neděle 1. prosince 2013

Přináší nová Rexona slíbenou maximální ochranu? (recenze)

Řekla bych, že ano, ovšem za jakou cenu? 
Ale začnu od začátku. 



Došel mi antiperspirant. Zase. Měla jsem jeden z těch Nivea roll-onů a bylo mi jasné, že si jej znovu nepořídím, protože se se svými protipotivými schopnostmi moc nevytáhl. Čím byl starší, tím fungoval hůř. A ani žádné jiné klasické antiperspiranty, co jsem měla dřív, nebyly nic moc extra. Občas se mi zkrátka v podpaží nějaký ten trapný kruh udělal (obvykle ve stresu nebo v horku), což mi začlo být trochu víc blbé, když jsem začla chodit do práce, kde se mi to začlo stávat častěji. Přece jen jsem chtěla vypadat reprezentativně (dřív to jistily tmavé barvy, případně nějaká ta mikina přes triko). 

No a protože jsem samozřejmě zaznamenala mediální a blogerskou masáž (nic ve zlém) na tuhle novou Rexonu, řekla jsem si, že ji zkusím. Sice stojí dvakrát tolik, co ostatní antiperspiranty, ale pokud bude fungovat, vůbec mi to nebude vadit. Na některých věcech by se šetřit nemělo - a odér, který šíříte mezi kolegy, je určitě jedna z nich.

V DMku jsem 5 minut postávala u regálu a přemýšlela, jakou vůni vybrat. Čichat se k tomu nedalo, všechno bylo v krabičkách, testery žádné, takže to byla tipovačka. Nakonec jsem se rozhodla pro verzi pro citlivou pokožku, protože se obden holím. 


V návodu (ano, má to v krabičce návod na samostatném papíře!) jsem se pak dočetla, že se to stejně nemá používat na čerstvě oholenou kůži, ale to jsem v plánu ani neměla. Dle pokynů by se měl nanášet před spaním, aby účinkoval přes noc, prý bude fungovat druhý den přesto, že se ráno osprchujete. (Já se teda ráno nesprchuju, ale fungoval, i když jsem ho nanesla jen na tu noc.) Asi to bude chemicky pěkný sajrajt, no já se v tom nevyznám.

Po otevření krabičky jsem uvnitř našla celkem tradičně vypadající antiperspirant, v "dvojobalu". Nevím, k čemu to má být, ta dvojitá stěna, když se s ní na obalu chlubí. No asi k tomu, aby ten antík vypadal větší, než ve skutečnosti je. Nevím, jestli to je na fotkách poznat, ale hmota antiperspirantu je v té úzké bílé tubičce a uvnitř zabírá necelou jednu polovinu obalu. Na objem je to menší než můj předchozí Nivea roll-on, i když je to podstatně větší piksla.



V plastovém vršku jsou otvory, kudy hmota antiperspirantu vylézá ven, jak otáčíte kolečkem. Antiperspirant je to tedy krémový. Já se prvně lekla, že ho mám rozbitý, protože jsem točila a točila a pořád to jen divně cvakalo. Nakonec jsem hmotu přece jen dorolovala až po okraj a mohla jsem začít nanášet.

Ten krém voní klasicky deo/anti, taková ta "pudrová" vůně. Trochu se bojím, že bude pozměňovat třeba vůní parfému či jiné voňavky (já to na sobě nikdy nepoznám, protože se po chvíli přestanu cítit). Nevýhodou je to, že barví oblečení. Musíte ho nechat dobře vsáknout, než se obléknete, což může chvíli trvat, podle naneseného množství. Kůži zanechává hezky hebkou, protože obsahuje co? Silikony. 



Musím říct, že problém s pocením řeší fakt skvěle. Můžu si vzít světlou košili a neudělá se mi na ní ani flíček. ALE. A to bude pro mnohé opravdu velké ale. Je dost dráždivý. Já nemám nijak citlivou kůži ani jinou část těla (třeba oči), nikdy jsem nic "pro citlivé ..." nepotřebovala. Tohle je verze pro citlivou pokožku. A stejně to svědí. Ne nějak moc, obvykle si to v práci ani neuvědomuju. Ale jakmile se jednou v podpaží poškrábete, začne se to zhoršovat (podobně jako komáří štípanec). 

Takže ho nenanáším na noc, ale jen ráno, jako ostatní antiperspiranty, aby si od něj pokožka přes noc odpočinula. Doma pak používám obyčejný deokrystal. Tenhle postup mi vychází celkem dobře, podráždění je minimální, většinou žádné. Ale třeba včera jsem přijela na víkend domů, ráno jsem vstala, poškrábala se v podpaží a už to jelo. Zřejmě se do něj musí pořádně "zažrat", aby účinkoval, jak slibuje. Fakt radši nechci vědět, na jakém principu to funguje. 

Protože to je zatím jediný drogérkový antiperspirant, se kterým se opravdu nepotím, asi si ho koupím znova. To občasné svědění není taková hrůza. Pokud ale máte citlivou pokožku, dobře zvažte, jestli to risknete. Nemuselo by to být pro vás nic příjemného.

A co Vy? Zkoušely jste tenhle nový zázrak? Taky Vám dráždil kůži?

8 komentářů:

  1. No tak do toho bych asi nešla:D Já naštěstí problémy s pocením nemám, to už musí být opravdu extrém, abych se zpotila, takže mi stačí takové ty běžné deodoranty. Nejraději používám Adidas, ale Rexony ve spreji jsou taky fajn:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  2. já se potím furt a dost silně, naštěstí mám nejradši černou, tak to teda není tak vidět, ale je to prostě nepříjemné. Rexona mi od toho dost pomohla, sice ne úplně, hlavně teď v zimě ty přechody teplo-zima někdy nezvládne, ale je nejlepší, co jsem kdy měla (lepší než Driclor!). nedráždila mě, a to mám hodně citlivou pokožku, dokonce jsem si ji někdy dala i večer po oholení a nic. možná zkus ten Dove, ale ten zas tolik nefunguje proti pocení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Driclor třeba vůbec neznám, i když jsem ho už mockrát viděla zmiňovaný na blozích.

      Vymazat
    2. Jinak to je opravdu jak kdy a když už, tak moc nesvědí. Třeba teďka vůbec nevím, že ho mám. Takže asi u něj zůstanu. :)

      Vymazat
    3. A mimochodem černou mám taky ráda. :) Akorát jednou jsme došly i s kolegyní do práce obě v černém a šéf že jestli jdem za ženy v černém. :D Tak se tam snažím nechodit furt jak černá můra.

      Vymazat
  3. Já do něho taky půjdu, teď v zimě ho opravdu potřebuji a když funguje, tak není co řešit.

    OdpovědětVymazat