sobota 20. února 2016

2x krabička krásy od Sunny's Body Products - zimní a valentýnská edice

V dnešním článku mám pro vás rovnou dvojitou dávku přírodní domácí pečující kosmetiky od Sunny's Body Products. Kdo mě čtete pravidelně, tak víte, že už jsem na blogu recenzovala dvě jejich krabičky krásy - nejprve halloweenskou a pak podzimní. No a po Vánocích mi přišla jejich zimní krabička krásy a rovněž jsem si zakoupila jejich valentýnský minibox. 

Pokud vás jednotlivé produkty zajímají více, doporučuji vám přečíst si moji první recenzi halloweenské edice, kde se jejich vlastnostem věnuji nejpodrobněji. Napotřetí se mi nechtělo psát pořád dokola to samé, takže tohle je spíše okukovací článek o tom, co bylo v zimním boxu, jak se mí líbily jednotlivé vůně a zda se kvalita produktů drží na stejné úrovni.

Pro ty z vás, co o značce slyšíte poprvé, znovu uvádím svůj "disclaimer" k SBP článkům (pokud jste už předchozí recenze četly, můžete přeskočit rovnou na jednotlivé produkty řazené podle abecedy):

Balení je plně funkční a recyklovatelné, nikde nic neprotéká, etikety se ani ve vlhku neodlupují, i když se časem kraje trochu ošoupou.
Složení je více méně přírodní; certifikáty nečekejte (ostatně jde v podstatě o prodávanou DIY domácí kosmetiku), ale myslím, že je poctivé. Nevýhodou pro lidi s citlivou pokožkou může být, že vůně je ve složení uvedená jen jako "fragrance oil", takže nevíte, co v ní je. Je to ale celkem pochopitelné, když to, co značku odlišuje od jiných, jsou právě recepty na super vůně - přece neprozradí, co do nich dávají. Majitelka obchodu Sunny ale určitě ráda zodpoví vaše dotazy, pokud víte, že vám vadí konkrétní kosmetická složka.
Vůně jsou vážně parádní, nečekejte žádnou jednoduchou klasiku ála citron, čokoláda, kokos apod. Většinou jsou vícesložkové, dokonce často třívrstvé jako parfémy - s hlavou, srdcem a základem. Bohužel já se ve vůních moc nevyznám a popisovat je neumím, nikdy jsem neměla příležitost vyjasnit si, jak vlastně voní takové ty tradiční parfémové složky jako např. pačuli, ambra, pižmo atd. Takže vám neřeknu, zda jsou ve vůni cítit vážně všechny přísady z popisu (nepoznám je, i kdyby byly), mohu se pokusit jen zprostředkovat celkový dojem, co mi vůně připomíná, resp. která složka mi přijde nejvýraznější. Nikdy ale nejde o jednoduchou vůni; i když řeknu, že mi něco voní třeba po jablku, není to čisté jablko, ale cítím za ním ten komplexní celek dalších přísad, které nedokážu identifikovat a které vůni ozvláštňují.

__________________________________________________________

Zimní box:

Tato krabička stála 34 dolarů + poštovné 12 dolarů, já na ni měla slevu 10 %. Obsahuje 10 produktů v plném či cestovním balení. Tak jako byly jednotícím tématem podzimní krabičky dýně, tak zimní box je hodně svěží, plný jehličnatých a citrusových vůní s občasným závanem něčeho dobrého na zub. :)

Obsah zimního boxu


Zázračný balzám All Bundled Up
plné cca 15ml balení, ke koupi za 5 dolarů zde


"Fruity and woody opening containing sparkling grapefruit, cotton and juniper berries followed by a middle note of wild ivy and finishing with a touch of warm white musk, cedar, and balsam."

"Ovocně dřevité úvodní tóny vůně obsahující jiskřivý grep, bavlnu a jalovčinky jsou následovány středními tóny divokého břečťanu; vše je zakončeno dotykem teplého bílého pižma, cedru a balzámové pryskyřice."

Na první nádech velmi stromečková vůně, hned si vybavím vánoční stromeček. :) Když si přičichnu pořádně a nad tou vůní se zamyslím, tak v ní ty svrchní tóny fakt cítím - ten grep, bavlnu i jalovec. Bohužel ty zbývající složky nevím, jak voní. Ale jo, cedr jsem vlastně čichala na dovolené a ten z toho po chvíli taky vynikne. No konečně vůně zázračného balzámu, která mi fakt sedne. :)


Nevím, jak to Sunny dělá, ale mám pocit, že se kvalita jejích produktů pořád zvyšuje. Tahle várka balzámu byla ještě o něco měkčí a roztíratelnější než ty předchozí. Mým ztvrdlým chodidlům dělá fakt dobře. :)



Olej na nehtovou kůžičku Baby It's Cold Outside
plné 10ml balení, ke koupi za 6 dolarů zde


"Notes of mandarin, green clover, fir needle, sparkling spruce, carol (carob?) and cedar bark with bottom notes of guaiac wood, precious woods and allspice!"

"Tóny mandarinky, zeleného jetele, jedlového jehličí, jiskrného smrku, karobu? a cedrové kůry s podtóny dřeva březule, drahých dřevin a nového koření."

Tohle je prostě nefalšovaná vůně vánočního stromečku, nemůžu si pomoct. :) Žádná umělotina s vůní stromečkového osvěžovače do auta, to se nebojte. Ačkoli máme každý rok živý stromek, tak posledních pár let nám vůbec nevoní, což mě dost mrzí. Tohle je taková náhrada, co s sebou můžete nosit v kapse. Oproti předchozí vůni neobsahuje tak výraznou citrusovou složku, je opravdu převážně dřevitá, tu mandarinku prakticky necítím. Je škoda, že tato vůně v porovnání s jinými SBP olejíčky poměrně rychle vyprchá.



Všechny svoje SBP olejíčky mám vyskládané v práci na stole a střídavě si s nimi mažu nehty a zápěstí, protože to je příjemný relax. Nejsou moc mastné, takže se hned vsáknou.



Peeling na ruce It's a Wonderful Life
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 8 dolarů tamtéž


"Mulled citrus and fruit followed by cinnamon, cloves and crunchy snickerdoodle cookies with top notes of fresh cut Christmas trees: Douglas fir, blue spruce and cedar."

"Svařené ovoce a citrusy následované skořicí, hřebíčkem a křupavými máslovými sušenkami se svrchními tóny čerstvě pokácených vánočních stromků: jedle douglasky, modrého smrku a cedru."

Tahle vůně je cítit úplně, jako byste pili svařák nebo punč u vánočního stromečku a přikusovali k tomu sušenky. Pořád jde o jehličnatou vůni, ale sladší a ovocnější než ty předchozí.


Konzistence peelingu se také zlepšila, v balení je mnohem více oleje, takže se snáz nabírá a více hydratuje. Je to radost používat ho i na celé tělo.



Cestovní krém na ruce Let It Snow
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 11 dolarů zde, střední 60ml za 7 dolarů tamtéž


"Notes of fresh clean, frosty air, hints of lemon leaf and tangerine zest, petitgrain, traces of jasmine petals, secret Santa spices, prussian cypress, oak moss and precious woods."

"Tóny čerstvého čistého studeného vzduchu, nádech citronového listu, kůry z červené mandarinky, oleje z hořkého pomeranče, stopy jasmínových květů, santovského koření?, pruského cypřiše, větvičníku (lišejník) a drahých dřevin."

Tato vůně není zrovna moje oblíbená, je hodně pánská, jako pánský deodorant či antiperspirant. Nepůsobí ale lacině, je komplexnější, takže pokud máte rády mužné vůně, mohla by se vám líbit. Nebo pokud vaše drahá polovička trpí na vysušené ruce, tohle by byl krém na ruce přesně pro něj. Tedy až na ten ženský obal, z toho by asi chlap nadšený nebyl. :D Po chvíli se vůně zjemní a není až tak pánsky výrazná.


Tyhle krémy na ruce ale rozhodně zůstávají mými oblíbenci díky své kvalitě i nadále. Krásně hydratují, rychle se vsakují a nezanechávají ulepený pocit.



Balzám na rty Peppermint Mocha
cestovní balení, cca 4,5ml, plné 10ml balení ke koupi za 4,25 dolarů zde


"A yummy blend of hot mocha latte and fresh minty peppermint!"

"Chutný mix horkého mocca latté a svěžího mátového peppermintu!"


Mně přijde, že chutná jako mátová čokoláda, kávu z něj necítím. Větrovou čokoládu moc nemusím, ale jako příchuť v tomto balzámu mi nevadí. Zkrátka to jen není něco, z čeho bych byla nadšená.



Balzámek je také o něco krémovější než ten předchozí, skvěle hydratuje a dlouho na rtech vydrží. Je to zkrátka nejlepší balzám, co jsem zatím vyzkoušela.



Tělové mléko Sleigh Rides
cestovní balení, cca 30ml, plné 240ml balení ke koupi za 15 dolarů zde, střední 120ml za 10 dolarů, případně 60ml za 7 dolarů tamtéž


"A scrumptious nutty fruity marzipan and berry type with notes of almonds, nutmeg and clove with a super sweet, sugary vanilla and tonka bean base with hints of sandalwood."

"Delikátní oříškově ovocný marzipán s tóny mandlí, muškátového oříšku a hřebíčku se super sladkou vanilkou a tonkovými boby s nádechem santalového dřeva."

Velmi chutná a přitom nevtíravá vůně, voní mi, jako byste smíchali marcipán s vanilkovým pudinkem. :)


Složení mi nešlo hezky vyfotit, tak ho zde přepisuju: water, rice bran oil, BTMS-50, avocado oil, coconut oil, sunflower oil, vegetable glycerin, emulsifying wax, palmitic acid, potassium sorbate, meadowfoam oil, jojoba oil, vitamin E oil, fragrance oil.

Tělová mléka od SBP jsou fakt skvělá, snadno se roztírají, rychle se vsakují a přitom krásně hydratují. Škoda že mi tahle minilahvička stačí jen asi na pět namazání.



Tuhá sprchovací pěna do koupele Snow Kissed
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 7 dolarů tamtéž


"A unique blend of hints of lemon, orange, cedar wood and pine all nestled in a warm, rich vanilla cookie base."

"Jedinečná směs citronu, pomeranče, cedrového dřeva a borovice zasazená v základu z teplých sytých vanilkových sušenek."

Hodně zvláštní kombinace, nejprve vás do nosu praští citrusy a jehličí, okamžitě je ale vystřídá vůně sušenkového těsta. Teda ty úvodní tóny tam pořád jsou, ale spíše v pozadí. Každopádně se mi tato vůně i přes svou nezvyklost moc líbí. :)


Sprchovací pěna v malém množství vytvoří na kůži spíše takový mléčný povlak (proto se s ní ráda holím), když ale naberete množství o velikosti čajové lžičky a dáte je do žínky, utvoří krásnou hebkou huňatou pěnu. Škoda, že celkem rychle klesne.



Máslo na ruce Snowflakes
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 6 dolarů tamtéž


"Combination of mints, aquatics and camphors."

"Kombinace máty, vodních tónů a kafru."

Jednoduchá jemná svěží "modrá" vůně, cítím z ní mátu a nějaké... vodní květy? Díky té mátě mi trošku připomíná zubní pastu, je to prostě taková "svěženka" (to slovo nemám ráda, ale tuhle vůni vystihuje). Ke sněhovým vločkám, jež má v názvu, se hodí, a nedokážu si představit, že by někomu vadila nebo dokonce smrděla.


Sunny psala na Fb, že změnila způsob, jakým roztápí bambucké máslo, a je to poznat. Její máslo na ruce mi přišlo poté, co pominulo prvotní očarování skvělými vůněmi, až moc hutné, těžko roztíratelné a po čase trochu hrudkující. Tahle várka je ale už na první pohled mnohem krémovější a máslovitější, snadněji se nabírá i roztírá. Takže už ho používám jako máslo na celé tělo a je moc fajn.



Balzám na celé tělo Winter Cabin
cestovní balení, cca 4,5 ml, plné 15ml balení ke koupi za 6 dolarů zde


"Notes of fresh, fruity green apple, honey, cinnamon bark, nuts, creamy caramel, maple sugar, cider spice and warm French vanilla will remind you of a cozy wonderful stay in a log cabin up in the mountains!"

"Tóny čerstvých zelených jablek, medu, skořicové kůry, oříšků, krémového karamelu, javorového sirupu, ciderového koření a teplé francouzské vanilky vám připomenou pohodlí dřevěného srubu ukrytého v horách!"


Opravdu svěží šťavnatá ovocná vůně s dalšími zajímavými podtóny. Stává se vám někdy, že vám vůně voní jinak než podle popisu, který jste si přečetli až po prvním přivonění? Teď když si znovu čtu složky, tak mi dochází, že ten hlavní tón jsou fakt šťavnatá zelená jablíčka. Ale když jsem si k balzámu přičichla poprvé bez znalost jednotlivých složek, okamžitě se mi vybavilo mango a jeho slupky. Loupaly jste si někdy mango, ne? Tak jste si určitě všimly, že dužina nejblíž slupce chutná trochu... jehličnatě? Takový byl můj první dojem z této vůně - jehličnaté mango. Ale teď když jsem si přečetla popis, už cítím jenom ta jablka. :D Dává to smysl? Asi moc ne. Po chvíli se vůně trochu rozleží a jsou cítit i ty zbývající více sladké tóny, hlavně skořice, oříšky, karamel, cider a javorový sirup.



Tato vůně je přece jen trochu zvláštní na to, abych balzám používala jako tuhý parfém. Takže ho používám na suchá místa a na nehtovou kůžičku. 



Intenzivní pečující kúra na nehtovou kůžičku Winter Wishes
plné 15ml balení, ke koupi za 8 dolarů zde


"A cheerful blend of fresh mint, blooming jasmine and pine needles!"

"Veselá směs čerstvé máty, kvetoucího jasmínu a borovicového jehličí!"


Jednoduchá svěží květinová vůně, ta kombinace jasmínu s mátou a jehličím je fakt zajímavá. Po chvíli mi trochu připomíná nějakou aviváž a čerstvě vyprané prádlo, příjemným způsobem. Jako když si lehnete do čerstvě převlečených voňavých peřin.


Složení: argan oil, coconut oil, flax seed oil, apricot kernel oil, hazelnut oil, rosehip seed oil, fragrance.

Jsem ráda, že má olejíček takovou příjemnou svěží nevtíravou vůni. Ráda jej totiž používám jako vlasovou masku před mytím vlasů, nechám ho na navlhčených vlasech sedět asi tak půl hodiny. Z těžké vůně bych měla pěkný bolehlav.


_________________________________________________________________


Valentýnský minibox:

Tato krabička (no vlastně to došlo v obálce) stála 12 dolarů + 9 poštovné. Obsahuje sice jenom čtyři produkty ve čtyřech různých vůních, podle mě jde ale o vůně velmi povedené, asi nejvíc "parfémové", jaké jsem od SBP měla. Všechny jsou totiž dost komplexní a vícevrstvé, dokážu si je představit jako klasické voňavky.

Obsah valentýnského miniboxu


Peeling na ruce Cupid's Arrow
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 8 dolarů tamtéž


"Top - Black Currant, Bergamot, Apple and Pineapple; Middle - Rose, Birch, Jasmine and Patchouli; Base - Oakmoss, Musk, Ambergris and Vanilla."

"Hlava: černý rybíz, bergamot, jablko a ananas; srdce: růže, bříza, jasmín a pačuli; základ - větvičník, pižmo, ambra a vanilka."


Hned bych brala parfém stejné vůně, opravdu! Tato se vážně blbě popisuje, protože je velmi vyvážená, žádná ze složek nevyčnívá ven oproti ostatním. Je to velmi šťavnatá ovocně květinová vůně, rozpis složek sedí, protože nejprve cítíte hlavně ty ovocné tóny s květinami v pozadí, které se postupně rozvinou a nakonec, když se olej z peelingu vsákne do pokožky, zanechá na ní takovou tu příjemně tělově vanilkovou vůni.





Balzám na celé tělo Heart's Desire
cestovní balení, cca 4,5 ml, plné 15ml balení ke koupi za 6 dolarů zde


"A delicate blend of roses, lilies and night blooming florals that dry down to a light powdery musk."

"Delikátní směs růží, lilií a v noci kvetoucích rostlin, která zasychá do lehkého pudrového pižma."


Zatímco zimní jablíčkovo/mangový balzám se mi na využití ála tuhý parfém moc nehodil, tenhle valentýnský je perfektní. Je to velmi jemná "suchá" květinově pudrová vůně, růže i lilie jsou z balzámu krásně cítit, další květiny se mi moc nedaří rozeznat. Cítím z ní trochu fialky i konvalinky. Je to velmi jemná a elegantní vůně, takže její hlavní využití u mě je jasné - voňavka! :) Fakt budu smutná, až mi dojde...




Olej na nehtovou kůžičku Kisses
plné 10ml balení, ke koupi za 6 dolarů zde


"Fresh, clean, body oil favorite with melons, apples, pears and subtle hints of jasmine and rose."

"Svěží čistá vůně melounu, jablek a hrušek s jemným nádechem jasmínu a růže."

Chutná ovocně-květinová vůně, popis složek ji přesně vystihuje.




Cestovní krém na ruce Love Struck
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 11 dolarů zde, střední 60ml za 7 dolarů tamtéž


"A trendy, urban fragrance with some noticeable citrus top notes. This fragrance is classified as a fresh scent with sparkling notes that refresh and really put a smile on your face."

"Trendy městská vůně s výraznými svrchními citrusovými tóny. Jiskrné nóty této svěží vůně vás probudí a vyčarují vám úsměv na tváři."


Teda vůbec mě netěší, že Sunny u této vůně tají ingredience. :) Protože se mi vůbec nedaří ji rozklíčovat. Citrusy z ní cítím, ale i trošku dřevitých a pižmových tónů. Připomíná mi nějakou "žluto-zelenou" voňavku, takový ten trendy svěží styl voňavek cílících na teenagerky, co nemají rády sladké holčičkovské vůně. V krému na ruce není tak výrazná, jak by mohla být v tuhém parfému. 




Co na vůně říkáte? Zaujala Vás některá podle popisu?

P. S.: Jelikož jsem s kosmetikou SBP moc spokojená, řekla jsem si, že si budu kupovat jejich krabičky po celý rok a uvidí se, zda se mi pak omrzí nebo se začnou vůně opakovat. Nakonec ale asi hned tu příští krabičku vynechám, má jí být totiž speciální Sweet Treats edice chystaná na březen. Ta mi zněla zprvu lákavě, jedlé vůně mám ráda, ale představovala jsem si fakt vůně různých pochoutek, cukroví, zákusků apod., jaké byly občas v boxech doposud.  

Na Fb už ale byla zveřejněna fotka (níže) a bohužel jde o vůně populárních amerických cukrovinek. Počítám, že budou pěkně sladce umělé, jako ty produkty samotné, a mnohem jednodušší než dosavadní vůně, takže mě moc nelákají. Navíc byly do SBP nabídky zařazeny dva další produkty (dry spot healer a lip scrub), takže obsah i cena krabičky se zase o něco nafoukly + USPS zvýšilo poštovné do zahraničí, takže krabička už moc levně nevyjde (12 produktů za 50 dolarů + 21 dolarů poštovné).

Zaujaly by Vás takové vůně?



9 komentářů:

  1. Uf! Obdivuju tě, Brun, že zvládáš napsat takhle dlouhý článek. Halloweenskou si pamatuju a tahle vypadá taky moc hezky. Hrozně se mi líbí dizajn té zimní edice. Moc mě nezaujaly ale vůně, protože stromečková není moje nejoblíbenější. U oleje na kůžičku se mi nelíbí ta kovová kulička, tu pamatuju z dětství a nějak se mi protiví. Zato peeling na ruce by se mi líbil! Valentýnská edice mě nezaujala vůbec. Těším se na další krabičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ta kulička líbí, jak chladí. :D Já jehličnaté vůně také nevyhledávám, ale tyhle se mi vážně líbily, dokážou vyvolat vánoční náladu. :)
      Jaj, valentýnskou edici jsem vážně neuměla moc popsat, přitom vůně se mi hodně líbily.

      Vymazat
  2. Na začátku jsem si myslela, že by zimní edice nebyla vůbec pro mě, ale díky tvým popiskům bych ji asi brala hned a celou!Nejlépe mi zní ten zimní peeling, živě si ho představuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si říkala, že mi asi nesedne, ale moc příjemně mě překvapila. Teď pořád přemýšlím, zda utratit tolik peněz za tu cukrovinkovou... no nevím, asi se na ni vykašlu a raději trochu ušetřím. Snad pak bude ještě regulérní jarní edice s květinovými vůněmi, takovou bych moc ráda.

      Vymazat
    2. Já bych ji vynechala, stojí už fakt kotel a jak říkáš, ty vůně budou asi hodně... no, americké :D Ale nechci tě nabádat :)

      Vymazat
  3. Tak a teraz som hladna :) Aj ked je pravda, ze pri spojeni "ihlicnate mango" som sa trochu zarazila. Nikdy sa mi nestalo, ze by som pri jedeni manga citila ihlicie :)
    Ja mam jedle vone rada, ale netusim ako vonaju americke cukrovinky. Az na Reese's Peanut Butter Cups, ktore milujem. Ale 50 dolarov + postovne je neskutocna palka.

    OdpovědětVymazat
  4. Boxiky mám ráda. Miluji překvapení..značku vůbec neznám, ale mají rozmanité obaly...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak od tejto značky by som najradšej poovoniavala všetko :) Aj tá kolekcia so sladkosťami by mohla byť dobrá, ale za tú cenu asi radšej nie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem si stejně nemohla pomoct a objednala ho. :) Protože poštovné nakonec bylo jen 5 dolarů (po USA zadarmo).

      Vymazat