pondělí 19. listopadu 2018

Rozbalovačka: Halloweenský adventní kalendář od Notoriously Morbid 2018 (postupně aktualizováno)

(The English version is written in italics.)

Stejně jako loni vytvořili u Notoriously Morbid speciální halloweenský "adventní" kalendář, se kterým jsme si mohli užít čekání na Halloweena. Tenhle svátek u nás není původní, takže se - pokud vím - prakticky neslaví způsobem, jako v USA, proč si ale nekoupit krabici plnou strašidelně laděných kosmetických překvapení? Už loni jsem tu psala postupný rozbalovací článek, tentokrát jsem však řádné rozbalování prošvihla kvůli zkouškám. Přišlo mi ale škoda vykašlat se na to úplně, takže to rozbalování prostě o měsíc posunu, třeba vás to zaujme i tak. :)

Tentokrát jsem si koupila full-size verzi za 75 USD (s 25% slevou to nebyla taková pálka; cestovní verze stála 55 dolarů) a jsem za to fakt ráda, obsah se vydařil podle mě ještě víc než loni. Krabička obsahovala 13 produktů, z nichž několik bylo v sortimentu NM novinkou. Plná verze měla dostat produkt navíc, kterým se ukázal být exkluzivní 35% slevový kód uplatnitelný během Black Friday na úplně vše (včetně produktů, které už jsou levné tak, že se na ně běžná sleva nevztahuje - typicky exkluzivní limitované BF sety).

Like in the previous year, Notoriously Morbid created a special Halloween advent calendar for us to enjoy waiting for the spooky season. Halloween is not celebrated in my country, but why couldn't we treat ourselves with a box full of ghostly cosmetic surprises? I wrote an unboxing article about the last year's box, but I've missed this year's official unboxing because of my exams. But I thought it was a pity not to write about this one because of it, as I liked it even more than the last edition. So I decided to make the unboxing post nevertheless, just one month later. Maybe you will enjoy it despite its lateness.

I've bought myself a full-size edition for 75 USD (cost before my 25% discount, which made my purchase hurt less; the mini edition cost 55 USD) and I'm glad I did, because the contents are great. There were 13 products, some of them new to NM range. The full-size box was supposed to contain an extra product. It turned out to be a special 35% Black Friday discount code applicable to everything from NM range.



Místo cukrátek byly v balíčku upíří zuby.
We've got vampire teeth instead of candy this time.





Den 1 - 19. října 2018

Ty nálepky s říkankami a příšerkami byly fakt roztomilé.
The stickers with rhymes and monsters were really cute.

Frankenstein's Monster
sypká třpytivá tvářenka / loose shimmer blush




Prvním produktem v kalendáři byla třpytivá tvářenka Frankenstein's Monster. Již z tvaru balíčku mi bylo jasné, že půjde o plný produkt na tvář, takže když jsem viděla název, bála jsem se, že dostaneme nějaký nenositelný zelený konturovací pudr (u NM by to nebylo vůbec překvapivé). Naštěstí jsme dostali velice slušivou mauve se spoustou zlatozelených třpytek. Trochu mi připomíná tvářenku Candy Is Dandy z Willy Wonka VC - o kterém jsem tu vlastně ještě nepsala. :D

The first product from the calendar was a shimmery blush called Frankenstein's Monster. I knew the moment I saw the shape of the package that it will contain a full-sized face product, so when I read the name, I was afraid that we're gonna get some - for me - unwearable greenish contouring powder (wouldn't be a surprise with NM!). But luckily, we've got a wearable mauve blush with tons of goldengreen glitter. It reminds me a bit of the Candy Is Dandy blush from the Willy Wonka VC - but I haven't written about that one yet. :)




Nanesena jako oční stín:
Applied as eyeshadow:

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.


Den 2 - 20. října 2018



Stalking Scarecrows
sypký oční stín / loose eyeshadow



Druhým produktem byl oční stín Stalking Scarecrows, který má fialovohnědý základ s výrazným studeným fialovým leskem a růžovými třpytečkami. Miluju fialovou, takže tady se mi vážně trefili do noty. :)

The second product was Stalking Scarecrows eyeshadow, which has a purpley brown base with strong violet shift and tiny pink sparkles. I love purples, so this shadow was right up my alley! :)

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, druhý zleva na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, druhý zprava na bázi TFSI a lepítku Shadow Bind od NM, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the second from left is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the second from right is over TFSI and NM's Shadow Bind sticky base, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Den 3 - 21. října 2018




Brooding Vampires
lesk na rty / lip gloss





Třetím produktem byl lesk na rty Brooding Vampires. Je v novém balení se štětečkem, lesk vytlačujete postupně malým pístem s pomocí šroubovacího mechanismu. Odstín lesku je světle hnědý s výraznými červenorůžovými odlesky, lesk má příchuť malinové žvýkačky (ovšem ne klasických malin, nýbrž modrých malin). Můj problém s lesky je ten, že u těch výrazných nikdy nejsem schopná dosáhnout rovnoměrného nanesení, a protože mám rty bledé, vypadají prostě flekatě. Navíc tento lesk má ty metalické částečky poměrně těžké, takže klesají ke dnu a dochází k separaci. Takže ho musím skladovat vzhůru nohama, aby mi pak ze štětečku netekla jen čirá tekutina (promíchat třepáním moc nejde), a stejně nejsem schopná docílit na rtech tak výrazné barvy, jako na swatchích na ruce... :(

The third product was Brooding Vampires lip gloss. It's in a new packaging with a brush and a twisting mechanism, that pushes out the gloss. It has a light brown base with a strong red-pink microshimmer and has a blue raspberry bubblegum flavour. My problem with glosses in general is that I can never get an opaque application with those not-nude ones. Because my lips are so pale, they always look patchy on me. Moreover, the microshimmer in this one is quite heavy, so it tends to settle down at the bottom of the tube, causing separation. So I have to store the lip gloss upside down, otherwise the mechanism pushes out only clear liquid (shaking the tube doesn't help much). Even so, I cannot get it look so vibrant on my lips as on my hand swatches, no matter what I try to do. :(





Den 4 - 22. října 2018



Gruesome Goblins
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


Čtvrtý produkt byl jeden z mých oblíbených - matná tekutá rtěnka Gruesome Goblins. Fotky ji vůbec nevystihují, je to krásná tlumená růžovofialová s nazelenalým třpytem

The fourth product was one of my faves - Gruesome Goblins Mystic Matte liquid lipstick. These photos don't do it justice, it's a beautiful dusky mauve with a greenish sheen.






Den 5 - 23. října 2018



Rotting Zombie
peeling na rty / lip scrub


Pátým produktem v kalendáři byl cukrový peeling na rty Rotting Zombie s příchutí rumových rozinek.

The fifth product in the calendar was Rotting Zombie sugar lip scrub with rum raisin flavour.





Den 6 - 24. října 2018



Terrible Trolls
sypký oční stín / loose eyeshadow



Šestým produktem byl multichromatický oční stín Terrible Trolls. Na klasickém primeru je to obyčejná matná oranžová, ale na lepivém podkladu se udrží tmavší částečky tvořící zeleno-modro-fialovo-růžovo-zlatý multichrom. Jak vidíte, swatche na ruce jsou dost flekaté, při mojí klasické aplikaci na oči však se stínem nebyl vůbec žádný problém a dokonce nebyl ani trochu oranžový, ten základ zhnědl.

The sixth product was a multichrome eyeshadow called Terrible Trolls. It's a basic matte orange over regular primer, but a sticky base holds small particles creating green-blue-purple-pink-gold multichrome sheen. As you can see, my hand swatches are really patchy, but when applied on my eyes using my regular way of application, I had no problems with the shadow, it wasn't even orange, the base got brown.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, druhý zleva na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, druhý zprava na bázi TFSI a lepítku Shadow Bind od NM, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the second from left is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the second from right is over TFSI and NM's Shadow Bind sticky base, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.
Více fotek snažících se zachytit ten přechod:
More photos trying to capture the shift:


Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.





Den 7 - 25. října 2018



Tempting Devils
tekuté třpytivé oční stíny / liquid glitter eyeshadow



Sedmým produktem v kalendáři byly tekuté oční stíny Tempting Devils v červeném odstínu s červenými, oranžovými, měděnými a růžovými třpytkami v průhledné bázi. Jde o novinku v NM sortimentu, jejich první verzi tekutých stínů. Jsou schválně průhledné a mají se vrstvit pro požadovaný efekt. Čehož jsem se - jak se ukázalo oprávněně - obávala. 

The seventh product was Jinxed Jewels liquid eyeshadow in the shade Tempting Devils, which is red with red, orange, copper and pink glitter in a clear base. It's a new product in the NM range, their first version of liquid eyeshadow. It's clear on purpose, as it is supposed to be layered for desired effect. I had my doubts about it...


Samostatně je nosit nemůžu, aby se ukázala barva pořádně, je potřeba aspoň tří vrstev. Když stíny zaschnou, ani se nehnou, ale na víčku je nesmím nanést do záhybu, protože jinak nezaschnou nikdy a víčka slepí (a to pořádně, vážně to není příjemné). I když je zapudruju, tak teplo a vlhkost pokožky je v tom záhybu zase rozehřejí a znovu vytvoří onu lehce lepivou konzistenci slepující víčka. Takže je vlastně můžu nanášet jen na část pohyblivého víčka nejblíž řasám, protože je mám zapadlá a z velké části se překrývají a dotýkají. A i když je nanesu tímto způsobem, tak pevnost mých víček už není, co bývala. Takže tři vrstvy víčka svraskají a nevypadá to moc pěkně. Dokonce po čase vrstva stínu popraská... jiné zákaznice si tento produkt pochvalovaly, pro moje víčka ale evidentně nejde o vhodný produkt.

I can't wear it on its own, I need at least three layers for the color to show up. When the shadow dries down, it doesn't budge at all, but I cannot apply it in the crease, because there it doesn't dry down and sticks my lids together. Even if I put powder eyeshadow over it in the crease, the warmth and moisture of my skin makes it sticky again and it sticks my lids together again. So I can wear it only on the part of my moving lid closest to the lashline (my eyes are hooded). Also, firmness of  my eyelids is not what it used to be, so the three layers of the shadow wrinkle my lids a lot and it doesn't look good. Then, after some time, those layers crack... other customers liked this product, but it just isn't suitable for me.

Chtěla jsem je nafotit bez linky, aby byl prostor se stíny co největší, ale nemohla jsem odolat kombinaci stínu Tempting Devils a červených NM očních linek s názvem Devil's Blood. :)

I wanted to shoot this eyelook without an eyeliner, to make the space with the eyeshadow as large as possible, but I couldn't resist pairing it (the shadow called Tempting Devils) with a red NM liquid eyeliner called Devil's Blood. :)





Den 8 - 26. října 2018



Spooky Ghosts
sypký topper na oči a rty / loose eye & lip topper




Osmý produkt byla další novinka - jemný prášek Spooky Ghosts, který lze použít jako topper na oči i rty. Když jsem viděla tvar balíčku, tipovala jsem třpytky, které nenosím, takže jsem ráda, že ty jsme nedostali. Na rozdíl od předchozího dne mi tahle novinka sedla. Líbí se mi praktické balení, líbí se mi efekt, který prášek dělá. V kalíšku vypadá bíle, ale po rozetření je průsvitný, se zelenými odlesky a modrými třpytečkami. Víc se mi líbí na očích, ale na rtech taky není marný. :)

The eighth package contained another new product - softly milled Cursed Crystals powder called Spooky Ghosts which can be used as both eye and lip topper. When I saw the shape of the package, I thought we were getting glitter, which I don't wear, so I'm glad we got this instead. Unlike the previous day's package, I really liked this product. I like the practical packaging, I like the effect it creates. It looks white in the jar, but it's translucent when blended out and it has green sheen and blue microglitter. I prefer to use it on my eyes, but it looks good on lips as well.





Naneseno na tělový tužkostín od Astoru.
Applied over nude Astor jumbo pencil.
Na rtěnce Bishop od NM.
Applied over NM's Mystic Matte in the shade Bishop.


Den 9 - 27. října 2018



Ghastly Ghouls
tekutý topper na rty / liquid lip topper


Ghastly Ghoulsbledě modrý poloprůsvitný základ s výrazným červeným leskem. Trošku mě zklamalo, když jsem viděla, že dalším produktem je opět bíle výpadající topper produkt, navíc mě většinou vrstvení rtěnek a jiných produktů zase tolik nebere. Ale zjistila jsem, že vypadá skvěle rozetřený jako tekutý rozjasňovač - dodá tvářím lehce červený lesk se spoustou drobných duhových mikrotřpyteček.

Ghastly Ghouls has a pale blue semi-translucent base with strong red shift. I was a bit disappointed to see another white-looking topper product, also, layering of lip products isn't really my jam. But I found out, that it looks great blended out on cheeks as a liquid highlighter. It gives them suble red sheen with lots of rainbow microsparkles.



Na rtěnce Bishop od NM.
Applied over NM's Mystic Matte in the shade Bishop.


Den 10 - 28. října 2018



Creatures Creeping
tónující balzám na rty / tinted lip balm


Desátým produktem byl tónovací balzám na rty Creatures Creeping ve fialovém odstínu.

The tenth product was Creatures Creeping Sinister Sprite tinted lip balm in a violet shade.







Den 11 - 29. října 2018



Mummies Moaning
sypký oční stín / loose eyeshadow



Článek se už pomalu chýlí ke konci. Jedenáctým produktem byl oční stín Mummies Moaning, který bych popsala jako narůžovělou taupe se zlatými a modrými třpytečkami.

This article is slowly drawing to an end... The eleventh product was Mummies Moaning eyeshadow. I would describe it as a pinkish taupe with gold and blue sparkles.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, druhý zleva na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, druhý zprava na bázi TFSI a lepítku Shadow Bind od NM, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the second from left is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the second from right is over TFSI and NM's Shadow Bind sticky base, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.


Den 12 - 30. října 2018




Witches Brew
třpytivý tělový sprej / shimmer body splash



Witches Brew je lehce zvláčňující třpytivý tělový sprej. Oficiální popis vůně je "klementinky, grepy, jahody s dotekem zeleného čaje, s melouny a bergamotem, granátovým jablkem, malinami a nádechem kůže". Já mám asi divný nos či co, ale já to tam prostě necítím. Voní mi to jako takový obyčejný ovocně svěží osvěžovač vzduchu. Ani ty třpytky mi z toho nelezou (což je možná dobře). Tohle zkrátka není typ produktu, který bych vyhledávala, i když ostatní zákaznice si ho pochvalovaly.

Witches Brew is a slightly moisturizing shimmery body spray. The official description is "top notes of clementines, grapefruit, strawberries with a touch of green tea with melons and bergamot, pomegranate, raspberries and a hint of leather". I don't know, maybe my nose is weird, but I don't smell those notes. It smells to me like a regular fruity air refreshener. And I can't get those sparkles out through the sprinkler (though that is maybe a good thing). Simply put, this is not the kind of product that I seek out, although other customers sang praises about it.




Den 13 - 31. října 2018



Werewolves Howling
krémový rozjasňovač / cream highlighter




U posledního balíčku mi bylo už podle hmatu jasné, že bude obsahovat nějaký nový druh produktu, protože šlo pro NM atypický kalíšek ve tvaru mističky. Tipovala jsem gelové linky, ale ukázal se krémový rozjasňovač Werewolves Howling. Vypadá nádherně, má fialovorůžový základ s měděno-zlatým leskem. Sice po nanesení trošku lepí, ale zaschne, takže s tím nemám problém. Doufám, že NM udělají víc takových měňavých krasavců.

With the last package I was sure from the touch that we are gonna get a new type of product, because it contained atypical bowl-shaped jar. My guess was a gel liner, but we got a cream highlighter called Werewolves Howling. It looks totally gorgeous, it has a purple-pink base with a copper-gold sheen. It's a bit sticky right after application, but it dries down, so I don't have any problems with it. I hope that NM makes more shades of these shifting beauties.




_____________________________________________________

Celkově jsem s druhým ročníkem kalendáře velmi spokojená, mám z něj radost asi větší než z toho loňského. Většinu obsahu totiž bez problémů využiju. Líbilo se mi, že jsme dostali řadu nových, resp. ne tak častých produktů (žádný klasický balzám na rty ani spací masku). Budu se těšit na příští rok. A na pravý vánoční adventní kalendář od Femme Fatale, který mi tenhle týden dorazil domů, jenž začnu rozbalovat v půlce prosince. :)

Overall I'm really happy with the second edition of this calendar, I like it more than the last year's. I will use most of its contents. I especially appreciate that we've got a lot of new or not so frequently released products (e. g. no clear lip balm or slumber salve). I'm looking forward to the next year. And to the Christmas advent calendar from Femme Fatale, which arrived on my doorstep this week. The opening starts in the middle of December. :)



Žádné komentáře:

Okomentovat