neděle 10. dubna 2016

4x mini řasenka: Clinique, MUFE, Collistar, Sephora

Během loňských Dnů Marianne se mi do ruky dostaly hned čtyři miniřasenky. Protože nerada bloguju o řasenkách (důvody + kompletní analýzu mých řas si můžete přečíst zde, tenhle článek pak pro vás bude mít mnohem vyšší informační hodnotu), k sepsání svých dojmů jsem se dostala až teď. 

Původně jsem chtěla recenzi pojmout tak, že to vezmu od nejhorší řasenky po nejlepší, nakonec se mi líp psala obráceně - když jsem vám nejprve ukázala to dobré a pak mohla vypíchnout, co je u těch horších řasenek špatně. Myslela jsem si, že během slevových akcí rozdávají spíš propadáky, resp. věci, co jim na odbyt moc nejdou, nakonec jsem skončila se dvěma super řasenkami a dvěma propadáky. 

Cenu u řasenek neuvádím, byly to dárky k nákupu a nevím, zda se tyhle miniverze prodávají samostatně.

Jak si tedy tito prckové vedli?



Clinique High Impact Mascara



Tahle řasenka patří mezi Clinique klasiku, měla jsem ji v setu spolu s dalšími Clinique miniaturkami. Kartáček je rovný, klasický, ne plastový, což mi vyhovuje ze všeho nejvíc. Teda ještě lepší by bylo, kdyby byl i trochu prohnutý, ale nemůžu si stěžovat. Kartáček je celkem velký, překryje celé oko, ale hezky řasy oddělí a obalí, prodlouží a natočí. Nemám problém s ním nanést druhou vrstvu na "neposlušné" řasy levého oka tak, aby řasy nebyly moc slepené. Řasenka se mi nikde neobtiskává, nerozmazává ani nedrolí. Konzistence je tak akorát. Pro přirozený vzhled, který preferuji, je ideální.


Nahoře bez řasenky, dole s řasenkou. Na pravém oku (vlevo) mám slabou vrstvu, na levém (vpravo) silnou dvojitou vrstvu řasenky (tímto způsobem mám naneseny všechny řasenky v tomto článku). Takhle z podhledu vypadají řasy na levém oku delší, jenže je mám rovnější než na pravém. Při pohledu zepředu proto vypadají i tak kratší. I když tahle řasenka to dokáže skoro vyrovnat. Po zaschnutí řasy neklesají, ale drží nahoře (to u mě bývá častý problém).

Jedna vrstva na pravém oku:




Dvě vrstvy na levém oku:

Omluvte zašpiněné víčko. Je pro mě skoro nemožné levé oko nařasit bez ušpinění, tak aspoň uvidíte, které řasenky špiní víc.




MUFE Smoky Extravagant Mascara



Téhle řasenky jsem se po otevření celkem lekla. Velký kónický kartáček moc důvěry nevzbuzoval, takže jsem si říkala, že se asi v Sephoře chtěli zbavit nepopulárního testovacího modelu. Mé obavy ale byly neodůvodněné, protože tahle řasenka řasí skvěle. Kartáček je to pořád klasický štětinkový, zvláštní tvar má ony mnou vyhledávané oblouky. Špička je úzká, takže z ní musíte před použitím otřít přebytečnou barvu, která se na ni snadno chytá, dostanete se s ní ale úplně snadno k malým řasám ve vnitřních koutcích očí. Efektem se tato řasenka hodně podobá té předchozí od Clinique, prodlužuje ale o trošičku míň a taky tak hezky neodděluje řasy, proto je na druhém místě. Ty rozdíly jsou ale opravdu jen nepatrné.


Pravé oko s jednou vrstvou:




Levé oko s dvojitou vrstvou:






Collistar Art Design Mascara



Přesouváme se k propadákům. Tahle řasenka má podobně jako ta předchozí od MUFE kuželovitý tvar. Její boky však nejsou vypouklé, nýbrž vyduté a v tom je ten problém. Štětinky jsou díky tomu krátké a zalézá mezi ně snadno spousta barvy. Taky jsem bohužel pravděpodobně dostala řasenku už moc starou, takže její náplň byla strašně hustá. Ne suchá, ale opravdu hutná, takže se na řasy nabalila a slepila je. Čekala jsem podobně kvalitní výsledek jako u MUFE prcka, ale bohužel jsem byla z této řasenky zklamaná a letěla do koše, protože se mi s ní nedařilo pracovat.


Pravé oko s jednou vrstvou:




Levé oko se dvěma vrstvami:






Sephora Outrageous Curl Mascara



Opravdu netuším, kdo tuhle řasenkovou zrůdnost vymyslel, ale jsem si jistá, že ji v Sephoře rozdávali zdarma, protože ji nemůže nikdo dobrovolně chtít. "Kartáček" představuje plastová tyčka velká asi jako půlka vašeho oka s malými pichlavými hroty, na kterou se nabalí spousta barvy. Řasy vůbec neprodlouží, jen je obalí a vytvoří z nich několik tlustých slepenců. To nechcete.


Jedna vrstva na pravém oku:




Dvě vrstvy na levém oku:




Závěrečný verdikt: Clinique a MUFE řasenku bych si klidně sama koupila znovu (i když bych si to vlastně asi dobře rozmyslela kvůli ceně, přece jen dobré řasenky jde sehnat i u levnějších značek), Collistar a Sephora letěly do koše. Závěrečná porovnávací fotka:

1. bez řasenky, 2. Clinique, 3. MUFE, 4. Collistar, 5. Sephora.
Vyzkoušely jste některou z těchto řasenek? 
Jste rády za miniatury řasenek zdarma, nebo Vám většinou nesednou?

11 komentářů:

  1. Tvl, ta Sephora, to je jako co? :D :D Já mám moc ráda High Impact, ale používám ji jenom na spodní řasy (jsem divná, mám prostě dvě řasenky, ale na horní mám ráda takové ty obří kartáčky a s těma se mi pak na dolních hůř pracuje).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zvěrstvo. :D
      Hehe, nejsi divná, já ty spodní zase nelíčím vůbec. :)

      Vymazat
  2. Ahoj, díky za další perfektně zpracovaný článek:) Na základě něj jsem si teď objednala tu Clinique řasenku, vypadá fakt dobře. Zaujalo mě taky, že natočené řasy nepadají dolů, to moc potřebuji.
    Ta Sephora je teda tragédie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenka dorazila a jsem s ní opravdu spokojená, takže díky za tip:)

      Vymazat
    2. Jé, super, tak to jsem moc ráda, že ti sedla. :)

      Sephora no comment. :D Nechápu, jaký chorý mozek to mohl vyplodit. :D Příště si to dobře rozmyslím, zda se nechám zlákat jejich dárky k nákupu. :D

      Vymazat
  3. Collistar mám taky a jsem s ní spokojená, asi jsi opravdu dostala starší kousek, páč já ji hutnou nemám ;) štětka mě ze začátku vyděsila, ale nakonec mi přijde super právě z těch důvodů, které zmiňuješ u mufe... Clunique prcka mám v zásobě, ještě jsem ji neotevřela, aby nevyschla, ale teším se na ni, je hodně chválená ;) a ta sephora vypadá jako čiré zlo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mám vážně pech, jsem mohla mít tři dobré miniřasenky... :D
      Těš se, těš! :D

      Vymazat
    2. Já s Collistar taky naprostá spokojenost, měla jsem s ní řasy, které dělaly efekt umělých, ale přesto krásných řas. Zato Clinique jsem kdysi měla a naprostý propadák, šíleně slepovala řasy. Mě bohužel spousta řasenek nesedne, takže akorát nadávám, že jsem dala na recenzi blogerky a řasenka děs. Takhle mi třeba vůbec nesedly Benefit řasenky.

      Vymazat
    3. S těma řasenkama je to zkrátka strašně individuální, viz můj článek zmiňovaný v úvodu. Pokud nemáš stejné řasy jako daní blogerka, tak výsledný efekt řasenky na tobě bude úplně jiný. :) Spousta řasenek, co jiné blogerky vychvalují, jsou na mně příšerné a naopak. :) No a pak ještě když najdeš někoho, komu sednou podobné řasenky, tak každý kus umí být taky jiný, třeba podle toho, jak je či není vyschlý, něco jim ujede ve složení...

      Vymazat
  4. Mne väčšinou nesadne žiadna a vybrať si riasenku je nočná mora :) Teraz som si najviac obľúbila od Yves Rocher, ale rada by som skúsila ešte niečo nové. :)

    OdpovědětVymazat