čtvrtek 23. července 2015

1x maska a 2x peeling ze Sibiře

Jak jste si už možná všimly, značka Natura Siberica je u mě na blogu pečená vařená. Jde totiž o relativně cenově dostupnou přírodní kosmetiku s širokou nabídkou produktů. V poslední době k ní ale začínám být poněkud skeptická, hlavně po aféře s neoznámenou změnou složení některých produktů na méně přírodní (rozuměj silikonové) a poté, co jsem některé jejich výrobky našla na seznamu nebezpečných výrobků na stránkách dTestu (byly staženy z prodeje). 

Tohle jsou poslední pečující výrobky z mého velkého NS nákupu, o kterých jsem se tu na blogu ještě nezmínila, příště plánuji vyzkoušet nějaké jiné značky.


Energizující maska na obličej s okamžitým efektem proti únavě:









Jedno se musí této značce uznat - balení jejích výrobků jsou ozdobou každé koupelny. Když mi došla maska, tak jsem do nákupního košíku přihodila i tuhle krasavici. Ne že bych měla nějak výrazně unavenou pleť, ale očekávala jsem od masky její rozzáření.

Maska obsahuje mimo jiné slunečnicový olej, amarantový olej (z laskavce ocasatého), rakytníkový olej, estery oleje z borovice sibiřské, výtažky z ženšenu pravého, jeřábu ptačího, večernice sibiřské, sasanky altajské, měsíčku lékařského, heřmánku pravého, z kořene lopuchu většího a mydlice lékařské.
Pořád si udržela certifikát ICEA, takže tady se složení bát nemusíte.




Maska je mléčně nažloutlé barvy a krémové konzistence. Rozetřete si ji na obličej jako silnější vrstvu krému, necháte působit 10 - 15 minut a pak opláchnete. Voní jako citronové bonbony, takže je opravdu osvěžující. Po chvíli ale zasychá a začíná pleť stahovat (přitom zprůhlední), takže její delší působení není moc příjemné. Přitom po doporučené čtvrthodince jsem si žádného výraznějšího rozjasňujícího efektu bohužel nevšimla. (Ale ani jsem se po ní neosypala, což je plus.) Používám ji tedy spíš jen tak pro dobrý pocit z té vůně, další balení bych si nekoupila.

Zakoupeno na naturals.cz, 75 ml za 139,- Kč.




Peeling na obličej pro mastnou a smíšenou pleť:

Uááá, vidíte ten křivě slepený obal? Část mého podvědomí je hluboce znepokojena.


Nyní přejdu k o něco funkčnější věcičce, a tou je tenhle peeling na obličej. Prodává se i "něžná" varianta pro normální a suchou pleť, já ale chtěla nějaké pořádné struhadlo. :)

Pokud vás zajímají účinné látky, tak peeling obsahuje rozdrcené meruňkové pecky, výtažky z jerlínu japonského, malin, orlíčku sibiřského, jalovce sibiřského, jeřábu ptačího, heřmánku pravého, z kořene mydlice lékařské, estery borovice sibiřské a slunečnicový olej. Výrobku byl opět udělen certifikát ICEA.



Peeling má podobu velmi hutného nahnědlého gelu, ve kterém je spousta drobných zrníček najemno rozdrcených meruňkových pecek. Tady se přes vůni budete muset spíš přenést, než že byste si ji vychutnaly. Mně totiž na první počuch přišlo, že je peeling cítit slivovicí. Zkrátka to budou asi ty peckoviny plus trocha alkoholu. Není to ale žádná hrůza. Zrníčka jsou opravdu maličká, takže se vám vlezou i do pórů, pokud je máte zvětšené, hezky je obrousí a opticky zmenší. Pleť je tak po použití vyhlazená a póry menší, hloubkově je ale bohužel nevyčistí (aneb když nějaký zmáčknu, něco z něj vyleze, ale to už zabíhám do nechutných podrobností). Já ale zatím nenarazila na peeling, který by póry vážně vyčistil, to ani podle mě není jeho funkce, tou je pleť obrousit, tedy zbavit odumřelých buněk, což jde tomuto peelingu na jedničku.

Zakoupeno na naturals.cz, 150 ml za 149,- Kč.




Rakytníkovo-medový tělový peeling:





To nejlepší jsem si nechala na konec. :) Je jím solný tělový peeling, o kterém jsem si původně myslela, že bude cukrový, ale co už, dobře mi tak. Měla jsem si přečíst složení před zakoupením. 

Rakytníková NS řada je o něco méně přírodní oproti řadě Active Organics, u tohoto peelingu to ale není tak hrozné. Obsahuje vedle soli (včetně mořské) bambucké máslo, med, výtažky z šalvěje lékařské, orlíčku sibiřského, večernice sibiřské a jeřábu ptačího, rozdrcená semena borovice sibiřské a rakytníkový olej.




Ačkoli zásadně preferuji cukrové peelingy, tenhle solný je opravdu moc fajn. Ve skutečnosti má o něco míň žlutou a víc oranžovočervenou (takovou mrkvičkovou) barvu, asi po tom rakytníku řešetlákovém. Voní velmi šťavnatě ovocně, jako multivitamínový džus. Brusné částice jsou dvojího druhu - krystalky soli a drcená semínka borovice. Ačkoli jejich hustota není moc vysoká, peeling pokožku hezky obrousí, vyhladí a navíc i vyživí. Nemusíte se pak po koupeli vůbec mazat. Škoda jen že celkem rychle ubývá.

Zakoupeno na naturals.cz, 300 ml za 169,- Kč.



Vyzkoušely jste něco z této trojice? Máte raději solné, nebo cukrové peelingy?

8 komentářů:

  1. Já mám ten rakytníkový peeling a naprosto jsem se zamilovala do té vůně, je fakt povedená :).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na ten peeling jsi mě docela navnadila :) Vidím, že si ho na podzim budu muset koupit. Celkově mi produkty od NS sedly, i když některé nejsou na 100% přírodní. Nejvíce jsem měla ráda jejich šampóny a kondicionéry. Teď je nahradil Havlíkův šampón 13 rostlin. Ale občas se k nim ráda vracím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude recenze na Havlíka? :) Nebo jsem ji přehlédla?

      Vymazat
  3. Teda pro mě je novinkou , že na Dtestu se takhle objevily, dík za info. To by člověk nečekal. Já je mám ráda tak z 50% něco jsem měla a bylo fajn něco mě absolutně nenadchlo. Ale ten peeling mě zaujal, tedy na tělo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je fajn, i když by mohl na můj vkus víc dřít. :)

      Vymazat
  4. od tejto značky chcem vážne niečo vyskúšať! a tie peelingy teda vyzerajú super! :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou vážně fajn a nejsou drahé, takže dobří adepti na první seznámení se se značkou. :)

      Vymazat