pondělí 20. července 2015

Kosmetické střípky V.: Zaostřeno na oči podruhé

Opět se mi nahromadilo pár dekorativních produktů na oči, ke kterým se mi nechce zas tak moc rozepisovat, takže pokud máte rády články se spoustou fotek a pár základními informacemi, tenhle je tu právě pro vás.

Dočtete se něco o:
- bázi pod oční stíny Primer Potion od Urban Decay
- očních stínech Dermacol Duo ve dvou odstínech
- očních stínech v tužce Astor 24H Perfect Stay v odstínu Ivy Green
- zelené oční lince Catrice Longlasting Eye Pencil Waterproof v odstínu Moss Undercover



Báze pod oční stíny Urban Decay Eyeshadow Primer Potion:







Konečně jsem si pořídila cestovní balení slavného Primer Potion od Urban Decay. Ze vzorku jsem jej tak trochu testovala už před rokem, takže jeho koupě byla jen otázkou času. Konzistencí jde o mastnou kašičku tělové barvy, která po rozetření není vidět. Tedy ten Original Primer Potion, v nabídce jsou pak ještě další druhy.

Většinu stínů mi udrží na očích déle než báze od Artdeca. U sypkých stínů záleží na konzistenci jednotlivých odstínů, některé se ani nehnou víc jak 12 hodin. Sleek mi s ním vydrží něco přes šest hodin, s Artdecem se začíná slévat už tak po čtyřech (z čehož plyne poučení, že další Sleek stíny si už fakt nepořídím, protože je to s nima u mě mizérie tak jako tak). Hodně si rozumí s mými theBalm Nude 'tude stíny, pomůže mi je v klidu udržet celý pracovní den. Ovšem nejlíp mi s UD bází ale vydrží překvapivě jedny z nejlevnějších stínů, co vlastním. Trio zapečených očních stínů od MUA v odstínu Innocence, co jsem dostala kdysi dávno v Ladyboxu (díky tomu zvažuji u objednávku z MUA obchodu), a následující stíny od Dermacolu, ty na pravém oku (to se mi míň potí) daly i celý den v horké Francii včetně přenocování v autobuse, tedy víc jak 24 hodin!

Doporučení: ANO! Koupila jsem na feelunique.com - cestovní balení 6 ml za 8 liber, momentálně bohužel vyprodáno, takže se na stránkách ani nezobrazuje v nabídce. Plné balení snad mají ve vybraných Sephorách v Praze, ale to je podle mě zbytečně moc produktu za moc peněz, cestovní balení vydrží dlouho. U plného bych se bála, že se zkazí, než se spotřebuje.





Oční stíny Dermacol Duo Eye Shadow, odstíny 1 a 3:



Na tyhle duo oční stíny Dermacol v tomto odstínu mě zlákala Lou, když je vychválila v jednom svém videu. A já jí musím dát za pravdu, tahle barevná kombinace je fakt super. Přitom většina dermacolích stínů má podle mě mizernou kvalitu (však si najděte nějaké recenze jejich bonbon paletky), takže tohle mi přijde jako malý zázrak. Barvy k sobě krásně ladí, světlá perleťová růžová je skvělý rozjasňovač (já ji používám i na pohyblivé víčko, přes krémový světle hnědý tužkostín), měnivcem pak stínuji záhyb (někdy to musím zkusit i opačně). Žádný kus stínů ve stojanu v drogerii nevypadá stejně, protože barevné flíčky jsou samozřejmě v každém kusu v jiném množství. Můžete si vybrat podle svého gusta - někde je víc žluté, někde fialové. Když chci studenější líčení, naberu stín z místa, kde nejsou zlaté kapky a zase naopak. Na fotkách nevypadá ani zdaleka tak pěkně jako v reálu. A jak už jsem řekla, s dobrou bází mi na očích vydržel v tom největším pařáku 24 hodin!

Doporučení: ANO! Tedy tento odstín. Na stránkách Dermacolu stojí 179 korun, já ho ale teď viděla v Rossmannu za necelých 120 korun.



Mně se líbil natolik, že jsem mu pořídila zelenostříbrnozlatého sourozence. Tahle kombinace se mi líbí o něco míň, ten světle zlatý odstín mi totiž moc nesedí, tak jej nepoužívám, ale pořád dobrý. V nabídce je ještě modrá a hnědá varianta, ale ty mě nezaujaly.







Oční stíny v tužce Astor 24h Perfect Stay Eyeshadow Liner, odstín 310 Ivy Green:



U zelené zůstaneme. Tenhle tužkostín jste tu už mohly vidět v neutrálním odstínu, chtěla jsem vyzkoušet i výraznější variantu. Volba padla na studenou tmavě zelenou, vyloženě nadšená z ní ale nejsem. Sama o sobě mi na očích rozhodně celý den nevydrží, začne se slévat, takže ji používám spíš jako tmavou bázi pod jiné stíny. Třeba tady jsem z ní s pomocí hned prvního stínu vykouzlila tyrkysovou.

Doporučení: SPÍŠE NE. Ale to se týká jen tohoto odstínu. Jako podklad ale není špatná. Na parfums.cz ji mají za něco málo přes stokorunu.


Tady sice vypadám, jako by mě někdo ošklivě zmlátil, ale aspoň vidíte barvu v akci:




Voděodolná oční linka Catrice Longlasting Eye Pencil Waterproof, 
odstín 060 Moss Undercover:



Tuhle tmavě "jehličnatě", resp. podle výrobce mechově zelenou jsem koupila k tomu zelenému tužkostínu, na spodní linku to totiž chtělo něco užšího, s čím se bude snáz manipulovat. Barevně si ale moc podobné nejsou, tahle je tmavší, teplejší a obsahuje drobné třpytky, takže je spolu nepoužívám. Je fajn na ozvláštnění neutrálního líčení, výdrž je celkem dobrá = pracovní den dá.

Doporučení: SPÍŠE ANO. Stojí 65 korun, nabídka barev je celkem široká. Rozhodně je lepší než tužky od essence. Opět mě mimochodem baví názvy odstínů, např. Karate with Bronze Lee či Rendez-blue.



Vyzkoušely jste něco z tohoto výběru? Používáte báze pod oční stíny? 
Máte radši články s delším nebo kratším textem?

9 komentářů:

  1. Ta báze, ach jo! Jí doufám, že vysockuju v Praze v Sephoře nějaký vzoreček, nechce se mi kupovat plné balení . Tohle pidi vypadá super, ale přece jen bych si jej ráda vyzkoušela ještě před tím, než si vůbec nějaké pořídím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem i názory, že někomu nesedla, takže je určitě lepší nejprve vyzkoušet ze vzorku. Já si myslím, že když si doneseš do Sephory nějaký malý kalíšek, tak ti z testeru musí trošku dát.

      Vymazat
  2. Bazu UD mam a je skvela. Moj holy grail. S nou mi drzia uplne vsetky tiene. Dermacol ocne tiene vyzeraju dobre. Astor ceruzku mam v inom odtieni a drzi ako pribita. Podla mam su Essence vysuvacie ceruzky na oci ovela lepsie ako Catrice. Od Essence mam minimalne 3 a spokojnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě nemám vysouvací, ale jakési spešl metalické, co se klasicky strouhají.

      Vymazat
  3. Primer od UD mám v plánu si koupit. Jsem po roce a půl na konci kelímku od Artdeca, né že bych nebyla spokojená, ale podle vzorníčků mi UD přišlo lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Artdeco bylo fajn, navíc je bez silikonů, ale ty vedra u mě nezvládalo a celkem brzy mi měnilo konzistenci, a tím i zhoršovalo své schopnosti. :(

      Vymazat
  4. Já jsem chtěla UD bázi, ale nakonec jsem si koupila tu od Too Faced, která je vážně skvělá a navíc levná. Ikdyž i tu od Urban Decay bych moc ráda jednou vyzkoušela :). Dermacol stíny jsou hezké, ale já bych s nima asi nic moc nevytvořila. Dávám přednost paletkám, kde je více stínů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslela, že UD cestovní a Too Faced stojí stejně. :)

      Vymazat