středa 28. října 2015

Paletění s theBalm: Paletka barev na tváře a rty How 'Bout Them Apples?

Dnes je volný den, tak doufám, že stihnu napsat víc článků a podělit se o ně s vámi v tomhle chmurném předhalloweenském období. Vsadila jsem tedy na barvičky a následující články budou pestrobarevné a/nebo halloweensky laděné. :) Tak snad vám to nebude vadit.

Značku theBalm vám na mém blogu nemusím představovat, mám od nich už kupu produktů. Jedna z věcí, co mě dlouho lákaly, byla tahle paletka krémových tvářenek/rtěnek v jednom. Splnila moje očekávání?




Paletka je poměrně velká, vlastně to je spíš paleta. :)



Balení je opět tradičně papírové, ale bytelné, se zavíráním na magnetek. Paletka má i papírové pouzdro se stejným obrázkem, které se bohužel nasunuje tou delší stranou, což je trochu nešikovné. Obrázek na přední straně se mi líbí, ale vím, že to je věc vkusu a spousta z vás tyhle obaly nemusí. No stejně se mi líbí hlavně ten mopslík. A slečně závidím ty šaty. :D 

Uvnitř paletky naleznete velké zrcátko a šest jablíček s obrázky svalovců, co zřejmě utekli z reklamy na zmrzlinu Mrož. :) Buď vám to bude připadat vtipné, nebo trapné, já naštěstí spadám do první kategorie.





Využití: Přiznám to rovnou, z paletky jsem spíše zklamaná. Krémové tvářenky moc nevyhledávám, těšila jsem se, že barvy využiju spíš jako rtěnky. Na to ale mají moc divnou, až řídkou konzistenci, která přitom ale na rtech trochu drhne, takže štětečkem nejdou pořádně rozetřít, často pruhují a po rtech cestují. Nakonec se mi nejvíc osvědčilo vklepat je do rtů prsty, to ale nedosáhnete takové intenzity barvy a ostrosti okrajů. Některé vypadají spíš jako tónovací balzámy.

Tvářenky jsou to rozhodně lepší, tam mě paletka příjemně překvapila. Stačí nabrat trochu na prst a namalujete s ním celé líčko. Jdou hezky roztírat, ale musíte je pak zapudrovat, čímž se jejich intenzita na tvářích dost sníží (takže se nemusíte bát, když budou po nanesení výraznější, po zapudrování z vás Marfuša nebude). Tím zapudrováním se ale bohužel také trochu setře rozdíl mezi odstíny. :( No ale zase mi vydrží na tvářích celý den, tak co si má pak jeden vybrat. :)

K jednotlivým odstínům - upozorňuji, že všechny - hlavně ty tmavší - jsou na fotkách světlejší:

Cider


Cider je pěkná tělová růžová, teda aspoň na tvářích. Na rtech je moc světlá a pruhuje nejvíc ze všech, nevypadá na nich vůbec hezky.



Vidíte tu ošklivou texturu na rtech? To je nemám vůbec suché ani popraskané.

Pie


Pie je... svítivě červená? Neonově jahodová? Dost blbě se popisuje, je ale o dost výraznější než na fotkách. Na rtech se roztírá celkem hezky, ale nemyslím si, že by mi moc slušela (fotky ji vůbec nevystihují).





Candy


Candy je svítivě růžově korálová, na tvářích pěkná, ale na rtech mi nesluší. Druhý největší pruhovač ze všech po prvním Cideru.





Cobbler


Cobbler je strašně krásná jablíčková rudá, takhle muselo vypadat jablko pro Sněhurku. :) Bohužel barva nemá plné krytí, takže rudých rtů s ní nedosáhnete. Je docela problém ji na ně nanést rovnoměrně. Na tváře jí stačí zase ale opravdu maličko.





Crisp


Crisp je moje asi nejoblíbenější barva z paletky, protože je nejzajímavější. Je to taková ta populární červenorůžová se zlatými třpytkami. Spoustou zlatých třpytek. Připomíná mi barvy vycházejícího slunce. Třpytky jsou na rtech bohužel celkem cítit a mají tendenci se shlukovat, stejně se mi ale líbí.





Caramel


Caramal je prostě karamel. :) V karamelu obalené jablíčko. Konzistence je moc příjemná, balzámová, rty jen lehce zabarví. A teda ten chlápek na obrázku má strašně divně přifotošopovaný obličej, fuj.




Abych to shrnula, tak pokud hledáte paletku rtěnek, hledejte dál. Pokud máte rády krémové tvářenky, tak tyhle jsou vážně fajn. Je to na vás. Paletku seženete u oficiálního českého distributora za necelých 700 korun.

Vybraly byste si některé z jablíček? Používáte krémové tvářenky?
Slavíte Halloween?

7 komentářů:

  1. Mě se tahle jablíčková paletka moc líbí, přijde mi to takové roztomilé, až na ty mroží chlapáky.. :-) Ale je mi jasné, že bych ji stejně pořádně nevyužila. Krémovou tvářenku/barvu na rty mám všehovšudy jednu, krásnou berry barvičku od Lavery a kolikrát jsem ji asi tak použila? Přesně třikrát z toho dvakrát na rty. :-) Se musím s přicházejícím podzimem polepšit!
    Pie a Crisp ti podle mě na rtech moc sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) No já měla zatím krémovou tvářenku jen jednu, tu měnící barvu od Bourjois, ale ta je děsně tvrdá a nelíbí se mi vůbec. Tu se asi nepřiměju používat. :( Ta Lavera vypadá hezky. Jestli jsem teda vygooglila správnou. :)

      Vymazat
  2. Veľmi sa mi páči, odtiene sú fajn a obal je geniálny. Na druhú stranu, tiež nemám rada krémové lícenky, lebo ich neviem dobre rozotrieť. Tak ale aspoň na pery :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle se právě roztírají jedna báseň, jsou opravdu měkké, asi aby se právě daly použít i jako rtěnka. :)

      Vymazat
  3. I přes ten počet tvářenek, co doma mám, bych něco podobného klidně brala. Jenže by musely být v "suchém" provedení, jelikož krémové tvářenky se se suchou pletí moc nekamarádí (zaleze to kolem každé šupinky a nadělá to spoustu fleků). Ani ty odstíny mě moc za srdce nevzaly, až na Candy mají na můj vkus všechny dost teplý podtón.
    PS: Taky slečně závidím ty šaty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, že jsou teplejší. No vidíš, to mi jako mastňákovi vůbec nedošlo, že pro suchou pleť nebudou vhodné. :(
      P.S.: Já mám v tomhle střihu od loňské zimy černé plesové, ale ještě se mi je nepodařilo nikam vzít. :(

      Vymazat
    2. Ono se říká, že "na suchou pleť jedině krémové produkty", ale v případě tvářenek je to fakt kec, protože na šupinkách to pak udělá hotový flekoviště. Pokud je ale suchá pleť bez šupinek, tak by to mělo být ok :-)
      PS: já mám v tomhle střihu tmavě modré, ale letos v létě jsem na ně tak nějak neměla odvahu :-D

      Vymazat