čtvrtek 13. srpna 2015

Slečna z Francie (Chanel Rouge Coco Mademoiselle)

Je to tady, vážení... Už je to tak, pořídila jsem si svou první "true high-end" rtěnku. Tahle slečna je prý dokonce kultovním odstínem, což jsem nevěděla, mně se prostě jen líbila ze všech nejvíc. A jak se nám spolu žije?


Setkání:
Luxusní high-end kosmetika mě nikdy moc nelákala. Mám raději hravé a nápadité produkty indie značek či mimodrogerijní střední třídy (ehm...theBalm...ehm). Postupem času jsem ale dospěla k závěru, že by bylo fajn nějakou tu rtěnkovou klasiku mít. Nejprve jsem chvíli koketovala s myšlenkou pořídit si Rouge G od Guerlaina, nakonec ale nad guerlainí okázalostí zvítězila jednoduchost a elegance Chanelu podpořená vydařenou mladistvou a přesto chic kampaní inovované Rouge Coco (guerlainofilky prominou; ale tu Rouge G pořád nevylučuju!).

Rozhodla jsem se tedy, že si vyberu právě z této řady. Nákup jsem ale celkem odkládala, pořád tu byly jiné věci, za které se mi hodilo tu tisícovku utratit víc. Až jsem si nakonec koupila zájezd do Francie. Paříž to sice nebyla, Lyon je ale na nákupy taky dobrý. Teda na nákupy jsem neměla vůbec čas (intenzivní poznávačka), do jedné Sephory jsem se však přece jen dostala. Najednou pro mě byla ta útrata mnohem snazší a ospravedlnitelnější - kde jinde si koupit chanelku než ve Francii? Navíc mi zbylo docela dost eur, počítala jsem s mnohem větší útratou, takže by mi pak stejně jen ležely v kasičce do další dovolené. Tudíž jsem zamířila rovnou k Chanel stojanu a za chvíli si spokojeně odnášela v malé černobílé taštičce svůj úlovek. Stála mě 33 euro, kdyby to někoho zajímalo. U nás se dá sehnat i levněji, ale téhle koupě vůbec nelituju.



Zevnějšek:
Na vzhledu rtěnky vždycky záleží, u dražší obzvlášť. Provedení rtěnky je špičkové, ale jiné jsem ani nečekala. Klasické zlatočerné pouzdro s bílým logem Chanel na horní straně vršku působí jednoduše, ale elegantně, jako malé černé šaty. Balení je bytelné, nebojím se, že by se snadno rozbilo či poškrábalo. Vršek na rtěnce drží pevně, takže nehrozí její samovolné otevření, a je překvapivě skoro stejně těžký jako zbytek rtěnky. Uznávám ale, že lehoučké rtěnky moc důvěryhodně nepůsobí, takže se asi není zase tolik čemu divit.

Rtěnka samotná má typickou chanelí širokou zkosenou špičku. Já bych radši užší nanášecí plošku, ale s trochou cviku s touhle větší nemám problémy. Samozřejmostí je embosovaný nápis Chanel, bude mě mrzet, až si ho používáním poničím, ale s tím se nedá nic dělat. :)

Rtěnka jemně pudrově voní, taková ta klasická trošku staromódní vůně, která je mi ale stokrát příjemnější než některé plastově umělé vůně levnějších rtěnek (zdravím Rimmel Moisture Renew).

Od složení nic moc pěkného nečekejte.

Povaha:
Odstín jsem chtěla nějaký nude, abych (tak drahou) rtěnku mohla nosit co nejčastěji. Červená je sice klasika, ale k čemu mi bude, když ji vytáhnu jen párkrát do měsíce. Mademoiselle se mi líbila už na internetu, barva vypadala moc hezky a navíc byla zajímavá svým jménem, ostatní odstíny nesou vlastní jména osob nějakým způsobem spřízených s Coco Chanel. Naživo mi pak přišla z nude odstínů opravdu nejhezší, navíc na ruce nepruhovala a měla plné krytí jedním tahem (jiné odstíny, co jsem si v obchodě zkoušela na ruce, nanášely barvu trochu nerovnoměrně).

Barvu bych popsala jako střední teplejší růžovo-béžovou, ale přijde mi, že musí slušet snad skoro všem. Je velmi lichotivá, na rtech vypadá krásně přirozeně a šťavnatě. Jde totiž o balzámovitou hydratační rtěnku. Tenhle odstín je ale plně krycí, takže pro mě je to regulérní rtěnka. Na rtech je moc příjemná, hutná, ale zároveň krémová a hydratační, snadno se nanáší, krásně rty "obejme" a vyživí. Samozřejmě nemá takovou výdrž jako jiné méně hydratující rtěnky, na rozdíl od jiných mě ale baví ji obnovovat.


Tady máte fotky na rtech - v první řadě je odstín asi nejvěrněji zachycen, přesto foťák trochu té intenzity barvě sežral, takže ve skutečnosti je o něco výraznější. Ale stejně mi přijde, že na fotkách tak nevynikne...



Jak jste asi poznaly, jsem rtěnkou okouzlená, takže do budoucna nevylučuji koupi nějaké její sestřičky. I když možná vyzkouším raději výraznější Rouge Allure, nedávno mě na ni nalákala Nikol tímhle článkem, kde moc hezky popsala rozdíly mezi oběma Chanel řadami.

Co na ni říkáte? Nezlákala jsem Vás? :)

15 komentářů:

  1. Já mám Rouge Coco v odstínu 442 Dimitri a taky ji nadevšechno miluju. Taky jsem uvažovala o jemnějším odstínu, ale červená Chanelka přece nesmí v žádné sbírce chybět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívám se na fotky a Dimitri vypadá taky moc krásně. :) Já schválně brousila v "nahatějších" vodách, protože jsem se bála, že výrazné odstíny nepůjdou moc dohromady s hydratační konzistencí, že se snadno rozmažou (proto právě uvažuji o výrazné Rouge Allure, ta má větší výdrž). Máš s výdrží problém, nebo jsou mé obavy zbytečné?

      Vymazat
  2. To je nádherný odstín. Já mám doma pouze jednu miniaturu Chanelu a do budoucna bych si rozhodně chtěla nějakou v plném balení pořídit. Tento odstín určitě půjde do užšího výběru :D

    Radu - L´Oréal Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Mám v odtieni Legendé a je to moja úplne najobľúbenejšia! :)
    Aj toto je veľmi pekný odtieň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vypadá taky hezky. Je víc růžová a perleťová, ne?

      Vymazat
  4. Jojo, tohle nutně potřebuji! Utvrdila si mě v tom, že tenhle odstín rozhodně ano :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslelal jsem na tebe, že se ti asi bude líbit. :)

      Vymazat
  5. Odstínem mi připomíná Primrose od Alverde, vlastnostmi už ne, Alverde docela vysušovalo. Je to taková ideální my lips but better barva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak tu nemám, takže nemůžu porovnat, ale podle fotek na internetu by to tak mohlo být. :)

      Vymazat
    2. Primrose? Tu uz jsem snedla :) mela jsem ji moc rada, jako jedina alverdacka me nevysusovala.... tatana

      Vymazat
  6. Ha, jdu pozde! Jako guerlainofilka ti to teda promijim, protoze Lyon je nadherne mesto a protoze darek z vyletu musi byt. Vybrala sis moc dobre. G obaly mi prijdou spis dekadentni nez okazale a to ja muzu. No ale je fakt, ze rouge G se neda proste jen tak strcit do kapsy a vyrazit na pivo :) Pro tyhle ucely ma radu kisskiss rtenek v jednoduchych praktickych cernych obalech :) Mam z kazde rady tri, kazda je trochu jina, ale vsechny jsou naprosto skvele. Tak az pujdes pro sestricku, pomysli i na sestrenku.... tatana

    OdpovědětVymazat