sobota 28. listopadu 2015

Recenze: Halloweenská krabička s indie pečující kosmetikou od Sunny's Body Products

O pár článků zpět jsem vám představila svůj nový objev na poli indie pečující kosmetiky - Sunny's Body Products a jejich sezónní krabičku krásy. Konečně jsem se dostala i k sepsání plnohodnotné recenze, protože k čemu by to bylo, kdyby produkty hezky vypadaly a voněly, ale k ničemu nebyly, že ano? Nebudu vás napínat, propadák se naštěstí nekoná. :)

Halloweenská krabička obsahovala 10 produktů ve štědrém testovacím, případně dokonce plném balení s obsahem v limitovaných vůních, na e-shopu jinak nedostupných, a stála mě 34 dolarů + poštovné, dohromady něco málo přes tisícovku. 

Nejprve pár poznámek ke všem produktům:
- Balení je plně funkční a recyklovatelné, nikde nic neprotéká, etikety se ani ve vlhku neodlupují a vypadají pořád stejně dobře. Akorát tedy dvě etikety mám střižené trošku šejdrem, ale to nějak přežiju.
- Složení je více méně přírodní; certifikáty nečekejte (ostatně jde v podstatě o prodávanou DIY domácí kosmetiku), ale myslím, že je poctivé. Nevýhodou pro lidi s citlivou pokožkou může být, že vůně je ve složení uvedená jen jako "fragrance oil", takže nevíte, co v ní je. Je to ale celkem pochopitelné, když to, co značku odlišuje od jiných, jsou právě recepty na super vůně - přece neprozradí, co do nich dávají. Majitelka obchodu Sanaz ale určitě ráda zodpoví vaše dotazy, pokud víte, že vám vadí konkrétní kosmetická složka.
- Vůně jsou vážně parádní, nečekejte žádnou jednoduchou klasiku ála citron, čokoláda, kokos apod. Většinou jsou vícesložkové, dokonce často třívrstvé jako parfémy - s hlavou, srdcem a základem. Bohužel já se ve vůních moc nevyznám a popisovat je neumím, nikdy jsem neměla příležitost vyjasnit si, jak vlastně voní takové ty tradiční parfémové složky jako např. pačuli, ambra, pižmo atd. Takže vám neřeknu, zda jsou ve vůni cítit vážně všechny přísady z popisu (nepoznám je, i kdyby byly), mohu se pokusit jen zprostředkovat celkový dojem, co mi vůně připomíná, resp. která složka mi přijde nejvýraznější. Nikdy ale nejde o jednoduchou vůni; i když řeknu, že mi něco voní třeba po jablku, není to čisté jablko, ale cítím za ním ten komplexní celek dalších přísad, které nedokážu identifikovat a které vůni ozvláštňují. Dává to smysl? Asi moc ne. :D No radši se pokusím popsat účinky produktů na tělo než jejich vůni, to mi jde rozhodně líp.

Obsah halloweenské krabičky krásy 2015 od Sunny's Body Products
Nevěděla jsem, odkud recenzi začít, tak to beru podle abecedy. :)


Tělové mléko All Hallows' Eve
cestovní balení, cca 30ml, plné 120ml balení tělového mléka stojí 10 dolarů, ke koupi zde


"Effervescent top notes blend with cinnamon leaves, grapefruit and vanilla on a soft musky background."

"Šumivé svrchní tóny se mísí s listy skořice, grepem a vanilkou na jemném pižmovém pozadí."

Pod šumivými tóny si představím burčák nebo cider - zkrátka něco ovocného, jemně kvasícího a perlivého. Na první počuch mi mléko voní jako žvýkačky Pedro, postupně se ta vůně rozleží a trochu změní, je v ní více cítit skořice, ale taková nasládlá. Na kůži celkem vydrží. Je to lehká, chutná vůně. :)



Složení mi nešlo hezky vyfotit, tak ho zde přepisuju: water, rice bran oil, BTMS-50, avocado oil, coconut oil, sunflower oil. vegetable glycerin, emulsifying wax, palmitic acid, potassium sorbate, meadowfoam oil, jojoba oil, vitamin E oil, fragrance oil.


U tělového mléka mi bylo hned jasné, že ho spotřebuji nejrychleji, přece jen na celé tělo je to malá lahvička. Nakonec mi vystačilo na 5 použití, což jsem zhruba očekávala. Lahvička má praktické kolébkové uzavírání. Konzistence mléka je skvělá - není moc hutná, nejde o krém, přitom je ale dostatečně výživná, že by mu hydrataci mohlo závidět leckteré tělové máslo, skvěle se roztírá a rychle se vstřebává. Je to zkrátka jedno z nejlepších tělových mlék, co jsem kdy měla příležitost vyzkoušet, bez nadsázky. :)




Balzám na celé tělo Book of Shadows
cestovní balení, cca 4,5 ml, plné 15ml balení stojí 6 dolarů, ke koupi zde


"Notes of citrus, pomegranate, chilled wild berries, crystallized passion fruit, hints of honeysuckle, mixed florals, sugared violets, dew fruit and crisp pear with bottom notes of whipped vanilla, creamy musk and sexy sandalwood."

"Tóny citrusů, granátového jablka, zmražených divokých bobulí, zkrystalizované marakuji, s nádechem zimolezu, směsi dalších květin, fialek v cukru, cukrového melounu a svěží hrušky se spodními tóny našlehané vanilky, krémového pižma a sexy santalového dřeva."

Sanaz psala na Facebooku, že je touto vůní posedlá, a ani se jí nedivím, je v mé top trojce vůní z této krabičky. :) Ze začátku je sladce ovocná a přitom svěží (připomíná mi nějaké bonbóny, ale není uměle otravná), s jemným květinovým nádechem, ovocné tóny postupně ustupují do pozadí a je zní taková smyslně ženská tělová vůně (asi jak se rozvíjí její výše popsaný základ). 


Složení.

Tyčinka je praktická na cesty, balzám se dá použít na jakoukoli suchou část těla (paty, lokty, kolena, nehtovou kůžičku), hezky hydratuje, aniž by byl moc mastný. Dle oficiálního popisu se dá použít i jako tuhý parfém, což je vzhledem k vůni můj oblíbený způsob jeho použití. :) Zázračnou výdrž ale nečekejte.



Tuhá sprchovací pěna do koupele Conjuring
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení stojí 10 dolarů, ke koupi zde


"Top notes of green citrus notes, middle of the fragrance involves the infusion of neroli, violet and herbs, with a bottom of powdery floral musk."

"Svrchní tóny tvoří zelené citrusy, střed vůně obsahuje vyluhovaný extrakt z neroli, fialky a bylinek, základ tvoří pudrové květinové pižmo."

Pudrově mýdlově květinová vůně, trošku jako taková ta staromódní vůně vintage kosmetiky. Je docela těžká, takže nebude pro každého. Mně naštěstí voní. Asi by se mohla líbit těm, co rády čuchají ke guerlainím meteoritkám či co milují retro vůně od Chanelu. Čím víc k ní ale čichám, tím víc mi připomíná i nějakou vůní z lékárny... to asi ty bylinky.


A takhle vypadá o náplň neošizené balení:


Bath Whip má konzistenci ztuhlé hutné našlehané pěny, žádné bublinky, co by zabíraly místo, v ní ale naštěstí nenajdete. Složení asi nebude úplně přírodní, ale u tohoto typu produktu mi to zas tak nevadí. Nenabírá se snadno, zkrátka do ní musíte pořádně zabořit prsty a kus si vydloubnout. Doporučuji tak velikost čajové lžičky, já si nabírala míň a přišlo mi pak, že pořádně nepění a že pěna hned opadne. S větším množstvím se mi ale na žínce podařilo vytvořit kopu bohaté a hebké pěny, která pokožku nevysušovala. Vůně pak na kůži i celkem dlouho vydržela. Moc fajn produkt. :)



Máslo na ruce Cursed
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení stojí 10 dolarů, ke koupi zde


"Sweet, juicy apples with a hint of spice and a slight bubbly effervescence."

"Sladká šťavnatá jablíčka s nádechem koření a lehkými šumivými tóny."

Úžasně chutná a svěží jablíčková vůně, připomíná mi mošt se špetkou svařákového koření, horké jabko či jablečný cider. Mňam.



Konzistence je opravdu, ale opravdu velmi hutná, spíš jako hodně hustá pasta než krém. Na pohled vypadá skoro jako vyškvařené sádlo (sádlo v tom není, nebojte), je i velmi mastné, takže dobré přes noc na suché ruce nebo ztvrdlá chodidla.



Olej na nehtovou kůžičku Dark Fae
plné 10ml balení, stojí 6 dolarů, ke koupi zde


"Tropical ylang ylang balances with sensual jasmine and hints of rose to form a rich floral accord which is surrounded with green leafy accents. Cashmere musk undertones are sweetened with vanilla amber to create a dramatic finish for this fragrance."

"Tropický ylang ylang v rovnováze se smyslným jasmínem a nádechem růže tvoří bohatý květinový akord, který je obklopen zelenými listovými akcenty. Podtóny kašmírského pižma jsou oslazeny vanilkovou ambrou a tvoří dramatický závěr této vůně."

Krásná jemná sladce květinová vůně, cítím hlavně vanilku, jasmín a ylang ylang. Nemusela by se za ni stydět ani profi značka parfémů, je to jednoznačně moje nejoblíbenější vůně z celé krabičky. Objednala jsem si v ní (protože prý nějaký fragrance oil zbyl) tělové mléko, tak snad bude vonět taky tak pěkně.


Složení.

Péči o nehtovou kůžičku zanedbávám, protože na manikúru nechodím a lakovat si nehty se mi nějak nechce. Tenhle roll-on je přesto šikovná věcička. Obsahuje směs olejů na promazání kůžičky, přitom je ale lehoučký, takže si ho můžu položit na stůl v práci a mazat se průběžně. Nezamastím prsty žádné pracovní papíry, protože se hned vsákne. Přiznám se, že ho spíš používám jako olejový parfém a natírám si s ním zápěstí. Kovová kulička navíc na kůži hezky chladí. Kdyby tak hezky nevoněl, tak mě asi nic nepřiměje používat pravidelně péči o nehtovou kůžičku. :D




Balzám na rty Ghostly
cestovní balení, cca 4,5 ml, plné 10ml balení stojí 4,25 dolaru, ke koupi zde


"An eerie mix between sweet mint and burnt sugar."

"Tajemná směs sladké máty a spáleného cukru."

Popis zní možná divně, ale je to super zábavná příchuť. Jak normálně mentolové balzámy nemusím, tak tenhle je super, protože v něm cítíte jak mátu (příjemně rty chladí), tak zkaramelizovaný cukr. A i tu stévii, co je ve složení. Zvláštní je, že všechno dohromady to voní trochu jako lékořice. Tu mám naštěstí ráda, ale vím, že dost lidem vadí.


Složení.

Balzám sám o sobě je opravdu kvalitní, přesně takové mám ráda. Krásně rty obalí a vyživí na několik hodin, je na nich moc příjemný. Co ho mám, prakticky nepoužívám žádný jiný (ani mnou vychválenou Soaphorii), takže bude asi brzo po něm. :D Jo a tohle je sice cestovní balení, ale je veliké jako klasické plné balení jiných značek (tubička vypadá úplně na vlas stejně jako ta od soaphoráckých balzámů), takže plné balení bude taková ta megatuba, ve které se prodávají oldschoolové lojové balzámy.



Cestovní krém na ruce Haunted Graveyard
cestovní balení, cca 30 ml, plné 60ml balení stojí 7 dolarů, ke koupi zde


"Mandarin orange and Japanese grapefruit blend with strong notes of Georgia peach, Nubian musk, magnificent plum and soft rose petals."

"Mandarinský pomeranč a japonský grep se mísí se silnými tóny georgijské broskve, nubijského pižma, majestátní švestky a jemných růžových okvětních lístků."

Tohle je opravdu zvláštní, ale příjemná vůně. Zpočátku je opravdu cítit zmíněné ovoce, cítím svěží citrusy a šťavnatou broskev, ale tato vůně se téměř okamžitě mění na méně sladkou květinovou vůni. Když se krém na rukou rozleží, voní jako čerstvě posekaná vlhká tráva a rozdrcené okvětní lístky růží. Což se k názvu "strašidelný hřbitov" fakt hodí, takhle si představuju, že to tam voní po dešti, všechny ty kytice na hrobech... Názor chlapa: bratránek mi řekl, že voní moc hezky. :)


Složení je špatně čitelné, takže ho přepisuji: distilled water, sunflower oil, soya oil, vegetable glycerin, stearic acid, cetyl alcohol, emulsifying wax, palmitic acid, vitamin E, potassium sorbate, meadowfoam oil, jojoba oil, aloe vera oil, vitamin C oil, citric acid, germall plus, fragrance oil.


Oficiální název produktu je "on-the-go hand lotion", tedy něco jako mléko na ruce, které můžete používat za pochodu. Je to opravdu řidší mléko, ne klasický hutný krém na ruce. Co se však jeho účinků týče, už to asi začíná být nuda, protože se pořád opakuju, ale tohle je opět opravdu skvělé mazadlo! Stačí ho maličko, dobře se roztírá, rychle se vsakuje, ale přitom skvěle hydratuje a zanechává na rukou ochrannou vrstvu, která je moc příjemná - hebká, vůbec ne mazlavá či lepivá. Když budu chtít otestovat více vůní, určitě si k tomu zvolím sampler set tří cestovních balení tohoto mléka. Ve složení je i vitamín C, takže by krém mohl bránit vzniku pigmentových skvrn ze sluníčka, resp. je zesvětlovat. To ale jen hádám, nic takového neprohlašuje, že umí.




Peeling na ruce Sinister
cestovní balení, cca 30 ml, plné 60ml balení stojí 8 dolarů, ke koupi zde


"Notes of bright melon are mixed with orange blossom, star jasmine and rose. A woody base is supplemented by vanilla and musk."

"Tóny svěžího melounu jsou smíchány s pomerančovým květem, jasmínovníkem a růží. Dřevitý základ je doplněn vanilkou a pižmem."

Poslední z mé top trojky vůní z této krabičky, výrazná sladce květinová vůně. Poznávám hlavně vanilku a jasmín (teda botanicky vzato, star jasmine je jasmínovník vonný, popínavá rostlina, co voní jako jasmín, ale není jasmín), je to ale hodně komplexní vůně. Na někoho možná trochu moc sladká a těžší, mně se ale líbí hodně.



Peeling speciálně na ruce by mě asi nenapadlo si pořídit, když už ho ale mám, tak jej samozřejmě používám. A díky skvělé vůni ho používám ráda, obvykle tak po třech dnech namísto krému na noc. Jak můžete vidět, z tmavého třtinového cukru vyroben není, to mi ale pro účely obroušení odumřelých buněk nevadí (asi by jinak byla cena trochu vyšší). Krystalky cukru jsou napuštěny vonnou olejovou směsí, ta ale sedí víc u dna, takže nahoře je peeling trochu sušší a doporučuje se trochu promíchat nějakým dřívkem (to prý dostanete k plnému balení přibaleno). Čím sušší ruce máte při použití, tím víc je obrousíte, protože cukr se pak samozřejmě pomaleji rozpouští. Tak jako tak se ale nakonec rozpustí na olejovitou emulzi, kterou smyjete a ruce pak máte krásně hebké, voňavé a nemusíte je ničím mazat. Vážně dobrý nápad na produkt. :) Samozřejmě ho můžete použít i na celé tělo, nejen na ruce.



Zázračný balzám Wicked
plné cca 15ml balení, stojí 5 dolarů, ke koupi zde


"Top notes of smoky woods and patchouli open up onto floral undertones and potion-like effervescence for this mysterious, try if you dare scent."

"Svrchní tóny kouřícího dřeva a pačuli otevírající se květinovým a perlivým lektvaru podobným podtónům tvoří tuto tajemnou vůni pro odvážné."

Hodně zvláštní vůně, asi nejmíň user-friendly z celé krabičky (rozuměj spoustě lidí bude smrdět). Je opravdu silná a kořeněná, na první přičichnutí se mi vybaví vlhké dřevo, hlína a kouř. Jako byste se vážně ocitli v dřevěném obydlí nějaké čarodějnice, která právě vaří svůj lektvar. :)



Zázračný balzám je tuhý balzám na nehtovou kůžičku, konzistencí mi připomíná balzámy od Saloosu. Není divu, hlavní složku také tvoří bambucké máslo. Obsahuje mimo jiné vitamín E, biotin a česnekový olej, které mají podporovat růst nehtů. Já ho ale používám na celé tělo, resp. na jakékoli jeho suché části. Tedy hlavně na chodidla, která mám ze cvičení naboso dost ztvrdlá (svádí k tomu i ta zvláštní vůně, na rukou mi není zas tak příjemná). Je opravdu hodně tuhý, lepší způsob, jak balzám nabrat, než snažit se ho rozpustit teplem vlastního těla, je prostě kus odškrábnout nehtem (směrem zezdola nahoru, ne shora dolů, aby vám odškrábnuté množství sedělo na nehtu, ne pod nehtem samozřejmě). Tohle množství vám vydrží fakt hooodně dlouho.



Intenzivní pečující kúra na nehtovou kůžičku The Witching Hour
plné 15ml balení, stojí 8 dolarů, ke koupi zde


"This mysterious scent combines freshly ground cinnamon bark with earthy notes of musk, black tea and patchouli. This scent is rounded out with jasmine, cannabis and bergamot."

"Tato záhadná vůně spojuje čerstvě rozdrcenou skořicovou kůru se zemitými tóny pižma, černého čaje a pačuli. Je zjemněná jasmínem, konopím a bergamotem."

Z této vůně nejvíc cítím to skořicové dřívko, není to ale čistá skořice. Velice výrazná, ale zároveň příjemná vůně, docela vánoční.



Složení: argan oil, coconut oil, flax seed oil, apricot kernel oil, hazelnut oil, rosehip seed oil, fragrance.


Další z produktů na nehtovou kůžičku (vlastně všechny primárně na kůžičku určené výrobky byly v krabičce v plném balení). Směs olejů dávkovatelná kapátkem je hustší a mastnější než roll-on denní olejíček, takže se hodí na noc. Já mám trochu obavu z toho, zda čistý olej použitý na suché ruce kůžičku spíš nevysuší, ale když jsem olej přestala používat, měla jsem bez něj víc záděrů než s ním. Tak nevím no, snad jsou mé obavy liché. Vzhledem k tomu, že jsou na prvním místě složení arganový a kokosový olej, možná by se dal olej použít i na konečky vlasů (před mytím). To musím ještě vyzkoušet. :) Tohle je jediný produkt, kde se mi etiketa trochu oloupala, protože jsem si ji svou vinou zapatlala tím olejíčkem.

___________________________________________________________

Jak asi tušíte, s obsahem krabičky jsem moc spokojená. Myslím, že jde o vynikající produkty s pěkným složením za skvělou cenu. Líbí se mi, že je každá vůně úplně jiná, i když mají podobné složky. Přesto jdou jednotlivé vůně skvěle dohromady. Třeba když se namažu ovocně skořicovým tělovým mlékem, na ruce dám jablíčkové máslo a nehty zakápnu skořicovým olejem, připadám si, jako bych se okoupala ve svařeném moštu. :) Vůně z krabiček nejsou na e-shopu normálně dostupné, všechny výše popsané produkty si ale můžete objednat v řadě jiných zajímavých vůní. Ten seznam je vážně obrovský.

Já už si objednala podzimní mystery krabičku, měla by obsahovat sedm náhodných produktů s limitovanými podzimními vůněmi (7 z 8 celkově pro krabičku vytvořených vůní), byla taky o něco levnější - 25 dolarů. Bohužel už je vyprodaná, ale jestli vás krabičky zaujaly, sledujte Facebook značky, v prosinci by měl vyjít zimní box. Nevím, jestli bude mít formu halloweenské krabičky (tedy od každého produktu jeden s dopředu ohlášenými vůněmi - nabídka se pořád rozšiřuje, nedávno zavedli do prodeje želé na rty, takže krabička asi nebude nafukovatelná do nekonečna) či mystery boxu (několik náhodně vybraných produktů s náhodnými vůněmi), určitě ale bude stát za to. Já teď můžu jen nervózně očekávat poštu, protože můj podzimní box údajně před 10 dny odletěl z Kalifornie a pořád nedorazil. :(((

10 komentářů:

  1. Drzim palce, aby sa podzimny box rychlo objavil, aby som si zase mohla precitat takyto super clanok ;)
    Vone si popisala podla mna naozaj dobre. Aj fotky a obrazky sa mi pacia. Len smola, ze sa vone nedaju preniest cez net :D
    Skoda, ze je cena tychto boxov vyssia ako 22 eur. Nechce sa mi natahovat s colnikmi a platit "vypalne".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je fakt smůla. :D
      Ehm... já posledně žádné výpalné neplatila. ;)

      Vymazat
    2. Co se výpalného týče, píšeš si o uvedení nižší ceny nebo o nepřiložení faktury anebo to necháváš na štěstí?

      Vymazat
    3. Tady ji dávají automaticky (i u Shira, pokud vím). :)

      Vymazat
  2. Ještě že tu tělovou kosmetiku až tak moc neřeším, respektive jsem strašně líná se mazat.. :-) Protože další lákadlo fakt nepotřebuju.. :-) A hlavně vůbec nevím, jak bych si mohla být schopná vybrat ze všech těch vůní.. I když nějaká ta ruční mazátka.. Ach jo, stejně mi to asi bude vrtat v hlavě.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky říkám "stačí mi krabičky, jak bych si z toho ultradlouhého seznamu vybrala", ale víš jak... taky mi to vrtá hlavou, proč nepřihodit k příští objednávce i nějaký ten sampler. Třeba ta želé na rty jdou koupit po 5 minibaleních a mají svůj vlastní seznam příchutí, který je o dost kratší...

      Vymazat
  3. Rozumím té (ne)schopnosti popisovat vůni, to je totiž hrozně těžké :D Ale popsala jsi všechno skvěle a srozumitelně! Dělala jsem si při čtení poznámky v hlavě, ale než jsem došla na konec, vykouřily se pryč. Moc by mě zajímal balzám Book of Shadows, když říkáš, že vůně je skvělá. Všechno bych chtěla očuchat, i ten se zkaramelizovaným cukrem a kouřovou vůní. Peeling mě taky zaujal. Vůbec to všechno vypadá dobře. Který Soaphoria balzám na rty používáš? Pořád hledám nějaký svůj nej oblíbený a ne a ne na něj narazit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám jeden kakaový a jeden s lipovým květem. :) Oba jsou fajn, ale ten kakaový je chutnější a tužší.

      Vymazat
  4. Wauuu, páááni, tak to je něco, všechno to vypadá tak skvěle a ty všechny vůně, jak to popisuješ, to je teda pecka, to bych chtěla všechno vyzkoušet! A hlavně ty obaly, ty teda jsou :)) Nejvíc mě ale dostala ta pěna, hned bych si nejradši dala koupel s touto pěnou :)

    OdpovědětVymazat