neděle 15. prosince 2013

Jak na sypké oční stíny x4, první dojmy z vílí pryskyřice + malý new in

Vím, že jsem na víkend slibovala první dojmy z očních stínů od Shira, no dneska se tu absolutně nedalo fotit. :( Doufám, že zítra to bude lepší, jinak se k tomu dostanu až o Vánocích, přes týden v práci něco těžko vyfotím. Ale úplně bez článku to tenhle víkend určitě nebude, tenhle jsem si nafotila už před dvěma týdny. Chtěla jsem trochu otestovat Pixie Epoxy a řekla jsem si, že nejlíp to půjde se stínem taky od Fyrinnae. Navíc jde o vzorek zdarma v barvě, která mi nesluší, tak mi nevadilo, že jej budu plýtvat na swatche. I když nakonec o plýtvání vlastně ani nemohla být řeč...


Pixie Epoxy (což by mělo v překladu znamenat něco jako vílí, skřítčí, elfí pryskyřice) se prodává v tubičce typické pro lesky na rty, tekuté stíny a podobné věci, má i takový ten pěnový aplikátor na tyčince. Jde vlastně o čiré lepítko, ve větším množství mléčně bílé. Stačí ho nanést jen maličkou, opravdu malou kapku na oko již potřené bází pod oční stíny a mělo by udržet veškeré třpytky, zvýraznit barvy a tak. Nafoceno to nemám, ale táhne se jako tekutý karamel, konzistence je tedy vskutku lepivá. 


Oční stín na vyzkoušení jsem dostala v odstínu Polar Bear, netuším, proč se tak jmenuje, rozhodně jako lední medvěd nevypadá. Ve stínu je šedý, na světle se promění v silně metalickou zlatou. Mně jako bleduli to vůbec nesluší, no třeba by se dal s něčím smíchat - jedna z výhod sypkých stínů. Další je např. to, že jich stačí fakt málo. Na veškeré níže nafocené testování jsem spotřebovala jen ten poprašek na víčku, který níže vidíte setřený.


Bohužel zlatý stín se neukázal na swatche zrovna ideální. Leskne se tak moc, že při aplikaci prakticky nejsou vidět žádné rozdíly mezi způsoby nanášení. Přitom se vsadím, že třeba na matném stínu by vidět byly. Proto se do budoucna budu u Shiro stínů snažit ukázat vždy aspoň dva způsoby nanášení, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu. A proto tohle není řádná recenze, jen první dojmy.

Ruka dole na fotce:
Vlevo nahoře - stín na sucho.
Vpravo nahoře - stín na sucho s bází Artdeco.
Vlevo dole - stín na mokro s bází Artdeco.
Vpravo dole - stín  na sucho s bází Artdeco a Pixie Epoxy.

Nejmíň výrazný byl podle mě ten nanesený jen na sucho, ostatní už vypadaly prakticky stejně.


Tuhle barvu mají stíny pod úhlem "ve stínu".

Výrazný rozdíl ve způsobech nanášení se projevil, až když jsem ruku přejela prstem asi 5x tam a zpět. Ze suchého nanesení nezůstalo prakticky nic. Báze na sucho i na mokro držela tak stejně, rozmazala se hodně, ale barva přesto zůstala celkem intenzivní. Flíček vpravo dole - báze + pixie epoxy - se ale z místa prakticky vůbec nehnul! Takže něco na těch řečech, jak je pixie epoxy super, asi bude. Už se těším, až vše vyzkouším na nějakém fotogeničtějším odstínu.



A aby se neřeklo, tady je stín na oku. Na pokrytí celého víčka stačilo opravdu jen malé "ťupnutí" do prachu na víčku kalíšku.



Jak můžete vidět na druhé fotce, pod oko mi neupadl ani kousek (opět použita i Pixie Epoxy). Takže sypké oční stíny nemusí nutně dělat bordel všude okolo i na obličeji.

Jinak trocha pojmů, co by vás mohly zajímat. Ty jsem objevila, když jsem si na netu četla o sypkých stínech a pigmentech. Nanášení sypkých stínů namokro (buď vodou, nebo se na to dělají spešl vodičky, třeba MAC má svoje mixing medium na pigmenty) se říká foiling, protože vytváří kovový efekt tenkého plíšku (foil - kovová fólie, třeba alobal). Pixie Epoxy dopomáhá "foiled looku" bez toho, že byste cokoli namáčely. No a některé slečny dělají pressing, což je doslova stlačení sypkých stínů do formy klasických "pressed" očních stínů. Mají prázdné paletky a smíchají stíny třeba s alkoholem a glycerinem, nalijí to do nich, smáčknou... do toho se mi moc nechce, protože já bych neuměla trefit ten poměr, půlku bych rozsypala a navíc by to ztrácelo ony výhody a vlastnosti sypkých stínů. Slyšela jsem, že to někdy umí změnit i odstín. Ovšem když to umíte, výsledek může být fakt super. Třeba na stránkách Shira jedna zákaznice sdílela paletku, kterou si udělala ze vzorků! nové Game of Thrones kolekce. Původní kolekce je tady. A zde můžete vidět výsledek práce oné slečny:

Zdroj
________________________________________________________________________________

Na závěr takový malý nákup. Říkala jsem si, že budu šetřit, ale stejně jsem si nemohla pomoct. A už je mi blbé na to dělat samostatné články. Takže na tu dekorativku se tu určitě někdy recenze objeví, na ostatní možná, pokud bych měla pocit, že o tom mám co psát a že by to někoho mohlo zajímat. (Fotky jsou opravdu ošklivé, protože jsem to fotila v týdnu po nákupu večer mobilem.)


Došlo mi tělové mléko, tak jsem chtěla něco levného, Dove je taková jistota. A tyhle vůně z řady purely pampering opravdu krásně voní. Teda pokud jste na sladké vůně. Původně jsem chtěla mandle a ibišek, ale ty v Rossmannu neměli ve velkém balení. Tohle je bambucké máslo s vanilkou a voní taky krásně, na Vánoce se hodí.


Taky mi došel noční krém a tuhle Niveu s arganovým olejem a lopuchem měli ve slevě asi za 90 korun. Tak jsem ho vzala, no následně jsem se na blogu Aničky Ananasové došetla, že se jí z něho udělaly pupínky... no nic, snad dopadnu líp, kdybych si to přečetla dřív, určitě bych si ho nekoupila.

Taky jsem si koupila korektor Rimmel Stay Matte. A lip butter od Astor, konečně doplnili zásoby a měli i tuhle výraznou drzou třešeň (Cheeky Cherry). Krásně voní po vanilce a barví líp než lecjaká rtěnka. Strašně dlouho jsem tohoto čabíka chtěla vyzkoušet, akorát teda výrazné rtěnky nenosím. Přesto jsem si řekla, že je na čase to vyzkoušet a výsledek se mi moc líbil. Dokonce jsem se tak odhodlala i do práce (kde jsem rtěnku postupně otřela, přece jen se mi s ní provokovat moc nechtělo) a pak z práce. Pocity jsem měla pozitivní, jako by mi výrazná rtěnka zvedla sebevědomí. No na cestě z práce se na mě rozeřvala na zastávce nějaká... spoluobčanka tmavší pleti, já měla sluchátka, takže jsem zaslechla jen něco jako "červenů hubů", tak jsem se otočila na podpatku a šla jsem pryč. Se sebevědomím to pak už nebylo moc valné. Musím říct, že tenhle zážitek mi můj první den s rudou rtěnkou celkem zkazil, takže si ho asi hned nezopakuju a budu ji nanášet jen v menším množství... pár fotek mobilem:



A protože zbožňuju svůj Korres Lip Butter, rozhodla jsem se pořídit mu sourozence a koupit si další odstín. Původně jsem chtěla nude jasmín, ten mi ale na ruce přišel prakticky bezbarvý. Takže jsem nakonec vzala na obalu jasně růžovou kdouli, která je uvnitř ale mnohem teplejší a světlejší, taková pěkná růžovka. Kdouli jsem jedla jen jednou, takže vůni nemůžu posoudit. I když myslím, že chutnala celkem trpce. Tenhle lip butter má takovou zvláštní ovocně kyselou vůni a mám z něj v ústech zvláštní chuťový pocit, když si ho nanesu na rty (i bez olíznutí), takže to po té kdouli asi opravdu voní a trochu i chutná.


A taky mi přišel nový parfém. Pardon, toaletní voda. (Nechat si ji poslat na poštu u brněnského hlavního nádraží byl před Vánoci blbý nápad.) Jde o vůni Guess Girl Belle, kterou jsem si očichala v časopise a pak i v Sephoře, kde mi moc voněla, tak jsem si ji objednala z parfemy.cz, i když ten flakon se mi nijak extra nelíbí. Ale fialovou barvu mám ráda, stejně jako květinově-ovocné vůně. Recenzovat je ale neumím, tak vám tu asi jen napíšu složení:

Hlava
lesní plody, šampaňské

Srdce
fialka, jasmín, pivoňka

Základ
vanilka, pižmo, santalové dřevo

No takže jak je vidět, sobě jsem koupila už spoustu "dárečků", přitom dárky pro rodinu nakoupené vůbec ještě nemám. Měla bych se stydět? Já se ani nestydím, u nás se dárky moc neřeší. Navíc nikdy nevím, co komu koupit, protože jsem obdařena rodinou, co všechno má, nic nechce, "ať se neopovážím moc utrácet" a kde ani mě samotnou nikdy nic nenapadá, protože nemají takové ty dárkově vděčné koníčky.... stejně mám na Vánocích nejradši večeři, dárečky pod stromečkem jsou jen takový bonus. :)

A jak jste na tom s dárky Vy? Jsou tady nějací podobní zoufalci jak já, co všechno pořizují na poslední chvíli? :)

4 komentáře:

  1. Jéééé, ten čabik vypadá opravdu moc krásně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, už se těším, jak na něj budu psát recenzi, je super. :)

      Vymazat
  2. Jejda, ten pixie vypadá parádně, kdyby si tam objednávala ještě nějaké věci, nechceš mi ho taky vzít?

    Já jsem zrovna kupovala od Artdeco něco podobného na rty... má je vyhladit, a má to prodloužit výdrž rtěnky, tak jsem zvědavá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No klidně, akorát to v nejbližší době na objednávku moc nevidím. Stíny se mi líbí víc od Shira a tohle balení pixie vydrží asi hodně dlouho.

      Teda o té... bázi na rty? od Artdeca jsem ještě neslyšela, zní to zajímavě. :) Bude recenze?

      Vymazat