sobota 21. června 2014

Recenze: Denní krém Funny Bee Paris Smile & Play (BIO)

V mém posledním new-in článku jste si nejvíc psaly o recenzi  BIO denního krému od francouzské značky Funny Bee. Tak tady je. :)

Krém jsem vyhrála ve facebookové giveaway slovenského e-shopu biobeauty.sk. Pod fotku jsme měli napsat, o jaký výrobek od této značky máme zájem, a pak si jen držet palce, abychom byli vylosováni. Já si řekla o denní krém, který mi právě docházel (nebo spíš se kterým jsem nebyla vůbec spokojená).

Raději rovnou uvádím, že se nejedná o levnou kosmetiku. Klasické 50ml balení stojí 40 euro. Takže jsem samozřejmě byla zvědavá, jestli krém za ty peníze stojí. Od Funny Bee jsem už zkoušela ve vzorku jejich BB krém a pocity jsem z něj měla spíše rozporuplné.

Nevím o tom, že by tuhle značku prodával nějaký český e-shop, nově se dá sehnat i na lovelula.com, ale tam vyjde ještě dráž (ale zase ušetříte na poštovném).



Krém je balen v úzké vysoké tubičce, srovnání s rukou:


Co o krému píše výrobce?
"Jemný denný krém s príjemnou prírodnou vôňou rastlinných výťažkov, z ktorých je vyrobený. 
Zanecháva pokožku jemnú a vláčnu, hydratovanú po celý deň. Regeneruje poškodené bunky svojím špeciálnym zložením z ovocných a kvetiových nektárov. Obsahuje kyselinu hyaluronovú, ktorá sa získavá čistým biotechnologickým procesom, čím predchádza tvorbe vrások a eliminuje ich viditeľnosť. 
Obsahuje rastlinné výťažky z bavlnníka, extrakt z ďatlových jadier, kyselinu hyalurónovú. 
Poskytuje pokožke prirodzenú ochranu pred škodlivými vplyvmi z vonkajšieho prostredia. 
Skvelý ako podklad pod BB krém zn. Funny Bee Paris, alebo pod Váš make up. 
Môže používať aj pod očné okolie - už nepotrebujete očný krém. Smile and Play Vám stačí. 

Nie je testovaný na zvieratách. 

Neobsahuje - PEG, parabény, silikón, phenoxyethanol, geneticky modifikované organizmy, petrochemikálie, farbivá alebo umelé parfémové prísady. 

Schválené Bio certifikátom - CHARTE COSMEBIO."

Popis přímo na výrobku:


Složení vypadá dobře, všimněte si, že voda je až v poslední třetině seznamu. Důvodem vyšší ceny bude asi kvalita složení. Údajně minimálně 98 % ingredienci je přírodního původu a 77 % pochází z BIO hospodářství. I když já se v tom zase tak nevyznám, takže jestli jste někdo znalec, tak neváhejte zhodnotit složení v komentářích. Jestli tam není nějaký skrytý sajrajt.


Snažila jsem se přeložit ty přírodně znějící složky, chemicky znějící mi nic neříkají. Obsahuje (mimo jiné): meduňkovou vodu, pomerančovou vodu a olej, sezamový olej, kandelilové/jojobové/rýžové polyglyceryl estery, olej z meruňkových jader, šípkový olej, tapioka škrob, extrakt z datlových semen, nektar mnohokvětu hroznatého, extrakt z bavlníku bylinného, šťávu z plodu kalamondinu. 




Balení je praktické s pumpičkou, obal recyklovatelný. Při prvním použití musíte klasicky počítat s tím, že budete chvíli pumpovat naprázdno, než vám krém vystoupá nahoru. S pumpováním na prázdno musíte počítat taky tehdy, když se vám krém bude povalovat v tašce a nebude postavený na poličce. 

Trochu mě štve to, že když krém delší dobu nepoužiju, v hrdle se zdrcne a vytvoří takový gumovitý štuplík. Obvykle jde vypumpnout ven a teplem těla ho rozehřejete zpět na normální krémovou konzistenci a normálně spotřebujete, ale už se mi párkrát stalo, že ven nešel a musela jsem ho vyšťourat jehličkou. Což je celkem zdržovačka, pokud ráno spěcháte do práce či do školy. Jinak ale pumpička dávkuje dobře, neleze z ní krému ani málo, ani moc.



Krém je nažloutlý a má jemnou, lehce gelovitou konzistenci. Podle výrobce voní po bylinkách, no já z něj cítím spíš tyhle Haribo bonbóny (minus ovocná složka vůně). Je to nezvyklá vůně, někomu může vadit (mně ne), ale není silná a rychle vyprchá.


Krém slibované funkce plní dobře. Je lehký, pleť nezatěžuje, zároveň ji pěkně hydratuje a zjemňuje. Nevím, jestli by stačil dámám se suchou pletí, mojí mastné ale stačí, i když si ji ráno trochu vysuším mýdlem. Za ten měsíc, co ho používám, se mi zdá, že se mi pleť zlepšila. Mně se totiž dělají pupínky, jen když mi něco ucpe póry, a to tenhle krém nedělá. Všimla jsem si, že když si vyčistím póry a pak se namažu nějakým krémem, póry mi obvykle hned ztmavnou, jak mi do nich krém nasedá. Tenhle krém to nedělá, hezky se vsákne. Tak to zlepšení asi bude tím. A nebo něčím úplně jiným? :D Tohle se strašně špatně posuzuje, uvidí se, až krém spotřebuju, jestli se bez něj pleť zase zhorší.

Jestli čekáte od krému za tolik peněz zázrak, po kterém budete mít pleť jako z Photoshopu, tak vás asi zklamu. Upřímně si myslím, že to nedokáže žádný krém. :) Tenhle má ale fajn složení a plní, co slibuje, a to se cení. Pak už je jen na vás, jestli se vám do něj bude chtít investovat. Doporučuju napsat si o vzorky a zkusit, jestli vám sedne. Pokud by se mi po vysazení tohoto krému pleť zase zhoršila, tak bych do něj asi šla. To balení mi vydrží celkem dlouho.

Co Vy a značka Funny Bee? Zkoušely jste něco, třebas jen ve vzorku?

9 komentářů:

  1. Tak to vypadá božsky, jak složení tak účinky.. značka se mi moc líbí, ale zatím jsem nenašla produkt, který bych od nich nutně za tu cenu potřebovala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no. Mě by zajímala i ta čistící pěna, ale zase to už je tuplem drahá záležitost. Stojí sice míň, ale je to pěna, že jo. Za krém jsem ochotnější vysolit víc peněz než za čistítko.

      Vymazat
    2. Tak ja som zas vyhrala tu penu :-) a je ..... no, o tom asi radsej napisem dopodrobna na blogu

      Vymazat
    3. To jsou pozitivní nebo negativní tři tečky? :D

      Vymazat
  2. Líbí se mi, že krém obsahuje opravdu hodně přírodních látek, to se jen tak nevidí. Ale zase za tu cenu..no těžké rozhodnutí :).

    OdpovědětVymazat
  3. Asi bych se bála dát ho na mastnou pleť, spíše by mi přišel na sušší,ale když ti vyhovuje a píšeš že máš mastnější tak klobouk dolů před krémíkem :) vypadá moc hezky. Ale taky mě asi nepřesvědčil, že bych ho musela hned zkusit. Ale pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On to taky není ten typ výrobku, ze kterého bych byla unešená a zuřivě ho doporučovala. Ale je fajn. :)

      Vymazat
  4. já jsem měla ten vzoreček BBčka a ten mě teda nezaujal, byl hodně tmavý a nějak mi prostě nesedl, cuckatěl, šupinkovatěl atd.
    ty ceny jsou docela vysoké, já si sice ráda připlatím za kvalitu, ale dají se sehnat i levnější věci s pěkným složením

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, proto bych po něm asi sama hned neskočila. Takhle jsem ráda, že jsem ho vyhrála a mohla vyzkoušet. :)

      Vymazat