pondělí 6. dubna 2015

Mé drogérkové obočí (alverde, Rimmel)

Někdy na střední jsem zjistila, že je dobré si k výrazným očním linkám dokreslit i obočí, aby líčení vypadalo tak nějak vyváženě. Od té doby jsem je dokreslovala tužkou a až tak dva tři roky zpátky jsem přesedlala na fixační gel a stíny, se kterými mi výsledek připadá hezčí a přirozenější. Navíc s tužkou jsem si chloupky občas vytrhla, její použití bylo méně šetrné.

Začínala jsem se sadou na obočí od Famous, co byla kdysi dávno v Ladyboxu. Odstín sice byl trochu do červena, ale já byla líná shánět něco lepšího. Obsah ale postupně došel a já zjistila, že se přípravky na úpravu obočí dají sehnat i v drogérii, takže jsem se vrhla nejprve do těchto levnějších vod.

Občas si říkám, jestli si obočí nekreslím moc výrazné, ale vzhledem k tomu, že mám ráda výrazné líčení očí, bez dokresleného obočí bych vypadala divně. Navíc už několika kamarádkám jsem se zmínila, že si ho dokresluju, a ty na mě koukaly dost překvapeně, asi jim přišlo, že ho takové mám jako bruneta odjakživa. Což je tedy asi plus. Ale odjakživa ho takové nemám, naopak mi přijde, že v přirozeném stavu je nic moc.

Pokud bych si měla vybrat, čeho bych se ze své líčící rutiny nevzdala, tak to budou právě oční linky a úprava obočí. To je takový můj naprostý líčící základ. A co používám na obočí teď?

Prvním krokem je průhledný gel na obočí od Alverde:



Kartáčkem obočí pročešu a urovnám, často ho mívám po ránu rozcuchané nebo přilepené ke kůži denním krémem. Řasenkovým aplikátorem pak nanesu průhledný fixační gel. Není moc silný, obočí po něm neztvrdne. Já bych klidně brala i silnější fixaci, ale stačí mi. 

Prodávají se i barevné varianty tohoto gelu, ale ty mě nelákají, já mám radši souvisle vyplněné obočí než jen barvou obalené jednotlivé chloupky. Navíc mám často v obočí mezery, když mi nějaké chloupky vypadnou, a potřebuju je dokreslit. A v poměru k mému líčení by mi pouhý gel neposkytl dostatečné zvýraznění. Navíc hnědá verze je moc světlá a teplá.

Průhledný gel se dá použít i jako výživa na řasy, obsahuje jojobový olej. Cena byla kolem stokoruny.



Druhým krokem je sada na obočí Rimmel Brow This Way:


Sada obsahuje barevný gel a pudrový stín. Já používám obojí. V balení jsou přiloženy i dva malé aplikátory. Ten, co vypadá trochu jako štětka na záchod, jsem už vyhodila, ale malý oboustranný štěteček normálně používám.



Všude slyším, jak je dobrý jedině ten gel a že stín je moc dočervena. No nevím, červenou v něm zkrátka nevidím, mně přijde neutrálně hnědý, jen zkrátka o něco světlejší a míň studený než gel. Takže já vždycky nejprve nanesu gel. S ním nejde vytvořit tak rovnoměrně krytí, takže se snažím kreslit čárky a obočí jím jako by zahustit. A pak přes něj ještě nanesu stín. Kombinace dvou odstínů dodá mému obočí plasticitu, nevypadá jednolitě. Sice je barva stínu světlejší než odstín mého obočí, které je skoro černé, ale podle mě aspoň výsledek nevypadá tak tvrdě jako s opravdu tmavými barvami. Takto nalíčené obočí mi bez problémů vydrží celý den.

Sada stojí v e-shopu 129,- Kč. Světlovlásky mají smůlu, v prodeji je jenom odstín 03 Dark Brown, najdete ho ve stojanu mezi očními stíny. Na feelunique mají ještě odstín Medium Brown, který se u nás neprodává.


Tady jsem nafotila celý postup, schválně bez jakéhokoli dalšího líčení. Mimochodem obočí si vytrhávám jen zespoda a občas trochu u kořene nosu, nesnažím se o žádnou geometrickou přesnost, takové obočí se mi ani nelíbí. Rozcuchané obočí po ránu:


Učesané s Alverde gelem:


S barevným gelem Rimmel:


Vyplněno stínem Rimmel:




A to je dnes vše. :) Čím si obočí upravujete Vy?

22 komentářů:

  1. Ja pouzivam Manhattan hnedu linku na oci, konkretne tuto: http://www.flaconi.de/make-up/manhattan/eyemazing/manhattan-eyemazing-eyeliner.html#sku=80003849-1.2-2 Je to taka fixa, nemaze sa a pekne drzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fixy bych se asi bála, že bude tvořit ostré přechody.

      Vymazat
  2. Já si začala upravovat obočí asi tak tři roky zpět a musím říct, že je to mnohem lepší. Sama mám obočí dost světlé a nevýrazné, takže teď už má můj obličej alespoň nějaký tvar a výraz. Začínala jsem s paletkou od Alverde. Tu už ale nedělají, takže mám teď tu stejnou plaetku od Famous, o které píšeš i ty. Odstíny jsou trochu více do červena, než bych si ideálně přestavovala, ale tak dá se. Chtěla bych zkusit i nějakou tužku, ale nevím.. pořád se na to moc necítím. Bojím se, aby to nevypadalo zbytečně moc tvrdě.. Uvidím, všichni mě na tužky lákají, tak jednou asi neodolám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? No právě já měla tužky a už bych se k nim nevrátila. :)

      Vymazat
  3. Náhodou, ty máš obočí (oproti běžným smrtelníkům) výrazné i bez úpravy. Ale po úpravě je to samozřejmě ještě lepší, to je jasný :-)
    To já chudák, v poslední třetině obočí skoro nemám. No a tam kde je, tak je stejně docela vypelichané. No a není moc tmavé. A skoro šedivé. Bez dokreslování už tedy raději ani nevycházím :-) Bezbarvý gel na obočí taky mám. No a dokresluji buď stíny - Catrice, protože mají docela fajn chladný odstín a nebo tužkou, taky od Catrice. Poslední dobou ale raději tužkou, protože to je rychlejší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně někdy umí taky vypelichat, často mi chybí ten ostrý konec obočí, ten pak pracně dokresluju. S tužkou by to šlo asi snáz, ale stíny mi vyhovují celkově víc. :)

      Vymazat
  4. Já mám ten od alverde a pak stíny od essence a jsou dobré.
    zvu tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Mě by úplně stačilo tvé obočí bez úpravy.. :o) já to své lehce dobarvuju stínem od Catrice, ale štve mě, že mi to nevydrží celý den.. stín se mi z toho mého vypelichaného obočí během dne prostě vypaří.. nepomáhá ani vosk, ani báze pod stíny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zvláštní, to bych nečekala. :( To by ti možná víc seděla nějaká ta tužka.

      Vymazat
  6. Ja mam oboci hodne vyrazne, prakticky nic nepotrebuje, ale jelikoz jsem milovnik kosmetiky, zacala jsem samozrejme taky pouzivat pruhledny alverde gel, protoze to byl boom :D pomalu jsem si pak rikala ze bych mohla i lehce spravit zacatek oboci, aby tam nebyly ani malinkate mezirky a pouzivala k tomu tuzku na oboci Kohinoor, ktera se prodava v papirnictvi :D ted to stridam i se stiny na oci od UD, prijde mi to rychlejsi, ale vysledek je prakticky stejny. Rada bych vyzkousela ten Rimmel, ale ja bych potrebovala nejaky odstin typu "the darkest black" a to jsem zatim nikde nezahledla.
    Co se jeste tyce tech pruhlednych gelu, zkusila jsem jeden od Astor a doporucuji se mu co nejvetsim obloukem vyhnout, oboci bylo slepene v tisice cuccich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kohinoor? Fakt? :D No vidíš, to bych neřekal, že tou půjde kreslit na kůži.
      Ten od Astoru jsem asi nikde neviděla a evidentně jsem o nic nepřišla. :D

      Vymazat
  7. Hmm díky za tip na alverde gel a celkově i stíny vypadají moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Používám ten blond gel Alverde, ale zkusím ten bezbarvý, hlavně mě láká ta možnost výživy. Potřebovala bych i nějakou barvu, kouknu se v Inglotu a pak mě lákalo ještě Too Faced, ale cena 770 Kč přičemž na výběr jsou dva odstíny....tak je to trochu mimo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Too Faced je teda pěkná pálka... jo Inglot by se ještě dal, tam mají aspoň myslím slušný výběr odstínů. Chtěla jsem do něj jít, než jsem objevila tuhle Rimmel sadu. Třeba ale časem ještě na Inglot dojde. :)

      Vymazat
    2. Myslím právě, že Inglot nabízí i dostatečně studené odstíny :-) Na druhou stranu ten Alverde obarvený gel Blonde nebarví až zas tolik (pro mě ale dostatečně) a nepotřebuju k tomu nic dalšího, kdyžtak ho hodím gel do tašky a dolaďuji až za běhu, což je pro mě dost velká výhoda.... Kdežto se stínem a voskem to zas musím mít ještě štětec a v případě toho Inglotu bych ráda i paletku na stín a vosk....a to jsem za chvíli na ceně Too Faced barvy :-D

      Vymazat
    3. No to je fakt, že ten Inglot freedom systém nevyjde levně. Asi by se dalo do paletky dát i něco jiného, ale co? Rtěnky? Protože stínama by se do gelů asi naprášilo...

      Vymazat
  9. Tak ta Rimmel sada vypadá opravdu dobře.. Jinak moc rozlítané obočí neřeším - maximálně ho uhladím při tom, když si mažu celý obličej nějakým přírodním gelem.. Ale bez zvýraznění obočí naopak skoro nikam nevyjdu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Bez něj si připadám jak mrtvola. Teda když jsem odlíčená, tak vypadám co do výraznosti rysů celkem vyrovnaně/rovnoměrně, ale namalovat si oči a obočí ne - to bych vypadala vážně divně.

      Vymazat
  10. Nepoužívám nic, obočí mám tmavé a moc výrazně se obvykle nemaluju, ale vyzkouším nějaký ten průhledný gel, díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat