzvednout dlouho očekávaný balíček - halloweenský adventní kalendář The Ghouls Are All Here od Notoriously Morbid. Přišel skoro na poslední chvíli, dva dny před začátkem rozbalování. Jde o krabici s 13 jednotlivě zabalenými produkty, princip je stejný jako u klasického vánočního adventního kalendáře, na každý den máte jeden produkt k otevření. Já jsem si koupila miniverzi za 50 dolarů, obsahující malá balení jednotlivých produktů (přesněji řečeno deseti z nich, tři by měly být v plném balení). Produkty by měly být u mini i full edice stejné, jen bude rozdíl v jejich množství. Samozřejmě musel mít box i nějaké téma, je jím - v USA velmi populární - seriál Scooby Doo a jeho záporáci.

Yesterday I went to the post office to pick up a long awaited package - the Halloween advent calendar The Ghouls Are All Here from Notoriously Morbid Cosmetics. It arrived just in time, two days before the official unpacking started. It's a box which contains 13 individually wrapped products and like with your typical Christmas advent calendars, you open one every day. I purchased the miniversion for 50 USD, with small sizes of the products (or ten of the products to be precise, three items should be in full size). The products in the mini version and in the full version of the calendar are the same, the difference is in quantity of their contents. Of course the box had to have a theme. :) It is the animated TV series Scooby Doo and its villains

To dole jsou produkty na rty, co jsem k objednávce přihodila, abych dosáhla na poštovné zdarma.
The stuff below the box are lip products that I added to my order to reach the free shipping value.




Scooby Doo želé. Ale teda americké želé nic moc.
Scooby Doo jelly. Well, I think our candy tastes better, but still a nice touch!

Den 1 - 19. října 2017


Ghost Clown
sypký oční stín / loose eyeshadow 




Prvním produktem v kalendáři byl oční stín Ghost Clown. Je to parádní duochromatický chameleon připomínající dýni. Základ je matná dýňová ("připálená") oranžová, která má ultra výrazný zelený lesk. Tedy když použijete lepivou bázi jako třeba Pixie Epoxy od Fyrinnae. Pak je to ideální stín na nalíčení celého víčka, lepítko dáte jen na tu pohyblivou část, která bude zelená, v záhybu ho rozetřete do ztracena = do oranžova a je to. :)

The first product in the calendar is an eyeshadow called Ghost Clown. It's a gorgeous duochromatic chameleon reminding me of pumpkins. The base is a matte pumpkin (burnt) orange and it has an ultra strong green sheen. If you use it over a sticky base like Fyrinnae's Pixie Epoxy. Then it's a perfect "all-over-the-lid" shade. You put the sticky base only on the moving part of the lid and that will be green, you blend the shadow in the crease without the sticky base and it will be orange. Easy peasy. :)




Den 2 - 20. října 2017


Black Knight
tónovací třpytivý balzám na rty / shimmery tinted lip balm



Před a po použití. Balzám hrudkuje, ale funkčnosti to neubírá.
Before and after the first use. The balm is a bit grainy, but it doesn't effect its usability.
 

Druhým produktem v kalendáři byl Black Knight, třpytivý barvící balzám na rty z řady Sinister Sprite. Tenhle působil trošku děsivě, protože je to tmavá metalická hroznově fialová. A průhledné tmavé barvy většinou vypadají na rtech pěkně flekatě. Já mám navíc skvrnité rty samy o sobě a taky pěkně bledé, takže nerovnosti jsou na nich vidět o to víc. Po chvíli mnutí o sebe se mi ale podařilo balzám nanést celkem rovnoměrně. Na pigmentovaných rtech bude vypadat o dost líp. Níže viz foto po nanesení, pod ním foto po vypití hrnku kávy. Balzám nasládle voní, ale nedaří se mi tu vůni identifikovat.

The second product was Black Knight, a shimmery tinted Sinister Sprite lip balm. It looks a bit scary in the tube, because it's a dark metallic grape and sheer dark colors usually look very patchy on the lips. Moreover, my lips are kinda patchy on their own and they're really pale, so any uneveness is even more visible on them. But after a bit of rubbing my lips against each other I achieved an even look. It will look much better on naturally pigmented lips. The balm smells sweet, but I can't identify the scent. Here you can see a picture right after application and beneath it another taken after drinking a big mug of coffee:




Den 3 - 21. října 2017


Scarecrow
sypký oční stín / loose eyeshadow




Když jsem oční stín Scarecrow otevřela, říkala jsem si "prima, to vypadá na univerzální matný béžovorůžový přechodový stín, takový ještě nemám". Jenže to jsem se přepočítala. Světlý matný narůžověle béžový základ stín sice má, ale taky má v sobě schované jakési červené třpytečky, které se nalepí na jakékoli vlhké místečko a najednou se vám v té šedivé matnotě zjeví v podobě jemného kovově červeného fleku... A to nechcete. Protože se ten stín zkrátka nedokáže rozhodnout, zda bude světle matný, či červeně třpytivý. A tak je obojí.

When I opened the Scarecrow eyeshadow, I thought "awesome, it looks like a universally flattering matte pinky beige transition shade, I don't have anything like it". But I was mistaken. It has a pale pinkish beige base, but it hides small red shimmer particles that adhere to any slightly wet place and suddenly appear in the greyish mattness as a red metallic spot. And you don't want that. The eyeshadow looks like it cannot decide whether it wants to be pale matte, or shimmery red. And so it's both.

Nakonec se mi ho podařilo jaksi usměrnit, ale uživatelsky příjemný moc není. Já mám totiž mastná víčka, takže bez primeru to nepůjde, to by mi stín nedržel. Takže nanést Too Faced Primer Potion a počkat, až pořádně zaschne, bylo jediné řešení. I tak jsem ale místy měla trochu mastnější kůži, hlavně hned u řas, kde byl stín nejčervenější. Chtělo to nanést další vrstvu stínu a to místo tak vysušit. Poté se už stín tolik nepřebarvoval. Červenější místa u kořínků řas nakonec překryla linka a bylo to. Takhle jsem šla volit:

I managed to tame it in the end, but it's not very user-friendly. I have very oily eyelids, so I cannot go without a primer, the eyeshadows would last an hour on me. So to apply Too Faced Primer Potion and wait to let it dry properly was the only option. Still, the skin was a bit wetter in some areas, especially right next to the lashes where the shadow turned most red. It needed another layer to dry out such areas. Then the shadow didn't turn red so much. I covered the redder spots at the lashline with an eyeliner.


A abych vyzkoušela i onu červenější verzi tohoto looku, napatlala jsem pak na víčko lepivé Pixie Epoxy. To se vám ovšem nikdy nepodaří nanést úplně jednolitě, takže jsem měla na víčku šedivá místečka. Do nich pak bylo potřeba vklepat další vrstvu lepítka a znovu nanést stín. Ne bokem oněch míst, abyste si jinde hezky nanesený stín znovu nesetřeli. A ne moc stínu, aby vám to zase nezbělalo. Líp než takhle to zkrátka nešlo:

And to try out the redder version of the look, I applied the sticky base Pixie Epoxy over the moving lid. However, you can never apply it completely evenly, so I had grey spots on my lids. I had to put another layer of the sticky base over them and apply more eyeshadow. Only on those "bald" spots, otherwise it would wipe away the red sheen from the already red parts. And only a bit of the eyeshadow - to not dry it out and turn pale matte again. This was the best I could do:




Den 4 - 22. října 2017


Phantom
matující duochromatický topcoat na rty / mattifying duochromatic lip topcoat





Čtvrtým produktem je duochromatický matující Changeling topcoat v odstínu Phantom. Jde o růžovou přecházející na světle do tyrkysova. Zkoušela jsem ji dole přes Mystic Matte v odstínu Stormborn, ale vidět byla většinou jen ta tyrkysová složka.

The fourth product is a duochromatic mattifying Changeling lip topcoat in the shade Phantom. It's a pink shifting to turquoise in a direct light. Below, I tried it over Stormborn Mystic Matte, usually you can only see the turquoise part.





Den 5 - 23. října 2017


Tar Monster
třpytivý lesk na rty / shimmery lip gloss





Přiznám se, že jsem doufala, že dneska dostaneme nějakou Mystic Matte rtěnku, protože tohle bylo jedno z oněch slibovaných tří plných balení. Co by to ale bylo za Halloweena, kdybychom nedostali nějakou echt divnobarvu na rty? :) Tar Monster (v překladu "asfaltová příšera") je lesk na rty z NM řady Cosmic Gloss. Vypadá trochu jako olejová skvrna plná třpyteček, které mění barvu od měděné po zelenou. Lesk je na rtech moc příjemný, nelepí, hydratuje a je bez parfemace. Ve skutečnosti vypadá líp než na fotkách, protože ten intenzivní zelený lesk odvede pozornost od jakékoli nerovnosti nanesení. Lze nanést v silné vrstvě tak, že je skoro plně krycí, nebo jen jako lip topper přes rtěnku.

I admit I hoped that today we will be geting a Mystic Matte, because this was one of the promised three full-sized products. But what kind of Halloween would it be without a really strange lip color? Tar Monster is a lip gloss from the NM Cosmis Gloss line. It looks a bit like an oil slick full of glitter that changes color from copper to dark green. The gloss feels very comfortable on the lips, it hydrates them, isn't sticky and is unscented/unflavoured. It looks better in person than in the pictures, because the intense green sheen distracts from any uneveness of the application. You can build it up to an almost full opacity, or use it as a lipstick topcoat.




Den 6 - 24. října 2017


Witch Doctor
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick




Tak Mystic Matte jsme dostali dneska, nádhernou naoranžovělou (rajčatovou) červenou Witch Doctor s jemným třpytem. Teď mě mrzí, že jsem si kalendář nekoupila ve full size verzi. :-o Nebo že tohle nebylo jedním z těch tří plných balení v mojí mini verzi. Nu což, asi mi to malé balení i tak nějakou dobu vydrží, ale tohle je zkrátka krásná červená, na kterou se nemůžu vynadívat. Skvěle sedne mému tónu pleti a netmavne na mně (na rozdíl od řady jiných Mystic Mattes, co jsou na mně vždycky tmavší než na ofiko swatchích). Nedařilo se mi vybrat nejpěknější swatch na rtech, nakonec sem hážu tři, i když vypadají všechny skoro stejně. :D

So we've got a Mystic Matte today, a beautiful orangey (tomato) red with soft shimmer called Witch Doctor. Now I regret not getting the calendar in the full-size version. :-o Or that this one wasn't one of the full sizes of the miniversion. Well, even the small tube will last me a while, but this is simply gorgeous and I cannot stop looking at it. It suits my complexion very well and doesn't go dark on me (like many other Mystic Mattes tend to do). I wasn't able to pick just one swatch picture, so I'm posting a bunch of them, although they all look almost the same. :D





Den 7 - 25. října 2017


Wax Phantom
balzám na rty / lip balm



Už jsem za půlkou rozbalování, ach jo. :( Pokračuje se v sérii produktů na rty, dalším plným balením je balzám na rty Wax Phantom. Klasický NM balzám mokřejší konzistence. Voní mi jako pytlík plný gumových bonbónů, asi se inspirovali cukrlaty, co dostávají na Halloweena koledující děti.

Update: Tak oficiální příchuť je prý "pistáciová poleva". :D Takže jsem byla vedle jak ta jedle. I když řetězec asociací by se našel. :) Gumoví medvídci - třešňové žužu - oříškově vonící třešňové jádro - pistáciový oříšek. :D

So, half of the packages is already unwrapped, bummer. :( A series of lip products continues, another one of them is a clear lip balm called Wax Phantom, a traditional NM balm with wetter consistency. It smells like a bag full of wine gummies, they probably drew their inspiration from Halloween candy.
Update: So the official flavour is "pistacio frosting". :D So I was pretty wrong with my guess. :D But maybe there is a chain of association: wine gummies - cherry jelly - cherry pits with their nutty smell - pistacio nuts. :D




Den 8 - 26. října 2017


Skeleton Man
sypký oční stín / loose eyeshadow




A je tu další - třetí - oční stín, Skeleton Man. Jde o hodně tmavou, skoro nazelenalou šedou s opravdu hodně výrazným fialovým leskem, výraznějším než na fotkách. Pod úhlem se dokonce třpytí měděno-zeleno-zlatě.

And here comes another - third - eyeshadow, Skeleton Man. It's a really dark, almost greenish grey with a very strong purple duochrome, stronger than in the pictures. When you look at it from a certain angle, it shifts copper-green-gold.





Den 9 - 27. října 2017


Headless Spector
sypký oční stín / loose eyeshadow




Nejprve mě překvapilo, že dali do kalendáře dva oční stíny po sobě, ale po otevření se tomu zas tak nedivím, Headless Spector jsou s předchozím odstínem "sourozenci". Jde o podobný typ stínu, ale stejné nejsou. V kalíšku vypadal zeleně s červeným leskem, ale základ je nazelenale hnědý a duochromatický lesk přechází od načervenalé fialové po tmavě modrou. Ta je nejviditelnější, protože se ukazuje z přímého úhlu pohledu.

At first, I was surprised that they put in two eyeshadows in a row, but after its opening I'm not wondering about it anymore. Headless Spector looks like a sibling of the previous shade, it's similar, but not the same. It looks like a green with a red shift in the jar, but the base is a greenish brown with a reddish purple duochrome that shifts to dark blurple, which is more visible, cause you can see it from the front.




Den 10 - 28. října 2017

Až teď jsem si všimla, že balíček držím vzhůru nohama, pardon. :D
I've just noticed that I'm holding the package upside down, I'm sorry. I thought it had Roschach on the sticker.
 Snow Ghost
ručně slisovaný rozjasňovač / hand-pressed highlighter






V bublinkové fólii zabalený balíček značící pevný slisovaný produkt přitahoval můj pohled už od prvního otevření krabičky, ale poctivě jsem čekala deset dní na jeho otevření. Obsahoval malý matný černý kompakt se zrcátkem a rozjasňovačem Snow Ghost. No rozjasňovačem... pokud máte rády tyrkysovou se světle zeleným leskem, můžete ho dát i na tváře, na mě je ale jeho základ moc tmavý, takže by mi na tvářích dělal modré pruhy, navíc zelenomodře stainuje. Takže ho využiji jedině jako oční stín:

The bubble-wrapped package caught my attention as soon as I've opened the box, but I waited patiently for 10 days to finally unwrap it. It contained a small sleek black compact with a mirror and a pressed highlighter called Snow Ghost. Well... highlighter.... if you like turquoise with a pale green shift, you can use it on your cheeks, but its base is too dark for me. It would give me blue stripes on my cheekbones, plus it leaves a bluegreen stain. So I can use it only as an eyeshadow:




Den 11 - 29. října 2017


Creeper
sypká tvářenka / loose blush



Creeper je kaštanová tvářenka, pod úhlem přecházející do studené tmavé mauve, s jemným měděným třpytem. Možná vypadá trochu děsivě, ale jde dobře rozetřít, takže není nutné se jí bát. Taky jde použít jako oční stín, i když produkty na tváře jsou jemněji mleté, takže na očích nemají takovou výdrž jako oční stíny.

Creeper is a chestnut blush that looks like a dusty cold dark mauve at an angle, with a soft coppery shimmer. It may be a bit scary, but it blends really well, so there's no reason to be afraid to use it. You can use it as an eyeshadow as well, although face products are usually more finely milled, so generally, they don't last on eyes so long as eyeshadows.








Den 12 - 30. října 2017


Mummy
spací maska na rty / sleeping lip mask


Ještě že dneska není co swatchovat, byla jsem totiž celý večer v kině. :D Dvanáctým produktem je spací maska na rty Slumber Salve s příchutí Mummy, kterou se mi nedařilo identifikovat, připadala mi taková ovocně bylinková. Carrie pak prozradila, že jde o příchuť zeleného čaje a dýně. :P

Luckily I don't have to swatch anything today, because I've been to the cinema the whole evening (arrived and updating this article at 1 a. m.). The twelfth item is a Slumber Salve sleeping lip mask in a flavour called Mummy, which I wasn't able to identify, it smelled herbal, yet fruity to me. Carrie said it was green tea and pumpkin.




Den 13 - 31. října 2017


No Face Zombie
tekutý rozjasňovač / liquid highlighter




Zákaznice tak dlouho žadonily NM o tekutý rozjasňovač, až jim to přání splnili. No Face Zombie je tekutý rozjasňovač v malé skleněné lahvičce s kapátkem ve světle růžovém odstínu. Je to lesk jako blesk, foťák ho nedokáže dobře zachytit, roztírá se však do přirozeného finiše bez třpytek a zvýrazňování textury pleti. Opravdu povedený poslední produkt, i když někomu může vadit jeho celkem výrazná parfemace.

Customers begged NM for a liquid highlighter for years and their wishes were finally fullfilled. No Face Zombie is a liquid highlighter in a small glass vial with a dropper in a pale pink shade. It's really shiny, the camera doesn't do it justice. It blends into a nice natural finish without any glitter, not emphasising the skin texture. A really well done last product, though someone might not like its strong scent.



A to už je skutečně vše, přátelé:
And that's all, my friends:


Co na kalendář říkáte? Líbil se Vám? Brali byste vánoční edici?
What do you think of the calendar? Did you like it? Would you like a Christmas edition?

P. S.: Carrie vytvořila ještě dva tajné doprovodné produkty, které naleznete ke koupi zde. Je libo nazelenalý třpytivý tónovací balzám na rty s příchutí nakládaných okurek či klasický balzám na rty s příchutí pizzy? 

P. S.: Carrie created two accompanying products (sadly, not available anymore), a greenish glittery tinted lip balm with a pickled cucumber flavour and a clear lip balm with a pizza flavour.

3 komentáře:

  1. No musím uznať, že ak NM plánuje vianočný adventný kalendár, tak pôjdem asi do neho. Tento vyzerám priam úžasne! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Užila jsem si tvůj článek od začátku do konce, máš to krásně nafocené. Nádhera.

    OdpovědětVymazat