neděle 5. června 2016

Recenze: Sypké tvářenky, pudry a oční stíny od Blackbird Cosmetics (indies)

Blackbird Cosmetics je malá americká nezávislá kosmetická značka, která se oproti jiným indie brands, které jste u mě dosud na blogu mohly vidět, specializuje na přirozené a matné odstíny líčení. Můj zážitek z prvního nákupu jsem vám podrobně popsala zde, zopakuji jen, že pokud nakoupíte na blackbirdcosmetics.com, musíte počítat s celním řízením.

V tomto článku vám představím svoje sypké Blackbird produkty: čtyři tvářenky, rozjasňující a konturovací pudr a troje oční stíny.




BC momentálně nabízí šest odstínů svých Blush Délicat, já měla možnost vyzkoušet čtyři. Dvě tvářenky jsem si koupila v plném balení (stojí 13 dolarů za 4,5 gramu produktu, já je pořídila během Black Friday s 30% slevou) a další dvě jsem dostala ve vzorku zdarma.

Všechny tvářenky mají na obalu stejné kosí logo, uvnitř najdete otočný sifter, kterým si produkt můžete dávkovat. Textura tvářenky je opravdu delikátní, protože je pigment velmi jemně namletý. Ta sametovost je až vidět (aspoň já mám ten pocit). Odstíny jsou poměrně neutrální, na pohled mi přišla ta dvě plná balení prakticky totožná. Naštěstí zdání klame. :) Přesto, jsou to přirozené odstíny, se kterými nehrozí, že dopadnete jako Marfuša. Naopak je musíte vrstvit, aby ukázaly svou pravou barvu, proto jsou vhodné i pro tvářenkové začátečnice. (No možná by stačilo nemít tak jemný štětec, jako mám já.) Myslím, že to s nimi nejde přehnat. Bála jsem se, že takový jemný pigment na tvářích houby vydrží, ale zbytečně. :) Na mně vydržely celý osmihodinový pracovní den jen s jemným vyblednutím, což je u mě mastňáka fakt úspěch.

A teď něco málo k samotným odstínům:

Raz Baby




Raz Baby je podle oficiálního popisu "luster mauvey pink", tedy lesklá růžová mauve. Já bych ji popsala jako přirozenou starorůžovou.







Blueberry Pookie




Blueberry Pookie je podle oficiálního popisu "blueberry toned violet", tj. fialová s borůvkovým nádechem, což bych teda neřekla. Fialovou v ní vážně nevidím, spíš... nahnědlou švestkovou, ve které se ta fialová začne ukazovat až v silnější vrstvě? Na těch fotkách vypadá dost podobně předchozí tvářence, ale je tmavší. Ve stínu je na fotkách skoro až došediva, ale nebojte, ve skutečnosti tomu tak není.







Kitten Kiss


Kitten Kiss má být "mid/light pink with a gold sheen", tedy světlá až středně tmavá růžová se zlatým leskem, což by odpovídalo. Je to světlá broskvovo-růžová se spoustou jemných zlatých třpytek. Bude fakt spíš pro bledulky, protože i na mě je skoro až moc světlá.







Sleepy Head


Sleepy Head má být "pink with an electric purple shine", tj. růžová s elektricky fialovou září. Je opět z kategorie světlých tvářenek pro bledulky, studená levandulovo fialová. Samostatně je až moc studená a tváře vám nezahřeje, spíš ochladí. Pokud ji ale navrstvíte přes jinou tmavší tvářenku, dodá jí zajímavý nádech. 





A to jsou všechny odstíny, co jsem vyzkoušela, zbývající dva mě moc nelákají, protože jde o čistou studenou levandulovou a naopak teplou broskvovou oranžovou.
________________________________________________________



Rozjasňující pudr Del Sol


Tyhle řádky vám už bohužel k ničemu nebudou, protože Del Sol byl stažen z prodeje. Nešlo o typický rozjasňovač, patřil do dvojice s matným balančním pudrem, která měla fungovat tak, že si namícháte poměry podle vašeho gusta a vytvoříte si něco jako vlastní sypkou verzi Ambient pudru od Hourglass. Asi se málo prodávaly či co, takže Maleah je přestala vyrábět a místo nich chystá indie verzi rozjasňujícího chubby sticku. 

Jak můžete vidět, jde o jemně rozjasňující pudr obsahující zlaté částečky. Na mé mastné pleti bohužel není skoro vůbec vidět.







Konturovací pudr Decrease


Zato tenhle konturovací pudr je hodně fajn. :) Maleah mi vybrala ten nejuniverzálnější odstín Decrease (neutrální středně až tmavě hnědá), takže vlastně nemohla šlápnout vedle. :) V nabídce naleznete celkem šest odstínů od světle hnědé, přes šedivou, taupe a švestkovou až po tmavě hnědou. Konturuje se s ním jedna báseň a stejně jako tvářenky má slušnou výdrž. Šestigramové balení stojí 12 dolarů.







A jelikož hlavně tvářenky vypadají na fotkách dost podobně a oficiální swatche nejsou nic moc, tady je máte spolu s pudry vedle sebe:

Zleva: Kitten Kiss, Raz Baby, Blueberry Pookie, Sleepy Head, Del Sol, Decrease.





A na závěr tu mám na ukázání troje sypké oční stíny:





Obal mají podobný jako tvářenky, stejné logo a kalíšek se sifterem. Bohužel dva z nich v sypké verzi už nekoupíte, ten třetí neseženete vůbec. Takže tohle je vážně jen na podívání. Matné sypké stíny byly staženy z prodeje a nahrazeny slisovanými stíny ve stejných odstínech, třpytivý Gateways byl speciální dárek k nákupu na Black Friday, k zakoupení nikdy nebyl.



Imogen + Gravity


Oba matné stíny jsou z Volume 1 kolekce, jeden stál 6,5 dolaru a druhý jsem si mohla vybrat zdarma. Imogen je "medium muted mauvey pink", tedy něco jako Raz Baby ve verzi pro očí - tlumená narůžovělá mauve, Gravity je "medium muted complex plum", tedy středně tmavá tlumená švestková (podle mě spíš zkrátka neutrální až studená středně hnědá).


Níže vidíte oba stíny spolu v akci. Na upocenějším levém oku se po 7 hodinách začaly slévat, ale jen ve vráskách, ke konci dne jsem neměla rozpuštěné celé oko. Na pravém oku stíny vydržely, dokud jsem je po 15 hodinách neodlíčila, prakticky netknuté, jen v záhybech trochu světlejší. Což je pro mě u matných stínů malý zázrak. :)




Gateways


Gateways je neutrální šedivá se zlatým leskem. Je vidět, že Maleah je zvyklá dělat matné stíny, protože i tento dopředu ohlašovaný třpytivý stín má spíše matný základ. Já ho ale přesto vyzkoušela - na rozdíl od předchozích dvou - na lepivé bázi a NYX Milku a překvapivě na nich hezky drží a neflekatí.




Gateways vydržel na očích víc jak 12 hodin skoro netknutý (včetně cvičení), pak to s ním šlo rapidně do kytek. :)



Musím říct, že jsem se všemi produkty velmi spokojená (no snad až na ten rozjasňovač), navíc jsem zaplatila jen za tři z devíti (2 tvářenky a 1 stín), ostatní bylo zdarma. Takže jsem moc ráda, že jsem mohla vyzkoušet spoustu dalších výrobků od další fajn indie značky. A to je dnes už vážně vše, přátelé. Příští Blackbird Cosmetics článek bude o jejich matných slisovaných stínech a krásné ručně vyráběné custom paletce. Doufám, že budou aspoň tak kvalitní jako ty sypké oční stíny. :)


Znáte Blackbird Cosmetics? Preferujete výrazné nebo neutrální líčení?


P. S.: Nově mě můžete sledovat také na Instagramu. Plánuji pravidelné sneak peeky budoucích článků, hlavně když budu chystat nějaké dlouhé swatch galerie a tu se nebude kvůli tomu delší dobu nic dít. Taky to asi bude i takový cestovatelský deníček, mám spoustu fotek krásných míst z dovolených a potřebu je někde zveřejnit, tak snad vám to nebude vadit. :)

8 komentářů:

  1. Já ty tvoje propracované recenze prostě miluju!!
    Matné neutrály nejsou nic pro mě, ale hlásím, že má sbírka Shiro se díky tobě a S. utěšeně rozrůstá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :))) To mě těší, doufám, že ti dělá samou radost. ;)))

      Vymazat
  2. Nádherné líčenia aj článok :) a veľmi sa mi páči tvoj preklad farieb, nakoľko študujem angličtinu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to mě těší. :) Angličtinu mám ráda. :)

      Vymazat
  3. Najviac ma zaujala tvárenka Blueberry Pookie, naozaj zaujímavý odtieň :). Majú super obaly a tieň Imogen tiež vyzerajú riadne dobre :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je taky moje oblíbená, protože je nejvýraznější. :) A Imogen je super. :)

      Vymazat
  4. Raz Baby a Imogen vyzeraju krasne. Tesim sa, ze aj ty uz si na Instagrame :) Iba pre istotu: tvoj blog nema facebooko stranku, vsak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee, Facebook ještě nemám, nějak nevím, co bych tam dávala. :) Maximálně upozornění na indie slevy a novinky? Ty ale zas tak často nejsou. Navíc se mi nechce poukazovat na blog z mého osobního Facebooku (nevím, jak zakládání fb skupin funguje, zda se zobrazí, kdo skupinu založil).

      Vymazat