čtvrtek 26. května 2016

Kosmetické střípky VII.: (Nejen) Přírodní péče z drogerie potřetí

Jsem zpět s dalším dílem "seriálu", ve kterém uvedu pár postřehů k řadě levných, převážně přírodních pečujících kosmetických produktů.


Sháněla jsem levnou pečující pleťovku a tak jsem sáhla po relativně nové řadě od Alverde s bachovými květy pro normální až suchou pleť. Od této řady jsem si slibovala hlavně hydrataci, ta se ale bohužel nekonala. Všechny krémy sice pěkně voní, pleť ale vůbec nevyživí. Toť alespoň můj subjektivní pocit. Přijde mi, že na tváři vytvoří takovou - zpočátku vlhkou - ale pak vysychající a stahující vrstvičku, podezřívala jsem z toho glycerin ve složení. No ale jak se na to složení koukám, tak přímo glycerin tam skoro není (jen v denním krému). Tak nevím no, ale kamarádi nejsme a celý set se mi válí ve skříni. Musím pořídit nějakou dobrou náhradu.
Doporučení: NE. (Všechny krémy stály kolem stovky.)


Složení denního krému.
Složení očního krému.
Složení nočního krému.



Sprej na ochranu vlasů před horkem Alverde s citronem a papájou jsem si koupila spíše jen pro svůj dobrý pocit. Před Vánoci jsem potřebovala na jednu akci vyžehlit vlasy, což běžně nedělám, a potřebovala jsem na ně dát něco, díky čemu budu mít pocit, že je chráním. Můj názor na tento typ produktu ale je, že žádná vodička vaše vlasy před cca 200 stupni Celsia z žehličky či kulmy neochrání a je to jen dobrý marketingový tah. Tenhle sprej ale má pěkné olejové složení, myslím, že by se dal použít jako samostatný pečující sprej na vlasy (jen kdyby to balení bylo větší), a navíc luxusně voní. Takže zbytečnost, jejíž použití jsem si ale užila. :)
Doporučení: SPÍŠE NE. Ledaže byste ho chtěly vyzkoušet jako péči po umytí. (Stojí kolem stovky).

Složení ochranného spreje.



Přecházím k nepřírodní části tohoto článku. Měla jsem možnost vyzkoušet další dvě micelárky. Na téhle od Baley mě lákala zejména její nízká cena asi 90 korun. Vybrala jsem variantu pro suchou a citlivou pleť, aby co nejmíň vysušovala. A za tu cenu byla celkem fajn, odličovala pěkně, i když jiné drogérky jako Garnier a Mixa jsou na tom asi líp. Jo a pěnila. To bylo docela divné, třeba když jsem odličovala z paže swatche, tak jsem si ji při rychlém šmudlání celou napěnila.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Hledáte-li levnou micelárku a pěna vám nevadí.

Složení micelárky Balea.



Garnier se vytasili s novou - dvoufázovou - micelárkou, kterou jsem samozřejmě musela vyzkoušet, protože jejich klasická micelárka je můj oblíbenec. Překvapilo mě, že je olejové složky tak málo, navíc po protřepání se velmi rychle odděluje od vodní části, odličuje ale díky oleji fakt skvěle, stačí oči jemně přetřít, navíc nádherně voní po heřmánku nebo něčem takovém. Je fakt skvělá a určitě si ji koupím za tu cenu (140 - 160 korun za 400 ml) znovu.
Doporučení: ANO!

Složení dvoufázové micelárky Garnier.






Pochvalu ode mě dostane i tenhle intimní mycí gel od Biopha Nature. Je velmi šetrný, nedráždivý, bez vůně či zápachu. Myslím, že k tomu není co dodat. Žádnými potížemi netrpím, takže případné hojivé účinky nemohu posoudit.
Doporučení: ANO. Pokud hledáte přírodní intim gel. Cena kolem 150 korun.






A na závěr tu mám šampóny. Pokračuji v Urtekram vlně, tohle je bezparfémová verze pro citlivou pokožku hlavy a normální vlasy. Přišlo mi, že z ní cítím chlór, má tak trochu bazénovou vůni. Hodně dobře pění a dost odmašťuje, což se mi ale moc nelíbilo, protože se mi pak vlasy mastily o dost víc a už obden ráno nad spánky to nebyla žádná sláva.
Doporučení: SPÍŠE NE. Ledaže sháníte neparfémovaný šampón, já mám od Urtekramu jiné oblíbence.




Zato Urtekram Rasul s africkým jílem byl super. Ze začátku ho bylo nutné pořádně protřepat, protože jíl byl nasedaný na dně. Po promíchání se však už od zbytku neodděluje a vytváří bahnitou hustou tekutinu. Bahínko vlasy hezky čistí, hlavně vlasovou pokožku, na které se pak netvoří tolik usazenin. Vlasy se mi po něm mastí méně než u předchozího šampónu, tenhle navíc hezky svěže voní díky výtažkům z máty.
Doporučení: ANO! (Šampóny Urtekram stojí cca 300 korun za 500 ml.)






A taky jsem spotřebovala další suchý šampón Batiste, tentokrát třešňový. Funguje stejně dobře jako květinová verze, hezky vysaje z vlasů mastnotu, takže přidá další den bez mytí a navíc krásně voní po třešních. I když i z něj trochu cítím kokos a taky mě umí občas na kůži svědit (zajímavé je, že jen v týle hlavy, na spáncích, kam ho dávám nejčastěji, mně nesvědil nikdy, že bych měla v týle citlivější kůži?).
Doporučení: ANO. Ledaže máte citlivou pokožku hlavy. (Šampón stojí myslím něco málo přes stovku.)

Vyzkoušely jste některý z těchto produktů? Jak jste s ním byly spokojené?

8 komentářů:

  1. Hele, ta tepelná ochrana na vlasy mi vůbec nesedla, mám po ní vždycky děsně mastný vlasy... asi dělám něco špatně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké máš vlasy? Jemnější?

      Vymazat
    2. Právě že vůbec, suché a hodně vlnité :-) Měla jsem třeba Toni&Guy a to bylo v pohodě, mohla jsem toho našplíchat kolik jsem chtěla a vlasy nezatížil. Jenže tohle má ve složení na prvních příčkách zase sójovej olej (nečekaně) a pak kousek za tím slunečnicovej, tak asi proto. A já ho nestříkám jen do konečků ale po celé délce, páč žehlím celou délku :-)

      Vymazat
  2. Pěkně napsaná a přeheldná recenze:) díky za tipy:)

    OdpovědětVymazat
  3. Baleu mám moc ráda, Alverde zatím nekupuji :) Super blog!
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Půl litrový šampon je přesně to, co bych uvítala :) I ten neparfémovaný mě celkem oslovil :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  5. Ohledně sprejů na ochranu vlasů před horkem mám stejný názor :) O spreji od Alverde slyším poprvé a docela mě zaujal. Používala bych ho spíše jako sprej pečující a pokud opravdu luxusně voní..asi si pro něj budu muset zajít :)

    OdpovědětVymazat