středa 9. září 2015

Paletění s theBalm: paletka očních stínů Nude Dude

Jak asi víte, z ne-indie značek je mojí oblíbenkyní kosmetika theBalm. Někomu se jejich styl nelíbí, já ale mám ráda jak obaly jejich výrobků, tak jejich obsah, a zatím jsem s touto značkou nikdy nešlápla vedle. Proto když měl jejich český e-shop opět akci 2+1 zdarma, sáhla jsem rovnou po třech paletkách. Dneska vám ukážu první z nich, a to paletku naháčů Nude Dude. Jde o nástupkyni jejich první nahé paletky Nude 'tude, o které si u mě můžete přečíst v prastarém článku zde.







Balení je thebalmácká klasika, tedy pevné papírové, s nasunovacím pouzdrem, zavírá se na magnetky. Já jsem byla šikovná a na svou starší Nude 'tude paletku jsem si šlápla. Prasklo mi zrcátko, ale jinak se balení ani stínům uvnitř nic nestalo (počítám, že plast by pukl). Tolik k bytelnosti paletek této značky.

Uvnitř naleznete pěkné široké zrcátko, malý oboustranný štěteček a 12 neutrálních očních stínů. V předchozí Nude 'tude tvořily pozadí nahé dámy, v téhle jsou to polonazí krasavci s ručníkama. No nevím, nakreslené dámy se mi líbily víc, navíc proč ta stydlivost a dávat pánům ručníky? Ten dvojí metr se mi nějak nezdá. :D (No možná je tak dobře, protože kolega, kterému jsem paletku ukazovala, když mi přišla poštou, se mě zeptal, jestli mi nevadí, že tím štětečkem jim vlastně jezdím v rozkroku či po zadku. Fakt dík, teď se té myšlenky nemůžu zbavit...)







Když jsem paletku viděla na internetu prvně, docela dlouho jsem přemýšlela, jestli si ji pořídit, jestli nebude moc podobná té předchozí. Když jsem ale měla možnost si stíny osahat naživo v prodejně parfums.cz, tak mě to přesvědčilo ke koupi, protože vypadaly úplně jinak.

Horní řada (tak jako názvy odstínů Nude 'tude začínaly na "S", tady všechny začínají na "F"):


1/ Fearless: Matná krémová (na fotkách je světlejší). Skvělá pod obočí.
2/ Flawless: Matná neutrální středně hnědá. Také velmi univerzální, skvělý ztrácecí odstín.
3/ Firm: Kovově lesklá varianta předchozího stínu, trošku teplejší.
4/ Flirty: Moc pěkná barvička, fialová se zlatým leskem (v poslední době je v paletách celkem populární).
5/ Friendly: Matná fialovočerná, kvalitativně asi nejhorší stín v paletce. Je drsný, suchý, nejde hezky rovnoměrně rozetřít a flekatí. Taky ta pigmentace není nic moc, musí se vrstvit. Naštěstí je to odstín, který moc nevyužiju. Když už je v paletce špatný stín, tak ať je to ten, který mi je lhostejný.
6/ Fierce: Matná zelenočerná, ale se spoustou drobných zlatozelených třpyteček.




Dolní řada:


7/ Fabulous: Nažloutlá, jemně metalická champagne.
8/ Faithful: Kovová zlatě meruňková.
9/ Fit: Metalická načervenalá světle hnědá.
10/ Feisty: Moc pěkná matná růžovohnědá.
11/ Funny: Lesklá vínová.
12/ Fine: Lesklá tmavě hnědá.




S kvalitou většiny stínů jsem moc spokojená, jsou příjemné na dotek, dobře se nanáší, nepráší a vydrží mi na očích bez větších problémů 8-12 hodin. Problém jsem měla akorát s tmavšími odstíny, jedno tmavé líčení s Funny (11) a Fine (12) mi vůbec nedrželo a hned se stíralo, to jsem vůbec nepochopila. Že bych si špatně nanesla bázi?

Na paletce se mi líbí, že s sebou všechny stíny opravdu ladí a doplňují se, přitom je její obsah celkem rozmanitý, takže i když jde o nahé líčení, jde s ní vytvořit spousta různých kombinací. Některé jsem vám nafotila:

Středně výrazné líčení s Faithful (8), Fit (9), Firm (3) a Fine (12).
Fabulous (7), Faithful (8), Flirty (4), Firm (3), Fine (12).
Celomatné líčení s Fearless (1), Feisty (10), Flawless (2) a Friendly (5).
Výraznější líčení s Fit (9), Firm (3), Funny (11) a Fine (12).
Zlaté líčení s Fabulous (7), Faithful (8), Fit (9) a Firm (3).
Tmavé líčení s Firm (3), Fine (12) a Fierce (6).
Nedržící líčení s Funny (11) a Fine (12).
A na závěr srovnání s Nude 'tude (omluvte ušmudlanost slečen):


Ačkoli jsem byla z holčičí paletky zprvu nadšená, jak je hezky pestrá, s postupem času a vícero vyzkoušenými produkty vidím, že ty odstíny moc sladěné nejsou. Používám ji tak sice každý den, ale třeba jen jeden stín nebo dva a jinak ji kombinuju s jinými (nejvíc používané jsou Sassy na rozjasnění koutku, Stubborn, Selfish a Sleek na spodní linky). Nová klučičí paletka mi přijde víc vyladěná a harmonická. Taky bych ji asi označila i za teplejší, ale ne moc, takže se mi bude hodit spíš přes léto nebo k teple laděnému oblečení. Uvidí se, jestli si v ní najdu taky nějaké trvalé oblíbence, zatím mě to nejvíc táhne k Firm, Flirty, Fit a všem světlejším matným stínům (ne k Friendly). :)

A který krasavec se líbí Vám? :) Nebo se Vám víc líbí předchozí holčičí paletka?

10 komentářů:

  1. Musím říct, že mě odstínově zaujala snad ještě více než ta holčičí. Ale momentálně mám tak nějak touhu po paletkách (skoro) uspokojenou, takže asi nepotřebuju. Ale kdybych se měla rozmýšlet, jestli holky nebo kluky znovu, asi bych brala kluky. Ale co už :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nakonec vážně ráda, že mám obě, protože s klukama moc líčení hodících se ke studeně laděnému oblečení nevymyslím. :)

      Vymazat
  2. Paletka je nádherná :-) A tvé líčení je moc pěkné :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/makeup-inspiration-zluta-linka.html

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka vypadá moc hezky a tvé návrhy líčení taky :)

    Nikys beauty blog

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné líčení :) Nad touhle paletkou přemýšlím už dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Tak snad moje recenze přispěje k tvému rozhodnutí. :)

      Vymazat
  5. Paletku mám také a je super.
    MOc pěkné líčení, máš opravdu moc krásné obočí.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/


    OdpovědětVymazat