neděle 16. listopadu 2014

Každodenní péče o pleť s Natura Siberica

Článek o pečující kosmetice tu nebyl hooodně dlouho. Důvod je prostý: přestalo mě bavit s ní experimentovat, udělala jsem jeden velký nákup kosmetiky Natura Siberica a ten jsem pořád ještě nespotřebovala. A o spoustě produktů z pečující kosmetiky se mi zkrátka píše blbě, ony ty barvičky v dekorativce jsou pro mě zábavnější a líp se mi popisují... ale tak pár slov o své každodenní péči snad napsat dokážu. Pokud hledáte levnou přírodní kosmetiku, tak by vás tento článek mohl zaujmout.

Nákup jsem spáchala na naturals.cz, mimo jiné jsem si zakoupila celou sadu krémů pro smíšenou až mastnou pleť. No sadu... tak nějak jsem podle obalů usoudila, co by k sobě mohlo patřit. Nejprve jsem si pořídila sérum a oční krém, když mi došly, koupila jsem si je znovu a k nim přihodila denní a noční krém. Né že by byly oční krém a sérum tak úžasné, jen jsem chtěla vyzkoušet celý komplet produktů. 

Připomínám, že mám pleť spíš mastnou s viditelnými póry, ale není to zase taková hrůza a akné nemám, jen se mi občas udělá pupínek či ucpe nějaký ten pór.




Vlevo sérum, vpravo oční krém.




Sérum pro mastnou a smíšenou pleť (30 ml, seženete např. na biooo.cz tady za 329,- Kč, na naturals je momentálně nemají) obsahuje extrakt z jerlínu japonského a pšeničné proteiny, mělo by zmenšovat póry, vyrovnávat stav mazu a dokonce působit proti vráskám. Sérum je průhledný nahnědlý gel jemně vonící po bylinkách. Do pokožky se rychle vsákne a zanechá ji trochu vypjatou a naducanou, ale i lehce "ulepenou". To mi ale nevadí, vzhledem k tomu, že se na něj hned nanáší krém. Žádných zázračných účinků jsem si nevšimla, nepřijde mi, že by mi zmizely póry a vrásky, ale to jsem ani nečekala. Určité vypnutí pokožky zde, jak už jsem napsala, sice je, ale pokud vás séra neberou, asi byste mohly tento produkt vynechat, ostatně je z celé řady nejdražší. Balení mi ovšem vydrželo několik měsíců, takže žádná hrůza, na celý obličej mi stačí kapka o velikosti většího hrášku.

Hydratační oční krém-gel (30 ml, koupeno na naturals.cz, nyní za 195,- Kč) obsahuje kurimský čaj a ženšen, má působit proti otokům a kruhům pod očima, zároveň pleť hydratovat a vypínat. Jde opravdu o něco lehkého mezi krémem a gelem, proto ten divný název. Mně velmi vyhovuje, protože mám mastná víčka a pokud bych na ně dala ještě hutný krém, tak mi na nich nevydrží žádné oční stíny. Jiný oční krém kromě těch pro zralou pleť Natura Siberica v sortimentu ani nemá, takže počítám, že tento je univerzální pro všechny typy pleti. Ačkoli nejde o na první pohled nijak extra zajímavý produkt (ani jsem nezaregistrovala žádnou vůni), tak ho musím vážně pochválit, protože na kruhy a otoky pod očima skutečně funguje. Tedy ne že bych na kruhy nějak moc trpěla, ale váčky jsem dřív mívala. Od té doby, co jsem začala používat tento krém, mi prakticky zmizely a až na malé tmavé půlměsíčky u vnitřních koutků očí nemám korektorem prakticky co zakrývat. Takže za mě palec nahoru. Neříkám, že vám všem vyzmizíkuje oční okolí (já mám na to své celkem štěstí), ale podle mě ho dokáže zlepšit.

Vlevo sérum, vpravo oční krém.

Složení séra
Složení očního krému
________________________________________________________________________________


Vlevo denní, vpravo noční krém.
"Péče a hydratace pro mastnou a smíšenou pleť
Jerlín japonský
Pleťový matný krém Natura Siberica obsahuje přírodní fitopeptidy, které stimulují syntézu kolagenu, kyselinu hyaluronovou, která hydratuje pokožku, vitamin C, který zvyšuje bezpečnostní funkce a faktor SPF -15, co spolehlivě chrání pokožku před slunečním zářením.
Fytokomplex Phytotal® po 2 týdnech používání:
o 19% obnovuje lipidovou rovnováhu pokožky
o 7% zužuje póry, pokožka je přirozeně hladká a sametová
Potvrzeno studií CRADA, Francie. www.crodausa.com
Kyselina hyaluronová (obsah v krému – 1%) – nejlepší přírodní zvlhčovač, protože má jedinečnou schopnost vázat vláhu, každá její molekula „přitahuje“ 600 molekul vody.
Způsob použití: Ráno naneste malé množství na čistou pleť obličeje."

Denní krém pro mastnou a smíšenou pleť (50 ml, koupeno na naturals.cz, nyní za 178,- Kč) opět obsahuje jerlín japonský, dále kyselinu hyaluronovou, vitamin C a má SPF 15. Jde o nažloutlý krém jemné bylinkové vůně, který se poměrně dobře vsakuje a pro mou pleť je tak akorát hydratační. 

"Noční krém pro mastnou a smíšenou pleť Natura Siberica dodává pokožce tolik potřebnou hydrataci a výživu. Lehký a přesto výživný krém pokožku osvěžuje, matuje a napomáhá zúžení a zjemnění pórů. Pokožka je tak jemná, matná a vyživená.
Noční krém díky obsahu bisabololu o pokožku intenzivně pečuje. Zjemňuje ji, zklidňuje, brání vzniku podráždění a drobných zánětů. Polypeptidy chrání pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy a prvními projevy stárnutí pleti.
Pravidelné používání krému navrací pokožce přirozenou rovnováhu. Obsažené látky stimulují funkce mazových žláz. Mastná T-zóna se tolik nemastí a méně se leskne, zatímco suché tváře jsou vyživené, neloupou se a nevznikají nevzhledné suché šupinky. Díky nižší produkci kožního mazu se také tolik nezanáší póry, jsou čistší a méně viditelné.
Použití: Naneste malé množství krému večer před spaním na vyčištěnou pokožku obličeje, krku a dekoltu."
Noční krém pro mastnou a smíšenou pleť (50 ml, na naturals.cz momentálně nedostupný, lze koupit např. na biooo.cz za 209,- Kč) je opět s jerlínem, je o něco hutnější než denní krém, bílé barvy, musíte jej dobře rozetřít, jinak vám může zanechat bílou vrstvu na obličeji. Po rozetření ale problémy se vsakováním nejsou. Vůni má zvláštní, jako něco z papírnictví (běloba do barev?), ale opravdu jen jemnou, žádný smrádek. Je zkrátka odlišná od těch bylinek v ostatních produktech.

Ke krémům jsem toho nenapsala moc, žádné zvláštní účinky jsem u nich neshledala. Pro oba ale platí, že ač působí celkem hutně, rychle se vsakují a pleť vůbec nezanechávají lesklou, spíše naopak. Přitom ale nemám pocit, že by nějak strádala, co se hydratace týče, a to ani teď na podzim. Každopádně se mi díky konzistenci těchto krémů obličej méně leskne, což je skvělé.

Vlevo denní, vpravo noční krém.

Velikost lahvičky.
Složení denního (vlevo) a nočního (vpravo) krému.

Celkové dojmy:
Veskrze pozitivní. Nejde o produkty, které by mě nadchly. Přece jen mě trošku nudí, když si je dávám na obličej několik měsíců po sobě. Nemůžu jim ale upřít pozitivní efekt na svou pleť. Jednak se mi díky nim méně mastí, dále se mi i trochu zklidnila, ty občasné pupínky se tvoří ještě míň než jindy. Akorát nedokážu identifikovat, kterému z výrobků za to vděčím nejvíc, když jsem používala všechny najednou. Jen u očního krému vím, že mi splaskl váčky pod očima. Jako jo, takhle když to po sobě čtu, tak si říkám: co ještě chceš? A já vlastně ani nevím. :D Asi je to blogerská deformace, potřeba zkoušet nové věci či co...

Líbí se mi také praktické (a elegantní) balení s pumpičkou a pístem, který vytláčí produkt směrem nahoru, takže uvnitř nic nezbude. Akorát nevidíte dovnitř, takže můžete jen hádat, kdy vám produkt dojde. Ale to se dá skousnout. Podle mě jde o kvalitní výrobky za dobrou cenu, takže pokud jste cílová skupina, doporučuji je vyzkoušet.

Vyzkoušely jste péči o pleť od této značky? Jste s ní spokojené?

P. S.: Na tomto blogu právě probíhá giveaway. :)

8 komentářů:

  1. Já jsem měla ten denní krém a taky spokojenost,jen pocit nudy :) je to zřejmě opravdu blogo úchylka zkoušet pořád něco nového :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od Natura Sibericy zkoušela jen noční masku, na pleť teď používám BioAromu a je suprová. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti úplně rozumím, taky jsem měla denní krém (od Alverde) a neměla jsem s ním žádný problém, dobře se nanášel, hydratoval, žádné negativní účinky, ale stejně bych si ho znovu nekoupila :D chyběl mi tam prostě ten wow efekt, o kterém všichni píšou... Možná toho prostě očekáváme už moc, aneb čím víc tomu člověk rozumí, tím víc toho chce ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem asi echt divná, když mě nebaví, přestože mi pleť dokonce zlepšil. :D

      Vymazat
  4. Jé, už jsem dlouho neměla nic od Natura Siberica, ale teď jsi mě na ně zase nalákala :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já miluji jejich obaly, ty jsou prostě dokonalé.

    OdpovědětVymazat