čtvrtek 20. srpna 2015

Maybelline 24HR Color Tattoos? Ani náhodou!

(Spoiler alert! Pozdě... )

Jak už jste asi vytušily z jeho názvu, dnešní článek nebude moc pochvalný. Ačkoli si někdy dokážu dopředu racionálně zdůvodnit, proč by mi něco nemuselo sedět, tak si občas nemůžu pomoct a stejně svůj rozum neuposlechnu. Například mi přijde logické, že mastným očním víčkům nebudou sedět mastné stíny. A tak jsem všude opěvovaným Color Tattoos dlouho odolávala. Až jednou přišla jedna slevová akce a já si koupila rovnou čtyři. Byl to dobrý nápad? Nebyl. Jenže syndrom slevy zapracoval a navíc jsem se nemohla rozhodnout mezi několika odstíny, tak jsem si koupila všechny, co se mi líbily.






Jaký s nimi mám problém? No přesně ten, který jsem očekávala. Jsou mastné. Nevím, jak to dělají ostatní, ale u mě se sytá barva u těch tmavších odstínů nekoná. Nedaří se mi je ani rovnoměrně nanést, jen se mi po víčkách mažou sem a tam a nechtějí zaschnout. Zkoušela jsem je nanést přes bázi Urban Decay tak, že je budu jemně vklepávat prsty, ne roztírat. Stejně se mi po šesti hodinách slily do čárky. Když na ně nanesu ještě pudrové stíny, tak je to o něco lepší (tak 8 hodin), ale k čemu mi je podklad z krémových stínů, když pod něj musím dát bázi a stejně pořádně nedrží? U světlých odstínů platí to stejné, jen je u nich snazší nanést rovnoměrnou vrstvu. Ovšem jsou natolik třpytivé, že už mi přijde, že mi nesluší...




65 Pink Gold

Pěkná třpytivá růžová, ze všech čtyř odstínů, co jsem si pořídila, nejnositelnější. Pracuje se s ní celkem dobře, i když na víčku už tak růžově nevypadá.





70 Metallic Pomegranate

Odstínem se mi líbí asi nejvíc, jde o sytou vínovou se spoustou zlatých třpyteček (můžete je vidět, jak vystupují z kalíšku, jakmile začnete stín používat). Bohužel jsem měla problémy nanést stín tak, aby plně a rovnoměrně kryl, a na víčku už nevypadá zdaleka tak sytě, jako ve skle.





87 Mauve Crush

Největší zklamání, co se odstínu týče. Tohle není mauve, tohle je mauve. Smutné je, že v testeru opravdu vypadala tak, že se ta světle modrá měnila ve fialovou, z mého kalíšku na mě ale kouká čistě stříbřitě světle modrá, která mi moc nesluší, je světlá až moc a víčka mi s ní hází prasátka na kolemjdoucí.





15 Endless Purple

Jde o krásnou královskou fialovou (na fotkách je více do modra, foťák neumí fialovou dobře zachytit), už ze swatche na ruce ale můžete vidět, že se nenanáší zrovna rovnoměrně a blbě kryje. Sytého odstínu se mi na víčkách nepodařilo dosáhnout ani zdaleka (a navíc mi na ně foťák nechtěl zaostřit, takže se omlouvám za kvalitu fotek).




K zástupcům obdivovatelů Color Tattoos se tedy nepřidám, stíny putují mezi mou odloženou kosmetiku (a jelikož se budu brzo stěhovat, asi by nebylo od věci ji podarovat, takže čekejte v dohledné době secondhandovou giveaway). Neříkám, že nemůžou většině s normálními očními víčky sednout, pokud ale patříte k menšině s upocenými mastnými víčky, jako mám já, ruce od nich pryč.

Vyzkoušely jste Color Tattoos? Jste s nimi spokojené? 
Koupily jste si někdy něco jen proto, že to bylo populární, ač jste tušily, že Vám to nesedne?

12 komentářů:

  1. Já mám teda problémy s výdrží jakýchkoliv linek, takže bych svá víčka hodnotila jako docela mastná, ale musím říct, že CT mi sedly a drží mi. Mám teda jen Pink Gold, a On and on Bronze, a raději mám zrovna ten bronzový. Je ideální, když někde cestuji, a nechci tahat stíny, bázi, atd. A používám ho ráda i když jdu na kolo, ať nejsem úplně vyblitá, a ať to vydrží. Docela koukám, že ti nesedí, to jsi asi 1 z 100 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On and on bronze nemám, třeba by mi sedl líp, ale přišel mi dost teplý, tak mě tolik nelákal.

      Vymazat
  2. Ja mam uz 5 let ten bronzovy a osobne to povazuji za nejlepsi stin, v lete nenosim prakticky nic jineho. ALE - diky teto zkusenosti jsem si koupila jeste stribrny a zlaty a deje se prakticky to, co popisujes u svych odstinu. zadna poradna barva, nanest to nejde, u tech zlatych mi zbyly na oku jen trpytky... Des... Takze zaverecny verdikt - tohle prodej na votoc a porid jeste bronzovy! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mně se ten bronzový moc nelíbí. A nějak už k nim nemám důvěru. :D

      Vymazat
  3. Já teď vyhrála to zlaté, tak jsem zvědavá..Snad nebudu zklamaná jako ty :/. Z těch tvých se mi nejvíce líbí ten rose gold odstín.

    OdpovědětVymazat
  4. mám doma nějaký ten Permanent Taupe nebo jak. a za mě ne, vydrží mi to samotné na víčku tak maximálně čtyři hodiny, když to zapudruji ještě dalším stínem, tak šest hodin. v podstatě k ničemu, většinou potřebuji, aby mi líčení vydrželo tak 12 hodin a více. a to nemám mastná víčka. ale vůbec ne a normálně mi drží stíny dobře i bez báze.

    jo ale prý se kvalita CT dost liší odstín od odstínu, právě bronzový by měl být nejlepší, ještě spolu s tím tyrkysovým. nejhorší jsem snad zaznamenala reakce na ten fialový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky právě potřebuju tak 12 hodin... a s tím fialovým by to odpovídalo...

      Vymazat
  5. Odtiene majú veľmi pekné, ja mám ten Taupe, ktorý používam už len ako linku a potom bronzový. Ten je trochu lepší, ale za tie peniaze podľa mňa nie sú žiadna výhra...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty dva jsem si chtěla pořídit časem, kdyby mi tyhle sedly, ale asi se tak nestane...

      Vymazat
  6. Ja mam poriadne mastne viecka a UD bazu davam uplne pod vsetko. CT som mala zlate a to bola totalna tragedia. Teraz nam odtien On and on bronze a tie su fajn. Ale dalsie sa kupovat nechystam. Nejako nechapem ten hype okolo nich.

    OdpovědětVymazat