sobota 14. května 2016

Sweet Treats Box 2016 aneb "Jedlá" duhová krabička od Sunny's Body Products

Varování: Při čtení tohoto článku můžete dostat chuť na sladké.

Mé stálé čtenářky asi vědí, že co se tělové péče týče, momentálně si jedu na indie vlně produktů od Sunny's Body Products. Už jste se u mě mohly dočíst o čtyřech beauty krabičkách, dneska tu pro vás mám článek o páté, která byla koncipována trochu jinak.

Sweet Treats Box je krabička pro mlsouny, co mají rádi jedlé vůně. Produkty nemají složitější vonné kompozice jako v předchozích krabičkách, vůně jsou jednoduché, sladké, snažící se napodobit populární americké sladkosti. Docela jsem váhala, jestli si krabičku pořídit, stála totiž 50 dolarů, obsahovala ale 12 produktů (z toho 2 úplně nové) a Sunny srazila cenu zahraničního poštovného na 5 dolarů (US zákaznice ho měly dokonce zdarma), což beru jako velice vstřícný krok, neboť většina indie prodejců poštovné hodně zdražila kvůli velkému navýšení ceníku poštovného USPS (americké pošty). 

U řady produktů Sunny trochu změnila složení, všimla jsem si, že z ingrediencí zmizely včelí produkty, patrně ve snaze udělat značku zcela veganskou. V tomto článku se tedy dočtete, zda to ovlivnilo kvalitu produktů, zda se u mě obecně dále drží nadšení ze SBP výrobků a taky se podívám na zoubek dvěma novinkám v sortimentu: peelingu na rty a krému na suchá místa.

Pro ilustraci jsem vložila fotky vonných inspirací, vybírala jsem z Flickru ty, co měly povolení k nekomerčnímu užití (mají odkaz na zdroj) či ty, u kterých se autor výslovně všech práv zřekl (nemají odkaz na zdroj), tak snad z toho nebudu mít žádný průšvih. :)

Obsah druhé edice Sweet Treats Boxu


Peeling na ruce Cookie Dough
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 8 dolarů tamtéž


Zdroj
Peeling na ruce má vonět jako sušenkové těsto a opravdu tak voní. Velice realisticky, jako když otevřete krabičku cookies s kousky čokolády. Má v sobě ale i trochu té "syrové" neupečenosti, nevím, jak to popsat a jak to Sunny dělá, ale nevoní jako hotové upečené sušenky. Je to hodně sladká vůně, ze které skoro bolí zuby. :D Nic pro ty, co jedlým vůním neholdují.


Ze složení peelingu zmizela voda, takže je takový kompaktnější (proto je ho možná i trochu míň). Pokud ho budete používat jen na ruce, vydrží vám věčnost, protože ho stačí troška, já ho používám na celé tělo jednou týdně a vydržel mi něco přes měsíc (balení přece jen není velké). Jde o klasický cukrový peeling napuštěný oleji, takže po použití se nemusíte mazat a vůně na kůži docela dlouho vydrží.



Tuhá sprchovací pěna do koupele New York Cheesecake
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 7 dolarů tamtéž



Zdroj
Sprchová pěna voní přesně jako klasický hutný cheesecake, cítíte v ní upečené těsto i tvarohovo-vanilkový krém. Jedna z mých oblíbených vůní této krabičky.


Bath whip je pořád ztuhlá našlehaná pěna (i když je složení o něco kratší než dřív), k nabírání slouží přiložená malá lžička. Pěna je to opravdu tuhá, do té míry, že se z kelímku odlupuje po hrudkách, nevím, zda jsem to v předchozích recenzích dostatečně zdůraznila. Složením jde o jeden z nejmíň přírodních produktů značky, není však nijak extra škodlivé (je v tom nějaký sulfát šetrnější než SLS, aby to pěnilo). Když naberete množství odpovídající té malé lžičce, žínkou vytvoříte kopu pěny, v menším množství tolik nepění, vytváří spíše mléčnou emulzi, která je skvělá na holení. Jeden z mých oblíbených produktů.



Olej na nehtovou kůžičku Fruity Pebbles
plné 10ml balení, ke koupi za 6 dolarů zde



Olej na nehtovou kůžičku by měl vonět jako Fruity Pebbles, což jsou barevné ovocné cereálie. Ty jsem nikdy nejedla, ani žádnou českou obdobu (vypadá to celkem nebezpečně), olejíček ale voní přesně jako citronové oplatky Opavia, tedy vanilkovo-citronově.



Ze složení olejíčku zmizel kokosový olej, změny v účincích jsem si ale nevšimla. Já tyhle olejíčky většinou používala jako tekutý parfém, u téhle vůně se bez toho asi obejdu, nepotřebuju vonět jako oplatky.



Cestovní krém na ruce Krispie Kreme
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 11 dolarů zde, střední 60ml za 7 dolarů tamtéž


Zdroj
Krispy Kreme je americký výrobce a prodejce donutů a kávy. Mléko by mělo vonět jako jejich typický díravý koblížek politý karamelem. No podle vůně bych to úplně neidentifikovala jako donut, je to taková příjemná nevtíravá vanilkovo-karamelová vůně. Ale jo, když se to na rukách rozleží, tak z toho trochu to koblížkové těsto cítím.


U mléka na ruce k žádné změně ve složení nedošlo a je to pořád jedno z nejlepších mazadel na ruce, jaká jsem kdy vyzkoušela. Rychle se vsakuje, nezanechává nepříjemnou vrstvu, krásně voní a i přes svou lehkost skvěle vyživuje. Jeden z top SBP produktů.



Balzám na rty Dr. Pepper
cestovní balení, cca 4,5ml, plné 10ml balení ke koupi za 4,25 dolarů zde



Zdroj
Na tuhle příchuť jsem se těšila, ale jsem z ní dost zklamaná. Je teda fakt, že jsem Dr. Peppera nikdy nepila a chuť má prý naprosto specifickou, balzámek však voní jako umělá třešeň s olejovým "ocáskem". Nevím, zda je to změnou složení, zda mají nové oleje výraznější přirozenou vůni, kterou přidaná příchuť nepřebije... nebo to je záměr? Každopádně tohle je - co se vůně týče - můj nejmíň oblíbený SBP balzám. :(



Jak už jsem zmínila, došlo ke změně ve složení. Namísto včelího vosku balzám obsahuje kandelilový vosk a sójový olej. Jeho základ mi tak přijde víc aromatický a hůř se přebíjí příchutí. I když možná jsem jí jen měla ve svém kusu málo. Balzám se teď o něco lépe nanáší, nemusíte ho rozehřívat rty. Je to pořád kvalitativně nejlepší balzám, co jsem kdy zkusila. Snad mi příští příchutě sednou víc.



Krém na suchá místa Cola
cestovní 20ml balení, plné 30ml balení ke koupi za 8 dolarů zde



Tento krém voní přesně jako sklenice koly s plátkem citronu. Není to výrazná vůně, je spíš v pozadí, přesto je osvěžující.


Dry Spot Healer je novinka v sortimentu značky, jde o první klasický hydratační krém. Složení je schválně jednoduché, pouze našlehané bambucké máslo smíchané s aloe vera šťávou. Měl by jít použít na jakákoli suchá místa, to znamená i na obličej (od takového použití může řadu lidí přítomnost výrazné vůně odradit, proto je asi vůně spíše jemnější). Já jsem to riskla a na obličej ho dala, nic se mi po něm nevyrazilo. Akorát je tedy pořádně mastný a budete se po něm lesknout, takže doporučuji jen na noc, ledaže máte suchou pleť. Já na suchá místa netrpím, tak jsem ho vyzkoušela i na celé tělo, a je to příjemný tělový krém. Je hezky našlehaný, snadno se roztírá a rychle se vstřebává. Akorát vám samozřejmě při takovém používání moc dlouho nevydrží.




Intenzivní pečující kúra na nehtovou kůžičku Sour Patch Kids
plné 15ml balení, ke koupi za 8 dolarů zde




Sour Patch Kids je americké ovocné želé pokryté kyselým cukříkem. Pokud bych měla soudit podle vůně olejíčku, tak bude chutnat přesně jako naši kyselí hadi. Jde o lehce trpkou sladkokyselou ovocnou vůni.

Složení: argan oil, coconut oil, flax seed oil, apricot kernel oil, hazelnut oil, rosehip seed oil, fragrance.


Jak už možná víte, já tento olej používám jako pečující kúru na vlasy. Nanesu ho do vlhkých vlasů, nechám půl hoďky působit a pak si jdu umýt hlavu. Lepší než lecjaká speciální vlasová maska. A s touhle vůni je to překvapivě osvěžující zážitek. :)



Peeling na rty Mountain Dew
plné 20ml balení, ke koupi za 6 dolarů zde


Zdroj
Velice osvěžující vůně/příchuť citrusové sody. A můžete ho ze rtů slízat.


Druhou novinkou v sortimentu značky je peeling na rty. Je sušší než peeling na ruce a obsahuje rozdílné oleje. Je to opět cukrový peeling, ty tmavší částečky jsou větší krystalky cukru (bohužel to nejsou kandované kousky citronové kůry, jak jsem doufala). Na celé rty vám ho stačí fakt maličko, takže tohle balení snad pouze použitím na rty ani nejde spotřebovat. Nic vám ovšem nebrání použít ho na celé tělo, což se může hodit při cestování. Rty obrousí do hebka, krásně je vyživí a navíc dobře chutná. :)



Tělové mléko Cadbury Easter Egg
cestovní balení, cca 30ml, plné 240ml balení ke koupi za 15 dolarů zde, střední 120ml za 10 dolarů, případně 60ml za 7 dolarů tamtéž



Cadbury čokoládu mám moc ráda, takže na tohle čokoládové vajíčko jsem se hodně těšila. Bohužel šlo, co se vůně týče, o velké zklamání. To mléko vůbec jako čokoláda nevoní, jen jako nějaká levná nahořklá náhražka. Tomu říkám vyplýtvaný potenciál. :(

Složení: water, rice bran oil, BTMS-50, avocado oil, coconut oil, sunflower oil, vegetable glycerin, emulsifying wax, palmitic acid, potassium sorbate, meadowfoam oil, jojoba oil, vitamin E oil, fragrance oil.


Co však musím ocenit, je nové pumpičkové balení i u takovéto malé cestovní lahvičky (vystačí vám asi na 5 použití). Sice pumpičkou nevysajete z lahvičky všechno mléko, pořád ale můžete její trubičku použít jako vyšťourávátko i toho posledního zbytku mléka. Dřív se z lahvičky mléko prakticky nedalo kolébkovým dávkovačem vytlačit a muselo se pracně vyklepávat a vybírat prstem. Mléko na tělo je stejně jako to na ruce mým oblíbeným produktem díky skvělé schopnosti hydratace i přes svou lehkost a okamžité vsakování.




Balzám na celé tělo Marshmallow Peeps
cestovní balení, cca 4,5 ml, plné 15ml balení ke koupi za 6 dolarů zde


Zdroj

Marshmallow Peeps je tradiční velikonoční cukrovinka, jí inspirovaný balzám voní jemně, ale velmi sladce vanilkovo-maršmelounově.



Bohužel s konzistencí tohoto balzámu nejsem moc spokojená. Na druhém místě je namísto včelího vosku nově kandelilový vosk a tento balzám mi jako jediný hned začal hrudkovatět, jako by nějaká složka v něm krystalizovala. Při nanášení na kůži mě tak docela škrábe. Tyto balzámy jde používat i jako tuhé parfémy, tato vůně je na mě ale přece jen pro toto použití moc sladká.



Máslo na ruce Animal Crackers
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 6 dolarů tamtéž


Zdroj
Animal Crackers jsou malé sušenky vhodné ke kávě či čaji, máslo na ruce jimi inspirované mi voní jako takové ty u nás prodávané digestive sušenky bez polevy, vanilkovo-máslově. Příjemná sladká nevtíravá vůně.


Máslo je velmi hutné a výživné, na rukou však zanechává i přes svou mastnotu (po jejím vsáknutí) jakýsi suchý pocit (že by kvůli obsahu tapioka škrobu?), proto ho nejraději nanáším na vlhké ruce. Dá se použít i jako tělové máslo a je to jednoznačně produkt, který mi vydrží vždycky nejdýl, pořád mám svoje první balení z halloweenské krabičky.




Zázračný balzám Rice Krispies
plné cca 15ml balení, ke koupi za 5 dolarů zde


Zdroj
Rice Krispies jsou sladké rýžové křupinkové cereálie a tento balzám podle nich opravdu voní, cítím takovou tu cereální sladkou vůni s trochou mléka, která mi připomíná Cini Minis tyčinku bez skořice.


Složení balzámu se oproti tomu poslednímu celkem změnilo, zmizel včelí vosk, biotin, deodorizovaný česnek (tedy samé dobré věci), přibyl karnaubský vosk. Na konzistenci ani účinky balzámu to ale nemělo vliv, pořád jde o kvalitní hutný balzám, který já osobně s oblibou používám na noc na chodidla.

A to je celý obsah jarní sladké krabičky. Co Vy a sladké vůně? Máte je rády?



P. S.: Příští krabička dvanácti SBP produktů vychází již tuto středu. Jednotlivé popisy vůní si můžete přečíst na SBP Facebooku, téma krabičky je:


12 komentářů:

  1. Ježiši mňam!!! :D Líbí se mi sprchová pěna, i když bych radši čokoládovou. Nejsem moc na "nápojové" vůně, takže Dr. Pepper ani Cola by mě neoslnila. Peeling na rty bych ale brala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich čokoládová vůně mě právě zklamala, nedělám si iluze, že by v pěně voněla líp. :) Ten peeling je fajn, takový citrusový cukřík. :)

      Vymazat
  2. No tak teď mě mrzí, že jsem neobjednala. Odradily mě ty limonádové vůně. Ale princezny už mi nesmí uniknout. I když už teď vím, že s Jasmínou a Popelkou asi nebudem kamarádky, ale ostatní vůně mi připadají naprosto lákavé.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Princezny mě taky lákají! :)
      Já si myslím, že toho zase nemusíš tak litovat. Voní to sice realisticky po sladkostech, ale člověk se toho brzy přejí. Pardon, přečichá. Prostě několik variací vanilky a cukru. Fakt mě z toho někdy až bolí zuby. :D

      Vymazat
    2. Tak jsem objednala princezny. Nemůžu se dočkat. Hlavně jsem zvědavá na Meridu a žabičkovou princeznu.
      Markéta

      Vymazat
  3. Já chci tu novou Disney krabičku. Nevíš kolik bude produktů a jaká bude cena?
    Ta se sladkostmi mě odradila, nemám ráda moc "jedlé" vuně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že bude stát stejně jako tahle, tedy 50 + 5 dolarů (teda samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby byla levnější, ale to asi nehrozí :D ). Složení a počet produktů má být stejný.

      Vymazat
  4. Ja by som túto kozmetiku asi zožrala :D A Disney princezny tiež môžem, Snehulienka a Bell znejú zaujímavo, podľa popisu by mi mohli sadnúť, ale asi by som ich musela ovoňať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to risk, kupovat bez očichání jen podle popisu, ale většinou mi to vyšlo. :)

      Vymazat
  5. Tak princeznovská krabička objednána! :) Za jak dlouho ti vždy zásilka dojde? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od SBP většinou tak 2-3 týdny od odeslání, ale jednou se mi stalo, že se mi hodně zpozdila, čekala jsem měsíc a bála se, že se ztratila. :( Nakonec ale dorazila. Jo a je možné, že Sunny to bude ještě chvíli trvat, než to všechno odešle, nevím, jak moc má ty krabičky předchystané. Tak snad se to čekání vyplatí a krabička se nám bude líbit, taky jsem objednala. :)

      Vymazat
    2. Já se tak těším. Jak holčička na novou (princeznu) barbie :-D

      Vymazat