středa 22. srpna 2018

Dračí rtěnky 2/4 (Mystic Monthly duben - červen 2018)

(The English version is written in italics.)

Uplynulo další čtvrtletí, což mimo jiné znamená, že mi dorazily další tři edice Mystic Monthly od Notoriously Morbid s dračí tématikou. První díl jste si mohli přečíst zde, dneska mám pro vás článek o divnobarvách za duben až červen 2018. :) Protože divnobarvy to prostě jsou. Možná vám přijde divné utrácet za ně 350 korun měsíčně, mě ale vždycky baví zkoušek nové odstíny. Ty nenositelné pak můžu prodat zpět do Ameriky v NM bazaru. :)

The passing of another quarter of the year means that I got another three editions of dragon-themed Mystic Monthly by Notoriously Morbid. You can read about the first three here, today I'm gonna show you new and strange shades that I've got from April to June 2018. Because they really are pretty unusual. :)


Duben 2018 / April 2018 - Katla


"Náš čtvrtý drak, Katla, k nám přichází ze švédské dětské knížky Bratři Lví srdce. Pokud Katliny oběti přežijí její plameny dštící tlamu, ochrnou. Katliny šupiny jsou tak silné, že jí neublíží žádná zbraň. Jde ji však ovládat lurem."




Katla
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Pěkná světlá měděná s růžovým základem a oranžovým leskem."

"A nice light copper with a pink base and an orange sheen."

Tahle barva je z těch nositelnějších, přesto je velmi zvláštní, vypadá pokaždé jinak. Celkový dojem je teple červený, ale najdete v ní i růžové a měděné odlesky, záleží na osvětlení.

This color is one of the more wearable ones, yet each time I wear it, it looks different, depending on the lighting. The overall effect is warm red, but with pink and/or copper sheen.

Omlouvám se za absenci swatche na ruce, buď jsem ho zapomněla nafotit, nebo jsem ty fotky omylem vymazala.
I apologize for the absence of a hand swatch, I have forgotten to snap a pic of it, or deleted it by mistake.


Cherry Valley
spací maska na rty / sleeping lip mask


"Třešně, jahody, máslový karamel a růžová limonáda."

"Cherries, strawberries, butterscotch and pink lemonade."


Doprovodným produktem byla Slumber Salve, balzámomaska na rty. Je to můj oblíbený druh doplňkového obsahu tohoto předplatného, protože ji můžete použít jako klasický balzám na rty, stejně jako na odličování matných rtěnek (to je můj oblíbený způsob využití). Tahle voní sladce třešňovo-jahodově. Trochu jako ovocní maršmelouni.

The accompanying product is a Slumber Salve lip balm/mask. It's my favourite non-lipstick content, because I can use it as a lip balm, or to dissolve and remove matte lipsticks (my fav way of use). This one smells of cherries and strawberries, like fruity marshmallows.





Květen 2018 / May 2018 - Bolla


"Z albánského folklóru a mytologie pochází náš pátý drak, Bolla. Je známý jako proměňující se drak, jelikož se vyvíjí ve třech podobách. Začíná jako had, pak se promění v Bollu a jeho konečnou podobou je Kulshedra."




Bolla
průsvitná matná tekutá rtěnka / sheer matte liquid lipstick


"Studený indigovo-fialový základ s fantastickým teple fialovým leskem. Tato rtěnka je průsvitná, určená k nošení na tři způsoby: jako průhledná vrstva dodávající rtům záři, ve dvou až třech vrstvách pro plné krytí, nebo jako topcoat přes jiné rtěnky."

"A cool indigo violet base with a fantastic warm violet sheen. This mystic is sheer and meant to be worn in three different forms. As a sheer lip wash that gives a glow to your pout, layered (2 to 3 times depending on lip pigmentation), and it can be also worn as a changeling over other lipsticks."


Hned mi bylo jasné, že můj foťák bude mít s touto rtěnkou problém, když neumí fotit fialovou. Na fotce výše můžete vidět, že tam ty fialové odlesky opravdu jsou, rtěnka má však velmi výraznou modrou složku. Má schválně průhlednější krytí, s čímž mám osobně problém, protože mám velmi bledé rty. Jedna vrstva na mně vypadá blbě a ani ve dvou vrstvách se neubráním flekatění. Plného krytí se mi docílit nepodařilo, dvě vrstvy na to nestačily a třetí už mi na rtech cuckovala. Přitom už jen dvě vrstvy zvýšily úroveň vysušení mých rtů na mně nepohodlnou úroveň. Takže tuhle rtěnku jsem schopná nosit jen jako lip topper. Škoda.

I knew immediately that  my camera will have problems with this lipstick, cause it can't photograph violet color. The picture above shows those violet shimmers, but the lippie is heavily blue-based (I tried to do some color adjusting and failed). It's designed to be sheer, but buildable, which is problematic for me because of my extra pale lips. One layer looks bad on me and it's patchy in two layers as well. I am unable to build it up to full opacity, two layers are not enough for that and the third layer started to clump the already applied color. Furthermore, two layers were enough to dehydrate my lips to an uncomfortable level. So the only way I can use this lipstick is as a lip topper. What a shame! :(


Nahoře jedna vrstva, pod ní dvě vrstvy.
One layer above, two layers below.

Nanesena přes Sanguine Addiction.
Layered over Sanguine Addiction.



Transformation
balzám na rty / lip balm


"Výrazná mandle s nádechem sladkého pečiva."

"Deep almond with a hint of bakery goods."

Doplňujícím produktem byl balzám na rty s koláčkovou příchutí, je taková neutrálně jemně sladká.

The other product was a lip balm with neutral softly sweet pastry scent.





Červen 2018 / June 2018 - Ryujin


"Tento měsíc k nám zavítá Ryujin, údajný předek japonských císařů, který symbolizoval moc oceánu. Ryujin měl obrovskou tlamu a ovládal příliv a odliv. Jeho služebníky byly mořské želvy, ryby a medúzy. Rovněž se o něm říká, že na sebe dokázal vzít podobu člověka."




Ryujin
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Tmavá oceánově modrá se stříbrným a zlatým leskem a se zlatými třpytkami."

"A dark ocean blue with a silver and gold shift and gold sparkles."


Takhle si představuju rtěnku inspirovanou ledovým drakem. Nebesky modrá s metalickým stříbrnozlatým leskem.

This is how I imagine an ice dragon inspired lipstick to look like! Sky blue with strong metallic silvergold sheen.






Jelly Fish
cukrový peeling na rty / sugar lip scrub


"Karamela ze slané vody a růžová limonáda s trochou kokosu."

"A salt water taffy, pink lemonade, with a splash of coconut."


Druhým produktem byl cukrový peeling na rty s převážně karamelovou příchutí.

The second product was a sugar lip scrub with prominent toffee flavour.


Který z produktů vás zaujal nejvíc? / Which product caught your interest the most?

2 komentáře:

  1. Nejvíce mě zaujala ta metalická modrá rtěnka, vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? :) Vypadá hezky k výrazně teplému líčení očí, takové líčení vzhůru nohama. :)

      Vymazat