středa 4. září 2013

Recenze: Co já a Tangle Teezer?

Nakonec jsem se taky nechala zviklat reklamou a recenzemi na jiných blozích a koupila jsem si Tangle Teezer. Konkrétně odtud, kde ho mají od 160 korun, já si ještě trochu připlatila za barvičku, která se mi líbila. Teda nejvíc se mi líbil ten s Union Jackem, ale ten byl pouze v kompaktní verzi, která je moc malá, dražší a prý i celkem k ničemu.

Ke koupi jsem se rozhodla poté, co už mě začlo štvát množství vlasů na kartáči. Připadalo mi, že tímhle tempem budu brzo plešatá, tak jsem začala zobat B-komplex a koupila Tangle Teezer.



Asi netřeba popisovat, jak tenhle kartáč vypadá, pravděpodobně jste jej viděly už stokrát a konec konců obrázky řeknou víc. 



Kartáč mi sedl hezky do ruky, s manipulací jsem problémy neměla. Vlasy rozčesal opravdu rychle, do minuty jsem je měla hladké, a to mám opravdu husté a silné vlasy, které se mi přirozeně vlní. Rozhodně není tak dokonalý, že by vůbec nezaškudlil, vlasy si vždycky raději přidržuji a jdu od spodu, ale zacuchanci se prosmýká poměrně plynule a rychle a hlavně - vlasy neškube a neláme. To byl problém mého starého kartáče, který už je mimochodem někde v popelnici. Vlasy jsem česala 5 minut a stejně jsem je měla pocuchané, na kartáči pak zbyl velký chomáč, který mi bylo vždycky líto házet do koše. A přitom mi nedošlo, že to nemusí být tím, že mi vlasy víc padají, ale tím, čím je češu. Starý kartáč rozhodně přírodní štětiny neměl, měl takové ty bodlinky zakončené plastovými minikuličkami, za které se vlasy zachytávaly. Ty Tangle Teezer nemá a díky různé délce hrotů jím vlasy snadno prokluzují.


Tohle je běžné množství vlasů, které mi na kartáči zbyde po ranním rozčesání. Vím, že si některé blogerky stěžovaly, že jim vlasy pořádně nepročeše. Já  jsem s tím neměla problém. Vždycky jsem si vlasy "opřela" proti ruce, kterou jsem je držela, a šlo to krásně. 



Někomu může připadat, že kartáč moc škrábe. Mně to tak ze začátku taky přišlo, ale zvykla jsem si a už je mi tahle "masáž" dokonce příjemná. S údržbou je to takové 50 na 50. Snadno se oplachuje, ale ty vlasy, co se zachytily uprostřed, se mi z něj nedaří dostat. Nějaké typy, jak na to? Taky jej nepokládejte bodlinami dolů, mohly byste si ho zničit. To je ten důvod, proč si dost žen koupilo kompaktní verzi, se kterou pak ale nebyly spokojené. Já to vyřešila tak, že jsem si schovala průhlednou plastovou krabičku, ve které Teezer přišel, a když někam cestuji, schovám jej do ní a nemusím se bát ohnutí "štětinek".

Tangle Teezer rozhodně není dokonalý, ale je to super věc. Své hlavní funkce, pro které jsem si jej koupila, opravdu splnil a jsem velmi ráda, že jsem ten nákup učinila. Asi existují i lepší kartáče, ale já jsem momentálně spokojená a nezbývá mi nic jiného, než kartáč doporučit.

4 komentáře:

  1. Já ho doma mám už skorem rok a jsem s ním velice spokojená :) Zvu tě k sobě na blog, kde probíhá giveaway. Moc mě potěší, když se zúčastníš. Přeju hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pozvání, ale já mám vlnité vlasy od přírody, takže nebudu snižovat šanci slečnám, které by si přály vlnítka vyhrát. :)

      Vymazat
  2. Tenhel fialový a ve stejném balení mám taky. Je to super věc, i když jsem si ze začátku myslela, že je to jen nějaká reklamní blbost :D Všem mohu jen doporučit a kdo má zájem, může mrknout na moji recenzi:
    http://drzazrzka.blogspot.cz/2014/03/vlasovy-kartac-se-kterym-rozcesavani.html

    OdpovědětVymazat