pátek 29. září 2017

Kosmetické střípky X.: Vzorky péče z USA (J.R.Watkins, Sunday Riley, Boscia)

Hodně lidí si z cest po USA vozí plné kufry nakoupených věcí, takže asi většina očekává, že kosmetická nadšenkyně si přiveze plnou tašku šminek a pečující kosmetiky. Já jsem do USA na konci dubna letěla s menším, už plným kufrem, nabaleným na skoro měsíc cestování, takže na nějaké velké nákupy nezbývalo místo a - přiznám se - ani peníze. Takže jsem si přivezla spíš jiné suvenýry a kosmetika byla odsunuta na druhou kolej. Několik věcí jsem si ale přece jen přivezla, tak vám dnes napíšu aspoň pár řádek o těch pečujících, a přihodím pár nákupy dokumentujících fotek z cest, jež některé z vás zajímaly.


To si tak projíždíte národním parkem Capitol Reef...





...až přijedete k malému mormonskému domečku...


...ve kterém to vypadá takhle:




A hele, oni tam mají na prodej přírodní kosmetiku! Po chvíli váhání jsem si vybrala tenhle cestovní set od J. R. Watkins:


Jak můžete vidět, složení má opravdu pěkné, prý i ty parfemace jsou přírodní, což se mi ani nechtělo věřit.



V sadě byla dvě malá tělová mléka s vůní levandule a citronového krému, krém na ruce s vůní aloe vera a zeleného čase a peprmintový balzám na rty.


Tělová mléka byla opravdu parádní, škoda že lahvičky byly tak malé. Hutná tak akorát, aby se dobře roztírala, nedělala mapy, přesto dobře hydratovala. Varianta citronový krém voněla jako citronový cheesecake nebo rozdělané těsto, do kterého jste právě přimíchaly nastrouhanou citronovou kůru (žádný osvěžovač záchodu, jupí!), ta levandulová samozřejmě po levanduli, ale jen jemně, což se mi líbilo. Někdy jsou na mě levandulí parfémované věci až dusivé či voní skoro pepřově ostře, tohle byla příjemná uklidňující levandule výrazná tak akorát.






Krém na ruce s vůní aloe vera a zeleného čaje byl hutnější než tělová mléka, velice příjemný a výživný. A ta vůně...! Intenzivní nasládle "zelená", nemusel by se za ni stydět žádný svěží zelenočajový parfém, opravdu parádní.







Peprmintové balzámy na rty nevyhledávám, byla bych radši, kdyby byla v setu jiná příchuť, ale co už. Tohle je ovšem jiný kalibr peprmintu, voní opravdu realisticky a silně jako peprmintové žvýkačky, rty hezky ochladí a navíc se výživou vyrovná mým oblíbeným balzámkům od Sunny's Body Products, protože není ani moc mokrý, ani voskovitý, tak akorát.


Je tedy vidět, že jsem ze setu (který stál 10 dolarů) nadšená. Kdybych mohla, hned bych si nakoupila nějaké produkty v plném balení. Když jsem se dívala na stránky výrobce, tak jsem se na sebe dost naštvala, protože J.R.Watkins jsou zjevně k dostání ve Walmartu, kde jsme nakupovali každý druhý až třetí večer, tedy aspoň desetkrát... a mě tam nenapadlo jít obhlídnout kosmetiku, nenapadlo mě, že by tam mohli mít něco přírodního. :( No nic, můžu jen doufat, že je naskladní na iHerbu...





Abych těch balzámů na rty neměla málo, tak jsem si jeden od značky Dionis koupila u jezera Tahoe...





Jde o značku, jejíž výrobky obsahují kozí mléko, ovšem spíš se jen tváří, že jsou přírodní. Jejich produkty voněly hezky, ale nejlepší složení měly právě balzámy na rty, jinak v tom byly parafíny a spol. Tenhle balzámek s příchutí medu a mléka voněl jako kvalitní vanilková zmrzlina, tak mi bylo líto ho tam nechat, když nestál ani stovku. Nicméně hydratační schopnosti nejsou nijak závratné a záhy po otevření mi začal hrudkovat. Tak mám balzám i s masáží rtů v jednom. :)





V americké Sephoře nejsou žádní škrti. K nákupu dekorativky mi dali - vedle štědrého odstřiku YSL Black Opium - kupu vzorečků luxusní parfumérkové péče, kterou u nás jen tak neseženete. Nejde o přírodní značky, ale v zájmu vědy, abych neumřela blbá, no prostě ze zvědavosti, co to se mnou udělá, jsem ji na sebe dva týdny plácala. :)


Sunday Riley je jedna z těch pěkně drahých značek, od kterých očekáváte, že za tu cenu musí způsobit zázrak skoro přes noc. Což je samozřejmě nerealistické očekávání, ani za ty dva týdny nelze počítat s výraznými rozdíly, ale přece jen, když jsem na sebe poprvé začala mazat krémy od Dulcia Natural, já i moje máma jsme si rozdílu všimly po třech dnech. Na druhou stranu kdyby mi ty produkty echt nesedly, tak to taky poznám velice rychle. V případě zázračných účinků jsem byla ochotná hodit za hlavu i své přírodně kosmetické zásady a začít si spořit do prasátka...

... no naštěstí to asi nebude potřeba. Dostala jsem vzorky matujícího vodně-gelového toneru Martian a hydratačního rozjasňujícího enzymatického krému Tidal. Oba jsou spíše gelové konzistence, Marťan trochu řidší a nazelenalý, Tidal namodralý (že by podle toho vybírali barvu sašetkám?). Jeden z nich voní lékárensky, druhý bylinkově, už nevím, který jak. Martian opravdu matoval, ale zmenšení pórů jsem si nevšimla. Bylo po něm potřeba hezky nakrémovat obličej, protože ho stahoval (plné balení stojí 55 dolarů, složení si můžete přečíst zde). Tidal (plné balení stojí 65 dolarů, složení zde) na pleti trochu hřál, takže počítám, že ty enzymy by pleť při dlouhodobém používání možná projasnily (rozuměj - něco to dělalo), ale na mě byl hydratační málo (a to si ho v zahraničí v tomto ohledu fakt pochvalují, já přitom nemám suchou pleť) a po dvou týdnech používání mi přišlo, že se mi póry ucpávaly častěji. Tak nic no, zázrak se nekonal.

Taky jsem dostala dva pytlíčky černého čistícího gelu Boscia (jestli sledujete známé zahraniční kosmetické youtuberky, tak je to ta značka, co vymyslela čistič ve formě černé želé koule, co bylo jednu dobu in recenzovat). Plné balení stojí 30 dolarů, složení zde. No bylo to černé a při prvním použití mě to vyděsilo, protože jsem si o tom nic nepřečetla, takže jsem nečekala, že se teplota gelu po rozemnutí v rukou skokově zvýší na aspoň padesát stupňů Celsia. Prostě se to v rukou najednou rozpálí. Použití tedy bylo docela zábavné, ale jinak to byl klasický čistící gel s uhlím: vyčistil pleť tak nějak průměrně a dost ji vysušil.

Vozíte si z cest kosmetické suvenýry? Slyšely jste o některé z těchto značek?

1 komentář:

  1. Úchvatná příroda. líbí se mi neobvyklé vůně, citrusová je moje nejoblíbenější, ale je pravda, že najít nějakou, která nevoní jako na wc, také není jednoduché.. :(

    Bo.Ho green - stín na oči Noisette

    OdpovědětVymazat