neděle 13. prosince 2015

Recenze: Odvážná rtěnka NARS Audacious v odstínu Audrey

Všude vychvalované ultrapigmentované rtěnky Audacious od NARSu jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, ale vždycky jsem okolo nich v Sephoře jen mlsně brousila, protože přece jen 860 korun za jednu rtěnku je celkem dost. Ve Dnech Marianne jsem se konečně rozhoupala a koupila si svou pečlivě vybranou Audrey. Odstín mi přišel nejzajímavější a navíc mám moc ráda Audrey Hepburn, takže to byla celkem jasná volba.







Balení rtěnky je opravdu luxusní, hned na první dotek je vám jasné, že tady se nešetřilo. Rtěnka je pěkně těžká, protože její pouzdro je z matného na dotek chladného kovu. Nevýhodou je, že je na něm vidět každý otisk prstu. Na druhou stranu se mi zase líbí hladký nápis NARS vinoucí se kolem dokola celého obalu (když si koupíte rtěnky čtyři, můžete si je postavit vedle sebe na poličku a vytvořit si s nimi nápis NARS) a magnetické uzavírání. Nic se nezacvakává, přesto víčko na rtěnce pevně drží, dokonce vám z rukou při zavírání samo vyskakuje, jak ho magnetek přitahuje. Když ho nasazujete blbě (vzhledem k pólům magnetu), tak vyskočí a udělá malou piruetu (samo se správně natočí). Balení je zkrátka cool.





Co už je méně cool, je samotný tvar rtěnky. Nanášecí ploška je na můj vkus dost velká, takže se mi s ní hůř vykresluje tvar rtů. Asi to chce cvik, jako se vším. Chtěla jsem taky napsat, že se mi množství rtěnky zdá malé, pak jsem ale zjistila, že je větší než u většiny jiných rtěnek (i těch z drogérie). Má totiž 4,2 gramů, zatímco třeba M.A.C rtěnky obsahují 3 gramy produktu. Čím to tedy je, že se mi zdá malá? Asi tím, že obal je celkem dlouhý a rtěnka samotná v něm je kratší, ale tlustší.

Odstín Audrey je popsán jako "red current", tedy červený rybíz. No nevím, viděl někdy pan Nars červený rybíz? Já čekala tlumenou teplou červenou, ale tohle je zkrátka tlumená studená červená, s růžovým nádechem. To mi bylo naštěstí jasné už v Sephoře, rtěnku jsem si kupovala s tím, že jsem to o ní věděla. Pokud bych chtěla tlumenou teplou červenou, musela bych si koupit Leslie, která je podle oficiálního popisu v odstínu "cherrywood" a vypadá hnědší, než ve skutečnosti je. Audrey je ale stejně krásná barva, skvěle se hodí na zimu, vypadá svátečně a je myslím ideální pro ty, co se bojí vyloženě rudých řvavých rtěnek, ale co by přesto rády vyzkoušely něco výraznějšího.


Konzistence rtěnky je hutná a krémová, plného krytí dosáhnete jedním tahem. Opravdu se stačí rtů jen dotknout a už se přenáší barva, takže je snadné přetáhnout a s nanášením si musíte vyhrát. Odměnou vám ale bude krásná sytá barva s jemně lesklým finišem. Rtěnka se rozpíjí do vrásek jen minimálně (na fotkách níže tuším žádnou konturku nemám) a na rtech vydrží opravdu dlouho. Teda pokud si dáte silnou vrstvu jako já, tak se samozřejmě obtiskne na každou skleničku či pohárek (snadno se přenáší nejen ze rtěnky na rty, ale i ze rtů pryč), ale pořád vám na rtech zůstane spousta pigmentu, takže to na nich nebude poznat. Pokud se chcete vyvarovat silnější vrstvy, použijte štěteček. Rtěnka nijak nevoní.



Takhle pak rtěnka vypadá, když se "opije" a "ojí" svrchní lesklá vrstva, respektive když ji odsajete do ubrousku, abyste ji neměly na hrnečku:


Pokud si chcete dopřát lepší a dražší rtěnku, NARS Audacious je určitě dobrá volba. Já vám ji s klidným srdcem doporučuji. Jestli si sama pořídím další? To nevím. Možná někdy tu Leslie? Většina odstínů mi nepřijde moc originální, jsou to takové ty trochu ohrané klasiky, nebo mi zase pro změnu nesluší či se mi nelíbí, takže bych to měla těžké, zvolit si čtyři vyvolené na poličku. :) Škoda že u nás není k dostání všech 40 odstínů, resp. že 10 je exkluzivních jen pro jeden americký obchodní řetězec. Mezi nedostupnou desítkou je totiž pár opravdu pěkných fialových odstínů, např. Vivien (ale od té mám už asi dupe).

A co Vy? Láká Vás něco od NARSu? Máte už svoji odvážnou rtěnku?

P. S.: Zavedla jsem vpravo nahoře pod svým profilem takové malé "coming soon" okénko, kde budu vepisovat, co by se v dohledné době mělo objevit na blogu (co mám rozfoceno a tak). Není to přesný rozvrh: některé články se objeví třeba nečekaně, protože je napíšu impulzivně, takže dopředu avizované ani nebudou, ty uvedené nemusí vyjít v uvedeném pořadí apod. Jen jsem si říkala, že by to někoho mohlo zajímat, na čem zrovna dělám. Nebo byste byly radši za úplné překvapení a okénko byste odstranily? Dejte mi vědět Váš názor do komentářů. :) Pokud okénko zachovám, můžete do komentářů psát nejen reakce k danému článku, ale i co byste si rády z ohlášených témat přečetly příště. Já pak dám napsání nejvíc požadovaného článku prioritu a takhle můžete ovlivňovat, co tu na blogu bude. :)

P. P. S.: O víkendu jsem byla v Primarku u Vídně. Přesněji řečeno v obrovském nákupním centru Shopping City Süd. Zajímalo by Vás, jaké to tam je? Nevím, jestli o tom psát článek, protože jsem si nic nenafotila a bohužel ani nic moc nenakoupila, ale třeba tam někdo plánujete jet na povánoční slevy, takže kdybyste někdo chtěl nějaké info, stačí si o něj v komentářích říct. Asi bych dokázala sesmolit, co si myslím o nabídce tamějších parfumerek, drogerií a tak.

14 komentářů:

  1. Tak přesně tenhle odstín bych potřebovala,ale ted mám na rtěnky stopku aspon do vánoc :D Ale díky za tip

    OdpovědětVymazat
  2. NARS Audacious ma naozaj lakaju. Mozno, ked ich konecne uvidim nazivo a bude to laska na prvy pohlad, tak si urobim radost :)
    Zo sekcie "Coming soon" ma velmi zaujal clanok "pokračování Kosmetických střípků s levnou pečující přírodní kosmetikou" a "Mixovací médium Inglot Duraline". Uz sa ich neviem dockat :)
    A potesil by ma aj clanok o tvojom vylete do nakupneho centra Shopping City Sud.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u mě to právě úplně láska na první pohled nebyla. Spíš několikaměsíční zvažování pro a proti. :D Myslím, že dobrá indie náhrada budou Life's Entropy rtěnky, až vyjdou (prý se připravují). Ty limitované cosmosky, co mám, jsou fakt super a konzistencí podobné.
      Díky za požádání o specifické články. :)

      Vymazat
  3. Nádherný odtieň, presne na zimu!:) Od Nars nemám zatiaľ nič ale chcem si od nich zaobstarať zmatňujúci make-up:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  4. WAU :O Tak už jsem si asi vybrala svůj odstín!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. The pictures are great! I love your blog:)

    irenethayer.com

    OdpovědětVymazat
  6. Nadšeně jsem si koupila odstín Natalie a je to asi ta nejvíc vysušující a na rtech cuckující potvora, jakou jsem kdy méla. Četla jsem to i jinde, vesměs o tom samém odstínu, tak asi nešťastná ruka při výběru... Ale další se mi díky tomu zkoušet nechce.
    I když Vivien bych asi neodolala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :( Tak to mě mrzí, to je fakt na nic, když se kvalita odstín od odstínu diametrálně odlišuje.
      To věřím, to by mě taky odradilo. Momentálně taky nemám potřebu kupovat si další, nacházím zajímavější odstíny u indie kosmetiky, přijde mi, že všechny klasické už mám a dupes se mi kupovat nechcou.

      Vymazat