pondělí 18. ledna 2016

Swatch gallery: Tekuté barvy na rty Lip Theories od Life's Entropy - Volume 1 (15 odstínů)

O indie značce Life's Entropy a jejich produktech na rty jste se u mě na blogu mohly dočíst už dřív. Recenzovala jsem jejich limitovanou kolekci rtěnek Cosmos a tři tekuté matné barvy na rty Matte Theories. Bylo tedy jen otázkou času, než se mi do rukou dostane jejich nejznámější lip produkt, a to tekuté barvy na rty Lip Theories. A protože nejsem žádný troškař, objednala jsem si rovnou celý set vzorků všech 15 dostupných odstínů. Tedy tehdy dostupných. Na Black Friday Jane uvedla do prodeje dalších 20 ještě zajímavějších odstínů, původní označila jako Volume I a nové jako Volume II. Já se konečně dostala k nafocení původních odstínů, ale ty nové už mi taky leží na stole. 

Sjednocujícím tématem celé značky jsou přírodní vědy, což se promítá do názvů produktů, odstínů i balení. Myslím si, že je to nápadité a originální, proto mě taky značka zaujala. 

Vlastnosti produktu:
Lip Theories jsou (více) indie varianta slavných Lip Tarů od Obsessive Compulsive Cosmetics. Jde o vysoce pigmentované tekuté barvy na rty, které se nanášejí štětečkem či aplikátorem, na pokrytí celých rtů stačí opravdu malé množství. Neschnou do matného finiše, takže se samozřejmě stírají, ne ovšem tolik jako lesky na rty, nejsou tak moc mokré. Finiš je na stránkách označen jako saténový. Pigmentace je opravdu intenzivní, takže i když pijete a barvu si postupně stíráte, stejně vám jí na rtech zůstane ještě spousta. Výdrž neuvádím, přijde mi to zbytečné. Vždy záleží na tom, jak moc jíte a pijete. Když si do pusy nic nedáte, vydrží vám na ní klidně celý den. ;) Nemají žádnou výraznou vůni, tuším jsem někde četla, že by měly být cítit vanilkou, ale nějak jsem si nevšimla. 

Dostupnost a cena:
Plné balení (tuba s aplikátorem) obsahuje 6 gramů produktu a stojí 8 dolarů, vzorky jdou momentálně kupovat po 2 dolarech za kus, ale od dubna budou dostupné jen v setech. Tenhle obsahuje 15 odstínů v odstředivkových 1,5ml zkumavkách (na stránkách mají špatně uvedeno 16 odstínů, počet se mění, některé starší barvy už v prodeji nejsou, např. žlutá, kterou můžete pořád na některých promo fotkách vidět) a stojí 25,5 dolaru. Balení je praktické - dá se hezky zašpuntovat a je tak akorát dost velké na štěteček na rty. K nalíčení celých rtů stačí jen opravdu malá troška barvy, jen trochu smočit štěteček, takže si myslím, že vzorek vydrží aspoň na 20 použití.

Edit: Přehled všech odstínů sem dávám rovnou, třeba to přitáhne více pozornosti. :)

Technické poznámky:
Článek jsem pojala tak, že jsem barvy rozdělila do barevných skupin, v rámci skupiny jsem pak porovnávala kvalitu jednotlivých barev. Zde je pro pořádek foto mých nenalíčených rtů. Jak můžete vidět, okraje nemám zrovna ostře definované, takže nakreslit ostrou linii je někdy oříšek. Proto omluvte případné nerovnosti na fotkách, někdy mi ruka trochu ujela. Ale myslím, že jsem se swatchováním docela dobře pocvičila v nanášení tekutých rtěnek. :)

Schválně jsem fotky nijak neupravovala, nedokonalosti jsem nemazala, takže můžete vidět všechny nerovnosti, případně i to, jak se barvy rozpíjí. U každé barvy budou minimálně dva sety swatchů, první bez konturky, druhý s průhlednou konturovací tužkou od MUFE, oba v jiném světle. Všechny odstíny jsou na fotkách o něco světlejší než ve skutečnosti, foťák barvy vždycky trochu utlumí.




Nudes and Neutrals / Neutrální naháči



Enzyme:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Světlá broskvovo-růžová."

Myslím, že oficiální popis ji celkem vystihuje, je to taková narůžovělá broskev, dost světlá, světlejší než moje rty. Proto také trochu pruhuje a zalézá do vrásek, to bývá u světlých odstínů často problém. Myslela jsem, že s ní budu vypadat divně, že na mně bude moc světlá, ale překvapilo mě, že je celkem nositelná. Z trojice naháčů je nejteplejší.

Bez konturky.
S konturkou (u světlejších odstínů ten rozdíl moc vidět není).


Derivative:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Světlá až středně tmavá studená růžová."

Tohle je taková ta "baby pink" barvička, sladká růžová, ale ne křiklavá. O něco tmavší než předchozí odstín, taky se líp nanáší, ale pořád docela zalézá do vrásek.

Bez konturky.
S konturkou.


Catalyst:

Screenshot ze stránky produktu (novější odstíny nemají na stránkách oficiální swatch na ruce, proto je zde jen jedno foto).


"Světlá šedivá béžová."

Největší chameleon z nahých odstínů a můj jasný oblíbenec. Tohle je prostě můj "my-lips-but-better" odstín. Když se s ní líčím ve stínu, skoro nevidím, kde mám barvu a kde jen ret. V silnější vrstvě se výrazně leskne a je více do (šedo)hněda alias greige, ve slabší vrstvě je více tělová. Skvěle kryje, nepruhuje, nezalézá do vrásek. Trošku jsem se s těma swatchema nechala unést.

Zde můžete vidět rozdíl silná x slabá vrstva. Bez konturky.
S konturkou.
Po odsátí vlhkosti ubrouskem. 

Všechny tři odstíny vedle sebe:


Jak už jsem napsala, jasně u mě vede Catalyst, a to jak odstínem, tak kvalitou. Na druhém místě se umístila Derivative a jako poslední Enzyme.


__________________________________________________________


Oranges and Corals / Oranžové a korálové


Oranžové rtěnky nemusím a nenosím, ale swatchovat je byla zábava.


Transformation:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Studená zářivá oranžová."

Jo, tak tohle je prostě oranžová pecka jen pro odvážné. Nejoranžovější oranžová. Bez konturky se docela rozpíjí, ale s konturkou jde ukočírovat. :) Překvapilo mě, že s ní zuby nevypadají žlutě, myslela jsem, že to oranžové rtěnky dělají.

Bez konturky.

S konturkou.

Apoptosis:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Zářivá středně tmavá oranžová korálová."

Oranžová s trochou růžové. Nechápu, jak se mi při prvním focení, ze kterého je první sada swatchů, podařilo nanést na rty takovou řídkou a průhlednou vrstvu. Taky můžete vidět, že se děsně rozpíjí. Napodruhé s konturkou je barva sytější a nikam ze rtů neutíká. Vypadá skoro jako úplně jiný produkt.

Bez konturky.
S konturkou.

Obě barvy vedle sebe plus jako bonus fotka jedné poloviny rtů s jedním a druhé poloviny s druhým odstínem pro lepší porovnání rozdílů:


Transformation je asi kvalitnější - hutnější, více krycí, míň se rozpíjí, ale odstínem u mě vítězí Apoptosis, není tak děsivě křiklavá. I tak je ale hodně výrazná a není to můj šálek čaje, takže nepočítám, že ji budu moc nosit.


__________________________________________________________


Reds / Červené


Vaccine:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Neutrální středně tmavá červená."

Tohle je jediný odstín, který oficiálnímu swatchi na rtech vůbec, ale vůbec neodpovídá. Na stránkách vypadá jako naoranžovělá červená, je to přitom klasická elegantní rudá. Klasika všech klasik, možná s trochu studenějším nádechem. Tuhle rtěnku jsem si vzala, když jsem šla na jednu akci v přestrojení za Sněhurku, a měla úspěch. :) Trochu se rozpíjí, ale není to nic, co by konturka od MUFE nespravila.

Bez konturky (a za soumraku).
S konturkou.
Po odsátí vlhkosti ubrouskem.


Big Bang Theory:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Tmavá vampy rudá s hnědými podtóny."

Další skvělá výrazná barva. Základ a podtóny jsou spíše vínové až růžové, do hněda se zbarví až v silnější vrstvě. Podle mě to je spíš odstín černé třešně. U tmavých odstínů bývá problém (stejně jako u těch hodně světlých) nanést je rovnoměrně, nejinak tomu je i u této barvy. Stačí si ale jen trochu vyhrát a plného neflekatého krytí dosáhnete.

Ve slabé vrstvě bez konturky.
V silné vrstvě s konturkou.
Po odsátí vlhkosti ubrouskem.


pKa:

Screenshot ze stránky produktu.


"Teplá marsalová (vínová) červená."

Moc pěkná tlumená červená barva, hodně mi připomíná Audacious rtěnku od NARSu v odstínu Audrey, o které jsem tu psala nedávno. Akorát teda se na můj vkus až moc rozpíjí, jinak by to byl dobrý indie dupe.

Bez konturky.
S konturkou.

Všechny tři odstíny vedle sebe:


Kvalitou a intenzitou jasně vede Vaccine. Big Bang Theory se mi ale taky moc líbí, je děsně dárk a zajímavá. Nejnositelnější je pro mě pKa, která se ale dost rozpíjí a jí podobnou barvu už mám. Tak nevím, kdo to tentokrát vyhrál, co myslíte? :)


__________________________________________________________


Pinks and Purples / Růžové a fialové



Fusion:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Zářivá studená fuchsiová růžová."

Svítivá růžová neonka, opravdu nepřehlédnutelná, na fotkách je oproti realitě dost nevýrazná. Hezky kryje a nerozpíjí se. Já ovšem na ostré neonky nejsem, takže to není nic pro mě. Trochu stainuje.

Bez konturky.
S konturkou.


Chaos:

Screenshot ze stránky produktu.


"Nachově-švestková."

Popsala bych ji jako tlumenou nafialovělou berry barvičku, je opravdu moc pěkná, jedna z mých oblíbených. Taková berry varianta pKa, myslím si, že mi sluší. :)

Bez konturky.
S konturkou.


Crystal Violet:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Studená středně tmavá fialová."

Tohle je taková ta správná fialová, co z vás udělá mrtvolku. :) Na fotkách - hlavně druhém setu swatchů - je až moc do modra. To je tím, že můj foťák neumí fotit fialovou a často ji vyfotí jako modrou. Ten modrý nádech na fotkách si zkrátka budete muset odmyslet. Hooodně růžově stainuje a při nanášení trošičku pruhuje.

Bez konturky.
S konturkou. Ve skutečnosti rtěnka nemá žádný modrý nádech.
Stain po Crystal Violet.

A závěrečné srovnání:


Můj zcela jasný favorit je Chaos. Za ním je Crystal Violet, ale to jen proto, že divokou růžovou Fusion bych na veřejnosti nenosila.


__________________________________________________________



Weirdos / Divnobarvy


Quantum:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Vysoce pigmentovaná čistá bílá."

Bílá barva na rtech vypadá přesně tak blbě, jak si ji představujete. Vlastně ještě hůř. :D Jako byste si namazaly pusu zubní pastou nebo se napily Primalexu. (Trochu je jako Primalex i cítit. Vlastně všechny tyhle divnobarvy mají divnou chemickou pachuť, jako by rty na ty odlišné pigmenty nebyly zvyklé.) Nanést souvislou vrstvu není vůbec snadné, barva po rtech putuje, zvýrazňuje vrásky a rozpíjí se. I při vší té snaze vypadá na rtech divně. 

Ptáte se, proč vůbec něco takového mají v nabídce? Inu abyste si mohly namíchat vlastní odstín (viz např. tento článek). V prodeji mají totiž i prázdné tubičky s aplikátory a ředící tekutinu Placebo, takže pokud jste kreativní a rozumíte skládání barev, můžete si vymyslet odstín podle svého gusta. Což teď ale půjde trochu hůř, protože vymačkávací tubičky (squeeze tubes) vyměnily za normální plastové balení s pacičkovým aplikátorem (dřív jste si na paletku prostě jen vymáčkly kapičky různých barev a dle libosti míchaly).

Bez konturky v slabé vrstvě.
S konturkou v silné vrstvě.


Matrix:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Středně tmavá lesní zelená."

Tahle tmavá mechově zelená mi přijde ze všech divnobarev nejnositelnější a celkem slušivá. Sice to chce trochu si pohrát s vrstvením, nekryje jedním tahem, ale výsledek se mi překvapivě celkem líbí. :) Pokud chcete jít na Halloween za vodnici nebo jiné strašidlo, tak je tohle ideální barva.

Bez konturky ve slabší vrstvě.
S konturkou v silnější vrstvě.


Osmosis:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Zářivá středně tmavá modrá."

Zelená Matrix je možná nejslušivější, modrá Osmosis je z těchto čtyř odstínů ale nejkvalitnější. Krásně kryje jedním tahem, skoro se nerozpíjí... zkrátka je to kvalitní tekutá rtěnka, jen v nezvyklém odstínu. Tak si říkám, že třeba pro cosplayery musí být tyhle barvy super.

Bez konturky.
S konturkou.


Nucleus:

Screenshoty ze stránky produktu.


"Trochu lesklá superpigmentovaná černá."

Jestli Quantum vypadá jako Primalex, tak Nucleus je asfalt. Dost řídký asfalt, což je důvodem, proč bych - pokud bych chtěla černou rtěnku - po téhle tekuté nesáhla. Musíte vrstvit a vrstvit a stejně nedosáhnete takové intenzity jako u klasické černé rtěnky. Navíc se dost rozpíjí a ani konturka tomu moc nepomáhá. Opět bych ji použila jen na míchání barev.

Bez konturky.
S konturkou.


Z této závěrečné čtveřice se mi nejvíc líbí zelená Matrix, ovšem nejlepší konzistenci má modrá Osmosis. Stejně to ale nejsou barvy, od kterých bych potřebovala plná balení. Což asi chápete. :)


______________________________________________________________

A na závěr zde pro vás mám všechny odstíny vedle sebe (pro zvětšení rozklikněte):

Life's Entropy Lip Theories - Volume 1

Tak co, vybraly byste si? Nebo jsou na vás tyhle barvičky až moc divoké? 

Já to do budoucna vidím určitě na plné balení Catalyst a Chaos a možná některého z červených odstínů (nebo všech?). :)

24 komentářů:

  1. úžasné barvičky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta fialová je náhodou skvělá! (Asi bych se s tou úchylkou na fialové rtěnky měla léčit. :D)
    Jinak jsou tam i hodně použitelné barvičky, vlastně úplně všechny, kromě posledních divnobarev. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám fialovou taky ráda. Zprvu mi přišla divná, ale když jsem si koupila Grape Pop, přišla jsem jí celkem na chuť. :)

      Vymazat
  3. Super clanok. Viem, ze to pisem casto, ale tolko usilia :)
    Najviac sa mi pacia Chaos, pKa, Catalyst a celkom aj Derivate.
    Tieto farby by som vo vzorke brala aj ja:)
    Mozem sa opytat, aky stetec na pery pouzivas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) To se nikdy neomrzí. ;) :D
      Tak to máme asi podobný vkus. :) Derivate je v reálu trochu výraznější a zářivější, není to ale neonka.
      Já se přiznám, že jsem štětcový looser, vlastním celkem asi tři štětce na tváře a čtyři na oči, z toho většinu mám z Rossmanna. Ale na rty používám štěteček, co byl ke gelovým očním linkám od L'oréalu:

      http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Be-BlhT8L._SY300_.jpg

      Vymazat
  4. No tak to jsou šílené barvičky! Máš můj obdiv za to, jak jsi to krásně nafotila, mám hrozné problémy fotit si rty, barvy nikdy nevyjdou hezky a rty jsou křivé. Divnobarvy jsou úplně parádní, samozřejmě asi ne na běžné nošení do práce (hihi), ale na nějaké speciální příležitosti a maškaráky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Mně to dřív taky vůbec nešlo fotit, ale s postupem času jsem to celkem vychytala. Hlavně ty fotky z poloprofilu vypadají podle mě dobře a jde na nich skrýt lecjaká nerovnost.
      Jo, ty si budu na maškarády určitě šetřit. :) I když nějakou tmavě modrou bych možná vytáhla i jen tak navečer, postrašit cizí lidi v šalině. :D

      Vymazat
    2. Hohoo, postraš to tam v šalině, proč ne :D Máš pravdu, z poloprofilu to jakž takž většinou jde, ale i tak jsem děsný nervák na tohle :D

      Vymazat
    3. Já si vždycky říkám, že takhle dlouhé články už dělat nebudu, a pak to stejně nedodržím. :D

      Vymazat
  5. Skvelá práca, Brunwen! Farby sú nádherné a väčšinu z nich by som si vybrala pre seba. Okej, "divnobarvy" by som asi nevyužila, jedine tak na miešanie nových odtieňov, ale inak sa mi to páči.

    OdpovědětVymazat
  6. To je zase parádní přehled, a ta fotka na závěr! U mě vede Catalyst, Big Bang Theory a Fusion - ten se mi líbí moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš víc odvahy než já, já bych asi ven s Fusion nevyšla. :)

      Vymazat
  7. Ó ty názvy! Mé biologické srdce plesá. Při představě, že přijdu do naší virologické labory a na dotaz: "Co to máš na rtech?" odpovím s ledovým klidem: "Vakcínu." mi cuká ruka k objednání, i když mám v tomhle odstínu minimálně jednu rtěnku.
    Jen je škoda, že se tolik rozpíjejí, všechny červené a Catalyst mě vážně baví.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, podobný důvod jsem měla ke koupi Blood of My Enemies lesku od Shira. :D No já měla taky rtěnky v podobném odstínu, ale i když byly stejné, žádná nebyla takhle intenzivní. A zrovna Vaccine se zas tak moc nerozpíjí. Na tom prvním setu swatchů jsem měla silnější vrstvu, což nebyl dobrý nápad.

      Vymazat
  8. To je nádhera, skvělý článek a barvy jsou boží, strašně se mi líbí jak si vše dala do mozaiky. Chci všechny!

    OdpovědětVymazat
  9. ty barvy jsou naprosto boží! až člověku přechází zrak ;) krásně jsi to nafotila i popsala, musela to být makačka, stačilo mi fotit tři rtěnky po sobě a měla jsem rty jak struhadlo :D nejvíc se mi líbí Enzyme, pKa a Chaos, ty bych brala, jen nevím, jestli bych měla trpělivost s nanášením ;) a ta bílá je teda úlet, si nedokážu představit jak by vypadal celý obličej a lepidlové rty, to musí být dost strašidelné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) No já to fotila v průběhu několika dní, vždycky po várkách. Ono to nanášení zas tak dlouho netrvá, chce to cvik. Ta bílá vypadá ze všech nejdivnějc, fakt děsně, úplně jsem se sama sebe lekla. :D

      Vymazat
  10. Catalyst je úžasný odstín, vlastně všechny odstíny jsou úplně dokonalé :). Skvělý článek!
    Natálie.
    NATALIEHOLZ

    OdpovědětVymazat
  11. Teda, ty jsi prostě neuvěřitelná s těma vymakanýma článkama!
    Catalyst, Chaos, pKa jsou mí favoriti, a myslím, že bych nepohrdla ani Crystal Violet, je hodně zajímavá.¨

    Jo a vypadá to, žes konturka MUFE umí kouzla, takže tu kupuju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Ta konturka je super, ale taky super drahá. Možná by stejnou službu udělala i nějaká levnější, ale já mám tuhle už koupenou do zásoby a jiná se mi hledat nechce. :)

      Vymazat